Sada je: 28 svi 2026, 20:35.

NOVA PRVA mrkvica - topic za POCETNIKE

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: NOVA PRVA mrkvica - topic za POCETNIKE

PostPostao/la znatiželjna_505 » 18 lis 2009, 10:17

Nisam ni ja baš neki pobornik čajeva .....zato nisam ni davala..... ponukana tvojim postom išla sam pogledati kaj sadrži taj čaj.... Imam doma od kamilice Lino, taj sam jednom skuhala na njemu piše sastav glukoza i ekstrakt kamilice 4.5% i od komorača hipp mislim taj sam dala par puta.... sastav glukoza i plod komorača 6%. nekak si mislim da je onda za danas sutra bolje da kupim cvjetove kamilice pa jedan mali samo blago pofurim s vodom....čini mi se to ipak bolje. ak bu baš odbila vodu...što se nadam da neće ak bum joj to i nudila
trepuša Katja 05.05.2009.
znatiželjna_505
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 18 lis 2009, 19:58

znatiželjna_505 je napisao/la: nekak si mislim da je onda za danas sutra bolje da kupim cvjetove kamilice pa jedan mali samo blago pofurim s vodom....čini mi se to ipak bolje.

ovo svakako. Samo se treba držati uputa za pripremu čaja. Pofuriti sa prokuhanom, vrućom vodom, pustiti da stoji 5 minuta i onda još koliko treba da se ohladi do temperature koja je ok za piti.

Btw - ima u dm-u od babylove-a bio čaj od komorača u vrećicama - sastav je samo komorač. :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la znatiželjna_505 » 19 lis 2009, 13:51

eto danas je 3 dan s prosom. Jučer mi se činilo da je pojela više nego prvi dan, ali danas baš nije bila oduševljena. ak je pojela 2 pune žličice puno sam rekla.... Znam da to ide sporo, zapravo sam čitala ali sam ipak očekivala da bu išlo brže, (Ja i moja očekivanja :/ ). Hm..... možda griješim --- skuhala sam proso i zatim ga protisnula kroz cjediljku i ispadne fina masa ko sluz ali onda u strahu da se Katja ne nauči na skroz miksano bez ikakve teksture, dodam malo onih točkica iliti ljuskica od prosa kaj nisu prošle kroz cjediljku (vrlo malo). sutra ću joj još dati proso nebum dodala ljuskice pa bum vidla.... ni sama nisam pametna... kaj velite?
znatiželjna_505
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la supermama » 19 lis 2009, 14:05

...evo mene s drugim djetetom izgubljena u svemiru.....kao da je bilo prije 100 godina, znam jedino da se pridrzavam tablice sa frizidera.... streberski se pripremam na veliki korak, ima jos vremena za nas ali mi volimo biti spremne...
...iscitavajuci danas vec 50 stranica odlucila sam da cemo i mi krenuti sa prosom....samo imam neke nedoumice:

mi smo na ad i jedemo u 8, 12, 16, 20 i izmedju 4-5 u noci .

1. kao apsolutni pocetnik u dohrani, dakle nikada zlicu nije vidjela osim za d3 kapi kada i koliko joj trebam ponuditi te kase od prosa....da li je to samo par zlicica recimo oko podneva ili tijekom prijepodneva....( s dominikom sama krenula s par zlicica jabuke tijekom popodneva neovisno o mlijeku)
upomoccccccccc....
ne sjecam se vise ni kako to ide, da li da poslije toga odmah ponudim bocicu ili kakooooo, kada se pocne mijenjati cijeli obrok, dali kada se krece sa zitaricama moze proso...pa nakon toga recimo proso i jabuka, pa jabuka i riza, a kada onda povrce jel to novi obrok rucak :loce
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la znatiželjna_505 » 19 lis 2009, 14:34

