Sada je: 01 svi 2026, 06:11.

ZABRINUTA?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

ZABRINUTA?

PostPostao/la Mihaela » 07 ožu 2006, 13:42

Evo kopiram s zimskih...<
><
>Evo i nas danas sa pregleda i opet je dobio jako malo.U 23 dana 300 g i 1 cm pa je sad tezak 4200 i dugacak 55cm.Nemam pojma zasto zadnji mjesec dobiva tako malo,stalno je na sisi,imamo hrpu punih popisanih pelena,on je naoko do
o i do
og raspolozenja.Dosta sam razgovarala s pedijatricom i s obzirom da to traje preko mjesec dana,da je on inace manji pocelo se ozbiljno spominjati adaptirano sto sam ja vec dva puta odbacila kao opciju ali sad smo se dogovorile da cemo pricekati jos tjedan dana pa opet porazgovarati.Malo sam splasena da nebi zbog mog forsiranja dojenja ipak njemu nastetila a u drugu ruku tak smo se do
o uhodali i super nam ide i opce mi nije jasno to nedobivanje na tezini? <
><
><
>slikice<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: ZABRINUTA?

PostPostao/la teutonija » 07 ožu 2006, 15:21

Napisala sam ti na proljetnicama pa i ja kopiram<
><
>probaj mu davati jednu dojku dok ju potpuno ne isprazni jer baš to ak je stalno na prsima može značiti da pocica samo ono prvo, vodeno mlijeko koje mu napuni želučić a ono masno propusti.To masno (zadnje) je i gušće i bebici je teže vući no od toga se zasiti i da tako velim raste.(od ovog prvog samo puno piški)Stoga ak stalno cica tj jako često, nudi i 2-3 puta istu dojku pa tek kad je potpuno prazna slijedeću.Ja ne bi odustajala ,jer mu tvoje mlijeko ne može štetiti i mora mu biti dosta pogotovo pošto ,kako veliš ,lijepo sisa i vuče.<
>Nemoj odustajati ,samo malo promijeni taktiku i sve bu ok.<
>A i ovo <
>Quote:<
>--------------------------------------------------------------------------------<
>on je naoko do
o i do
og raspolozenja<
>--------------------------------------------------------------------------------<
><
>znači puno <
>I ne znači da ne bude drugi mjesec dobio kilu i 5 cm,ionak nakon dva mjeseca polako smanjuju dobivanje na kilaži i istina je da je ovo vaše malo no vjerujem da je ovo što sam gore napisala jedini razlog.<
>Pusa i <
> <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

Re: ZABRINUTA?

PostPostao/la Mihaela » 07 ožu 2006, 15:25

Ma uvijek ga natjeram da ispreazni siku do kraja i sve to znam.Obicno se probudi gladan pa mu dam siku i on popije to vodeno,onda ga dignem i podrignem i pricekam malo jer mi inace puno bljucka pa mu dam opet siku da ju na miru isprayni do kraja,unutar neka 2-3 sata nudim samo jednu siku <
><
><
>slikice<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

re

PostPostao/la beogradjanka » 07 ožu 2006, 15:30

Ja mislim da je on gladan. Moj bebac je za 6 nedelja dobio 200 gr i pedijatrica je rekla da mu uvedem 2 o
oka cvrste hrane. Nisi rekla koliki ti je bebac, ali ja mislim da je njima u nekom trenutku samo sisanje malo. I moj je imao i popisane pelene i sve, ali nije dobijao do
o na tezini taj zadnji put. Znam kako ti je vezano za adaptirano, meni na srecu to nisu ni pominjali, vec samo cvrstu hranu, a ostalo da sisa. POkusaj ga jos dojiti, izdajati se da malo povecas kolicinu svog mleka, tek onda mu daj adaptirano. Ja mu ne bi dala vise od 1 na dan. I dalje se izdajaj,pogotovo ako mu ubacis adaptirano. Pisi kako ide....... <i></i>
beogradjanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re

