O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Tema je zaključana

21 ruj 2006, 22:29

danas je ručala mahune s palentom i maslinovim uljem, a večerala proso s bananom - čak 3 žličice

26 ruj 2006, 11:08

Kako je Ema? Jel joj se sta popravio apetiti? :hug

Jucer smo rucali: spinat, pire i jaja.
Danas imamo na meniju: integralnu tjesteninu, umak od ribane mrkve, mrvljenog tofuja, s kurkumom i sojinim vrhnjem (nemam doma zobenog, a po originalnom receptu ide taj) (TOFU, Ana Janjatovic Zorica, Mirisi i okusi markonove :up - toplo preporucam ).
Sutra bi vec trebali neko meso.... ili ribu....

26 ruj 2006, 13:48

hvala na brizi - je (sad bi ovdje išao jedan smajli koji pokazuje olakšanje)
ali smo izgubili jedan obrok pa smo opet na tri - voće, ručak i večera. onaj popodnevni jogurt jedan dan hoće, drugi neće :dunno

no, danas ćemo probati žumanjak. s malo brokule i bundeve i mrvu maslaca (u ovu mi kombinaciju nekako ne paše maslinjak)

27 ruj 2006, 07:43

Tanja, mi se pridruzujemo toj preporuci za kuharicu. Meni su sve kuharice iz te edicije odlicne. Od ovih sto su do sada izasle fale mi samo zitarice. A taj umak koji spominjes smo vise puta pravili, a odlican je. Ja ga najvise volim s mladim lukom.
Ja sam jucer, iz iste kuharice, radila pizzu. Bila je super, malo sam improvizirala.
Danas ce biti juha od brokule, blitva s umeboshi octom, smedja leca (to jos nisam sigurna) i quinoa.

27 ruj 2006, 13:04

Mi imamo i zitarice i odlicna je :1 !!
Ina, kako je prosao zumanjak?

Danas na meniju: rizoto s piletinom i tikvicama.

27 ruj 2006, 23:53

tanja - za prvi put četvrtina malog žumanjka :1
danas je ručala janjetinu s mahunama i bundevom, a jučer kus kus s povrćem
sutra bi mogla pirku i lešo brokulu s krumpirićem

28 ruj 2006, 11:34

Moji pačići danas papaju gustu juhu og tikvica (sa vrhnjem) i rižoto sa junetinom.

Vidim, priča se o žumanjcima... moji oboje ne vole jaja. U tome i ne-jedenju sira i vrhnja se jedino poklapaju, što se ukusa tiče...

28 ruj 2006, 14:26

Lukas dugo nije volio jaja (iako zakamuflirana u spinat je uvijek pojeo). Sada ih voli tvrdokuhana ali samo bjelanjak, zutanjak nece.

Grdobina, blitva i krumpir :papica .

28 ruj 2006, 15:13

tanja, i bruno jede samo bjelanjak od tvrdo kuhanog jaja.
neki dan je probao malo przenog jaja, pojeo je mozda pola bjelanjka i trecinu zumanjka i s tim me zumanjkom bas iznenadio.

28 ruj 2006, 22:05

D. isto nece jaja, ponekad malo pecenog. K. ih jede bilo kuhana bilo pecena, ne puno, ali ni ne zelim da jede puno.
Danas: kuhano povrce s besamel umakom sa zacinskim biljem, umak od crvene lece i smedja riza.

sto se danas jede

01 lis 2006, 18:33

Juha od buče, zubatac sa krompirom i porilukom (spečen u pećnici) :up

02 lis 2006, 09:34

jučer sam kupila na placu bundevu, onu žutu. ispekla je u pećnici. obožavala sam to jesti kao dijete. skočimiš se davio u tome skupa sa mnom. jaaaaaako fino! :papica

02 lis 2006, 11:21

Buče čušpajz i pire krumpir.

02 lis 2006, 14:01

mi cemo tjesteninu s povrcem...nisam bas nesto raspolozena

02 lis 2006, 14:13

Poriluk, mrkva i tikvica s kockicama tofuja, zacinjeno tamarijem, wakame algama i wakame japanska tjestenina.

