Sada je: 01 svi 2026, 07:33.

Dojenje samo lezeci?!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje samo lezeci?!

PostPostao/la Ramona » 06 kol 2006, 09:33

Bebac je poprilicna spavalica, probudi se, siski i nastavi spavati... E sad je nastao problem jer se bebi navukao na dojenje u lezecem polozaju tj. lezim ja, a on pored mene! Sve je ok kad smo kuci, ali ako izadjem vani, odem kod nekoga ne mogu zaleci na klupu ili ljudima na trosjed.... <
>Kako da ga odviknem od iskljucivo lezeceg polozaja u dojenju! <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Dojenje samo lezeci?!

PostPostao/la IvAaa » 06 kol 2006, 11:10

Nemogu ti dati neki pametan savjet,mi isto dojimo samo ležeći kad smo doma al kad odemo nekud Mia siki i tako da ja sjedim i držim nju polegnutu! <i></i>
MIA 04.01.2006.
IvAaa
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la leomama3 » 06 kol 2006, 11:54

e i kod nas je uglavnom lezeci,makar prolazi i sve ostalo.istina kad doji u nekom drugom polozaju cini mi se da se ne najede kako treba .to je inace kod Vedrana bila faza,a kad je porastao dojio je iskljucivo sjedeci(ja sjedim,naravno),a jos kasnije sjedili smo oboje.vjerovatno ce tako i Andrej.Tonikca je nazalost prerano prestala sisati,pa smo ostali na lezecem polozaju Antonija-11.06.'00.<
><
>Vedran-17.04´02.<
>Andrej-15.07.'06.<i></i>
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SandraSM » 06 kol 2006, 13:51

Mi smo sve vreme dojili samo u lezecem polozaju, a u restoranu ili automobilu je nevoljko prihvatao sedeci. <
><
>Sikili dve godine i 4 meseca, nije bilo nista strasno. <
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mamazmaj » 07 kol 2006, 11:52

i moja isto (7 mj.) samo kad ja ležim hoće cikiti, zna bit nezgodno vani, ali snađemo se...<
>kad joj pokušam dati jesti dok ja sjedim, protestira i izvija se...to mi je skroz čudno jer je prva cikila u svim položajima <i></i>
zmajevo gnijezdo: 10/02 i 01/06
mamazmaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la medica » 08 kol 2006, 22:27

I mi dojimo 99% ležeći. Kad smo doma, stalno smo u horizontali, probala sam doma sjedeći - ali moj mravek ko da se onda uopće ne najede. Mi smo sad 6 i pol mjeseci, dojimo stalno, a kad smo vani nevoljko prihvaća sjedeću varijantu. Sad smo se vraćali s puta i cical je u autu bez problema. Kad smo kod nekog, ja bez pardona molim da nam se ustupi nekakav krevet. Znam da ti je frka ak ste vani i ak bi djetešce papalo, onda zna biti koma. Moj još uvijek papa kad si zaželi (nije mi prihvatil dudu i jedini mu je apaurinček moj cicek) tak da znam da to more biti neugodno, jer, ne mreš bolivit, većina ljudi ti se čudi kaj još (?!?!?) dojiš, pa kaj on ne mre biti sit po par sati.... Ah, samo hra
o, papajte vi kak vama paše, bitno da se dete i ti opustite u normalnim uvjetima <i></i>
medica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ramona » 09 kol 2006, 21:24

Oprezno izjavljujem da mislim da sam skontala u cemu je fol! <
>Orhan je jos mali bebac i poprilicno voli da pajki tako da horizontala + sika, u njegovoj malenoj gjavici, znaci spavanjac. Sika bez horizontale (ako mu se spava) je <
>Kod njega me zbunjivalo i to sto sika nije sve i sva kao sto je bilo sa prvi sinom....taj je mogao siskiti 24 sata dnevno! Orahan klopa kad mu se klopa i sika nije rjesenje za sve situacije (umor, dosada i sl.), a to me poprilicno (nakon iskustva sa E.) zbunilo!!!<
><
>U principu nije meni problem i da doji samo lezeci, ma nek doji i dok ja dubim na glavi, samo nek doji!!!! <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Pticica » 10 kol 2006, 06:46

