Sada je: 01 svi 2026, 04:48.

Kolike (Dojenje)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: kolike i zeljezo

PostPostao/la AstraKT » 18 svi 2001, 20:50

mislimda bi trebala potpuno izbaciti mlijeko jer to sto ga ti razrijedis vodom nista ne znaci jer se mlijecni enzimi svejedno prenose u tvoje mlijeko "We live in strange times. We also live in strange places - each in the Universe of our own. The people with whom we populate our Universe are shadows of whole other Universes intersecting with our own." (Douglas Adams)<i></i>
AstraKT
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: kolike i zeljezo

PostPostao/la Satorri » 20 svi 2001, 16:51

Znam kak ti je. Ja sam samo čekala da prođu prva 3 jer kao onda prestaje. I jaaaako sam se začudila kad nije. No u većini slučajeva traje samo do 3 mj. A curice imaju zreliji probavni sustav od dječaka, pa imate velike šanse... Ajde sretno. I super da si našla homeopatski pripravak. Držim fige. <i></i>
Satorri

podrigivanje

PostPostao/la ksenija » 20 svi 2001, 22:57

zene hvala na podrsci<
>nego imam jos jedan problem<
>neki put hoce podrignuti a neki put nece<
>a pedijatar na liniji halo doktore mi je rekao da je to kljucno za grceve<
>kako vi to radite <i></i>
ksenija

Re: podrigivanje

PostPostao/la adrianovamama2000 » 20 svi 2001, 23:23

Ja sam ga podrigivala onako "preko ramena", i ako za 10 minuta nije uspjelo, onda bi ga polegla i kad bi se sljedici put poceo buniti za nekih pola sata opet bi ga probala podrignuti <i></i>
adrianovamama2000

Re: podrigivanje

PostPostao/la litala » 20 svi 2001, 23:27

ako je dijete jako gladno, pa kad započne podoj naglo krene sisati, pa halapljivo proguta i zraka, do
o ga je (kaže Klinika Mayo) kad prestane tako
zo sisati, podignuti da podrigne, pa nastaviti s podojem. tako će se na kraju lakše podrignuti i manje će mlijeka "izbaciti". <i></i>
litala

re-a.mama

PostPostao/la ksenija » 21 svi 2001, 18:02

i meni se lea zna "buniti" (mislila si plakati?)<
>za pola sata nakon sto ju polegnem,,ali ja sam mislila da ju muci trbuh pa sam joj masirala<
>nije mi palo napamet da bi to moglo biti podrigivanje<
>a ne razbudi ti se onda kad ga ponovo dignes?<
>jos jedno pitanje-neki put kad se puno najede onda odmah zaspe i tada nema sanse dobiti podrigivanje jer je u "pijanom" stanju<
>kaj onda da radim? <i></i>
ksenija

Re: re-a.mama

PostPostao/la adrianovamama2000 » 22 svi 2001, 07:47

To ti je sve jako individualno ima djece koja se razbude Adrian srecom nije. Kad su onako pijani tesko da ce podrignuti pa probaj kratko i odustani ako ne ide <i></i>
adrianovamama2000

Kolike

PostPostao/la any » 18 lip 2001, 14:19

Evo da i ja pokusam ubaciti koji savjet..iako se jos uvijek Nika i ja borimo sa grcevima. Ovdje u Njemackoj su takodjer rekli za mlijeko i mlijecne proizvode. Pa nije lose probati, iako ja nemogu bez bar jednog jogurta na dan i sira :-) To da se treba paziti sta se jede me samo razivciralo, jer ionako sam sva opterecena pa sad da jos i mislim od cega ce dobiti grceve ili ne...poslusala sam neke od savjeta...narance, cokolada (to mi ponekad tesko pada), luk, jako zacinjena hrana, i grah i takve stvari koje napuhuju. Ali grcevi su jos uvijek tu, nekad manje, nekad jace..uglavnom, nisam to nikad uspjela povezati s hranom. Dajem joj Sub simplex kapi, masiram ju po trbuhu sa Wind-salbe..to je neka mast koja bi isto trebala pomoci laksem ispustanju plinova.<
>Topli termafor na pupi...<
>Ali ima jedna super stvar koja pomaze kad nemozes smiriti dijete, bar kod mene pali...upalim usisavac ili fen...<
>iz najgoreg vriskanja ona se smiri..kad ga ugasim, pocne opet...pa ako jako place pokusaj s tim :-)) <i></i>
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

Re: Kolike

PostPostao/la Goga » 18 lip 2001, 14:29

Cuj amy, ja sam isto davala sab simplex kapi, ali nisu pomagale.<
>Pomogle su nam samo LEFAX kapi koje mi je sestrična nosila iz Munchena!! jer ih nije bilo u Zagrebu za kupiti. <i></i>
Goga
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Lefax

