Sada je: 28 svi 2026, 20:35.
Moderatori/ce: Diami, nevenera

znatiželjna_505 je napisao/la: nekak si mislim da je onda za danas sutra bolje da kupim cvjetove kamilice pa jedan mali samo blago pofurim s vodom....čini mi se to ipak bolje.

). Hm..... možda griješim --- skuhala sam proso i zatim ga protisnula kroz cjediljku i ispadne fina masa ko sluz ali onda u strahu da se Katja ne nauči na skroz miksano bez ikakve teksture, dodam malo onih točkica iliti ljuskica od prosa kaj nisu prošle kroz cjediljku (vrlo malo). sutra ću joj još dati proso nebum dodala ljuskice pa bum vidla.... ni sama nisam pametna... kaj velite?

Možda pomogne!
,,,,
Ipak su ti novi okusi zanimljivi, a tijelu potrebni i drugi sastojci osim onih u mlijeku... Sve to dođe na svoje, istina nekad sporije nekad brže, ali ipak dođe... 

marinadbk6 je napisao/la:vi svi skupa niste normalni!

GORJANI je napisao/la:kako bi otprilike trebao izgledati dnevni meni bebe od deset mjeseci,

tanjabb je napisao/la:Drage moje,
Napisala sam na kraju proslog topica a ovdje cu ponoviti neka ovo bude topic za pocetnike, o pocecima dohrane. Dakle kad ste savladali prvi obrok move on.
Za sve ostalo koristite pretraznik ili otvorite novi topic.
.
.Ina66 je napisao/la:...brisati postove u skladu s moderatorskim ovlastima

black_lady je napisao/la:Ina66 je napisao/la:...brisati postove u skladu s moderatorskim ovlastima
molim moderatorice da interveniraju, mi početnice se lako izludimo

I počnem ja čitat jer mi treba, daklem, taj prvi obrok, kako ga napravit. Ono, doslovno, skuhat ili ne, sokić ili kašica, jabuka ili kruška?
eli je napisao/la:da ti ja skratim. umjesto brošure uzmi tablicu i kreni zdravorazumski.
ako ne trčiš pred rudo, kreni sa kašicama. ako je dijete zrelo za dohranu za voće je svejedno je li sirovo naribano ili kuhano ili pečena jabuka.
svejedno je hoćeš li početi sa voćem, žitaricama ili povrćem, bitno je da se držiš preporučene dobi. izabereš jednu namirnicu i nju daješ 3-5 dana po 3-5 malih žličica.
povrće i žitarice kuhaš, tj raskuhaš koliko treba da možeš gnječiti u kašu.
obavezno svaku novu namirnicu daješ jednu po jednu. eventualno možeš nakon što je jedna savladana u nju dodati novu. npr nakon jabuke daš kombinaciju jabuke i kruške, ili nakon riže kombinaciju riže i mrkve.
nakon hrane na žlicu obavezno ponudi mlijeko.
ako prvi mjesec krene kako treba, tj. beba prihvati hranu, slobodno digni količinu na nekih 100g.
To je sve šta me zanimaIna66 je napisao/la:black_lady je napisao/la:Ina66 je napisao/la:...brisati postove u skladu s moderatorskim ovlastima
molim moderatorice da interveniraju, mi početnice se lako izludimo
u što da interveniramo?
moju rečenicu si izvukla iz konteksta i odnosila se na bezobrazluk forumašice kojoj je upućena.
način na koji ova tema "živi" je da početnici postavljaju pitanja, a iskusn(ij)e mame im odgovaraju. dakle, koje je tvoje pitanje?
kako se započinje s dohranom?
ili
kada se započinje s dohranom?
prije početka dobro je da pročitaš brošuru o dohrani(to ti je već savjetovano, ali ponavljam i ja još jednom). doduše, ima više od pedeset stranica, ali ako ju isprintaš, možeš ju nositi u torbi i čitati dok si u šetnji s djetetom, osim ako s dohranom ne započinješ sutra.
black_lady je napisao/la:... jer mi treba, daklem, taj prvi obrok, kako ga napravit. Ono, doslovno, skuhat ili ne, sokić ili kašica, jabuka ili kruška?

.
mi smo poceli sa jabukom, ali dalje nije bilo problema ni sa povrcem.
Onda kreces na drugu i isto ju tako 4 dana testiras. Sto vise namirnica usvojite, otvara vam se paleta kombinacija...
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.