O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
31 svi 2009, 23:00
upravo i ja to mislim i drago mi je šta se netko slaže samnom.znači jana može.
31 svi 2009, 23:01
Sv. Rok je definitivno najbolja od svih tih flasiranih voda ili humana.
od kad smo tu malo raspravljali ja mu dajem samo zagrijanu flasiranu vodu i tako priremam klopu. vodu drzim u frizideru izmedu obroka. od kad je sad ponovno zahladilo maleni nece vise vodu, nesto je pio dok su bile one sparine ali isto ne bas previse.
31 svi 2009, 23:14
ja prokuham onu iz pipe za ad,a do sada sam davala i za piti.više neću..e
31 svi 2009, 23:46
Ja bi ovu vodovodnu u svakom slučaju prokuhavala, al humanu i flaširanu ne! Grijem za ad, a za piti uopće ne!
Pia isto sad kad je zahladilo smanjila vodu, ma nije ni nikad bila neka pilica, al kad je ovo bilo vruće, bome je trusila vodu, između svakog obroka!
31 svi 2009, 23:53
E, da, jel tko bočice pere u mašini?
Dosada sam prala bočice na četkice, pa ispiranje, pa sterilizacija! Nešto sad razmišljam, kad je krenula na dohranu i koristimo naše teće, posudice, žlice, pa i staklenke peremo u mašini, zašto ne i bočice? Staklene su, a i mašina radi ispiranje vrućom vodom, dude bi i dalje sterilizirala posebno...
01 lip 2009, 01:15
prala sam ja, bas tako, flasice u masini, dude na sterilizaciju.
01 lip 2009, 11:05
Thx, Swenova!
01 lip 2009, 22:36
koliko cesto mijenjate silikonske dudice i sisace? ja svaki mjesec, ali dobila sam komentar da pretjerujem
01 lip 2009, 22:41
ja nisam svaki mjesec...mjenjala sam veličinu sisača radi boljeg protoka mlijeka.bili smo na 1, a sada na 2.koristim aventove boce i perem ih sa malo deterđenta..ništa spešl.prokuham kako kad i to je to.
01 lip 2009, 22:52
Mislim da sam ja svaka 2 mj. Baš ću ovih dana, iako se mislim dal da prelazim na veći br dude?!
02 lip 2009, 16:04
MC probaj za dudu, ako curi na sve strane varti se na stare i ove cuvaj za kasnije. tako sam ja uvije prelazila.
02 lip 2009, 16:37
Mc na kojoj dudi ste sada? mi smo na 3 i to smo prelazili s negdje 6 mjeseci. glavni razlog je bio jer je maks jeo dobro prvih par minuta a onda je brljavio. zato smo prešli na veći broj da u tih prvih par minuta pojede čim više. prvih dana na većem broju njemu uvijek curi na sve strane ali se brzo nauči.
inače se dude trebaju mijenjati nakon 3 mjeseca ili ranije ukoliko se oštete.
02 lip 2009, 16:42
Na Nukovima na ovoj 0-6 mj, a aventova br 3! Znam za 3 mj, ja to malo ranije... Al, ja sam freak...
02 lip 2009, 16:46
marie claire je napisao/la:mi smo na 3 i to smo prelazili s negdje 6 mjeseci
mislis aventovu 3? tek, pa ja sam na nju presla kad je imao 3 mj
02 lip 2009, 17:40
Rogue je napisao/la:marie claire je napisao/la:mi smo na 3 i to smo prelazili s negdje 6 mjeseci
mislis aventovu 3? tek, pa ja sam na nju presla kad je imao 3 mj

mi smo s 3 tek počeli ad pa smo krenuli od 1, prešli smo na 2 brzo ali išlo je ok pa nisam vidjela smisao mjenjanja...
02 lip 2009, 21:53
samo malo,nešto mi nije sjelo....aventove boce perete u perilici.
02 lip 2009, 22:40
Ja ne te, nego nukove staklene, ali mislim da i te mogu, morala bi provjeriti...
Swenova?
04 lip 2009, 19:58
nisam ni stare ni nove aventove prala u perilici. moja perilica jos nije nista ostetila ali sam kod frendice vidjela "izgrebane" staklene case od perilice pa zbog toga ne stavljam iako one imaju oznaku za strojno prenje.
koji je namanji vremenski razmak u kojem ste dale bebi obrok AD?
04 lip 2009, 22:30
Rogue je napisao/la:
misliš između dva obroka ili...
04 lip 2009, 22:38
Rogue je napisao/la:nisam ni stare ni nove aventove prala u perilici. moja perilica jos nije nista ostetila ali sam kod frendice vidjela "izgrebane" staklene case od perilice pa zbog toga ne stavljam iako one imaju oznaku za strojno prenje.
Kad je beba bila mala, min 2 sata, al samo par puta, pred spavanje, ako je slabije jela, al inače sad svaka 3,5-4 sata! Razgradnja je neka 2,5-3 sata! Zašto pitaš? Ako ti traži češće jesti, daj mu malo više za obrok pojesti, ne moraš npr skakati sa 150 na 180 ml, daj mu 160 ml, sad karikiram...