04 lis 2006, 10:07

Teletina u vrhnju za kuhanje, sa brokulom i cvjetačom + riža.

12 lis 2006, 07:53

Danas je tjestenina (spiralice ili ona tjesteninica koja nalikuje crvićima :mrgreen:) s umakom od brokula...
Na malo maslinovog i uz podlijevanje vodom pirja se najprije sitno nasjeckani poriluk (umjesto luka, ovaj puta), zatim se dodaju cvjetići brokule i sve se kuha u malo vode, doda malo slatkog vrhnja za kuhanje i zrno morske soli. U gotovo se umiješa tvrdo kuhani žumanjak i pomiješa sa spiralicama (moja curica ima 14 mjeseci i još joj ne dajem cijelo jaje-moja odluka, jednako kao i odgađanje davanja kravljeg mlijeka...inače bih cijelo jaje bućnula u umak).

22 lis 2006, 14:32

danas smo imali krem juhu od povrća (mrkvica, bundeva, slatki krumpir, paprika, češnjak, brokula + amarant) s mrvu maslaca

22 lis 2006, 22:54

Mi smo četiri dana proveli na moru i uživali u kuhinji moga dide. Jeli smo svaki dan ribe pečene na gradelama sa raznim povrćem. :papica
Vratili se na kontinent i sutra je na meniu pureći batak sa mahunama na salatu.

24 lis 2006, 07:23

Jučer: mlade mahune s krumpirom, mrkvicom,bijelim pilećim mesom, a sve pirjano na malo crvenog luka (češnjak je dodan na kratko, malo zbog "šmeka" i navikavanja na okus).

24 lis 2006, 13:00

orzo s ciklom i kapulom

24 lis 2006, 13:03

Ina66 je napisao/la:orzo s ciklom i kapulom

Ricetu na vidjelo ;-) !

24 lis 2006, 13:47

namočiš orzo priko noći, malo ga prokuhaš prije odlaska u jutarnju šetnju i kad se vratiš doma narežeš po jednu malu ciklu i kapulu u tećicu pa kuhaš dalje dok ne omekša - jednostavno jel' da? ;)
e da, dodala sam još par cvjetića brokule da bude šarenije i malo maslinjaka da začini :)

24 lis 2006, 14:38

Hvala draga :hug !
Kod mene će biti ovako: namačem dok sam na poslu, pa dođem, pa kratko prokuham, odem u parkić, i kad se vratimo završim večeru :mah !

Ajd mi još samo reci koliko orza na tu jednu ciklu i kapulu, uvijek mi se čini da stavljam previše žitarica, tj. da bi bilo finije s manje!

25 lis 2006, 09:19

cca tri žlice jer orzo dosta nabubri
smiksala sam joj u kašicu i pojela je SVE!

26 lis 2006, 08:17

mi smo jucer jeli quinou na salatu s povrcem, algama i pecenim tofuom. (salata angelica iz kuharice "wok" ili "zitarice" (nisam sigurna) mirisi i okusi makronove).
Danas ce biti juha od bundeve, smedja riza, cips od kombu alge, blitva i smedja leca.

26 lis 2006, 10:04

Mi bas jucer imali juhu od bundeve :liza , mrkvu i amaranth.
Danas sam u zajtnotu pa cemo vegetarijanski bolognese iz Bio&Bio (s sojom) i spagete od kamuta.

26 lis 2006, 13:06

lešo pirka (ribica) s brokulom i krumpirom

26 lis 2006, 21:12

Jučer integralna tjestenina sa tikvicama, danas varivo od karfiola, mrkve, poriluka i krompira + noklice, sutra lešo juha od oslića, oslić i brokula. :papica

30 lis 2006, 09:02

Ina, cikla je bila mljac, mljac, njam, njam itd... meni i susjedi. Mali je pojeo 25% prvog tanjura, pa onda 50% drugog (kasnije), tako da vjerujem da će odsada macat cijeli jer ja to imam namjeru kuhati svaki tjedan :papica !
Tema je zaključana