O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: Savjeti dobrodošli!

15 srp 2008, 12:14

trudim se dobit na vrimenu da se koliko toliko napune.

ovo nisam odmah vidjela. to nemoj raditi. mijenjaj jednu pa drugu pa opet iznova, ali nemoj odgadjati i cekati. mlijeko se stvara dok dojis, i ako dojis. ne dok cekas.

15 srp 2008, 12:31

Ne spavam baš :oops: znam da bi morala više, noću je to oko 6 sati, po danu se ponekad kratko uspijem onesvijestit skupa sa Mišicom, po pola sata najviše. Al zato pijem! (bar nešto da radim kako triba :mrgreen:) Najviše vode i kompota od jabuke, pa čaj za dojenje i mliko.
Po danu unutar 2 sata dajem uvik jednu cicu, navečer ne uspije toliko proć, naizmjenice ih ponekad moram davat, jednu pa drugu, pa opet iznova isti krug.
I ponekad je ona strašno vridna, izvlači i cica li ga cica, a ponekad grozno, jedva da je dodiruje, samo da joj je tu.
Kompresije radim često, skoro uvik, da je potakem da povuče kako triba.
Ta večernja nervoza joj je povezana sa grčevima, e sad, ili se naguca zraka dok tako manito sisa i žali, ili baš zbog prdeckanja i podrigivanja ona žali? :dunno
Mišica je beba osjetljiva na zvukove. Mom Zmaju su se mogle kuće rušiti, ništa ga nije ometalo. Njoj pak ponekad zasmeta šuškanje kese. Kad je na cici, a kad je nervoza u pitanju, mora biti mir i ne smin ja pričat. Primjetila sam da joj je najdraže u tišini, nas dvi same.
I sad je u mom krilu, spava, sa cicom naravno!

15 srp 2008, 12:32

ajde ti sad onda isto lezi i spavaj pokraj nje

15 srp 2008, 12:34

Ima još nešto (nije za ovaj topic, al ipak...), u peleni još uvijek nalazim tragova krvi, onako kap, dvi. Ne sičam se koliko dugo je Zmaju bilo tako, al ovo mi pari predugo (ima 3 tjedna i 2 dana). I to skoro uvik kad je pelena popiškena.

15 srp 2008, 12:34

Marto - ako te zabrinjava kilaža, a pedijatrice ti nema, otiđi do dr. Labure (ne mogu ti smsati jer je MM pokupio i moj mob :baba )
evo ti ovdje broj i adresa
POLIKLINIKA BADEM, za dječje bolesti s medicinsko biokemijskim laboratorijem, vl. Labura-Vulić-Kraus Split, Barakovićeva 5 (021) 535 357

u međuvremenu si i postala s ovim o čemu smo nekidan pričale ;)
ako se odlučiš ići kod njih, obavezno traži dr. L. ili Kraus

15 srp 2008, 12:42

Iden leć :drink došla je baka čuvat Zmaja.

Ina, fala :3srca znam za nju, tamo vadimo krv. Sve sam se mislila i mislila, pa mi je mm reka da infišajem, da ćemo u pedijatrice na redovitu kontrolu... a ne znam više. Malo prije mi je sekrva javila da radi zamjena od pedijatrice, pa bi sutra možda u nje. Al idem negdi, ne mogu više. :alc

EDIT:
Jutros u 8,30 popišana mokra pelena, onako natopljena (prije toga minjana u 2 u noći), a u 12,30 valjda je mokra, al ne puno. Znam da je bar malo jer je bilo te krvi.

