Sada je: 01 svi 2026, 07:33.

Izdajalica za mleko...dobre i lose strane

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la Maslacak » 13 lis 2006, 16:44

Drago mi je da ide na bolje. Nego jeste li izbacili sesirice?
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la servuz » 13 lis 2006, 21:47

Nismo "skakutali" Rita na lopti,jer je nemamo.Ali pokusavamo da je drmusamo,da bi podrignula ali to i dalje nije Isidorina "jaca strana".

Sto se "sesirica" tice skoro smo ih izbacili.Na jednoj strani,gospodjici nije bas najzgodnija bradavica,pa kad je nesto uplakana,pripomogne "sesiric".

Jos nismo pronasli najbolji nacin za uspavljivanje.Najcesce zaspi pri sisanju,a kad je stavim u krevetac,jako brzo je opet budna.Na rukama bi mogla spavati i spavati,a krevetac bas nije omlijen.Nadam se da ce se to promeniti.
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la natasha32 » 18 lis 2006, 13:29

Servuz, mislim da vam dobro ide, usprkos svim problemima, koji su manje-vise normalni pocetni problemi

ti si u nekom vecem gradu u Njemackoj? sigurno onda imas LLL ogranak, druzenje uzivo s mamama koje imaju bebe, cesto i istog uzrasta kao tvoja, i koje ti mogu uzivo pomoci, i tehnicki i emotivno, a i dobro ce ti sigurno biti da malo se maknes od kuce i vidis odrasle osobe (barem je meni to jako pomoglo da izdrzim :mrgreen: )

ne znam u kojoj si trenutno fazi, ako se jos izdajas, puno mama se u pocetku izdajalo iz raznih razloga pa dok su rijesili probleme smanjili izdajanje i presli samo na cicu, a nekad nekome odgovara kombinirati dojenje i izdajanje dugo, sve ovisi od konkretne situacije (usput - potpuno svejedno kojom izdajalicom, razlicite izdajalice su dobre za razlicite slucajeve, recimo u Americi zbog ranog povratka na posao i izdajanja u pauzama, najpopularnija je 'dupla' elektricna, jer se najbrze izdojis, sto je za kratku pauzu najveci plus. netko drugi ima drugaciju situaciju, pa mu neka druga pase. netko se moze samo rucno izdojiti, netko nikako rucno. a i individualno osoba neku izdajalicu bolje prihvati. ja sam se recimo sa sinom puno izdajala, a s curicom nikad)

ako budes kontaktirala LLL svoj lokalni, i ako imate jos uvijek problem da curica brzo zaspi na cici (sto je takodjer relativno normalno ako nema neke druge simptome da nesto ne stima), pitaj ih imaju li - ajoj, editirat cu dok se sjetim kako bi se to reklo na hrvatskom (a ti onda prevedi na njemacki :mrgreen: ) - uglavnom: to je cjevcica koja se zalijepi uz dojku, oko vrata imas kao malenu 'termosicu', u kojoj je tvoje mlijeko (izdojeno), cjevcica iz te 'termosice' ide uz dojku do bradavice, i dok beba vuce, istovremeno joj curi i mlijeko iz dojke i mlijeko iz cjevcice. to se puno koristi kod nedonoscadi, koja ne smiju gubiti snagu neefektivnim dojenjem, a istovremeno im je jako bitan skin-to-skin contact, plus sto se stimulira majcina dojka.

time biste mozda i rijesili tvoj (cini mi se) zakasnjeli let-down, naime, lancanom reakcijom tvoja bi beba pocela marljivije sisati jer bi imala bolji 'rezultat' (dobila bi vise mlijeka i bila motivirana da pokusa jace vuci), a ti bi bila motivirana osjecajem koji ti beba pruza jer je velika razlika kad beba 'mrljavi' na cici i kad predano pocne sisati, a let-down je cisto hormonalna stvar - ti ces se osjecati zadovoljnije jer ces vidjeti efekat tvojeg mlijeka na bebi, i tako jedna drugu stimulirate, i fizicki rjesavanjem tehnickih problema uspavane bebe i neefektivnog sisanja, i emotivno tvojim boljim let-downom i smanjenjem kombinacije 'malo cica = malo dobije na bocicu' - ovo stvarno samo hipotetski pisem jer nisam sigurna je li to tvoj problem, kod prve bebe jako je tesko vecini skuziti koji je stvarno problem

no ti imas dobru volju, otvorena si za sugestije, aktivna, tako da mi se cini da ces za koji mjesec ti savjetovati novim mamama sto i kako :mah

sto se tice toga da beba zeli spavati na tebi - ja sam tako provela prvih par mjeseci, jedva sam uspijevala skuhati jedan topli obrok starijem djetetu, i obaviti najelementarniju higijenu (u to doba sam bila vrlo aktivna na forumu pa bih obavijestila kad bih se uspjela otusirati :cool , onako, duze od 5 minuta pod tusem, taj se dan vodio kao 'vrlo uspjesan'

nedavno sam slikala digitalcem iz albuma te stare slike, bas za podrsku onima koji prolaze kroz takve periode, stavim ako nadjem...