PostPostao/la Mihaela » 07 ožu 2006, 15:37

Za dohranu mi je definitivno prerano jer ima 3,5 mj.Mjere su mu 4200g i 55cm.Napominjem da je roden sa 2150 g i 43 cm i prva dva mjeseca je dobivao super a sada je skoro u mjesec i pol dobio 500 g i 2 cm. <
><
><
>slikice<
><i></i>
Mihaela
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Barbi » 07 ožu 2006, 15:53

Mihaela, ja mislim da za treći mjesec života on baš i nije dobio tako malo.<
>On je tebi već sad gotovo udvostručio porođajnu težinu (znam, ona je bila niska, ali ipak) a dijete bi trebalo težinu udvostručiti do 6 mjeseci starosti ako do
o pamtim.<
>Ako je prva dva mjeseca super dobivao na težini logično mi je da ne može nastaviti stalno istim tempom. <
>Ako ima dovoljno mokrih i pokakanih pelena, djeluje ti zadovoljno i do
og općeg stanja, ako si sigurna da posisa i masnije mlijeko - ja se na tvom mjestu ne bi previše
inula.<
><
> P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la haniibanii » 07 ožu 2006, 16:10

Moj mali je 3. mjesec dobio 400 g. Pedijatar nije niš rekao za dohranu. Bila sam malo za
inuta, ali on me je razuvjerio, jer u prosjeku je bebač super napredovao (prva dva mj. ukupno preko dvije kile). Na ciki je. Čula sam i da je manje dobivanje na težini u 3. mjesecu prije pravilo nego iznimka. Djeca se više zanimaju za vanjski svijet, a manje za ciku. Glavno da je dijete zdravo i do
o raspoloženo. Pričekajte malo pa ćete vidjeti kako će dalje napredovati.<
>Nazovi SOS za dojenje ako sumnjaš da je nešto krivo krenulo s dojenjem. <i></i>
haniibanii
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivana7997 » 07 ožu 2006, 16:12

hej, ja sam se raspisala tamo na proljetnicama, ajde odi pa vidi<
><
>nazovi sos ako ti bilo sto nije jasno <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la eli » 07 ožu 2006, 16:23

mihaela, nemoj ga dojiti uz tv ili šećući. to mu odvlaći pažnju. odi u sobu, legnite u mraku i vidjet ćeš da će bolje vući. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la jami » 07 ožu 2006, 20:09

meni isto ne izgleda tako lose zbog ova va prva mjeseca, tako je do
o napredovao ta dva mjeseca da je ovo mozda neka kompenzacija , znam da se jako
ines i ja bi ga vagala za tjedan dana da vidim koliko je dobio<
><
>pisala sam neki dan, meni je luna dobila s 4 mjeseca 400g i isto je ped rekla nek krenem s dohranom i to odma na dva o
oka, ali sam uz pomoc cura s foruma i mama s sos telefona uspijela smiriti zivce i slijedeci mjesec je dobila 800<
><
>sretno i drz'se!!! <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la lastavica » 07 ožu 2006, 20:19

i moja L je s 3 mjeseca dobila 360g , mi smo odlucili ne uvesti adaptirano i nakon 10 dana otici ponovno na vaganje i prirast je bio u redu.<
> racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la Maslacak » 10 ožu 2006, 23:44

Ja bi i ta vaganja uzela sa rezervom. Nisu ni te vage toliko pouzdane- vazno je da on dobija na tezini. Mozda ga tek sada ceka skok u razvoju. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 11 ožu 2006, 14:01

Moja je manje dobivala od 3. mjeseca na dalje. Prvo sam ja imala manjak mlijeka (cice su mi dosta omekanile), no to smo sredili s nonstop cicanjem i izdajanjem. Onda nas je ubila alergija na kravlje i to je bio glavni uzrok sto nije dobivala. Da li ti beba ima mozda ljepljive stolice? Ani 08.08.2005<
>Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.