Sada je: 01 svi 2026, 08:57.

skok s 3 mj, problem s dojenjem

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

skok s 3 mj, problem s dojenjem

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 21:41

Nestalo mi je mlijeka a beba ima tri mjeseca....odbija i ne pase mu adaptirana hrana..niti jedna...sto da radim? povraca mi...ja nemam mlijeka...kako da nahranim svoje dijete???!!! molim vas pomoziteee............ :place :place :place :place :place :place
sanjaj sad moj anđele i nek snovi svi kažu kolko značiš mi...da život moj samo si ti...sanjaj sad moj anđele i ne boj se,ja bit ću tu...jer neznaš kolko volim te,da za tebe ja živjet ću...
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Molim vas pomoziteee!!! HITNO!!!!!!!

PostPostao/la danijela81 » 11 stu 2011, 21:50

polako, smiri se.

jel baš povraća onako u mlazu, ili bljucka? povrati baš sve što pojede (tj. popije)?
koje adaptirano si mu probala dati?
jeste spominjali pedijatru to povraćanje?
prvo što mi pada na pamet je da mu ne paše ili je možda alergičan na kravlje mlijeko od kojeg se radi većina adaptiranih. jeste probali neko koje je napravljeno od sojinih bjelančevina?
Vi ste sol zemlje, vi ste svjetlo svijeta!
V. 03.11.2008. :luv
R. 11.06.2014. :luv
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Vindaloo » 11 stu 2011, 21:51

sunčeko, smiri se, polako, sve će biti ok.
javit će ti se netko od cura tko zna što bi bilo najpametnije.
od gladi umrijet neće.
drži bebu u povišenom položaju da ne bljucka, ne forsiraj hranjenje i umirite se malo oboje.
:hug
Vindaloo
Vindija Westwood

PostPostao/la mrs. eastwood » 11 stu 2011, 21:53

kako ti je nestalo mlijeka? kada?
mlijeko ne nestane preko noci!

mozda je skok u razvoju - kada bebe bas ekstra vise na cici i moze ti se ciniti kao da nema mlijeka, pa je dodatno beba razdrazljiva.

za adaptirano ti ne znam.
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 11 stu 2011, 21:54

Koja adpatirana ste probali? Koliko dugo to traje - to se sve danas dešavalo?!
Ne znam odakle si, ali na tvom mjestu bih nazvala pedijatriju i rekla u čemu je problem ili čak patronažnu sestru koja vas je obilazila u početku pa da ti pomogne. Jesi li probala s potpuno adaptiranim mlijekom npr. HIPP Pre?¨!
Moguće da si mu previše dala adaptiranog za početak - probaj 30-40 ml, pa malo po malo :dunno. Za dojenje ti ne znam, ali vidim da si u panici :hug, moraš se smiriti, možda stvarno da pedijatriju nazoveš?
Zadnja izmjena: Duga; 11 stu 2011, 21:56; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la danijela81 » 11 stu 2011, 21:55

i još nešto, zašto misliš da nemaš mlijeka? jel mu nudiš da doji?
možda da pitaš na podforumu "dojenje" za savjet, ako si do sad mogla dojiti, vjerojatno možeš i vratiti mlijeko.

sad sam se sjetila kad je Vindaloo spomenula, moj je povraćao kada ne bi podrignuo. morali smo prekidati hranjenje i više puta u toku jela ga staviti da podrigne, jer je halapljivo gutao, i onda se nagutao zraka, pa bi ga mučio trbuščić. završavalo je povraćanjem u mlazu. da nije u tome problem?
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:01

mali povraca u mlazu...vec smo bili u bolnici jednom pet dana zbog toga..i drugi put su nam rekli da mu ne pase ta adaptirana hrana...prvi put smo mu dali hipp bio drugi put nan sensitive a sada aptamil....hipp bio jer sam ja zavrsila na hitnoj zbog problema sa maternicom i krvarenjem nan sensitive zbog alergije i zbog toga sto je anemican ne dobiva na kilazi....vec dva dana jke nervozan na dojci...nemoze povuci...nista mu mlijeka ne ide...totalno su mlohave i prazne...na klajcevoj sam znaju rec da imaju guzvu i da klada sve izbaci da ce mu biti bolje....a sto da ja dam dijetetu jesti?! :((
sanjaj sad moj anđele i nek snovi svi kažu kolko značiš mi...da život moj samo si ti...sanjaj sad moj anđele i ne boj se,ja bit ću tu...jer neznaš kolko volim te,da za tebe ja živjet ću...
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la mrs. eastwood » 11 stu 2011, 22:04

a to dojenje do sada je išlo ok?