eto, djeca nam jedu poprilično u isto vrijeme, samo moja nema noćni obrok. Ja sam isto pitanje postavila ali nisam dobila konkretan odgovor pa sam samostalno prije 3 dana u to zakoračila.
Krenuh s prosom i ponudila sam joj u 11. Do 11 i 15 se natežemo i pojela je malu količinu. Onda sam ju pustila i u 12 joj dala redovito ad koji cijeli popije. Zaključila sam da ću joj davati tak malo ranije i to ću to raditi dok ne počne jesti pristojnu količinu kojom bi onda možda zamijenila obrok u 12. ja ti kanim dati sljedeću namirnicu mrkvu (onda jabuku, tikvicu, krušku) tak da ćemo mi mješati povrče i voče sa žitaricama u tom obroku sve zajedno u 11. Kad prihvati taj obrok onda ću joj za drugi početi davati možda samo žitarice i povrće, a prijepodne žitarice i voće.
Kaj se tiće kuhanja imaš dva posta više odgovor --- napisala sam kak sam kuhala.....
eto nadam se da ti ovo nekaj pomaže
znatiželjna_505
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 20 lis 2009, 09:58

Baš sam sad malo razmišljala u vezi tog uvođenja obroka. E sad, mi dojimo, pa možda nije sasvim isto, al opet - obrok je obrok. Mi smo počeli s prvim obrokom isto u vrijeme ručka, al ja sam davala u vrijeme kad bi obično cicao. Dakle, to bi kod vas bilo npr. u 12. I direktno iza toga bih ponudila cicu (prvih par dana/tjedana, ovisno kako beba prihvaća količinski dohranu). Kad sam procijenila da je pojeo ok, ne bih nudila cicu više, nego čekala da traži. Kaže se da je obrok usvojen kad beba nakon krutog obroka ne traži više cicati (odn. piti mlijeko).

Ovak mi se čini malo nepraktično, jer ćeš kasnije morati pomicati taj obrok sa 11 na 12h, a u sat vremena beba stigne i malo ogladniti, pa će u prije prihvatiti mlijeko u 12h, iako je količinski možda već i ok pojela. :dunno

Ne znam, to je samo moje razmišljanje/iskustvo. :dada :dunno Možda pomogne!
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la znatiželjna_505 » 20 lis 2009, 12:40

o tom sam si i ja razmišlja..... još ću pričekati par dana da pojede malo veću količinu hrane pa ću joj ponuditi prije bočice. valjda nebu odbila znajuć da poslje dolazi slatko mlijeko. Pa i po savjete i mišljenja sam došla :D ,,,,
znatiželjna_505
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Diami » 20 lis 2009, 13:39

Ne vjerujem da bude... Ak je moj cicavac - kojemu je cica sve na svijetu... naučio klopati, onda će sigurno i ona! :dada Ipak su ti novi okusi zanimljivi, a tijelu potrebni i drugi sastojci osim onih u mlijeku... Sve to dođe na svoje, istina nekad sporije nekad brže, ali ipak dođe... :)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la podocnjaci forever » 20 lis 2009, 14:49

supermama, de prvo se opusti i prepusti logici :lebdi

Ja bih ti preporučila uvođenje žitraica oko 10 h - kada još nije pregladna ni presita (tako kažu i pravila) - i to možda ipak malo blažu žitaricu, kao npr. palentu ili rižu. Moja je cura super reaigrala na sve žitarice, ali na proso se ipak guza malo više crvenila nakon kakanja. Nakon palente i riže nikada - iako riža neke bebe može zatvoriti, moju ništa do sada nije zatvaralo. :faca

Doslvono joj skuhaš, štajaznam, pola žlice, jednu žlicu toga, hoće-dobro, neće-opet dobro, pokušat ćeš neki drugi dan.
Ako baš pokaže nespremnost za tu vrstu hrane, prijeđi na nešto drugo.

Nakon obroka ponudi vode.
I to je to.
Dalje daješ mlijeko kada dođe na red.