15 srp 2008, 22:52

Mila moja,

obzirom na moje dobro poznato kampanjstvo tek sad sam skuzila topic :oops: ...i rekoh moram sve procitati od a do Ž...i taman kad sam skuzila da se smijem od srece dok citam drugu stranu na kojoj si optimisticna i pozitivna, vedra dojilica...evo dodje ova zabrinuta....... :| !
ja sam po ovome svemu sto sam procitala doista uvjerena da je sve ok! i dobro ti veli Tm : NE INFISAJ!
ma ziher je sve ok.......Misica se cini prava sisacica i ne vidim razloga da se unaprijed zabrinjavas sa time koliko je dobila na tezini......
ima ovdje puno pametnijih i iskusnijih dojilica od mene (ipak je to samo moj sesnaestomjesecni dojenacki staz sa R. ) ali mislim da cak i kilaza nemre biti pokazatelj eventualne gladi....ma nema sanse!
kljucna je stvar u pokakanim i popiskanim pelenama (sto je kod tebe ok!) i u krajnju ruku, vazan je pokazatelj i opce stanje bebe!
pratim te budnim okom......i uvijek sam pri mobu ako imas bilo kakve dvojbe ili trebas samo da te se saslusa.......naj se cifrati!
ljubi malu misicu i Zmaja, gospodjo morska dojilice ;) !
jukenduit! !

16 srp 2008, 00:29

I mislila san se šta ne štima, odakle odjednom pesimizam, kad ono- sekrva! :baba Zakamuflirala je nekako svoje dobronamjerne primjedbe i savjete pa je nisan odma skužila. Al drugi dan njenih posjeta (čeka me i sutra treći dan za redom) i već je razotkrivena! Kao sve je super, samo ti doji, mala dobro izgleda, al... bidna zaplače, biće da je gladna, sigurno joj fali, tribalo bi joj nadodavat, itd.
Uglavnom, nakon popišane i one diskutabilne pelene, bila je jedna pokakana (ne mogu virovat koliko se radujem govancima!) i popišana, pa diskutabilna, pa opet popišana i to onako muški.
Danas je bilo manje kenkanja, više spavanja, lagano i nju upoznajem pa cicu koristim za omamljivanje pred uzbunu. Igram prljavo! :naughty

16 srp 2008, 11:40

Popodne idemo na kontrolu da i taj misterij riješim. Inače, noćas sam je pustila da spava da baš vidim kad će tražiti jest. Nakon standardnog pridvečerja i večeri provedene nacicavajući se, konačno je tvrdo zaspala oko 22.30 (mokra pelena u 1) i slijedeće buđenje bilo je tek u 4.30. I onda svake dvi ure do 10 (i jutros natopljena pelena, a uz to i pokakana). Sad je vesela i budna, zvirka okolo, al neće dugo potrajat, cice su mi u pripravnosti. :naughty Možda san falila šta je toliko spavala, al me baš zanimalo koliko će odvalit. Na kraju krajeva, bi li ona toliko spavala snom pravednika da je gladna? Ionako je Sizifov posal nju probudnit noću, satarem se da bi učinila par gutljaja. Valjda se ženska prije spavanja nacicai spremi zalihu za noć. :dunno

16 srp 2008, 14:12

Marto, tek sam sad otkrila ovaj tvoj topic. :3srca Ja mislim da vam ide super i držim fige da ti popodnevna kontrola makne kamen sa srca.

Što se tiče one upitne krvi u peleni, jesi li sigurna da je krv u pitanju? Čest uzrok crvenkaste boje u peleni je oksidacija nekog sastojka bebine mokraće, ne mogu se sad sjetiti točnog obrazloženja, no to iako izgleda slično nije krv i nije uopće opasno niti zabrinjavajuće. Nadam se da je to i kod mišice slučaj.