Ramona <i></i>
I. 12.05.06
Pticica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LedinaMama » 11 kol 2006, 09:31

Ramona, i prvo i drugo dijete su nam isti. <
><
>I ja sam bila zbunjena, i muku mucila s dojenjem kad izadjem iz kuce, a onda sam skuzila da ona hoce dojiti ako je drzim u lezecem bocnom polozaju, a ja hodam ili se ljuljuskam - to je uspava. Malo je nezgodno, ali probaj, experimentiraj, mozda nesto upali. <
><
>Stvarno je nezgodno ako je beba vezana za lezeci polozaj, to te veze za kucu na par mjeseci, a sa starijim djetetom ipak moras izaci u setnju. Leda 24.12.2001. i Lana 16.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la mamazmaj » 11 kol 2006, 14:08

Quote:Kod njega me zbunjivalo i to sto sika nije sve i sva kao sto je bilo sa prvi sinom....taj je mogao siskiti 24 sata dnevno! Orahan klopa kad mu se klopa i sika nije rjesenje za sve situacije (umor, dosada i sl.), a to me poprilicno (nakon iskustva sa E.) zbunilo!!!<
><
>kod nas identično!<
>možda ta druga djeca po defoltu znaju da mama nema vremena da budu baš po cijeli dan na cici.. <i></i>
zmajevo gnijezdo: 10/02 i 01/06
mamazmaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la hram » 12 kol 2006, 18:54

Mi nemamo tih problema. Papamo u svim i svakakvim situacijama. U kući smo već probali sve stolice i fotelje, pa čak i onu običnu plastičnu na terasi. Ležečki papamo samo po noći i to nam ide sve teže i teže, cika joj neprestano ispada iz usta pa je to mučenje i meni i njoj. Zadnjih par noći sjednem na uzglavlje kreveta i tako ju dojim (s obzirom da u spavaćoj sobi imamo i TV, malo si tako prikratim vrijeme), s obzirom da nam je tako lakše,
že smo i gotove i lakše ponovno zaspimo.<
>Neki dan sam imala situaciju gdje sam ju dojila sjedeći na dvosjedu a baka je pokraj nas slučajno prolila čašu vode, tako da mi se smočila stražnjica. S obzirom da nisam mogla više sjesti dok se ne presvučem, a Barbara se baš "zalaufala" s cicanjem, do kraja sam ju dojila stoječki i nisam imala nikakvih problema s tim. Ne bih tako mogla dugo, ali još tih desetak minuta do kraja, nekako sam izdržala.<
>Moj savjet: vježbajte - ne morate odraditi cijeli jedan o
ok sjedećki, odsjedite par minuta pa onda ipak legnite, ako vam je tako lakše. Tako ćete se malo pomalo priviknuti i na sjedenje. <
><
><
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MamaIrena » 13 kol 2006, 23:04

I mi dojimo doma isključivo ležeći. Tako nam je najudobnije i meni i bebi. Kad smo vani dojim ga dok sjedim, ali nije baš oduševljen. Ne voli nikako taj položaj i let down mu je tada malo prejak pa pošteno niti ne najede, ali kad dođemo doma sve to nadoknadi. Mislim da će se situacija popraviti kako bude stariji. TIN 07.05.2006.<i></i>
MamaIrena
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la BeBach » 25 ruj 2006, 12:21

...mi dojimo odnosno sisamo u svim pozama...ležeći, sjedeći, hodajući...mislim da bi ovaj moj sisao i da visimo sa drveta :rolf ...samo nek je sisa u ustima sve drugo je njemu sporedno...
Toni 14.07.2006
BeBach
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la leomama3 » 25 ruj 2006, 14:35

evo i mi smo skupili vec 2,5 mjeseci i najvise dojimo lezeci :dunno ,ali se ne buni kad smo vani posisati i sjedeci.okrenem ga prema meni i prigrlim :mrgreen: i nemas frke.i da se pohvalim cica je hrana :papica i nikad je ne koristi ko igracku ili za smirenje(pali varalica :whew ),kad se najede ispusti bradavicu i gotovo
slika slika
leomama3
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.