I ne kalkuliraj ništa više dok ne prođe tjedan-dva, možda i više, odn. kad mala skuži što se događa i nekoga reda se oko hrane ne napravi.
podocnjaci forever
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la jaja » 20 lis 2009, 15:12

Kakvo je ledovo smrznuto povrće,nedi sam ćula da je zdravije nego ono kupljeno na tržnici ili trgovini i može li se ono davat bebama?
jaja
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la supermama » 20 lis 2009, 21:11

PF tako sam ja radila s dominikom...uvela neki kao "medjuobrok" koji je mozda pomakao mlijeko za pola sata ma ni toliko, i on nam je ostao kao vocni medjuobrok, onda krenuli s ruckom koji smo punili s mlijekom ali to je bilo nakon nekih mjesec dva ....

nego pitanja:
1. dali se moze dati sirova kruska (znam odakle je i kakvim je tretirana sredstvima...nikakvim)
2. kako se prave kasice od prosa...prvo poprziti na suho pa namakati ili obrnuto i koliko kuhati? dok skroz ne raskuha :alc
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la škorpijica » 23 lis 2009, 13:23

supermama naravno da možeš dati sirovu krušku. Ja sam svojem otpočetka davala samo sirovo voće koje bi ogulila i izmiksala ili zgnječila vilicom.
Proso nisam nikad pržila nego bih ga namočila pa onda kuhala dok skroz ne omekša, iako mi mali na početku nije bio oduševljen prosom jer je ipak zrnatiji naspram palente i riže.
Dino 07.11.08.
David 24.12.11.
škorpijica
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Diami » 23 lis 2009, 14:06

Ja ga inače nit pržim nit namačem... :)
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Ina66 » 23 lis 2009, 14:10

ma, ne mora se ni pržiti ni namakati - sve je to stvar ukusa, kako tko voli :)
ja sam jedino primijetila da mi se prženi duže kuha
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la marinadbk6 » 23 lis 2009, 21:36

Moja beba od rođenja jede Bebimil (sindrom adaptacije po rođenju nakon carskog reza, inkubator, nerviranje, mlijeko nestalo, bebi ništa).
Sa 5 mj 8600g, pedijatrica kaže debeo i trom, POČETI S DOHRANOM. Beba jede u 9, 11,14 i 19 i neće više. Pročitala sam sve o dohrani i nemam pojma o čemu vi pričate. Prvo mi je dijete, nisam neka balavica, načitana, sve sam istražila i shvatila da je ovo sve previše. Dati toliko pozornosti riži, prosu, mljevenju, gnječenju, blendiranju, vi svi skupa niste normalni! Malom davam voće za početak, jabuka, kruška, banana, sve polako uvođeno, krenuli i s mrkvom a dalje slijedi blitva i krumpir. Beba sretna i zadovoljna, spava 12 sati po noći bez buđenja! Moj savjet mamama, slijedite svoj instikt, toliko glupe niste da će te dijeci skuhati fažol ili špagete, a hoćeli to biti proso ili smeđa riža nije bitno, djeca trebaju jesti namirnice koje će ih pratiti kroz život. Budite iskrene, koliko vas je čulo za proso prije rođenja djeteta?
marinadbk6
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la marinadbk6 » 23 lis 2009, 21:40

Još nešto sam zaboravila. Sve vaše teorije o hrani i trud padaju u vodu nakon isteka porodiljnog kad dijete baka čuva koja će ga šopati svim i svačim ili će krenuti u vrtić pa jesti hrenovke 2 puta tjedno!
marinadbk6
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ina66 » 23 lis 2009, 23:09

marinadbk6 je napisao/la:vi svi skupa niste normalni!

ma baš ti hvala! :buket

a sad ozbiljno - ili pripazi na retoriku ili ću ti brisati postove u skladu s moderatorskim ovlastima
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la marinadbk6 » 24 lis 2009, 14:05

