O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Tema je zaključana

Re: DRUGI OBROK - topik za napredne početnike

29 sij 2010, 20:08

Ja čitam i tražim ali ne mogu naći da li je već negdije tema o uzimanju tekućine nakon kašice a da to nije majčino mlijeko. Da li još netko ima problem da beba od 8 mjeseci ne želi niti jednu drugu tekućinu osim mlijeka?

29 sij 2010, 20:24

taj problem ima većina dojilica. kad procijeniš da beba lijepo jede, ne samo par žlica obavezno nudi vodu. pa za 10-15 min opet, ako neće, opet nudi poslije. kad tad će prihvatiti. no ima i velike djece, vrtićanaca koje treba podsjećati da piju i nutkati, gnjaviti.

29 sij 2010, 23:51

Hvala na savjetu eli! Ja mu nudim vodu iz čaše sa kljunom ili obične ,a kad osijeti vodu napravi facu kao da ce povraćati i sav se strese. Inače dudu ne koristi pa tako ni iz boce ne želi ništa popit! Ja ću nastavit nudit pa cemo vidijet!

30 sij 2010, 00:28

Kad se može početi davati svinjetina?

I šta je s recimo kiselim zeljem ili repom? Od kad se to može davati?

30 sij 2010, 00:43

Nacelno nakon prve godine nema vise strogih ogranicenja.
Medjutim ja svinjetinu nisam davala jako jaaaako dugo jer ju naprosto ni mi veliki ne jedemo. Kiselo zelje i repu tek oko 2. rodjendana, prije mu ti intenzivni okusi nisu nikako odgovarali. Oboje dosta napuhava.

30 sij 2010, 00:50

Mi svinjetinu dosta jedemo, ali ću onda pričekati s njom još par mjeseci.

Znam da ovo kiselo napuhava, pa sam zato pitala.
Ništa, pričekat ćemo još i s time.

tanja
, hvala!

30 sij 2010, 16:14

Zanima me koliko citrusa dijete Leonove dobi može dnevno/tjedno?
Pojavila mu se suha kožica na listovima nogu i vanjskim stranama podlaktice...pitala sam za savjet na pdf-u za bubane, dobila sam link na sličan topic gdje je pedica Arkani preporučila da izbaci citruse (mada oni doje pa ih ne konzumira tako "direktno").
Leon jako voli svježe iscjeđeni sok od naranče koji mu razrijedim s vodom, ali ga je dosta pio...a problem sa kožom se pojavio tu u međuvremenu. Pa me muči da nije od toga. Do sada je uvijek pio isključivo vodu, s kojom je počeo jako štrajkati..ni guta ne bi popio, probali smo čak i s neprozirnom bočicom i glumljenjem da mu doljevamo običan sok unutra, ali ne da se zavarati :p

Drugo pitanje, vezano za količinu mlijeka...vrijedi li još ono od 500ml dnevno? Doji još jednom prije spavanja, navečer ima mliječni obrok (jogurt s žlicom vrhnja ili svježeg sira) ili kašicu s adaptiranim. Ne znam da li mu je to dosta? Ili bi trebao dobiti bočicu ujutro kad se digne? Cicu je sam postepeno odbacio, nudila sam mu no ništa...
Ako da, da li je u redu boca s kljunom, na nju jedino pije...običnu smo izbacili, a dudu je sam riješio prije par mjeseci.
Tnx! :kiss

30 sij 2010, 22:35

Minna je napisao/la:Zanima me koliko citrusa dijete Leonove dobi može dnevno/tjedno?
Pojavila mu se suha kožica na listovima nogu i vanjskim stranama podlaktice...pitala sam za savjet na pdf-u za bubane, dobila sam link na sličan topic gdje je pedica Arkani preporučila da izbaci citruse (mada oni doje pa ih ne konzumira tako "direktno").
Leon jako voli svježe iscjeđeni sok od naranče koji mu razrijedim s vodom, ali ga je dosta pio...a problem sa kožom se pojavio tu u međuvremenu. Pa me muči da nije od toga. Do sada je uvijek pio isključivo vodu, s kojom je počeo jako štrajkati..ni guta ne bi popio, probali smo čak i s neprozirnom bočicom i glumljenjem da mu doljevamo običan sok unutra, ali ne da se zavarati :p

Jedini način da vidiš jeli od citrusa je da ih izbaciš i pratiš, kad se povuče možeš mu opet dati ako mu se opet pojavi onda zanš da je od njih ako ne dalje u potragu sistemom eliminacije. Da će ti biti teško što ne pije znam ali kad bude stvarno žedan pit će vodu ne brini. ;)

30 sij 2010, 22:42

LLV je napisao/la:Ja čitam i tražim ali ne mogu naći da li je već negdije tema o uzimanju tekućine nakon kašice a da to nije majčino mlijeko. Da li još netko ima problem da beba od 8 mjeseci ne želi niti jednu drugu tekućinu osim mlijeka?

zašto misliš da je to veliki problem moja je k počela piti tek poslije rođendana do tad joj nije falilo druge tekućine sem mlijeka-bez obzira na koji način sam nudila i koliko često
sad pije ko smuk :alc

30 sij 2010, 23:20

Makism pije jako malo vode. Samo cicu. Zapravo to vodeno mlijeko mu je ko voda. Al vjerujem da ce sad kad pocnem raditi, cuvalici piti puuno vise, jer cice nece biti 8 sati :(.
I Paula mi je tako pa se ne zabrinjavam.

30 sij 2010, 23:38

Jedini način da vidiš jeli od citrusa je da ih izbaciš i pratiš, kad se povuče možeš mu opet dati ako mu se opet pojavi onda zanš da je od njih ako ne dalje u potragu sistemom eliminacije. Da će ti biti teško što ne pije znam ali kad bude stvarno žedan pit će vodu ne brini.

Pio je on vodu bez problema, ali je frajer skužio da i mi drugo pijemo (iako recimo ja pijem više manje samo vodu, oko 1,5-2l dnevno) i neće više...a stvarno mi je muka da cijeli dan od tekućine samo navečer dobije malo mlijeka..usta su mu strašno suha.
Sve znam to za žeđ, vodila sam se time do iza godine dana i forsirala samo vodu, nije on beba koja je bila na nekim čajićima, sokićima i slično. Nudim mu i dalje vodicu, ali tu i tamo, mu mogu dopustiti i nešto drugo..a bolje tako svježe nego kupovno, to je barem moje mišljenje.
No ipak me zanima koliko što se toga tiče i ovog mlijeka.
Tema je zaključana