Sada je: 01 svi 2026, 07:33.

Previše jede?!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Previše jede?!

PostPostao/la mamaibebaVid » 03 srp 2006, 14:28

Svugdje se spominje da dijete hranjeno isključivo na prsima ne može previše pojesti, ali, iako je D. samo na mojem mlijeku, danas smo dobili upute da prorijedimo o
oke.<
>D. (2 mjeseca) po danu jede svakih sat i pol, dva, po noći svaka dva,tri, četiri sata, kako kad. Uglavnom, jede 10 do 12 puta na dan, o
ok traje 15 do 20 minuta, meni se ne čini da je stalno na cici, makar naravno imamo i takvih perioda, ali rijetko.<
>A evo cifri:<
>- rođen s 3150 g<
>- 1. mjesec 4750, bila sretna i ponosna<
>- 2. mjesec, danas točno 6700, ja manje sretna a više za
inuta. Jeli imao tko sličnih problema? Pretpostavljam da ću mu trebati davati vodu na bočicu, pedijatrica preporuča o
oke svaka 3 do 4 sata, ali D. jasno i glasno traži baš hranu češće, oću reći da mu ne turam cicu svaki put kad zacendra. Ajde nek me utješi koja mama sličnog gurmana. <
>Vid 25.04.2003.<
><
>EzCode Parsing Error: nob<i></i>
mamaibebaVid
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Previše jede?!

PostPostao/la eli » 03 srp 2006, 14:45

wow, koji veliki dečko!<
>moja je bila buca, ali ne baš toliko (sa 3 je bila teška kao tvoj sin sa 2). da li ga dojiš na zahtjev ili mu nukaš kad ti se čini da bi mogao jesti. ja sam uvijek nudila, a ona nikad odbijala.<
>ako ga nudiš, mogla bi pričekati da sam zatraži, a ako je na zahtjev sve je ok. <
>ja bi eventualno prorijedila klopu ako se bude nastavio debljati ovom
zinom, a rano digne na noge. to kažem zato što moja ima ikserice (u koljenima), lagano savinute potkoljenične kosti i ravna stopala. mislim da je razlog kombinacija ranog podizanja na noge (nespremne kosti) i velika težina, iako ne mora značiti da je tako. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamaibebaVid » 03 srp 2006, 15:12

Da, pa to je ono čega se i pedijatrica boji.<
>Ja ga dojim kad zatraži tj, zaplače, stavlja šakice u usta, kad ga uzmem na rame baca se prema cicama... <
>Ma davat ću mu vodu, mislim da mu, s obzirom na težinu, to nikako ne može škoditi.<
> <
>Vid 25.04.2003.<
><
mamaibebaVid
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 03 srp 2006, 15:17

ne vodu, ona ispire sa crijeva zaštitni sloj koji stvara majčino mlijeko. <
>ne nudi mu kada stavlja šakice u usta. on možda samo vježba motoriku i ispituje svoje tijelo i svijet oko sebe. sad filozofiram, ali ja bi mu davala kada zaplače ili je jako nervozan (npr. nosanje ne pomaže). znam da je teško i tebi, iskusnoj mami, procijeniti kada je stvarno gladan, a kada bi sisao iz užitka.<
>što se tiče težine i krivljenja nogida, prerano je za o tome razmišljati. možda on se neće dizati sa šest već sa 10 mjeseci, a do tada se može dosta istanjiti, pogotovo ako bude puno puzao. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la patkica » 03 srp 2006, 16:11

Hej, buckasti pozdrav <
>Do
o ti Eli kaze. I za zastitni sloj (ne daj vodu) i za to da ne znas kad ce poceti s dizanjem... Moj Mika (to vec i vrapci znaju ) bio je najdeblja beba koju znam - s 2 mjeseca je imao 7500 (dobio je 2500 kile u drugom mjesecu ). Postepeno se to smirivalo, pa je dalje dobivao po kilu, a nakon 7 mjeseci je smanjivao... uglavnom, bio je debeo, pa je bio jako bucko, pa je bio bucko, pa se izduzio... danas ima pet godina vide mu se re
a i nis ne jede Na noge je stao s godinu dana, prohodao sa nekih 14 ili 15 mjeseci... i sve je bilo OK.<
>Ja se na tvom mjestu ne bih uznemiravala , mis ti je jos mali mali, bucko je i veliki je, i neka je - imas na sta bit ponosna, al nije to nista za
injavajuce i previse - bitno je da s tvojim mlijekom ne radi nikakve lose "zalihe" za zivot... neka jede koliko hoce, nece vjecno... <
><
><
><
><i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la mamaibebaVid » 03 srp 2006, 21:25

