Sada je: 22 srp 2026, 11:11.

samo spava i nece papati

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

samo spava i nece papati

PostPostao/la jami » 23 vel 2006, 18:12

moja curica ima 19 dana, prava je mala lijencicna po sisanju, u pocetku je dojila po 4-5 min, a sad je smanjila na 2-3 min i onda zaspe, iskusala sam sve trikove za razbudivanje i produljenje tih minutica, ali jedino sto upali je presvlacenje, ali i nakon toga se
zo uspava, budi se svaka 2 - 2 i pol sata, muce ju grcevi pa cesto trazi samo smirenje tako da je cesto i cesce od ta dva sata (a imala sam koma ragade ), kako je na pocetku imala stolicu nakon svakog podoja, a sad se to puno prorijedilo, pa je dosla do jedne dnevno (a procitala sam da do 6. tjedna bi trebale imati 3-4 stolice dnevno), pa zadnja dva dana je non stop spavala pocela sam se
inuti i danas otisla na preged i vaganje i jako se razveselila kad sam vidla da je od izlaska iz bolnice dobila skoro 800g, izasla je s 2550 (rodila se s 2780), a sad ima 3310<
><
>pedijatar mi je sevjetovao da ju nadalje dojim svaka 3 sata, a po noci ju vise ne budim , jucer sam zvala sos telefon za dojenje i tam su mi rekli neka ju do 6. tjedna budim svaka 2 sata ak se sama ne probudi i da joj u 2,3 podoja ponudim istu dojku da izvuce dovoljno masnog mlijeka<
><
>sad sam ja u dilemi sta raditi jer ona ne bi ni priblizno toliko dobila da ju ja nisam budila i razbudivala, i cini mi se preveliki razmak ta tri sata, i ima li sanse da mi se opet prepune dojke ak za redom dajem 2-3 puta jednu pa drugu<
><
>nadam se da ste uspjele nekaj skuziti iz ovog mog z
da zdola posta <
><
> <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: sta bi vi na mom mjestu?

PostPostao/la VIPmama » 23 vel 2006, 19:29

uh, javit će ti se netko iskusniji, ja samo šaljem podršku <
><
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la Gilmorica » 23 vel 2006, 19:36

Mogu ti samo reci moje iskustvo sa davanjeim iste. Ja sam na pocetku to radila stalno, sada povremeno, ovisno koliki je razmak izmedju podoja. Znam da ti je frka da se ne napune previse, ali probaj joj dati istu ako su 2 podoja unutar (do) 2 sata. Mislim da ti se ne bi trebala napunit previse ova druga, a sigurno ce beba dobiti vise masnog... sretno! <
><i></i>
e. 27/01/02
n. 23/12/05
Gilmorica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jami » 23 vel 2006, 20:07

ja njoj svakako dajem istu cicu ako papa unutar dva sata, ali na sos-u su mi savjetovale da neovisno o tome koliko je proslo od prethodnog dojenja nudim 2-3 puta istu da povuce sto vise tog masnog (valjda onih 20 min sto se savjetuje da traje podoj na jednoj ciki), a ja si mislim da se nakon ta dva sata opet stvori to prvo mlijeko i kaj sam onda dobila? ili to ne ide tako <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 23 vel 2006, 20:28

oko mijenjanja sisa nisam iskusna. moja je uvijek praznila skoro do kraja, taman se poslije ispovraćala.<
>Quote:pedijatar mi je sevjetovao da ju nadalje dojim svaka 3 sata, a po noci ju vise ne budim <
>sa ovim se ne slažem. na više mjesta sam pročitala da razmak između podoja ne bi trebao biti veći od onoliko sati koliko beba ima kila. tim više što tvoja bebica nije izjelica, razmak bi trebao biti i manji. da sam na tvom mjestu, po noći bi joj nudila svaka tri sata, a po danu i svaki sat, ako nije sasvim sita.<
>pusa maloj princezi! <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la jami » 23 vel 2006, 20:48

ovo za po noci 3 sata mi se cino ok, ali po danu svakih sat mi se ipak cini previse ak to ona sama ne trazi jer mislim da bas nije do
o niti tako im remetiti san, a i ne uspije im se u to vrijeme probaviti mlijeko <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RenataOS » 23 vel 2006, 23:53

