O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
21 sij 2008, 00:11
KAKVE SU TO RIŽINE PAHULJICE O KOJIMA SVI GOVORE, KO IH PROIZVODI I GDJE IH SE MOŽE KUPITI?
21 sij 2008, 00:50
Bok GAGA!!
Ja griz još nisam kuhala,jer ne znam na kojem mlijeku bi ga skuhala, a žgance kuhaš normalno na vodi,bez soli, nekih 20 min.Ja npr. skuham žgance, pa vilicom zdrobim mrkvu, a meso nasitno narežem i to sve zajedno pomješam.Niti moj još nema zube.Možeš početi sa krumpirom.
Rižine pahuljice imaš za kupiti u DM-u ili u bio&bio dućanima. Isto ih kuhaš na vodi, dok se ne pretvore u kašu, pa u njih umješaš voće ili povrće.
21 sij 2008, 09:12
Viva42, griz možeš kuhati na rižinom ili zobenom mlijeku. Ja ga kuham na rižinom i super mu je. Obično kupim rižino mlijeko iz DM ili Mercatora. S tim mlijekom mu radim i ostale žitarice, gdje god trebam dodati mlijko, to bude rižino ili zobeno.
21 sij 2008, 09:15
Zaboravih reći da zobeno možeš koristiti ako si već uvela gluten tj. ako je probao zob.
21 sij 2008, 10:04
ima u dm i bio palenta,kuha se minutu
griz osobno nisam davala,nema mi nista hranjivo u njemu
21 sij 2008, 12:08
tara hvala. Jesmo, uveli smo zob ,pa ću baš probati.
nina negdje sam pročitala da bi se žitarice za bebe trebale kuhati barem 20 min. da bi im bile probavljive.

Pa, ti ja onda sve kuham tako, a ne znam, možda i ne treba.
21 sij 2008, 12:17
oboje mozes skuhati i na vodi, pa na kraju dodati malo mlijeka (koje vec pije) da zasladis malo, a i kremastije ispadne.
21 sij 2008, 12:55
Hvala na savjetima, zob joj još nisam davala ali počet ću ako smije? Recite mi da li mogu još šta pomiješat sa žgancima, jer meso neće da mi jede, a žganci i mrkva i nisu neka kombinacija?
21 sij 2008, 13:18
kian je imao zganci fazu - kad je svaki rucak morao biti ugnjecen u zgance, inace ne bi ni usta otvorio i ja sam doslovno to i radila: recimo, nama napravim juhu krumpir/mrkva/karfiol/brokula. njemu izvadim samu juhu (tekucinu), na njoj skuham zgance. u zdjelicu odvojim povrce iz juhe i malo same juhe, zgnjecim viljuskom i dodam zgance. :papica
P.S. nemoj razmisljati u terminima sto tebi pase s cim - oni tek uce o okusima i kombinacije koje su odraslima nezamislive i neopisivo ogavne - bebacima su super.
21 sij 2008, 13:45
GAGA možež nakon 8 mj. polako uvoditi zob. Najbolje ti je zobene pahuljice,koje preliješ sa kipućom vodom, u kojoj se kuhala npr. kruška i jabuka, ostaviš 10 min. da odstoji i onda umješaš to voće.
A u palentu možeš umiješati bilo koje povrće- ciklu,brokulu,korabicu,krumpir itd.
21 sij 2008, 17:36
Ne kuham joj voće, jer skuhano nema vitamina, sve joj smiksam ali probat ću voće smiksat sa žgancima, premda vjerujem da će bit ukusnije s grisom, taman ga napravim na vodi i unutra kad se ohladi smiksam voće, probat ću, valj da će bit ukusno. Što joj još dati da papa, a da to bebe vole osim bundeve, povrća iz juhe i voća? Kad joj smijem dati da cucla kriškicu narandže???
21 sij 2008, 17:41
naranču joj možeš dati nakon prvog rođendana, kad i ostale citruse
21 sij 2008, 17:42
Znam da sam otišla s teme, ali da ne otvaram novu stranicu molim vas da mi kratko odgovorite!!! Koje čajeve ona smije piti, mislim od čega? Sad trenutačno pije samo kamilicu i ponekad vodu. Smije li piti čaj od šipka s hibiskusom???
21 sij 2008, 17:45
Što joj dat od voća osim jabuke, banane i kruške????
21 sij 2008, 17:47
klikni
ovdje
to ti je tablica dohrane u kojoj možeš naći odgovore na pitanja što? i kada?
21 sij 2008, 18:15
Dobro ali ne piše ništa za čajeve??????????????????? i napitke koje smije piti?
21 sij 2008, 18:30
Ne znam koliko će joj biti fini žganci sa voćem?! Voće ti je bolje mješati sa pahuljicama, a povrće sa cjelovitim žitaricama. Voće se ne kuha da se raspadne i izgubi vit., nego dok voda zakipi i gotovo,a onda se ta voda u kojoj ima vit. koristi za pahuljice. Za piće ne treba nuditi nikakve čajeve,još je premala za to(bar ja tako mislim).Čista voda. Moj Niko ju neće piti, pa mu ja dajem da pije onu vodu u kojoj se kuhalo voće.
21 sij 2008, 18:33
HVALA NA INFORMACIJI, DOBRO DA STE ME UPUTILI DA ŠIPAK STVRDNJAVA STOLICU, PA GA NE SMIJEM KORISTITI. BANANE S VREMENA NA VRIJEME JOJ PREVIŠE STVRDNU STOLICU, ALI U KOMBINACIJI S KAMILICOM POSLIJE SVE BUDE LIJEPO KAŠASTO. Od kojeg voća smije čajeve???
21 sij 2008, 21:09
a zašto forsiraš čajeve?
daj djetetu piti vode, to joj je sasvim dovoljno
21 sij 2008, 21:36
Ja Bongu dajem samo vodu, koju nije htjeo piti dok mu nisam ponudila iz flašice Jane (one sa sportskim čepom ) i to mu je super zabavno. Ponekad mu znam dati ako mi ne kaka 2 dana ( obično nakon banane, pa je zato izbjegavamo), sokića od šljive pomiješanog s vodom. Uglavnom mislima kao i cure da je voda u svakom slučaju najbolji izbor.
21 sij 2008, 22:53
Iskreno rečeno ne znam zašto čajevi štete, voda nam uopće ne valja a i oduvijek su čajevi bili zdravi, bar biljni koliko znam, za voćne ne znam, a i šta ona popije toga, popije najviše deci dnevno kamilice ili vode za sada. Mislila sam promijenit da joj ne bude sve skroz isto. Ustvari više ni sama ne znam, mislim da ćemo ipak ostat na kamilici i vodi!!!!!!!!!!!
21 sij 2008, 23:42
Meni nije dosadno piti vodu svaki dan. Da je bebama nesto u dohrani dosadno mislimo samo mi odrasli. Ja cajeve pijem samo kad sam prehladjena, na skijanju i u planinama i ponekad ujutro crni caj umjesto kave. Kao napitak za zedz uvijek odabirem vodu.