O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: izdajanje...

04 svi 2011, 18:09

Drage mame!
I ja sam do sada koristila Aventovu ručnu izdajalicu, ali nisam zadovoljna, jako dugo traje, i puno muke za malo mlijeka. Ima li neka druga izdajalica koja je možda bolja? Što vi koristite? Molim savjete, jer više ne znam što da radim!

05 svi 2011, 13:42

Dragi svi, nešto sam čula da se medeline izdajalice mogu iznajmiti? jel netko zna nešto o tome? gdje, kako i za koliko novaca? To mi se čini kao super opcija ukoliko je povoljna.

05 svi 2011, 13:47

Ja sam koristila ručnu, bilo je bolno i prilično neuspješno. Dok nije krv potekla, nekako je išlo, ali nakon par krvavih izleta i ljuskica kože koje su upadale u bocu, odustala sam. :ajme

05 svi 2011, 14:00

mirbi je napisao/la:Ja sam koristila ručnu, bilo je bolno i prilično neuspješno. Dok nije krv potekla, nekako je išlo, ali nakon par krvavih izleta i ljuskica kože koje su upadale u bocu, odustala sam. :ajme

Uf, ja nisam do toga došla, ali mi je isto bilo prilično iscrpljujuće i bolno iskustvo. Jesi probala s električnom?

05 svi 2011, 15:57

Ne, nisam. Kod mene je bilo prilično malo mlijeka. Sad, kod prve curice je to bilo ok, jer je malo jela, ali druga je imala popriličan apetit i to što sam ja 'proizvela' bilo je... smiješno. :/

10 svi 2011, 09:44

mirbi je napisao/la:Ja sam koristila ručnu, bilo je bolno i prilično neuspješno. Dok nije krv potekla, nekako je išlo, ali nakon par krvavih izleta i ljuskica kože koje su upadale u bocu, odustala sam. :ajme

Ajme ja sam se isto nakrvarila, naplakala od boli...užasno..svako hranjenje mi je bilo strašno...ali onda sam isto kupila Medelu i sad se lijepo i bezbolno hranimo. I ja sam nešto načula da se sad može iznajmiti pumpicu. Da je to barem bilo moguće kad sam ja kupovala. Mislim da se to stvarno isplati jer i tako to koristimo samo par mjeseci...pa se čini kao dobra ušteda :-)

21 svi 2011, 11:18

Lijep pozdrav svima!

zovem se Tomislav i prevoditelj sam. Upravo prevodim upute za uporabu za jednu izdajalicu i lijepo molim prijedloge - koji biste izraz najradije upotrijebili za letdown, odnosno za expression fazu?

Ništa

Hvala na prijedlozima!

23 svi 2011, 11:42

Drage mame/dojilice

Kupila sam Medela swing izdajalicu i moram vam prenijeti svoju sreću i zadovoljstvo. Izdajalica je odlična. Nježna, efikasna, čak i veoma lijepog dizajna! Preporodila sam se. Svima topla preporuka. :D

23 svi 2011, 12:14

letdown je otpuštanje
expression - izbrizgavanje?

30 lip 2011, 17:50

evo ja već više od mj,dana koristim ručnu aventovu izd.samo što skinem onaj silikonski nastavak jer mi dugo s njim traje, pa pomalo pritiskam pa kad krene mliko držim ručicu do kraja pa r sekundi pa opet ponovim ,tako da mi ide mliko u mlazovima,a prije svega malo rukom izdojim nekoliko kapi pa namažem bradavice da omekšaju i da lakše uđu u izdajalicu kad krenem stiskati ručicu, a i da se grudi malo smekšaju ,tad neboli ujutro uspijem izdojiti 3x 90ml.pa p.podne još 110ml. i navečer oko 9h 1x 90,a nekad i 2x 90ml.al stvarno dnevno pijem i po 3l tekućine,sokove ,čajeve,nadam se da sam bar malo uspjela pomoći i opisati kako ide brže i bolje,,al zanima me koliko košta električna ta od medeline,jer aventova elektr.košta 1000kn a u sloveniji 100eura,,

21 srp 2011, 14:28

Hajdi je napisao/la:letdown je otpuštanje
expression - izbrizgavanje?

mamino_sunce, i sve drage mame i bebe! :))

Moram se pohvaliti da sam i ja počela koristiti izdajalicu, i osjećam se super, a osjećam da je i moja beba zadovoljna, što mi je najbitnije. :) Ta Medelina bočica je stvarno moje malo čudo, i beba ju je čak od prve prihvatila.. valjda joj oblik odgovara.. a i sva mi je nekako slatka i lijepa.. plus, bez problema mogu otići na kavu, ili kod prijateljice, uz tu bočicu se nekako osjećam sigurnije i spontanije.

inače, nakon koliko dugo vremena se može preći na izdajalicu, u slučaju izgriženih bradavica? Da li se uopće isplati trpiti bolove?

21 srp 2011, 17:36

mara_i je napisao/la:Da li se uopće isplati trpiti bolove?

Isplati se. Bebi ne treba sika samo zbog hrane, a ako su bradavice izgrizene polozaj u kojem beba sisa nije ispravan, odnosno bradavica je previse plitko u ustima dojenceta (desni bebe trebaju stiskati areolu, a ne bradavicu).

22 srp 2011, 14:03

bez problema mogu otići na kavu, ili kod prijateljice

ovo mi je stvarno zadnje na listi kriterija :roll

22 srp 2011, 15:04

Draga Hajdi,

na listi prioriteta i kriterija svim je majkama na prvom mjestu isto.. :)
a čovjek je samo jedno socijalno biće ;-)

24 srp 2011, 20:20

isplati se sve trpiti,ja sam sa totalno izgriženim ,oguljenim,krvavim,i još uvučenim bradavicam prešla na izdajalicu da neostanem bez mlijeka, namaži bradavice mlijekom i pusti da se osuše pa ih provjetravaj,ili maži sa purelanovom mašću i brzo će zacijeliti,nemoj odustati,glavno je da beba pije tvoje mlijeko a kako ćeš ga navući nije važno,ručno,ovako,onako,,,nije lako al isplati se,kad ugledaš sretan i zadovoljan smješak na licu svoje bebe koja sita i zadovoljna spava :kiss
Odgovori