Postao/la Nada » 06 stu 2006, 15:27
Ovdje sam naisla na 2 proizvodjaca sojinog miljeka.
Jedan pakira u staklene bocice od jedno 3 dcl, drugi ima 4 vrste (zasladjeno, nezasladjeno, s vitaminima I jos jedno), pakirano kao kod nas u Hr.
Kupila sam to u tetrapaku, pise da nije genestski modificirano, nezasladjeno s dodatkom vitamina I minerala.
Nisam joj jos davala mlijeko pa nisam znala da li je pametnije prokuhati ga ili ne.
Na rizino mlijeko nisam naisla ali sam joj nekoliko puta znala ga sama raditi.
Mamanoja-puno si mi pomogla, hvala ti na savjetima.
…ali trebam jos jedan…dva…
1)Razne pahuljice tipa 7corn cuvam u zamrzivacu. One se nimalo ne stvrdnu, ostanu suhe…
To radim iz straha od raznih bestija koje bi u pahuljice mogle uci a da ih ne vidim.
Imamo male zute mrave ali ih u hrani jos nisam nasal.
Jedno sam vrijeme (u bivsoj kuci) nailazila na bube u brasnu, seceru…zato sad ate sipke stvari drzimo u frizideru ili zamrzivacu.
Koliko je to pametno I da li sam od dva zla odabrala manje?
Napominjem da namirnice sacuvane na taj nacin ne mijenjaju niti okus, niti miris, niti agregatno stanje (osim secera koji se u frizideru stvrdne ali to me ne brine previse, u stvari me I ne brinu previse namirnice koje ne dajem Lori jer ih ja na ovaj nacin konzumiram godinama, sve OK ali sto se Lorine hrane tice zelim postupati pravilno, sacuvati sve hranjive sastojke a opet zastititi ju od nedajboze kojecega.)
2)tofu sir-smijem li dati Lori? Kako pripremljen?
Osim sojinog mlijeka I jogurta, mlijecno joj nemam sto ponuditi ali jos dojim pa se ne zabrinjavam previse.