slika

slika

slika

mutne su jer su fotkane preko folije, ali se vidi bit - ovo je bila nasa tipicna poza dobar dio dana. ostalo vrijeme je
1. dojila (znaci isto kao ovo samo ne spava :drink )
2. kmeci na meni dok u kuhinji nesto pokusavam obaviti

neka djeca trebaju puno blizine.
meni je pomoglo sto sam istovremeno imala poveliko prvo dijete, koje ocito nije bas zudilo za mojom blizinom, pa sam imala vrlo jasnu viziju da taj period brzo prodje - mada tada jedan dan nekad izgleda kao beskrajan. ali stvarno, dok se okrenes, falit ce ti da se netko tako toplo i grcevito stiska uz tebe jer si mu ti sve na svijetu :3srca
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 18 lis 2006, 19:16

natasha :bye jako mi je drago da opet pišeš i na "dojenju".
tvoji savjeti su nešto u što se sve možemo pouzdati. :5
eli
Sveta krava

PostPostao/la servuz » 18 lis 2006, 19:17

Natasa32 mnogo hvala na opsirnom odgovoru i savetima.

Ono sto kazes da brzo prodje ovaj period kad su nam deca jako mala je naravno tacno i ja to sad vec vidim.Moja Isidora uskoro puni mesec dana a kao da se juce "ispilila".

Da jos uvek brzo zaspi moja klinceza kad sisa,ali sad ne bas posle 2 minuta.Jaca pa uspe da duze izdrzi budna.Pri zadnjem sisanju,sad predvece cini mi se da se lepo najela.No i dalje je problem da se uspava.Ustvari situacija je sledeca:zaspi pri sisanju a kad je se spusti u njen krevetac ili bilo gde drugde,spavanje traje tek koji minut.

LLL udruzenje postoji u jednom mestu u okolini Frankfurta( mi zivimo u Ffm) i nije bas zgodno da idemo tamo.No kad budemo malo veci,mozda i uspemo.

Sad vec kapiram da je svako detesce svoja prica i ma koliko je sisanje varijacija na istu temu kod razlicite dece,ipak ima tu dosta individualno.

Slusam sta svi vi pisete i gde prenosite svoja iskustva,pa pokusavam nesto od svega da primenim i verujem nesto ce "upaliti".

Mnogo hvala svima koji ste se javljali!
Rodjena sam 23.09.2006 u Frankfurtu.
Zovu me:Lole,Doro,Loca,Kikola,Lelo,Doki,Dorka...
Prohodala sam sa 14,5 meseci.
Zadnje merenje:25,5 kg i 127cm.
Zlatokosa sam sa plavim okama.
slika
servuz
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 18 lis 2006, 19:27

servuz, ja sam radila ovako. podojila bi je na svom krevetu i tek kad bi čvrsto zaspala, za nekih sat vremena, mm bi je prebacio u krevetić. mene je bilo strah da se ne razbudi ako osjeti moj miris. taj sistem smo imali kroz cijelo dojenje (godinu i po), a nakon toga naveče bi je isto uspavljivala na našem krevetu, a tata kasnije prebacivao. i to još preko jedne godine, sve dok stvarno nije postala preogromna i nezgrapna za takvu gimnastiku. po danu bi je pustila spavati na našem krevetu, ali često bi se probudila čim bi ja sišla sa kreveta.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Dabilly » 26 lis 2006, 20:44

a ako ste obje umorne i iscrpljene, spavajte zajedno, barem danju, dok spava ona i ti spavaj i neka bude kraj tebe... ne mora uvijek, ali ako tako bolje spava, zašto ne? to meni nije smetalo, a momcima je pasalo...mi često sebi umišljamo da mi njih nečemu navikavamo, a zapravo oni nas nauče kako njima paše :drink
"You're weird.
I like you."
Dabilly
ko lampica za bor

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.