Patkice znači ipak ima boljih od nas. Ajd sad mi je lakše <
> <
>Ma, i Vid je rođen sa sličnom kilažom pa je s dva mjeseca bio na gornjoj granici po težini (doduše nije probio gornju granicu kao
at mu) pa je poslije "skinuo" i sad je žgoljo od 14 kila. <
>Ali je danas ovo mjerenje izgledalo jako dramatično, sestra ga je prvo izvagala, pa se čudila, pa se zagledala u karton, pa tražila da ga ponovo stavim na vagu jer to mora da je nešto krivo, pa se par mama počelo nalukivati... doduše bila je jedna mama čija je cura isto u tom fatalnom drugom mjesecu dobila kilu i pol i malo me utješila, ali onda sam ušla kod doktorice koja bi nam uvela dijetu <
><
>Ok, ne
inem, vodu ne dam, sa cicama škrtarim. Uspjelo nam danas jest na svaka dva i pol sata <
><
>Hvala bogu na vama <
><
> <
>Vid 25.04.2003.<
><
mamaibebaVid
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Schlatka » 03 srp 2006, 22:07

I da te ja malo utješim.<
>Vito je rođen s 3380, prvi mjesec na pregledu je imao 4200gr, a drugi mjesec ravno 6, a treći 7.150.<
>Bio je isključivo dojen i isto je pedica preporučila vodu, a ja se pravila da je nisam čula.... <i></i>
Take my advice. I don't use it anyway...
Schlatka
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 04 srp 2006, 00:53

eto, sve si saznala.<
><
>vidim da se
ines, ali meni je tak jako drago kaj te TO
ine. i bas sam ponosna na tebe. <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la ivana7997 » 04 srp 2006, 00:55

i zapamti si do
o ovu situaciju. pa kad bude imao 2-3 godine i budes mu
ojala re
a..... ja nemam tako drastican primjer, ali moj je stariji isto bio fino 'pofutran' a sad je sav tanasan, vidjela si ga <i></i>
ivana7997
Abundija

PostPostao/la kruznica » 04 srp 2006, 07:42

mamaibebaVid kao ąto znaą i ja imam jednog malog dvomjesečnjaka. Mi smo prorijedili dojenje, malo po malo, jer je isto jeo po danu svaka dva sata. Stavljanje ąakica u usta definitivno nije znak da su gladni (barem ne uvijek), pa ga pokuąaj na neki drugi način umiriti, barem je meni to uspjelo i evo već par dana bez problema jede svaka četiri sata. Inače mi smo rođeni s 3500 g , a sada imamao 6400! <
><
><
><
><
><
><i></i>
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la melita » 04 srp 2006, 10:52

Pridružujem se Patkičinu mišljenju. Tko zna, možda će na idućem mjerenju dobiti 700 g! Zita je mjesecima nakon rođenja bila dan i noć bez prestanka na cici (baš kao i sad ), a svako hranjenje trajalo je između 45 minuta i sat vremena. Prvi mjesec dobila je "samo" 500g i digla se totalna panika. Baka se sva izbezumila, kako samo toliko, pedijatrici sumnjivo, sestri isto... Kažu - češće je stavljati na cicu. Samo ne znam kad, jedino da ju uopće nisam skidala s iste. Idući mjesec, točno po knjizi. Čini se da je, za razliku od Zite, tvoj mališa u prvom mjesecu odlučio prikupiti zalihe, a onda će kasnije polako. Želim vam uspješan nastavak dojenja! <i></i>
žuti pojas prvi dan :sumo
melita
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Lucy25 » 04 srp 2006, 12:33

mamaibebaVid, vi stvarno super napredujete <
>Po meni to i nije tako za
injavajuce i dam se kladiti da ce slijedeci mjesec dobiti nesto manje na kilazi. Velika vecina bebaca jako bucmasto izgleda prvih par mjeseci, a kasnije izrastu u prave manekene tak da se nemoj nista previse za
injavati <
><
><
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la teutonija » 04 srp 2006, 13:25