04 lip 2009, 22:47
moj jede svaka 3 sata,jedino ako je zaspao...što je rijetko....onda 4-5 sati.čak sam zbog toga mislila da li da mu mjenjam vrstu mlijeka jer ga očito ne zasiti.ali spava mi cijelu noć pa se mislim.
04 lip 2009, 23:02
modesty2 je napisao/la:moj jede svaka 3 sata,jedino ako je zaspao...što je rijetko....onda 4-5 sati.čak sam zbog toga mislila da li da mu mjenjam vrstu mlijeka jer ga očito ne zasiti.ali spava mi cijelu noć pa se mislim.
Ako prespava noć to je ok, a i ta 3 sata su ok dok je beba još tako mala, ona jede više obroka dnevno, a manje količine! Pogl na kutiji doze, u poč 6-7 obroka dnevno kasnije 4-5! Ako bude češće od ta 3 sata tražio i veće količine mlijeka onda tek prelaziš na veći br mlijeka, tj zasitnije! Mi smo još na 1, al smo prešli s hippa na nan zbog nove formule!
04 lip 2009, 23:12
a jer moram ugurati obroke s razmakom od 3h i jedan od 2,5h. mogu mu davati 4 veca ali ce bljucnuti visak i onda visak.
04 lip 2009, 23:20
Nemoj mu onda uopće uguravati, pa ne mora on uvijek popiti 5 obroka, prati kako se ponaša, a dobro ti napreduje! Svaka ti je beba individualna, ako ti se probudi ranije daj 5, ako kasnije 4.
04 lip 2009, 23:31
Drage moje evo da vam postavim jedno pitanje. Nisam sigurna koliko bi trebala beba od 5 mjeseci pojesti adaptiranog mljeka, ovako ako neki neznaju anamaria je na pregominu,mljeko za bebe alergicne na laktozu u mljeku nisu dokazali ali to nam je jedino adaptirano koje nam odgovara a da ju ne zatvara jer su joj u klaicevoj morali masirat busicu i gurati prse da se pokaka i jake grceve je imala. Da skratim pitam vas zato sto anamaria nema granicu u jelu veliki je jelac obozava papati i koliko joj ja napravim ona ce sve to pojesti jako je pohlepno djete to su mi rekli i u klaicevoj. Jucer je pojela 200mililitara jel je sam gutala i kad joj maknem ona se place a naj veci problem je kaj trazi pa poslje mi to povrati, inace dohranu sam probala jabuka kruska i kombinacija jabuka i mrkvica ta joj je najdraza i onu malu hippovu pojede cijelu. Neznam kaj da radim super mi je dobivala na tezini sa 4 mjeseca imala je 6850 i 63,5 duga, stvarno je buca, al uvjek bljucne bar malo sad sam joj smanjila obroke samo joj napravim 150 mililitara i to sve pojede al se bojim kad odem kod pedijatrice da nebi pala na kilazi. kaj vi mislite cak sam prestala davati joj dohranu jel sam umrla od straha da nisam kaj zeznula al vidim da se prejeda samo trpa u sebe
04 lip 2009, 23:32
a ne znam hoce li mu 4 biti dosta, joj izludit ce me kalkulacije.
05 lip 2009, 10:28
suskovic, ne znam koji je obrok propisan na toj formuli za taj uzrast... Evo mi smo na nanu, za razdoblje od 5 mj, tu je propisano 210 ml po obroku i 5 obroka dnevno! Iako se svima nama to čini malo too much! I moja Pia ti popapa bez problema što god joj napraviš, sad ima 1 kruti obrok i 4 mliječna! Radim joj obrok od 180 ml+ formula šta je gotovi obrok od 200 ml. Ako ti se bljucka,a halapljiva je smanji joj bar za 20 ml, a šta se tiče dohrane možda si malo požurila, mi smo krenuli sa preko 6 mjeseci! U svakom slučaju, polako uvodi namirnice, pojedinačno i u komb sa već isprobanim i pogl malo na topicu dohrane imaš super brošuru o dohrani i tablicu dohrane!
05 lip 2009, 10:31
Rogue je napisao/la:a ne znam hoce li mu 4 biti dosta, joj izludit ce me kalkulacije.

Ma, naravno da hoće, nemoj si niš više puno kalkulirati, ja sam davno prestala!!!
Pia je redovito jedan period uzimala 4, i super napreduje! A, Karlo ti od poč super dobiva na težini! Ako, ti nije gladan i ne traži 5 obrok nemoj ga ni nalivati, a ako se probudi ranije pa ima vremena,a i gladan je daj mu, samo ga pratiš, sad su već u tom razdoblju da ih fakat kužiš kaj hoće...
I, nemaš se šta brinuti, sve je 5!
05 lip 2009, 10:33
danas smo na 4 oboka od 200ml pa cemo vidjeti.
05 lip 2009, 10:44
Rogue je napisao/la:danas smo na 4 oboka od 200ml pa cemo vidjeti.
Probaj, naravno ako je gladan i bude tražio češće, daj mu! U, svakom slučaju prati ga pa kako on bude okom, ti skokom!!!
Hahahhahaahah, tako u nas kažu.......
Mene je sad strah da Pia previše ne buci, ona bi uvijek papala! Izgleda, mamino dijete!!!