Sada je: 01 svi 2026, 06:18.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

My baby is nearly seven months old and already she has enjoyed fistfuls of broccoli, banana, green beans, red pepper, rice cakes and hummus, toast and cream cheese, mature cheddar, peaches, apricots, avocado, cucumber, pear, pasta with anchovies, chilli and lemon (her father...), pork fillet, roast chicken, roast potatoes, Jersey Royals, sweet potatoes, asparagus, melon and butternut squash.

Arkana10 je napisao/la:ne brinem se oko zagrcavanja.
17.01.2009.

Hajdi je napisao/la:citiram s blogaMy baby is nearly seven months old and already she has enjoyed fistfuls of broccoli, banana, green beans, red pepper, rice cakes and hummus, toast and cream cheese, mature cheddar, peaches, apricots, avocado, cucumber, pear, pasta with anchovies, chilli and lemon (her father...), pork fillet, roast chicken, roast potatoes, Jersey Royals, sweet potatoes, asparagus, melon and butternut squash.
Meni je ovo puno i previše za sedmomjesečno dijete![]()
Nemam ništa protiv da se dijete samo hrani kako mu paše, ali uz polako i postepeno uvođenje namirnica, a ne da mi sedmomjesečna beba jede svinjetinu.

ovo mi je super priča za recimo bananu ili druge komade narezanog voća, možda i ponekog povrća, ali ostali nutrijenti su tu malo zakinuti, bar se meni tako čini 
Počeli smo s mekanim stvarima, voće, kuhana brokula, tikvice... Sad sve bez problema papa, fino žvače i zadovoljna sam. Na početku je bilo nešto ovog "zakašljavanja", ali ne često i ne jako, kad bi mu nešto otišlo možda ja bih mu pomogla da iskašlje i to je to. 
ja sad kao neki crni kritičar, ali špinat i blitva nisu dobra kombinacija s mliječnim proizvodima zbog otežane apsorpcije željezamini-me je napisao/la:povrce uhvati u ruku (spinat, blitva, radim male kuglice ili mjesam sa svijezim sirom)
možda onda da ih miješaš s purom/palentom pa tako u kuglice... inače, ova ideja sa kuglicama i knedlicama mi se sviđa, možda bi mi tako čak bolje i jeo to zeleno povrće, jer inače nije ljubiteljmini-me je napisao/la:samodohranjivanje je dohrana koja najmanje traumatizira bebe.

U svakom slučaju hvala na odgovoru i baš ću to od danas isprobavati po malo. vjerujm da će Tinu biti zanimljivo
Samo me još zanima za taj tzv. stiropor, vidjela sam da ih ima od Hippa za djecu, ali kaže od 8 mj. pa ne znam da li mo to mogu odmah ponuditi za početak. Neće mu se to lijepiti za nepce?
Ina66 je napisao/la:jabuka, na primjer, nije dobar izbor jer je tvrda i dijete može slučajno odgristi veći komad

.Ako ju hranimo žlicom, često " otme" žlicu iz ruke i sama si ju stavi u usta. Grabi sve što nađe na našem tanjuru, tako je počela s mrkvom, oko 7 mj, i pojela cijelu kuhanu mrkvu. U početku se češće zagrcavala, ja sam dobivala fraze, ali sve je dobro prošlo, ili bi ispljunula, ili progutala.Dala sam joj tako i brokulu, karfiol, bananu.Kuhanu jabuku nije htjela, ali je neki dan jela sirovu, onak na pol prerezanu i onda ju je " strugala" zubima. Po novom jede i rižine hipp kekse.Neki dan je drpila mm-u s tanjura krmenadl i stala ga glodati.To nam je bilo užasno smješno pa smo ju pustili dok smo fotkali, a mm je izvlačio komade mesa iz usta koje je odgrizla ( ima samo dvije donje jedinice), i kada smo joj uzeli meso jako se ljutila.
, plus cicanje.
znatiželjna_505 je napisao/la:...ista priča niti da bi..malo stisne u rukici i odmah ispusti....a iz mojih ruku tamani sve u šesnajst...jel možda problem da sam joj pre malo nudila da sama jede?

Baby-led weaning (BLW) means forgetting purées and weaning spoons and simply letting your baby feed himself.
http://www.babycentre.co.uk/a1007100/ba ... z2sG5hWGdr

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.