O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
09 ožu 2010, 13:46
Ne znam sta je bolje, ili manje zlo:
dati djetetu tu Hippovu bananu s limunovim sokom (99,2% banana, lim. sok, vit C)
ili zgnjeciti bananu nepoznatog porijekla?
Banana nazalost nema domacih...
Ili znate li mozda za koju kasicu od banane koja je ok?
09 ožu 2010, 13:49
Ja bih dala bananu, posebno ako je dijete alergičar ili ima u obitelji alergičara. Ona ima debelu koru koju ionako guliš, tako da ak su i špricane nečim to ode s korom uglavnom. Tretiraju ih plinom tako da sazriju, ali to bi se desilo i u prirodi (jer one same izlučuju taj plin)...
09 ožu 2010, 20:31
Hvala na odgovoru!
09 ožu 2010, 23:26
uvijek bolje bilo kakvo povrće nego kašice!!!!
i ako je špricano - opere se, a iz kašica ne možeš izvaditi boje i konzervanse i pojačivače okusa kojih sigurno ima bez obzira što piše!!!!!
10 ožu 2010, 08:56
Hvala, ali ja se ipak bas ne bih slozila s time - ne može se isprati sve cime se tretira voće i povrce jer se sigurno nesto i apsorbira, a da i ne govorimo o genetskom modificiranju...
Mislim da su neke kasice ok, iako nema puno takvih.
Iako je istina da se nikad ne zna 100% sta je u njima, mislim da te namirnice (posebno nekih proizvodjaca - npr. Holle, Hipp) ipak podlijeze strogim kontrolama.
Ali o tome se vec dosta pisalo pa da ne filozofiram previse...
10 ožu 2010, 11:13
ja s time ne bi hranila dijete...
a tko hoće na njemu je
10 ožu 2010, 12:45
Djeci sam uglavnom pripremala voćne i povrtno / mesne kašice kod kuće , ako bi se zatekli vani , a dijete bi bilo gladno onda bi bez puno razmišljanja kupila gotovu kašicu.
14 tra 2010, 14:35
Djeci sam uglavnom pripremala voćne i povrtno / mesne kašice kod kuće , ako bi se zatekli vani , a dijete bi bilo gladno onda bi bez puno razmišljanja kupila gotovu kašicu.
i ja tako svom dječaku
Evo što kaže dr.Richter o kupovnim kašicama:
http://www.cybermed.hr/forum/specijaliz ... ske_kasice 
Ne znam zašto se ponekad ne bi smjelo djetetu dati kupovnu kašicu...