Skorpionka ja sam eto vrlo zadovoljna time sto smo postigli na ovom topicu :-)
Ja sam odmah na pocetku Tanii navela da ja NISAM doktor. Ja sam laik, koji o lijekovima zna jako malo. Vidjela sam njen topic na koji nitko nije danima odgovorio, pa sam se javila u najboljoj namjeri, jer sam eto znala link na forum covjeka koji je svjetski poznat po istrazivanju lijekova i utjecaja na laktaciju.
Ja nemam pristup znanstvenim bazama. Ja sam laik, i u tom svjetlu sam se trudila pomoci joj s onim sto ja znam, posto nikakvih odgovora do sada nije dobila. I dr. Hale kaze (kao sto sam joj savjetovala da pogleda na njegovom forumu) da Atenolol nije najsretnije rijesenje i da je bolje uzimati drugi lijek. Ja se ne kuzim u lijekove, pa sam predlozila Tanii da se savjetuje sa svojim doktorom o uzimanju drugog lijeka. Mozda ta mogucnost postoji. I isto tako kao sto te baze kazu da se doji uz oprez. Ja to ne bih voljela cuti. Sto to znaci "dojenje uz oprez"? Sto se djetetu moze desiti? Na sto se treba obracati paznja ako se ipak odluci dojiti - dr. Hale o tome govori.
Sto se dojenja i lijekova u hr tice, ocigledno nemaju svi pristup istim informacijama kao ti - ipak si ti u tim krugovima. Eto ja nisam znala taj broj na Rebru koji si ti rekla. No ono sto sam ja iskusila precesto je to da se doktori u hr. vode onim sto pise u uputama na lijeku, pa to nerijetko bude da lijek nije kompatibilan s dojenjem. Vrlo cesto znaju mame dobiti npr. "banalni" lijek kao sto je antibiotik koji nije kompatibilan s dojenjem uz uputu da trebaju prestati dojiti dok ga uzimaju. Rijetki su doktori koji istinski znaju o utjecaju nekog lijeka na laktaciju (ili koji ce se konzultirati s navedenim brojem na Rebru). Cast izuzecima, poznajem ih par. A ovaj broj s Rebra, rekla bih da nije bas opcepoznati svima. No, hvala ti sto si ga podijelila s nama, sad ga eto svi znamo i mozemo ga koristiti :-)
Zao mi je da je ova cijela rasprava dobila negativni predznak, jer mislim da nam je svima cilj bio isti. Bez obzira sto mi je zaista glupo da me se napada, drago mi je da je na kraju moje javljanje isprovociralo tvoje javljanje te da je Tania ipak na kraju dobila informacije koga nazvati u Hr. da bi se dobila tocna informacija.
Pozdrav