Trebas joj davati na zahtjev barem prva dva mjeseca, a tek onda uvoditi svaka tri sata o
ok. Ja sam tako sa svojim curkama. Novorodjencad traze svaka dva sata u prosjeku. Ako mislis da dobije samo rijetko, izdoji prvo malo mlijeka pa ju stavi na sisu, mada ja mislim da mlijeko navire onako kako bebi treba. Moje su cure uvijek sisale po 5-10 min i sada tako sisaju i bilo im je dosta, na pocetku su dobivale preko 1 kg mjesecno. Probava im se stalno mijenja i neka te to ne
ine, a najvaznije je da podrigne poslije svakog podoja. Naoruzaj se strpljenjem i ne
ini sjesti ce sve na svoje mjesto prije 2.mj. <i></i>
RenataOS
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 24 vel 2006, 10:25

remećenje sna mi nije palo na pamet jer je moja do
o jela i u snu. ja sam dojila na zahtjev samo prvih par tjedana, a kasnije sam joj nudila kad bi se meni učinilo da je vrijeme (ili su mi grudi bile prepune ili me bilo strah da zbog prorjeđivanja podoja ne izgubim mlijeko). to je bilo svaka dva sata po danu, tri po noći, a u vrijeme od 18-21 puno puta, za smirivanje večernje nervoze. <
>minutaža nije toliko bitna, već efektivnost sisanja, a to ti najbolje možeš primijetiti. ja sam svojoj, kad bi primijetila da slabije vuče, odmakla se tako da joj se učini kao da ću izvuči sisu i ona bi tad navalila. također sam se koristila kompresijama kako bi je što bolje zasitila jer mi je na sito (tj.prejedeno) bila puno bolje raspoložena. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la tabijasus » 24 vel 2006, 14:00

<
>Quote:pedijatar mi je sevjetovao da ju nadalje dojim svaka 3 sata, a po noci ju vise ne budim <
><
><
>ja se slazem s ovim prvim dijelom savjeta, jer kad joj stalno nudis sisu, ne uspije pravo ni ogladniti, pa zato doji kratko ( meni je to pedijatar rekao) a sto se tice drugog dijela, mislim da bebe do 6 mjeseci trebaju dojiti bar 2 puta tokom noci...inace samo hra
o i sve ce biti ok <
>Sretno tebi i tvojoj bebici<
> <i></i>
tabijasus
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rjarak » 24 vel 2006, 15:53

Ja sam na pocetku isto morala buditi svaka dva sata, jer bi zaspala dojeci. A budilča bih je tako sto bi joj skinula pelenu i malo oprala guzu u obicnoj vodi. To bi je razbudilo na kratko. Bilo je mucno, ali uspjeli smo stvoriti dovoljno mlijeka. <i></i>
rjarak
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la jami » 24 vel 2006, 16:24

radim i kompresije i sluzim se kojekakvim trikovima da ju razbudim, al pomogne jedino presvlacenje i sve e to ispalo ok jer je ona dobila super na kilazi, al ne znam kaj dalje, da nastavim ovako ili uvodim neki red il ju pustim kak ona hoce <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la VIPmama » 24 vel 2006, 16:27

ja nekako mislim da bi je još trebala "buditi" barem po danu, prerano mi je za pustit ju kak hoće.<
><
>a da nazoveš još sos telefon? <
><
><
><
><i></i>
Vrag nosi Pradu
VIPmama
mirisni cvjetić, jutarnja rosa

PostPostao/la kokakola » 24 vel 2006, 16:55

Ja bih slušala SOS Rode. <
>Nijedan savjet pedijatra o dojenju mi nikada nije pomogao, a svaki savjet od Roda ( ) mi je bio dragocjen i pomogli su mi da dojim do sad.<
>Mislim da je tvoja beba premala da bi spavala bez hrane cijelu noć. Svaka beba je za sebe, kao i ljudi. Neke imaju
ži metabolizam,
že probave hranu i prije su gladne, dok neke druge papaju i kakaju rjeđe.<
>Ja bih joj preko dana davala na zahtjev, pa makar i svakih sat vremena, barem dok je tako jako mala, a po noći bih ju budila svaka tri sata. <
>Hana 03.08.04.<
><
><i></i>
Hana 03.08.04.
kokakola
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Barbi » 24 vel 2006, 17:00