NINA-svaka čast ,vidim da su te curke umirile,uživajte u papanju <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

re

PostPostao/la potepuhica » 07 srp 2006, 03:38

ne
ini oko toga. jedino ako bi to tak islo kasnije, onda ovo kaj eli veli. roza je u prvom mjesecu dobila vise od kile, u drugom kilu i pol, stalno smo joj iz onih dubokih faltica po rukama i pazuhicama i vratu ceprkali i
isali i prali zmazanocu, i uvijek je probijala gornje granice. a znas krusku i kruneka..al je postala i velika puzacica, bilo mi je drago da nije isla na noge i ja sam ju pustila dok se sama osovila sa nekih 11 mjeseci. i tu negdje je i totalno skinula kile. a kad je bila bolesna, do
o je trosila svoje zalihe..<
>ali ak vidis da je zadovoljan i da ti podoji u nekim normalnim uvjetima (kad je do
o raspolozen i nije bolestan i tak) dobivaju strukturu i da mogu i svakih 2.5 sata, a on sretan, i to je, mislim, ok. <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re

PostPostao/la ziza01 » 11 srp 2006, 10:48

Cure su ti sve vec rekle, ja bih se samo javila kao jedna od onih koja je bila u toj situaciji sa starijim sinom. S tim da je on dojio cca 1 sat do sat i 45 minuta, i to svaka 2 sata. Tako da sam imala osjecaj da lezim prvih 6 mjeseci i nedizem se s kreveta. Dobijao je 1700g, 1500g i 1000g u prva 3 mjeseca a onda je krenulo normalnije 500g pa i manje. Kada ga sad covjek pogleda mali je pero laka kategorija. <
>Ne
igaj i gustajte . <
><
> <i></i>
Dino 28.09.2001.
Roko 23.10.2005.
ziza01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la goce1T » 16 srp 2006, 00:29

MOJ SIN JE SADA TRI MJESECA I ISTO JE NEPRESTANO NA PRSIMA, TO MI JE NAČIN DA GA SMIRIM I TAKO GA USPAVAM.<
>ROĐEN JE SA 4 KG, SA MJESEC DANA JE IMAO 5100G, SA DVA MJ. 6400 I SADA SA TRI 7500G. NEZNAM KAKO DA MU PRORIJEDIM OBROKE KADA MI IZGLEDA DA JE STALNO GLADAN, ŠTO SE NA NJEMU NARAVNO NEVIDI, IMA OGROMNE OBRAZE I NOGICE KAO KULINČIĆE KAKO BISMO MI SLAVONCI REKLI!!! <i></i>
goce1T
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SandraSM » 20 srp 2006, 17:19

Ma samo nek on veselo rucka mamino mleko. <
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 22 srp 2006, 19:20

Marin je isto mali grmalj <
>(cekni mi podnick)<
>on se nije odvaja od cike( i jos se ne odvaja),bio je debeljusko...<
>a sad je jako izrasta,ima 14 mj i 14kg.,ali nije debeljko.<
>btw.diga se,vrtio,puzao,penjao se,hodao..sve daleko prije tablica-tako da mislim da to nikakve veze nema.<
>Ja imam 175, mm skoro 2m..nikako ne mozemo imat malo,mrsavo djetesce.<
>Dijete ne moze pocikat previse,nekad je na ciki samo jer je tamo najljepše na svijetu,nemoj mu to otimat <i></i>
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la vragec » 23 ruj 2006, 21:00

Eto i moja lara se moze pohvaliti sa svojim kilama ;-)

Rodjena je sa 3950, sa 1 mjesec imala je 5100, sa 3 7330 i sada sa 4 mj. 8440. Papala je svakak, a sada pokusavam da jede svaka 3 sata, nekad nam uspije i svaka 4 sata, al ako od toga odspava barem dva sata. ja sam se isto jako brinula, al sada vidim da se Lara pretplatila na najmanje 1 kg po mjesecu i gotovo :3srca
:kiss svim bebicama debeljucama

:bye
vragec
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.