nisam skontala, kada ste krenuli s adaptiranim?

to što ti se dojke cine mlohave - moze znaciti da je uspostavljena ravnoteza ponude i potražnje. mislim, i dalje su ti dosta vece nego prije trudnoce?

edit: kužim da ste vec odavno po ad krenuli... ja ti ne mogu pomoci - nego sretno i drzi se :jadnimi
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la Duga » 11 stu 2011, 22:09

nan sensitive zbog alergije i zbog toga sto je anemican ne dobiva na kilazi..

Je l' i njega povraćao? Nan se kupuje samo u ljekarnama, zar ne?
Daj, nazovi pedijatriju, bez obzira na ranije odgovore, pa već ste imali takvih problema :dunno, čuj se još jednom s nekim u dežurstvu.
Zadnja izmjena: Duga; 11 stu 2011, 22:10; ukupno mijenjano 1 put/a.
Duga
podobna za kumu

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:10

u ova tri mjeseca dobio je samo tri bocice po 30 ml adaptiranog mlijeka...dojenje islo odlicno...sve je bilo ok do prekjucer kada sam primjetila da nemam bas mnogo mlijeka...jela sam juhe pila vode puno...i nista nije pomagalo....sada vec nemam ni kapi mlijeka...maleni je nervozan na dojci...pocne vuci i kada shvati nema...pocne plakati...:(
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 11 stu 2011, 22:11

i ako je alergičan i ako je nan sensirtive pasao zašto sad opet mijenjaš mlijeko. ako baš moraš nastavi sa istim
Međutim, moj savjet je isto da se smiriš, meni isto ovo miriše na skok. baš zato što je stalno na cici čini ti se da nemaš mlijeka a ustvari se potražnja povećala.
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:11

da i njega je povracao...nan smo morali naruciti....pa sada sam ih zvala i rekli su mi da nemaju mjesta za ostat...i da cekamo da sve izbaci iz sebe i da ga onda nahranim...ja stvarno neznam sa cime.... :(
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:12

ma i nan je povracao...zato su mi danas u ljekarni rekli da probam aptamil....
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 11 stu 2011, 22:12

nan sensitive također sadrži kravlje bjelančevine, njega dobiju djeca sa intolerancijom laktoze. možda da ti netko ode u ljekarnu kupiti neko adaptirano koje ne sadrži kravlje bjelančevine, znači potpuno na bazi soje?
probaj, mom nećaku isto tako nijedno adaptirano nije odgovaralo. završio je u Klaićevoj, i gubio na težini. tamo su mu dali mlijeko "Alfare", i jedino to je prihvatio, i na tome napredovao, iako nikada nije dokazana alergija na kravlje mlijeko. prije toga je sve drugo povraćao.

isto tako, vjerujem da je i ova tvoja panika i strah uzrok da imaš manje mlijeka. probaj se smiriti i nuditi cicu, bez obzira što ti se čini da mlijeka nema, možda je zbilja i skok u razvoju.

ako misliš da je mali predugo gladan, i da zbilja ništa nije popio, trebala bi otići s njim doktoru, da ne bi dehidrirao.
jesu li mu pelene mokre, jel piški?
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:16

piški maloprije je tata mjenjao pelenu...dosao je malo k sebi...pajki sada... da li da probam to mlijeko? to mogu u ljekrni nabaviti? da li znas po kojoj cijeni?
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la rusulica » 11 stu 2011, 22:17

Moja Laura je bila alergična na kravlje mlijeko. Iako sam ja dugo imala mlijeka kao zamjenu nuđeno nam je kozje hipoalergeno i to joj je pasalo no ružnog je okusa. Ne sjećam se točno kako se zove al znam da se kupuje u ljekarni, pakira u limenci i košta oko 100 kn
L 2007
M 2012
I 2014
rusulica
Mediteranski efekat

PostPostao/la danijela81 » 11 stu 2011, 22:18

ako piški, znači da je ipak nešto mlijeka i povukao :)
samo ti doji, što više, posveti se samo njemu dok ne "navuče" mlijeko. što više ga budeš stavljala na cicu, više mlijeka će biti.
probaj poslušati savjet od Diami što se tiče dojenja
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la mrs. eastwood » 11 stu 2011, 22:19

nudi cicu, opusti se (ako je ikako moguce)

ako je zaspao - brijem da nije gladan :dunno

mozda je stvarno skok urazvoju:evo s roda

Kada je beba oko tri mjeseca stara nastupa još jedan skok u razvoju. Ponovno je bebi porastao apetit i ponovno su česti podoji ono što će vam pomoći. ..
mrs. eastwood
Sveta krava