Ne znam ni sama, nemam iskustva s bebama koje puno spavaju, ali ja nekako mislim da bi po danu dojila na zahtjev a bebu budila ako bi mi se baš učinilo da predugo spava.<
>Ipak je super dobila, 800 g je super i za cijeli mjesec a kamoli za 19 dana. P. 10.06.2002.<
><
><
><
><
><
><
><i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la jami » 24 vel 2006, 19:03

e sad sam bas napisala veci post i izgubila ga pa sad kratko<
><
>zvat cu opet danas sos telefon da vidimo sta kazu mamice <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la RitaZG » 25 vel 2006, 09:09

Po danu na zahtjev a po noci je pusti da spava. Eto i moja je bila ljencuga i jako kratko je dojila ali je dobila cicku svaki put kad se probudila i nastojala sam je ko i ti drzat budnu. Razodjeni je, ne smije joj biti pre toplo i mozes ju skakljati po stopalima ,puhat joj po liceku i tak. MOja je jela po par minuta ali je super napredovala pa se niko nije pre vise
inuo. A po noci ju ja ne bi budila vise, ne znam <
>Bit ce sve OK i sve lakse sto je veca. <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ivci » 25 vel 2006, 13:59

Sada nemam takvih problema, jer se Ana budi kad je gladna i jede dok se ne najede, naravno, u više navrata. <
>Sa Nikom sam imala takav problem, pa sam je svaka dva sata budila i davala joj jesti. Nisam je dojila, jer je bila premala i nije mogla povući, ali 30 ml je na bočicu jela sve do svog drugog mjeseca na način da smo je budili i davali joj bocu. <
>Mislim da je razmak od 3 sata prevelik ako dijete ne jede dovoljno prilikom o
oka. <
><
><
><
><
><
><i></i>
Ivci
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la ivanaCH » 25 vel 2006, 23:44

Samo znam jedno: da sam slusala savjet o razmaku od tri sata ja danas ne bih dojila. <i></i>
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 26 vel 2006, 00:38

jami, što kažu rode? <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la mamaiAM » 26 vel 2006, 03:42

800 g za 19 dana? Pa meni se to čini super!<
>Jami, bit će sve ok, beba sjajno napreduje, a to je najvažnije.<
><
>I ja bih poslušala Rode, a ne pedijatre. Oni svoj posao rade za plaću, a Rode ga rade srcem i dušom. I bore se za svaku dojilju i bebu. AM - 02/2000<
><
><
><i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jami » 26 vel 2006, 21:09

teta roda mi je rekla da obzirom da je tako dobila na kilazi nije potrebno buditi ju svaka 2 sata, ali da ona ne bi pustil ni dulje od tri, a tako i radim, a ona bas rijetko i hoce dulje u komadu odspavati<
><
>hvala vam svima na savjetima <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la natasha32 » 27 vel 2006, 14:18

ne moras je nocu buditi, pokusaj joj dati da doji dok spava<
><
>tako mala beba sigurno mora jos biti dojena i nocu <
><
>za prirast - odlicno. <
><
>mislim da je moras jos forsirati da cica vise, i aktivnije, dok jos malo ojaca. nemoj se bojati da joj cesce nudis cicu, to je puno bolje nego raditi prevelike razmake. moja curica prvih 6 mjeseci mislim da nikad nije imala razmak od 3 sata izmedju 2 podoja (nego uvijek manji), mislim, ja nisam ni gledala na sat, nego sam je dojila svaki cas, prvih mjeseci to je nekako najsigurnija 'metoda' ako se za bilo sto dvumis<
> <
><i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jami » 27 vel 2006, 20:13

ma nema sanse da ona u snu papa, bas je ljencinica, samo ju primi i cucla ko dudicu, a nis ne vuce <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pamparam » 28 vel 2006, 10:36

Quote:samo ju primi i cucla ko dudicu, a nis ne vuce probaj joj stisnuti mlijeko da ima sto progutati, mozda ju podsjeti na jelo.<
>preporucila bih ti ne praviti velike razmake, svakako ne vise od dva - tri sata, nuditi joj cesto, ako ne pojede do kraja ponuditi istu dojku, nocu probati podojiti bez budjenja - isto s razmakom ne vecim od 3 sata...<
>kod malenih bebica je malo teze u pocetku, cesce imaju problema s probavljanjem mlijeka, pa pretpostavljam da otuda i grcevi. jednako je cesto i to da im treba malo vremena da narastu i ljepse obuhvate
adavicu - otuda i ragade i isti ti grcevi, jer se naguta i zraka. sve bi se to trebalo srediti u prva dva - tri mjeseca, poslije je pjesma! <i></i>
pamparam
Nude Beach Inspector