17 srp 2008, 00:22

Imali smo teško popodne. :(
Danas je moja Mišica bila baš dobra, a ja uvjerena da je sve kako triba bit. Al ništa nije kako izgleda. Svi moji optimistični postovi padaju u vodu.
Napokon smo otišli u pedijatrice (koja zamjenjuje onu kod koje se želim ić upisat, a dotična je još 2 tjedna na godišnjem). Telefonski smo se najavili, sestri nije bilo drago da dolazimo jer su oni zamjena samo za bolesne, al ajde samo će nas ona izmirit- a to nam je i tribalo. I tako dođemo mi, naslušamo se kako mame tribaju dojiti, nikakva dodavanja mlika, dojit i samo dojit, do 2. godine, a 6 miseci obavezno- valjda me sestra doživila ka nekoga ko bi najrađe uvea adaptirano, je baš ste me našli! I onda je uslijedilo vaganje. :strah (Ponovit ću: Mišica je rođena sa 3750g, na dan izlaska je imala 3 dana i 3520g, patronažna ju je mirila sa 8 dana i imala je 3620g.) Danas, sa 24 dana njihova vaga je pokazala opet 3620g! :shock: :strah :strah :cry: Jebote, instant sam proplakala!
Kažu da je već sa 15 dana tribala vratiti težinu koju je imala kad se rodila.
Kako? Zašto?
Nemaj pojma koji je moj feler. Jel di falivan? Šta je sa onim da svaka žena može dojit? Zašto mi se dva puta ponavlja isti scenarij? Mlika iman, al ne dovoljno, očigledno u tragovima i nikako ga navuć na više.
Užasno se osjećam i ne mogu više. Dođe mi da iskočim iz svoje kože...
Da nastavim... I onda je sestra ipak zvala pedijatricu jer sad više nije znala šta će. Pedijatrica je bila draga i rekla da sutra dođem na test podoja (prije toga ne smin dojit 2 sata). Ona savjetuje da se doji tako da daš jednu cicu (onu zadnju od prošlog podoja) 10 minuta, pa onda drugu 10 minuta, i da ih onda više ne daješ 2 sata. :stup U mom slučaju, nakon cica da ponudim mliko (savjetovala je PreHipp) onako kako piše na kutiji pa koliko mala popije.
Večeras u 21,15h sam joj dala bocu (satrana sam i umorna i osjetljiva i plačljiva i svašta, nisam joj davala na žličicu jer iman grižnju savjesti da je sve ove dane bila gladna i da mi nije napredovala, i ne mogu je još mučit davanjem na kapaljku :dunno). Napravila sam mjeru za tjedan dana života (65 vode + 2 mjerice, a ispadne nekih 70ml obroka) i popila je skoro sve (60ak, a bi i sve vjerojatno al i to mi je parilo previše za njen mali želudac koji je očigledno navika na tičje količine mojih supercica :roll:).
Još mi je rekla da je budim noću- šta i ja znam, al ajde je ti probudi.
I sutra osim testa podoja, nosimo i mokraću na analizu zbog on krvi, ili šta li je to već.
Pitam se šta ću sad? Dodavat adaptirano? Kako pokušat navuć količinu moga mlika uz adaptirano?
Ići ću sutra i u dr.Labure koju mi je Ina preporučila (nevjerojatno koliko gnjavim nekoga koga ne poznajem, a još nevjerojatnije koliko taj neko ima živaca za nekoga koga ne poznaje! :hug), možda ona bude imala koji dobar savjet.
Al kako onda ova moja Mišica ovoliko spava, kaka svaki dan, piški, ponekad bljucne? Kako? Zašto? Ajmeeeee!

17 srp 2008, 00:31

marto, smiri se.

mislim da ti treba tvoja vlastita savjetnica za dojenje koja ti moze doci doma, vidjeti i tebe i malenu, vidjeti podoj, i redovito vas pratiti. mislim da takvo sto mozes naci u grupi za potporu dojenja.

ako je uredno punila pelene, sigurno je dobivala masnijeg mlijeka, mora biti neka greska s vaganjem.

ja bih nastavila kao sto si radila, s kompresijama i cestim podojima, budjenjem nocu itd.

taj test podoja na koji te dr narucila nije pouzdan.

ja bih radije dogovorila kontrolno vaganje za koji dan, na istoj vagi, u istim uvjetima. a dotad ne bih davala adaptirano, ako bi pelene bile ok.