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:27

nastoj ga stavljati na cicu što više. što više na cici to više navuče mlijeka, čim zakmeči, promeškolji se odmah ga stavi. s 3 mj se sve nekako uspostavi. cicke su samo prividno prazne. samo se sve reguliralo, inače bi svi s balonima šetali okolo.

broji pelene - trebale bi bit 5 popiškenih - tako ćeš znati da neće dehidrirati.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:32

i još, sjećam se da je tin s 3 mj plakao cijeli dan, što god radila, stalno. tako da razumijem da si u brizi, ali on radi samo ono što zna (plače) da dobije ono što želi (cicu). nemoj dodavati ad, čaj ili dudu npr. to će samo sve oduljiti i poremetiti. trebalo bi trajati 2-3 dana. da budeš sigurna da je sve ok, kao što rekoh broji pelene. možeš nazvati i rodin sos telefon za dojenje

01 61 77 520 i 091 22 77 220 .
Na telefon možete zvati svaki dan:
radnim danom od 15 do 21
vikendom i blagdanom od 9 do 21

nazovi odmah sutra ujutro.
nevenera
idejni kreator MUD-a

Re: skok s 3 mj, problem s dojenjem

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:34

promijenila sam naslov posta da bude jasnije u čemu je problem
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:41

ok hvala vima..a mozete li mi molim vas samo reci kolika je cjena tog mlijeka alfare i da li tko zna ista o pregamin mlijeku?
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la danijela81 » 11 stu 2011, 22:43

pregomin i alfare se daje kod alergije na kravlje mlijeko, preciznije kod alegrije na bjelančevina iz kravljeg mlijeka. dobiju se na recept ako je dokazana alergija. to je jedino što znam
danijela81
(pre)fina gospoja

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:45

imaš skok u razvoju, imaš mlijeka - ne treba ti adaptirano
samo ukucaj skok u razvoju u pretraživač i naći ćeš od riječi do riječi mame koje govore što i ti
nemoj odustati od dojenja
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la Sunčeko Mamino » 11 stu 2011, 22:45

ok hvala vam curke.... idem ja k svom sincicu sada... laku noc... :mah
Sunčeko Mamino
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la snowwhite » 11 stu 2011, 22:48

tako je, smiri se, legni kraj njega, izvadi cice i cijelu noć mu nutkaj. ujutro će biti lakše.
ne kupuj AD ako nema potrebe.

mlijeko ne možeš izgubiti preko noći ali ovakvom panikom i nepotrebnim dodavanjem AD mlijeka si na putu prema tome.

ne daj se :hug
Veliki 13.10.2008.
Mali 21.12.2010.
Bebač 07.07.2012.
snowwhite
Nije unikat!

PostPostao/la pinky » 11 stu 2011, 22:49

prikrpit cu se ovdje jer moje cure imaju 3 ipo mjeseca i imamo problem..
Nisu iskljucivo dojene, uz siku jedemo i ad. U zadnje vrijeme m. Super siki a na boci divlja, pojede samo ako je u polusnu nakon sike.
Al zabrinjava me e., koja vec drugi dan papi siku samo 5 min, kad prodje ld izbaci je i kad joj pokusam staviti nazad odupire se svom snagom, mlati glavom, rukama, ko da joj otrov guram u usta. Nakon toga pojede mirno bocu.
Zivi show.
Imate li ikakav savjet za situaciju sa e., a i sa m.?
dvije ICSI divote...
slika
pinky
rodila 6.5kg i metar djece

PostPostao/la milka » 11 stu 2011, 22:49

moja frendica je imala frku s nestašicom, uspjela je navuć sa izdajalicom. možda da pokušaš tako
milka
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:50

mislim da odbija cicu jer se tu mora malo pomučit a iz boce lipo curi. nakon prvog ld dolazi drugi ali treba do tad malo vuć.
nevenera
idejni kreator MUD-a

PostPostao/la nevenera » 11 stu 2011, 22:52

preselila sam temu na pdf o dojenju.
nevenera
idejni kreator MUD-a

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.