Ispričavam se, ali od ovih savjeta me danima bolila glava jer nisam znala odakle krenuti. Ali naučila sam nešto važno, treba slušati sebe, doktora i okolinu i nači zlatnu sredinu, jer svaka mama zna što je najbolje za njezino dijete. :zivili
marinadbk6
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la supermama » 29 lis 2009, 09:51

evo mene opet o pros, oprostite ako neke nerviram, ali meni je to bas ukusno onako nekako izmedju pure i griza specificnog okusa, no nema veze....nego vidjela jucer u dm-u ima proso u pahuljicama mislim da je babylove, to je nesto novo????? nisam vidjela nikada, ja sam dominiku davala one milupine razne nabavljali ih u austriji, jer u os bas nema neki izbor.....
dakle pitanje je ...dali koristiti te pahuljice od prosa ili bolje proso vulgaris...vidjela sam sada ima vec i o tome napisno...
supermama
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Diami » 29 lis 2009, 10:11

Principijelno je uvijek bolje koristiti cijelo zrno, jer se bilo kakvom obradom uvijek gubi dio dobrih svojstava. No nema ničeg loše u tome da ak ti se nekam žuri ili si u gužvi ili imaš "loš dan" iskoristiš te pahuljice, bolje su svakako i više puta one nego razna lina jer nemaju šečera, od bio-žitarica su i nema nikakvih aditiva i slično. :dada
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la GORJANI » 29 lis 2009, 12:35

kako bi otprilike trebao izgledati dnevni meni bebe od deset mjeseci,
GORJANI
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sasa2008 » 30 lis 2009, 12:44

mi imamo skoro 11 mj,a ovako nam izgleda dnevni meni.....ujutro žitarice s mlijekom,pa oko 10.30 bočica nekih 120ml popije,ručak nam je u 12 povrće svakakvo+meso,onda voli posle ručka popapat nekakav jogurt voćni,pa oko 15.30 mlijeko i spavanje,budimo se oko 17 pa je voće na meniu,pa onda opet ili običan ili voćni jogurt ili mlijeko ne popije više od 120ml,i navečer opet kašica mlijeko+žitarice....i mene isto zanima jeli to ok??
sasa2008
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la sasa2008 » 30 lis 2009, 12:50

i da koristimo milupine žitne kašice i jako ih voli......
sasa2008
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Zwerka » 30 lis 2009, 18:31

GORJANI je napisao/la:kako bi otprilike trebao izgledati dnevni meni bebe od deset mjeseci,

Kod nas je ovako: buđenje - cica ( ne znam da li još dojiš ili ne) , 9.00 h žitarice s voćem, 12.00-12.30 povrće/meso/riba/žitarice, 15.00-16.00 voćni jogurt, 19.00-19.30 žitarice, prije spavanja cica.
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la black_lady » 01 stu 2009, 20:58

tanjabb je napisao/la:Drage moje,
Napisala sam na kraju proslog topica a ovdje cu ponoviti neka ovo bude topic za pocetnike, o pocecima dohrane. Dakle kad ste savladali prvi obrok move on :razglas .
Za sve ostalo koristite pretraznik ili otvorite novi topic.

Evo prvi prvcati post na ovoj temi!

I počnem ja čitat jer mi treba, daklem, taj prvi obrok, kako ga napravit. Ono, doslovno, skuhat ili ne, sokić ili kašica, jabuka ili kruška?
I već do kraja prve stranice skoro niko ne priča o prvom obroku, a još manje da uspijem dobit odgovore na svoja pitanja.

Odustala sam od čitanja, zaista nemam vremena za isčitavanje 50 stranica :strah .

Dođem na zadnju - ista situacija - o svim obrocima se priča, osim o prvom :spota .