17 srp 2008, 00:39

I ja bi tako Ivana, al umorna sam i strah me je. Baš me je strah! Ona je tako mala, a ništa nije napredovala. Samo mislim kako je njoj jadnoj bilo ovih dana, gladnoj. Jer vidila sam ja da se puno puta muči, cvili, žali se, nervira.
Neću odustat, zato ću sutra u te privatnice za koju znam da je nekim ženama pravim savjetima od ništa navukla količinu mlijeka toliku da su sa skroz adaptiranog, preko kombinacije dojenja i adaptiranog, prešli samo na cicu.
Bojim se na svoju ruku ostavit je samo na cici. Da joj se šta dogodi kajala bi se cili život. Ne želim ni mislit koliko kad se sad ovoliko kajem šta sam joj dala bocu i šta me taj prirodan proces dojenja ne ide. :(
Znan da zvuči patetično i pretjerano (al ja jesam pretjerivačica- e sad ode ide jedan smajl al neman se sad volje niti nasmijat), al trenutno se tako osjećan...

EDIT:
U nedilju je sastanak na Pujankama- planirala sam svakako doći!

17 srp 2008, 23:36

Marto, prvo jedan veeeeliki :hug

Kako si danas? Jesi se smirila, kako je mishica?

Mogu misliti kako ti je bilo kada je vaga pokazala tu glupu brojku :hug

Nadam se da je konkretna pomoc stigla i da je malo lakse.

18 srp 2008, 00:56

Da raportiram: danas nakon testa podoja Mišica je imala 20g više :strah (dakle ništa od mog novog podnicka supercica :mrgreen: al bar me humor nije napustija!). Znan da to ne mora ništa značit, al mislim da u ovom slučaju znači, jer i kad se izdajam (noćas sam se baš potrudila) uspijem skupit 20 ml u bocu. Plus šta Mišica ne dobija ni grama. Zaključak je da nešto nije kako bi tribalo bit.
Kontaktirala sam još jednu pedijatricu koja mi je isto savjetovala adaptirano. Kaže da mala ima skoro misec i da treba napredovat, da nema više zezanja.
Danas sam joj davala i cice i bocu, nažalost moram reć da joj boca paše, spava ka top, a kad je budna napokon mirno gleda okolo i smješka se sama sa sobom.
Cice i dalje dajem. I ona ih rado prihvati. :trio Pa 20 po 20, skupi se u danu više od deca.
Biće da zvučim ka da sam se pomirila sa tim, nakon 24-satnog plakanja tako se i osjećam. Trenutno. Jer znajući sebe sumlje nisu prošle i zaskočit će me još 100 puta. Još duuugo ću žalit šta mi nije krenilo dojenje. Izjedat će me savjet, o daaa itekako. Oni koji me poznaju znaju koliko mi to znači i šta bi sve učinila da mogu dojit, al naštetit maloj ne mogu, ne usudim se riskirat. Na kraju krajeva, nije mi se ova situacija dogodila prvi put, ne virujen da je slučajnost da mi je dojenje oba puta imalo identičnu priču :(
Cure moje, puuuno vam fala na strpljenju i savjetima! A možda i krene kako triba... :dunno

18 srp 2008, 09:13

Marto, nemoj se izjedati - stvarno se trudiš maksimalno ponuditi joj najbolje moguće - naravno da ti je njen interes na prvom mjestu. A mi ćemo i dalje držati fige da vam ipak krene!

