O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Tema je zaključana

05 pro 2006, 18:23

narežeš bundevu na kockice u vodu, dodaš oprano proso i kuhaš dok ne omekša - cca 20 minuta - uz miješanje jer se proso hoće uhvatiti za dno

05 pro 2006, 22:10

Tenks :mah

06 pro 2006, 08:48

Danas: gusta povrtna juha s griz knedlama (koristim žumanjak, a ne bjelanjak; još uvijek)...povrće: mrkva, celer, peršin, koraba, cvjetača, kockice bijelog pilećeg.

06 pro 2006, 23:57

danas je ručala blitvu s krumpirićem i mrvu palente + list u foliji, a večerala amrant s jabukom, bananom i grožđicama - večerala, uvjetno rečeno jer je pojela 4 žličice

sutra je na meniju orzo s ciklom, korabom i bundevom

07 pro 2006, 13:22

Danas: fini umak od tikvica s celerom i tjestenina (spiralice)...

08 pro 2006, 12:15

Jucer bolognese s tofujem, tikvicama i spageti.
Danas bundeva s seitanom i prosom.
Sutra nadam se neka kapitalka riba iz ribarnice u pecnici, blitva s krumpirima.

08 pro 2006, 12:58

Danas imamo špinat, pire krumpir i ribice

08 pro 2006, 13:51

jučerašnji orzo je bio podebljan ciklom, bundevom, porilukom, korabom, mrkvicom i kapulom. imam i svjedokinju koja je gledala kako mala pohlepno jede maminu spizu ;)

danas mi je neinspirativan dan pa se kuha pileća juhica

08 pro 2006, 14:47

Eeee Ina kak bi ja voljela znat pripremati te neke nove zdrave spize....Al sve da i kupim u dućanu zdrave hrane nebi znala kaj s njima....

08 pro 2006, 14:54

majo - ali to ti nije ništa komplicirano :)
ti pitaj što te zanima pa ću ti na recepte za djecu pisati kako se što kuha ;)

09 sij 2007, 14:38

Izgleda da više nitko ne kuha svojoj djeci!
Ajmo, novitete na sunce :pee

09 sij 2007, 14:40

jučer: brokula s krumpirom i biftek od junetine
danas: rižoto od puretine

09 sij 2007, 15:12

Dakle, jučer je bilo varivo od cvjetače (kad se skuha ima okus sličan kelju - za one koji više pohaju cvjetaču :mrgreen: )
Danas je na redu varivo od mahunarki i žitarica s krumpirom, piletinom, celerom (kod nas nezaobilaznim korijenom) i mrkvom...
U tom pakiranju mahunarki sa žitaricama su: crvena i zelena leća, azuki, pir i ječam...i super je!

12 sij 2007, 08:34

kuhani svježi oslić, blitva, krumpir, maslinovo ulje i češnjak.
mljac!

13 sij 2007, 01:22

jučer je jela juneću juhu, lešo meso i leću, a danas krem juhu "da vidimo što sve ima u frižideru" :mrgreen:

19 sij 2007, 13:51

Moji kure pa nisu neki jelci, al jučer su klopali kelj i faširance, a danas poriluk s junetinom

19 sij 2007, 14:18

jučer je jela rižot od teletine u kojem je bilo i mrkvice, kapule, korabe i prokulice
danas će biti riblja juha + lešo mol i pupčar

21 sij 2007, 20:02

Čitam ko je što skuhao pa vidim da tu ima ljubitelja makrobiotike,a kako i sama znam često spremati i jesti makrobiotičke namirnice(doduše,nisam isključiva makrobiotičarka-jedem ja i meso,al puretinu,piletinu i ribu..možda jednom u sto godina teletinu) zanima me koja bi od makrobiotičkih namirnica bila idealna za dohranu?Moji imaju sedam mjeseci(za koji dan)..pa bi im probala ponudit i nešto takvo.

22 sij 2007, 16:37

Lora, na što konkretno misliš? žitarice?
možeš probati proso ili, ako još niste, integralnu rižu, samo ju moraš dobro raskuhati

22 sij 2007, 17:01

Nismo probali ni proso ni integralnu rižu.Al hoćemo.Danas sam im spremila onaj tvoj recept:palenta+ribane tikvice i oduševljeni su.
Zanima me smije li im se dodati i neka alga recimo u žitarice da poboljša okus ili od toga ništa dok ne napune godinu dana(računa se kao začin,pretpostavljam :dunno )
Što da im ponudim s prosom i integralnom rižom?

29 sij 2007, 17:09

mozes koristiti kombu algu radi bolje probavljivosti zitarica. Ja sam je u pocetku kuhala sa zitaricama ali je nisam njemu davala. Ne sjecam se kad sam pocela kombu pasirati s hranom....

jucer smo klopali smedju rizu s limunom i porilukom, seitan s currijem, hijiki alge, juhu od cesnjaka, blitvu na pari, salatu od crvenog kupusa

danas: smedja ridja, smedja leca, pohani seitan, arame, mizo juha, i opet blitva na pari

29 sij 2007, 19:29

ivanaCH-hvala! :mah

29 sij 2007, 23:33

Danas varivo od poriluka.
Sutra integralna tjestenina, bolognese umak (ovaj puta s mesom, inace radim s tofuem).

30 sij 2007, 10:20

kod nas je kriza - bolesna je i ne jede gotovo ništa :(
kuha se uglavnom lešo povrće, riba i juhe

30 sij 2007, 10:29

ina ljubi brzo malu nejedilicu, nadam se da nije ništa ozbiljno :hug

mi danas mladi kupus s paradajzom na čušpajz i faširance od junetine. mljac :papica

30 sij 2007, 13:07

Danas papaju blitvu na lešo i puretinu za ručak.

31 sij 2007, 09:30

jucer juha od graha i kupusa, leca s porilukom, proso, przeni tofu

31 sij 2007, 15:06

evo i mas malo ovdje na prijavak :mah
jucer
juneca juhica, rizot od poriluka, mrkvica i leso meso

danas
sniceli sa puno cesnjaka, leca s mrkvom i pire krumpir

Poriluk?

05 vel 2007, 23:52

Bas me zanima kako pravite poriluk(valjda mislimo na isto kod nas se zove prasa)?
Kuhate i bijeli i onaj zeleni liskavi dio?Mene malo strah ,bebiju ima 15 mjeseci i nekako izbjegavam ,jer ne znam ni sama kako i sa cime kombinovati a bogme ni pripremiti,jer i mene ponekad zna muciti stomak.

07 vel 2007, 10:54

mogu se ja malo ubaciti s pitanjem :mah

jucer je F. odusevljeno pricao da su u vrticu jeli pire, kuglice i meso.

na jelovniku vidim da su kuglice zapravo leca :mrgreen:

ja lecu radim kao varivo s puno povrca, kuhala sam uglavnom crvenu i F. to nije htio ni probati. Teta kaze da tete kuharice lecu( zelenu) naprave kao prilog krumpiru i da se klinci doslovno udave u leci.

anabama, vidim da i ti kuhas lecu uz meso i pire, to je onda valjda to :dunno

recept pliiiiz
Tema je zaključana