Ina66 je napisao/la:...brisati postove u skladu s moderatorskim ovlastima

molim moderatorice da interveniraju, mi početnice se lako izludimo :stup
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ina66 » 02 stu 2009, 01:51

black_lady je napisao/la:

u što da interveniramo?
moju rečenicu si izvukla iz konteksta i odnosila se na bezobrazluk forumašice kojoj je upućena.
način na koji ova tema "živi" je da početnici postavljaju pitanja, a iskusn(ij)e mame im odgovaraju. dakle, koje je tvoje pitanje?
kako se započinje s dohranom?
ili
kada se započinje s dohranom?
prije početka dobro je da pročitaš brošuru o dohrani(to ti je već savjetovano, ali ponavljam i ja još jednom). doduše, ima više od pedeset stranica, ali ako ju isprintaš, možeš ju nositi u torbi i čitati dok si u šetnji s djetetom, osim ako s dohranom ne započinješ sutra.
:mah
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la eli » 02 stu 2009, 09:42

I počnem ja čitat jer mi treba, daklem, taj prvi obrok, kako ga napravit. Ono, doslovno, skuhat ili ne, sokić ili kašica, jabuka ili kruška?

da ti ja skratim. umjesto brošure uzmi tablicu i kreni zdravorazumski.
ako ne trčiš pred rudo, kreni sa kašicama. ako je dijete zrelo za dohranu za voće je svejedno je li sirovo naribano ili kuhano ili pečena jabuka.
svejedno je hoćeš li početi sa voćem, žitaricama ili povrćem, bitno je da se držiš preporučene dobi. izabereš jednu namirnicu i nju daješ 3-5 dana po 3-5 malih žličica.
povrće i žitarice kuhaš, tj raskuhaš koliko treba da možeš gnječiti u kašu.
obavezno svaku novu namirnicu daješ jednu po jednu. eventualno možeš nakon što je jedna savladana u nju dodati novu. npr nakon jabuke daš kombinaciju jabuke i kruške, ili nakon riže kombinaciju riže i mrkve.
nakon hrane na žlicu obavezno ponudi mlijeko.

ako prvi mjesec krene kako treba, tj. beba prihvati hranu, slobodno digni količinu na nekih 100g.
eli
Sveta krava

PostPostao/la black_lady » 02 stu 2009, 10:42

eli je napisao/la:da ti ja skratim. umjesto brošure uzmi tablicu i kreni zdravorazumski.
ako ne trčiš pred rudo, kreni sa kašicama. ako je dijete zrelo za dohranu za voće je svejedno je li sirovo naribano ili kuhano ili pečena jabuka.
svejedno je hoćeš li početi sa voćem, žitaricama ili povrćem, bitno je da se držiš preporučene dobi. izabereš jednu namirnicu i nju daješ 3-5 dana po 3-5 malih žličica.
povrće i žitarice kuhaš, tj raskuhaš koliko treba da možeš gnječiti u kašu.
obavezno svaku novu namirnicu daješ jednu po jednu. eventualno možeš nakon što je jedna savladana u nju dodati novu. npr nakon jabuke daš kombinaciju jabuke i kruške, ili nakon riže kombinaciju riže i mrkve.
nakon hrane na žlicu obavezno ponudi mlijeko.

ako prvi mjesec krene kako treba, tj. beba prihvati hranu, slobodno digni količinu na nekih 100g.

100 puta hvala :klanja To je sve šta me zanima

Ina66 je napisao/la:
black_lady je napisao/la:

u što da interveniramo?
moju rečenicu si izvukla iz konteksta i odnosila se na bezobrazluk forumašice kojoj je upućena.
način na koji ova tema "živi" je da početnici postavljaju pitanja, a iskusn(ij)e mame im odgovaraju. dakle, koje je tvoje pitanje?
kako se započinje s dohranom?
ili
kada se započinje s dohranom?
prije početka dobro je da pročitaš brošuru o dohrani(to ti je već savjetovano, ali ponavljam i ja još jednom). doduše, ima više od pedeset stranica, ali ako ju isprintaš, možeš ju nositi u torbi i čitati dok si u šetnji s djetetom, osim ako s dohranom ne započinješ sutra.
:mah

1. Piše ako ste prošle prvi obrok, MOVE ON
2. Slažem se s tobom da je vrijeđanje neprihvatljivo, nisam na to mislila kad sam te citirala. Da intervenirate u to da se priča o prvom obroku, doslovno ovo šta mi je eli napisala, valjda je to nešto drugo od traženja jelovnika za prvih šest mjeseci nadohrane? :conf
Nas početnice to jako buni. Ovo je savjet, molba, ne ne tvrdim da loše radiš svoj posao :gace
black_lady je napisao/la:... jer mi treba, daklem, taj prvi obrok, kako ga napravit. Ono, doslovno, skuhat ili ne, sokić ili kašica, jabuka ili kruška?