19 srp 2008, 01:07

Danas smo bile kod dr. Labure na pregledu i razgovoru. Na njenoj vagi mala ima 3790gr (ka da je u dva dana mogla dobit 170gr :stup ma da san je šopala ne znan koliko!). Ona bi da nastavim ovako kako sam radila sa dojenjem, uvik jednu cicu unutar 2 sata i to tako da joj tu cicu dam na 5 do 10 minuta, pa je malo dignem da podrigne, da je pomazim, pa nazad na 5 do 10 minuta i onda jednu mjericu adaptriranog i 30ak vode. Svaka 2 do 3 sata. Noću bez adaptiranog jer je cica zadovoljava. Kaže da bi ona bila zadovoljna kad bi Mišica dobivala 100gr tjedno. Koliko san svatila, njoj je najvažnije zadržati mlijeko, pa koliko ga ima, o povećanju količine nije govorila, pitala sam jel moguće da sam ja jednostavno takva da imam toliku količinu (s obziron da je ovo ponovljeni scenarij od Zmaja), pa kaže da je.
Trebala bi ponoviti mjerenje za tjedan dana, al ona će bit na godišnjem, a ne znam koliko bi baš išla u njene zamjene. No, javila mi je jedna cura da mi je nabavila digitalnu vagu pa bi je u nedilju dobila i onda bi sama mogla mirit je i gledat kako napreduje (jednom tjedno! ne želim postati rob vage).
Ova privatna doktorica mi je isto preporučila Savjetnice za dojenje i Rode, pa joj je baš bilo drago kad san rekla da sam bila na jednom sastanku i da eto mene opet.
Eto, nije da san čula nešto posebno novo, al zadovoljna sam. jedino se brinem šta ako Mišica ne bude dobro napredovala, da me ona druga pedijatrica ne lansira na mjesec jer nisam nju slušala pa davala maloj veću količinu. Al briga me... Uglavnom, pratit ću svoju zvijerku pa ću vidit jel sretna, sita i zadovoljna i po tome se ravnati!

19 srp 2008, 09:59

marto, si bila nekad na uzv dojki? izvan trudnoće i dojenja, naravno. ako da, a da ti doktor nije napomenuo neku patologiju što se žlijezda tiče, sigurno možete i povećati količinu mlijeka.

što se dodavanja ad tiče, ja joj ne bi dodavala ni u jutarnim satima jer to je razdoblje kada mlijeka ima najviše.

bez obzira na situaciju, ti mi zvučiš optimistično i zadovoljno i jako mi je drago zbog toga. :proljece

19 srp 2008, 10:55

aha, znala sam da vaga nije valjala!

nisam bas najbolje skuzila tu drugu dr. malena dobiva na tezini i ona bi da nastavis tako ali da svaka 2 do 3 sata dajes i malo adaptiranog? pa zasto, pobogu, ako dobiva na tezini?

ja bih dala samo ako zasteka broj pelena, inace ne bih

19 srp 2008, 16:33

Marto citam sto vam se desava i drzim fige da sve krene na bolje. Vidim da se jako trudis. I ne mogu vjerovat u te gluposti s vagama. Ne mozes se pouzdat ni u vaganje kod doktora. Koje razlike u dva dana!!! :dunno I ti pedijatri koji bi odmah adaptirano. Znas da je i meni rekao da krenemo na adaptirano da je mali dobio samo 100 g u 4 dana. Ja kazem na zlicicu? On meni ma cemu to mucenje, pa koliko dugo cete ga tako hranit. A ja a dojenje? On mrtav hladan pa nista od dojenja. Eto ti linija manjeg otpora.
Drzim vam fige!!! :3srca