PostPostao/la any » 18 lip 2001, 14:46

Nisam probala te Lefax iako sam procitala da su mnoge zene probale te nakon Simplexa i da su djelovale..Ma bilo je ok prosli tjedan sa grcevima i sa svim, vec sam pomislila da prolazi, ali neznam sta je ovih zadnjih par dana...mozda nisu grcevi, nego nesto drugo, ali ja nemogu skuziti...<
>ali zato je usisavac uvijek tu :-)<
>Inace i ja sam u Munchenu :-) <i></i>
slika slika
any
Ovisna sam
Ovisna sam

fen i usisivač

PostPostao/la Satorri » 18 lip 2001, 15:10

Joj tako sam ja Ivoraa dojila kad je bilo problema - uz fen... I samo bi ga to smirilo. Meni je mama pričala da bi ja zaspla čim bi ona upalila fen ili usisač... zgodne naprve!!! Baš lijepo da ih je netko izmislio... <i></i>
Satorri

Re: Kolike

PostPostao/la Victory01 » 18 lip 2001, 15:45

I nama su kolike trajale 6 mjeseci, a ja sam naravno cula za ono "kolike u prva 3 mjeseca" i sva bila u cudu (i iscrpljena do krajnjih granica) kad se to produzilo na jos 3. Uglavnom smo probali sve moguce i nemoguce metode od obloga, masiranja, polozaja spavanja, komoraca, podrigivanja u svim mogucim polozajima...........ma sve za sta smo culi. Cak smo nekoliko puta iz nemoci (a on cendra da ga cijela ulica cuje) zvali i lijecnika koji je samo potvrdio da su to kolike i preporucio nam da radimo sve ono sto smo vec isprobali. Nakon neznamnija kojeg
oja neprospavanih noci, moj dragi je malo istrazivao i na internetu pronasao podatke o kapima pod imenom MYLICON koje smo odlucili probati. Kapi smo narucili iz SAD-a (tamo se proizvode, ne znam da li ih ima u Evropi) i jako su pomogle. Inace sam protivnih bilo kakve kemije ako se moze izbjeci, ali ove kapi bih samo mogla preporuciti. Iako na kutiji pise da se moze dati i do 12 doza (po nekoliko kapi) dnevno, mi smo davali jednom prije spavanja dva-tri dana, pa onda nekoliko dana nista, jer bi mu stvarno bilo bolje, pa onda ponovo ako ne moze spavati (ali samo jednom dnevno), i to je bilo sasvim dovoljno. Mojoj bebi je ovo jako pomoglo, pa mogu samo iskreno preporuciti.<
>Ako vas zanima detaljnije:<
>www.mylicon.com/aboutmylicon.html<
> <i>Edited by: Victory01 at: 6/18/01 3:49:48 pm<
></i>
Victory01
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Kolike (Dojenje)

PostPostao/la adrianovamama2000 » 05 lis 2001, 11:43

Ksenija:<
>a gdje se nalazi...???<
>--------------------------------------------------------------------------------<
>moze li mi netko gdje se nalazi na ovom nasem forumu nesto o grcevima oliti kolikama kod beba<
><
>ja sam tek friska mama (tek mi je mjesec dana)<
>i vec sam u panici sto mi beba vristi svaku vecer,a ja ne znam kako da joj pomognem<
><
>unaprijed hvala svima na savjetima<
><
>buduci nisam tako spretna sa kompjuterima nadam se da se nisam sada ubacila u krivu ru
iku s ovom molbom <
><
>adrianovamama<
>Ako negdje i postoji nece nam biti tesko da jos jednom o tome sve istresemo na jednom mjestu. <
>Po pitanju kolika tesko je uopce naci dva lijecnika koja ce se sloziti pa pretpostavljam da ce svaka mama imati svoju teoriju. U svakom slucaju svaki plac ne mora biti da se radi o grcevima. <
>Moje iskustvo je pocelo sa 3 tjedna a krenulo je nabolje sa 6 tjedana. Ono sto sam ja napravila krivo je bilo to da sam konstatno na svaki plac Adriana dojila, iako je on ponekad mozda trebao podrignuti ili samo zaspati. Tako su se njegova crijeva natrpala. I inace je imao problema sa kakanjem, a ovo nije bas puno pomoglo. Uglavnom kad sam naucila razlikovati glad od drugih pojava sve krenulo na bolje. Inace vecernje plakanje moze biti i znak da je dijete preko dana primilo previse podrazaja pa mu treba odmora.<
>Ako se radi o pravim grcevima ono sto zna pomoci je:<
>* neko ljuljanje, njihanje ili voznaj autom.<
>* ljuljanje u potrbusnom polozaju<
>* malo aktivnosti na trbuhu<
>* topli oblozi na trbuscicu<
>* masiranje trbuha<
>* vjezbe za kukove<
><
>Prebacit cu oba ova posta i na djeca od 0-1 godina<
>ksenija do
o nam dosla <i>Edited by: natasha32 at: 10/10/03 4:31 pm<
></i>