Postao/la nata003 » 03 vel 2006, 22:38
Quote:Nocas mu je isbio jedan zubic pa se mozda smiri<
><
>mene H. nikad nije toliko izgrizla ( ) ali je sve zube (16 komada) dobila dok sam je jos dojila, i znala sam imati puno blazi oblik 'ranjenih'
adavica, nikad nije bilo do krvi. i uvijek sam (osim za petice ) znala da ce izbiti zub, bas jer bi puno vise cickala i nekako me 'grebala' (kad je vec imala recimo nekoliko prednjih zuba, a pokusava trljati mojom
adavicom meso koje je svrbi pozadi)<
>meni je pomoglo da mijenjam kut dojenja, znaci polozaj i moj i njen tako da 'grebe' pod drugacijim kutom, ne mozes vjerovati dok ne probas - a ja sam svasta pokusavala pa nadosla skoro slucajno - kako mali pomak tijela moze promijeniti posljedicu<
><
><
>znaci, konkretno, ako ti sad kad mu je izbio zub vidis da su vam noci bolje, (nase su bile, mislim, ona je uvijek u tom uzrastu i dalje dojila nocu, ali se vidjela razlika kad je to zbog zuba i na neizdrzivoj granici, a kad je 'normalno neizdrzivo' - to je otprilike moja tadasnja hijerarhija spavanja bila), prvo saniras dojke a onda pokusas na osnovu ovog iskustva sljedeci put preduhitriti situaciju. <
><
>ovo sve naravno ako i dalje zelis.... no, bitno je znati da svaka faza dojenja nosi svoje probleme i izazove, kao i sve ostalo u zivotu = taman savladas i naucis kako dojiti recimo 6-mjesecnjaka, uzivas mjesec dana, i hop, nova faza i novi problemi <
><
>sto se tice neispavanosti - been there . pisala sam puno o tome, no mene je drzao cilj - zbilja sam vjerovala ako sad izdrzim i nekako se prilagodim situaciji (ne prepustim, nego prilagodim sitnim trikovima), da cu dugorocno profitirati, i ja i moje dijete. <
>i bi tako - moj mali nespavac prvih godina, sad vec davno spava bez ikakvih problema, dijete za pozeljet, a oni koji su 1-godisnjake 'ucili' spavati, i danas imaju problema (ali ne vide da to ima veze ). <
><
>edit - PREKRASNI su na slici, ne znam zasto mi otvori sliku vec drugi slucaj zadnjih dana, tek nakon sto se ponovo vratim na topic, prije toga ne vidim sliku (nebitan tehnicki problem, no morala sam se vratiti komentirati slikicu koju nisam vidjela citajuci prvi put topic ) <
><
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i>Edited by: nata003 at: 3/2/06 21:44<
></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....