22 srp 2008, 01:07

Evo me, nešto mi je komp šteka ovih dana. :whew
Nema nekih posebno dobrih vijesti, ide, al sa adaptiranim. :roll: Onih 30 ml koje je doktorica savjetovala ne pali, premalo joj je. Valjda se već u ona 2 dana prije toga naučila i mora ić dupla doza (65ml vode i 2 mjerice mlika- to je doza za prvi tjedan života) inače urliče, čak je onda ni cica ne smiruje. I toga mi jede nekih 5 do 6 obroka dnevno. Između tih obroka je na cici, više puta. Čim zakenka ja uvalim cicu. :dunno Ne znam šta joj bude, al cica pali. :mrgreen: Dakle, dajem cicu i onda bocu. Pa je malo nosim da podrigne i odmori, jer bude znojna ka praščić, i onda nema šanse da će zaspat bez cice. I vuče, vuče, i kad nema više.
A noći su nam grozne. Ili famozne, zavisi kako gledaš na to. Ne budi se uopće. Tek u zoru. Zadnji obrok joj je oko 22h (21-23, zavisi) i onda ona zaspe ka top. Ja se trudim probudit je (ako uspijem sebe :oops:). Noću nema adaptiranog, cica joj je više nego dovoljna, siše jako kratko. Tek ujutro oko 7 više ne može izdržat i glaaadna je ka pas, a popije sve iz cice, pa dam i drugu. I onda krećemo sa bocom.
Bila sam na Rodinom sastanku, cure su odlične! :klanja :vi Više od uru vrimena su se njih 4 posvetile Mišici i meni. I Iako misliš da sve znaš, uvik naučiš još nešto. Guštala sam. Tu večer prije spavanja sam umisto standardnih 20 izdojila 30 iz obje- mora da su pozitivno utjecale na moje samopouzdanje! :naughty :mrgreen:

Eli je pitala jesam li bila na uzv dojki, ne, nisam nikada. A to o čemu pričaš je meni palo napamet- čula sma da žene koje imaju više masnog tkiva mogu imati manje mlječnih žlijezda. Rekoh čula sam...

A ovo šta Ivana kaže... mala je dobivala na težini- al onda kad sam ubacivala adaptirano. (ako vage ne lažu) Vidim ogromnu promjenu na njoj. Nogice su joj se malo popunile (pedijatrica je bila komentirala da nema uopće masnog tkiva, a tako je i izgledalo, koža na kosti, onako smežurana na kolinima). Sad ima razdoblja kad je budna, a da gleda okolo i smješka se, prije je bila budna i uvik cendrala. Pelene su sad pooopišane. Jedino mi se više sviđala ona "moja" kakica (od mog mlika) nego ova nestvarno žuta i gusta i smrdljiva od adaptiranog. A i muči je pa je prekjučer nije kakala, jučer 3 puta uz plakanje prije toga, danas nešto malo, opet uz naprezanje.

Eto... trudimo se i dalje, u ovoj kombinaciji. Sa Rodama sam dogovorila da si neću zadavat velike ciljeve, savjetovale su mi zasad zadržat količinu mog mlijeka i radit na povećanju. O smanjivanju adaptiranog pomalo, triba pratit Mišicu i njena traženja. U to ime, odoh se izdojiti! :drink

22 srp 2008, 10:49

Marto vidim da radiš sve moguće i najbolje za svoju Mišicu. Samo tako naprijed!

22 srp 2008, 11:02

Evo, ja sam jedna od tih za koje si "čula". Dakle nije priča, nego istina.
Dijagnoza-"veći dio žljezdanog tkiva zamijenjen masnim..".
Mene je to psihički spasilo sa drugom bebom, jer nisam imala više onaj faktor samookrivljavanja.
Dohranjivala sam dok je trebalo. Može se, ali je zbilja jako teško i treba puuno vremena, a ne onih klasičnih mjesec dana za nekakvu normalu.
Puno volje i strpljenja ti želim :mah
edit: i nema ti to veze sa konstitucijom niti sa veličinom cica.Ja imam 48 kila na 162 cm i cice navučenu dvojku :dunno

22 srp 2008, 11:16

prema onom što sam ja čitala, masnoća u grudima nije problem, čak koristi. kvaka je da ponekad grudi prerano ostare i tada se žljezdano tkivo počne pretvarati u vezivno, ne masno (nema te alkemije koja bi to izvela). obično taj proces počinje oko 45te, ali ima žena kod kojih se desi i desetak godina ranije, no to nije česta pojava i tko nama tu dijagnozu crno na bijelo, bolje da je ignorira. :mrgreen:

