Sada je: 01 svi 2026, 07:33.

da li se opravdavate radi "produljenog" dojenja?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: da li se opravdavate radi "produljenog" dojenj

PostPostao/la Maslacak » 24 kol 2006, 23:24

Ma i meni su rekli da cu ga morati odbiti dok ne krene u vrtic- pa im se to ucinilo dosta daleko, pa su mi rekli da cu morati prestati do druge trudnoce jer da nesmijem dojiti u trudnoci...<
>Pa su mi rekli da to nije do
o za mene jer ce mi se grudi smanjiti <
>Pa su mi rekli da to nije do
o za njega jer ce tako biti previse vezan za mene. A nisu mi rekli sto ima toliko lose u tome da bude vezan za mene...<
>Pa su mi rekli da ce me zbog dojenja boliti kriza i da cu imati problema...<
><
><
>Moj ginekolog mi je rekao da je do
o sto dojim i ne samo zbog njega vec i zbog mene. <
>Pedijatar nas rijetko vidi jer smo kod njega samo na redovnim kontrolama.<
>MM, sestra,
at, necakinje, prijateljice, forumasice me podrzavaju i to mi je najvaznije <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Lena » 25 kol 2006, 11:19

Quote:ja sam cula i "oce on do vojske?"<
>Krumpiric za odgovor!<
>Mi smo napunile godinu dana cicanja i jos se ne vidi kraja. Nije da se zamaram vise s time. Super nam je i to je bitno. Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
>A. 08.08.2005<
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Schlatka » 25 kol 2006, 22:27

Ja svima govorim da će moje dijete nazdraviti sa cikom na dan njegovog vjenčanja... <i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ema emily » 27 kol 2006, 23:41

mi još ne spadamo u kategoriju produljenog dojenja...ali dojimo...i tko zna do kad ćemo <
><
>Htjela bi samo reći da sam ja primjetila da komentare vezane uz hranjenje djece (ne samo dojenje nego sve oblike hranjenja) u 99% slučajeva daju druge žene. Muške to uglavnom baš i ne zanima .<
>A žene ko žene...nikad ništa ne valja <
>ako ne dojiš nije do
o, ako dojiš pitaju jel imaš dovoljno mlijeka, a nakon par mjeseci pitaju do kad ti to misliš dojiti <
>I zašto djetetu ne daješ jesti ovo ili ono, piti ovo ili ono...u biti kao da ne znaju što bi rekle pa kritiziraju šta god ti radio <
><
>A što se tiče dojenja pred drugima...meni je ispočetka bilo malo čudno dojiti u recimo kafiću , ako ništa drugo jer nikad prije nisam u kafiću otkopčala grudnjak i izvadila sisu <
>Ali, ako mali plače i gladan je, nema tog birca da ga ja ne bi nahranila . <
> <
> <i></i>
slika slika
slika slika
ema emily
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la RitaZG » 28 kol 2006, 06:00

MI i dalje dojimo i vjerojatno ce mo nastaviti i sa novom bebicom. Zoe uopce nema namjeru prestati. Komentara ima tu i tamo ali ovi ameri ovdje su nauceni ne zadirat u tudju privatnost pa se ne petljaju pre vise a moja obitelj je navikla da ja radim sta hocu i da ne slusam bas puno komentare sa strane i uglavnom podrzavaju sta radim. <
><
><
><
><
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Maslacak » 28 kol 2006, 13:35

Ja sam bas nedavno raspravljala sa svojom frendicom o dojenju u javnosti. Svjesna je da je dojenje ful zdravo i svjesna je svih prednosti dojenja, ali posto jos nije majka- na dojenje u javnosti ima skroz drugi pogled.<
>A meni je to simaticno, jer znam da kad jednom rodi i bude dojila, da je nece puno tangirati hoce li je netko vidjeti dok bude vani dojila ili ne.<
>Pa i meni je u pocetku bilo bed dojiti vani- da bi kasnije to postalo jedino normalno kad bi Julic zaplakao. Izvaditi cicu i podojiti gladnog bebacha <
>Hehe, a nedavno nas je MM slikao dok smo dojili kod sveki, nasto se ona zgrazala i rekla- da da pokazi mu tu sliku kad bude imao 20 godina. Odgovorili smo joj da cemo mu sa ponosom pokazati. A MM je rekao da ce on i tad dojiti. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la saska7 » 12 ruj 2006, 10:54

ufff, vec mi je dosta pravdanja, nisam pametna sta bih vise rekla osim da ja ne nudim dok on ne trazi a onda ne odbijam i nikome nije tesko. kad nekome bude dosta (ili meni ili njemu) stat cemo. btw dojim 22mj <
><
>pogodilo me sto mi je frendica, koja je trudna sa duplicima, kad sam joj rekla da mi je bed jer opet imam soor, prokomentirala "zar ne mislis da ti majka priroda salje neku poruku? a da prestanes?" <
>cinilo mi se vec nekoliko puta da je vrijeme da stanemo uglavnom zbog mene i mojih stanja, ali kad me cudo pogleda ujutro i onako snenim ocima kaze "mamaaa, cicuuu" nije mi na kraj pameti da se objasnjavam <i></i>
saska7
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.