Evo mog pitanja ;)
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la MaminMacak » 02 stu 2009, 11:14

Evo printam i ja brosuru, imam 2,5 mjeseca fore da ju i procitam :lol.

I pitanje, ja sam svojoj starijoj samo prvih par dana namirnicu davala u malim kolicinama,
a nakon toga sam joj dala koliko je htjela, a htjela je jako puno jer je ocito bila gladna u popodnevnim
satima i ona bi meni pojela nakon nekih 1-2 tjedna, ne sjecam se tocno, i po cijelu veliku HIPP vocnu kasicu.
E sad, bas me zanima da li se to kosi s pravilima ili ne? Meni je tada bilo draze da joj uvedem dohranu nego
da joj tada pocnem davati adaptirano mlijeko, a urlala bi svako popodne od gladi i nije se mogla nacicati.
Kad smo uveli dohranu, sve je proslo. I da, mozda je vazno da je bila velika beba i da je pocela slabije napredovati
negdje sa 3 mjeseca. Dohranu smo uveli sa 4,5 mjeseca i sad me zanima sto bi vi napravili u tom slucaju.
Ja sam nekako zazirala od adaptiranog bas zato jer smo se mucili na pocetku i bili presretni sto smo uspjeli sa dojenjem
pa mi je bilo draze uvesti dohranu. Sa 3 mjeseca nam je pedijatrica rekla da ne napreduje i da nemam mlijeka i onda sam
se ja izdajala i davalo joj izdojeno jedan cijeli dan i ispalo je da je popila skoro 1l mog mlijeka. Tada se i pedijatrica
slozila da ne treba dodavati adaptirano. Zato mislim da njoj nije falilo mlijeka, nego da joj je stvarno sa 4,5 mjeseca moje
mlijeko postalo premalo kaloricno. Da cujem vasa misljenja, ako to moze proci pod ovaj topic ...
pupoljcica 2002

etiketic 2009
MaminMacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IvaV » 02 stu 2009, 12:37

black lady- moj savjet ti je da se odlucis za jednu namirnicu- sad, dal ce to biti jabukica, dal mrkvica, dal bilo sto sto moze sa 6 mjeseci. Neke mame pocinju sa povrcem, jer se zna dogoditi da kad bebe osjete slatko vocem ne zele povrce ;) mi smo poceli sa jabukom, ali dalje nije bilo problema ni sa povrcem.
Nadalje, netko voli kuhati sve, a netko samo naribati. Za ribanje imas super keramicke ribeze koji od jabukice naprave kasu. Dakle, uzmes jabuku, ogulis ju i: ili ju skuhas ( u malo vode dok ne omeksa) i onda ju ispasiras i- volia, vas prvi obrok je spreman. Ako ces ribati, samo naribas i gotovo. Samo pazi da ne odstoji, jer onda zna zatvarti. Ako ces mrkvicu, onda ju moras skuhati dok ne omeksa, izdrobis i gotovo. Zlicicu u ruke i u nove pobjede :)

Sokici su ti nepotrebni, moj savjet ti je da se drzis vode, najzdravije je. Kad pocnete sa dohranom, nakon obroka joj ponudis vodu.
Za pocetak par zlicica kasice, sutradan malo vise, prekosutra jos vise i nakon 4 dana, ako nema reakcije savladali ste vasu prvu namirnicu. :1 Onda kreces na drugu i isto ju tako 4 dana testiras. Sto vise namirnica usvojite, otvara vam se paleta kombinacija...

Imas li jos pitanja?

MaminMacak- zanimljivo pitanje, vratim se navecer ;)
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PrethodnaSljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.