Sada je: 01 svi 2026, 08:56.

Rižino mlijeko

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la Ina66 » 12 lis 2007, 00:05

gle, ja sam namjerno boldala onaj dio mog posta gore da ne bi bilo izjava poput "sorry kaj sam pitala"
ne smeta mene pitanje, ali ako se ne odgovori na pitanje u roku od, štajaznam, pola dana, eto već uzbune i panike

moram staviti gore na Zanimljive linkove moj najdraži http://www.google.hr/

tako sam ja maloprije uguglala Rice dream content i svašta zanimljivo sam naučila o tom napitku, a da se nisam makla iz svog dnevnog boravka :)
u par riječi - nije zamjena za adaptirano mlijeko (može tek kod djece iznad tri godine), nema kalcija kao kravlje, nema masnoća koje su bitne za malu djecu (potrebne za pravilan razvoj mozga i nervnog sustava) - uglavnom, dobar je izvor ugljikohidrata, ništa više
na stranicama jednog celijakijskog foruma sam naišla i na podatak da u njemu ima glutena koji je porijeklom iz ječma pa ga oni bojkotiraju. količina glutena je mala - svega 0.002% i po novom američkom zakonu, proizvođač ga uopće ne mora deklarirati

što sam još saznala? :)
ima soli i ima šećera
Ina66
kuhinjska fly lady

PostPostao/la paws » 12 lis 2007, 01:25

Ina66 je napisao/la:gle, ja sam namjerno boldala onaj dio mog posta gore da ne bi bilo izjava poput "sorry kaj sam pitala"
ne smeta mene pitanje, ali ako se ne odgovori na pitanje u roku od, štajaznam, pola dana, eto već uzbune i panike

moram staviti gore na Zanimljive linkove moj najdraži http://www.google.hr/

tako sam ja maloprije uguglala Rice dream content i svašta zanimljivo sam naučila o tom napitku, a da se nisam makla iz svog dnevnog boravka :)
u par riječi - nije zamjena za adaptirano mlijeko (može tek kod djece iznad tri godine), nema kalcija kao kravlje, nema masnoća koje su bitne za malu djecu (potrebne za pravilan razvoj mozga i nervnog sustava) - uglavnom, dobar je izvor ugljikohidrata, ništa više
na stranicama jednog celijakijskog foruma sam naišla i na podatak da u njemu ima glutena koji je porijeklom iz ječma pa ga oni bojkotiraju. količina glutena je mala - svega 0.002% i po novom američkom zakonu, proizvođač ga uopće ne mora deklarirati

što sam još saznala? :)
ima soli i ima šećera

Thnx.
paws
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Prethodna

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.