PostPostao/la jami » 28 vel 2006, 14:29

rijeci ti se pozlatile <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la pamparam » 01 ožu 2006, 00:35

da sam znala da bi mi se mogle pozlatiti, napisala bih duzi post! <
>zaboravila sam napisati kako mislim da je malena super napredovala, samo hra
o i dalje! <i></i>
pamparam
Nude Beach Inspector

samo spava i nece papati

PostPostao/la jami » 07 ožu 2006, 11:17

evo mene s friskim problemima <
><
>bebica sada ima mjesec i par dana i otpocetka je uspavana i kratko je dojila (to je na ovom drugom topicu), ali sad to postaje sve krace, po danu jos nekako, ali po noci jednu minutu i to ako i zaspe i nemam sta sve ne radim ne bi li ju probudila, i po o
ascicima i uhekima i glavici i dlanovima, i skinem ju, nocas sam ju do gola skinula i tako pokusala dojiti, i mlijeka joj malo na usnice kapnem i probam otvoriti usta, ma sve, a ona ni da trepne, jos se onako flijepo smijeska u snu, a ja sva u suzama jer me zbilja strah, cice su mi opet otvrdnule, sto znaci da fakat manje pocicka, i jos je uz sve pocela i cmoktati i uz to se naguta zraka pa ju onda i to muci, pa se zagrcne, ma sve vam to izgleda , ona je u prvom mjesecu dobila 1100 g i pedijtrica mi je rekla da dok tako do
o dobiva nece nista poduzeti, a rekla sam joj da je sve gore i od tada je jos gore<
><
>ne vjerujem da mi netko moze pomoci, znam pravilan polozaj na grudima, do sada je sve bilo ok, ali me zanima ima li jos takvih slucajeva ili sam ja jedinstveni? meni je pedijatrica rekla da ce se razbuditi dok dosegne 4 kile, a ona sve vise spava <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ramona » 07 ožu 2006, 11:44

Jami <
>E. do 6-7 mjeseci nikad nije dojio na 3 sata. U prvih par mjeseci stalno je visio na meni! On se doduse budi i po noci i trazio klopu. <
>Jedino se sjecam da nam je veliki problem bila ako je prevruce...to bi ga uspavalo, uljuljkalo i ne bi se budio...A meni je stalno bilo hladno i stalno sam pojacavala grijanje!<
><
>Sve ce se srediti...izdrzi jos malo, a onda ces i zaboraviti ove pocetne probleme! <i></i>
Ramona
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la tanjabb » 07 ožu 2006, 12:34

Jasmina , ti si u soku jer imas bebicu koja spaaaaava (u usporedbi s Lunom). <
>Lukas je isto bio spavac. Isto je dojio kratko, pa
zo na ciki zaspao. Ja sam ga skakljala po resici uha da ga razbudim ili po tabanima. On bi npr. dojio 5 minuta pa zaspao, spavao 3 sata, probudio se, ponovo 5 minuta dojio, ukakao se, ja bi ga presvukla, stavila na ciku i eto ti njega za 2 minute opet . A znas da je bio velika beba. Sad kad se sjetim meni su prva tri mjeseca bila pravi odmor jer je on naime uglavnom SPAVAO ( u pauzama, dakle svaka 2 sata, ekspresno dojio i kakao). <
>Kako je Lota super dobila na kilazi, ocito je dovoljno koliko povuce. Ja bi ju i dalje dojila na svaka 2-3 sata, i ponoci. <
><
><i></i>
skoča umni 10.12.2003
kung-fu panda 16.10.2009
tanjabb
next princess

PostPostao/la jami » 07 ožu 2006, 12:40

tanja , upravo sam otvorila novi topic, vise ona ne papa ni po pet minuta, nocas po minutu i nicim ju ne mogu probuditi, da je nastavila onim tempom kao do sada se ne bi
inula jer sam vidla da je dobila dosta, al me plasi sto je to sve manje <
>moja bjondina<i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 7 gostiju.