22 srp 2008, 12:12

ja sam nepunih mjesec dana prije prvog začeća bila na uzv dojke i nalaz je bio više masnog nego žlijezdastog tkiva pa su se malo iznenadili kad sam rekla koliko imam godina jer je to kao prerano za takav nalaz (imala sam tada 35,1 godinu). onda sam im rekla da sam upravo završila s terapijom zbog koje sam bila u postmenopauzi 6 mjeseci pa su rekle da se stanje može promijeniti (ne znam kako i nisam zapitkivala, meni je bilo dovoljno to što je sve bilo u redu jer sam na pregled išla zbog iscjedka iz dojke).
nakon toga ostala trudna i dojila bez nekih većih problema prvu 16,5 mjeseci, a drugu 19,5 mjeseci

Marto mi se javila s dobrim vijestima, ali to prepuštam njoj da napiše :3srca

22 srp 2008, 12:25

Ja sam tada imala 31. Nikakvih terapija, nikad hormonalnu kontracepciju uzimala, a niti se nitko nije čudio nalazu :dunno

23 srp 2008, 01:16

Ka šta je Ina napisala, imam dobre vijesti! :proljece Danas je Mišica slavila svoj prvi misec pa smo bili u pedijatrice izvagat je, a vaga je pokazala velikih ta-ra-ra-ram (da napomenem da je ta ista vaga prošlu sridu pokazala 3620gr), dakle velikih 4050gr! :shock: :mrgreen: Meni pari nemoguće da je toliko nabila, šta vi mislite? :stup Al se isto veselim jer kontam da onda ipak imam više mlika nego li se to čini na prvu (ipak su supercice u pitanju :naughty). Najviše koliko je ovih dana popila adaptiranog u jednom danu je 70ml puta 6 obroka (a bebe u prvom tjednu života, po onome šta piše na kutiji adaptiranog, piju toliko samo još koji put više u danu), a češće je ta količina manja. I bljucne više puta. Ma da bljucne, u potocima! Znači previše joj je. A ne može joj to biti previše osim u slučaju da ja ipak mogu podojit cijelu ulicu. :mrgreen:
Sinoć sam je budila i budila se sama za cicanje pa sam se izdojila samo jednom, adaptirano nije pila između 22 h i 6 ujutro. Danas sam se okuražila kad sam vidila brojku na vagi i planirala joj ukinit jednu bocu, ili je bar srezat na pola, al bilo je nemoguće. Baš je puno vrimena provela na cici, pogotovo popodne i večeras, nisam se mogla maknit od nje. Ta popije bocu, na tren izgleda sretno, a onda počne protestirat i priključi se na cicu. Zadnje adapt je popila u 21 i nadam se da ga do jutra nema. Nacicavala se u više navrata do 23, sad ću joj prominit pelenu pa ako se probudi dat joj cicu, ako ne izdojit se.
EDIT: A kad se ona nacicava, pa protestira na cici kad nestane mlika- al ne pušta je, pa tako pola dana, navečer budem mrtva umorna, ka pas. Al sreeetna! Samo neka ona meni cica...

23 srp 2008, 07:40

Marto odlične vijesti ... samo tako naprijed!

23 srp 2008, 07:52

bravo za antoniju! :3srca

marto, smanji količinu. tih 6x70 ml je 100% potrebe za mlijekom za bebu od nekih 3-4 kg. na tvom mjestu ne bi izbacivala cijelu bočicu nego prepolovila količinu po obroku. to što popije sve što joj ponudiš nije znak gladi. i mi se volimo prekrcati kad nam to paše.

10 lis 2008, 01:19

Cure moje drage! :mah Evo mene da se malo javim. Došla bi i prije, al jedva da ponekad skoknem na Forum, sa dvoje zvjeradi neman vrimena za ništa, a kamo li za ovaj luksuz! ;)

Moja Mišica je velika cura, koja otkad smo uveli adaptirano super napreduje. Sa 3 miseca imala je 63 cm i 6 i po kg! (rođena sa 52 cm i 3750 gr) Kapitalka moja lipa, debelih obraščića :mrgreen: pije 6 obroka adaptiranog dnevno po dec (nekad zna ostavit i pola doze u boci, nikad ne popije svih 6 obroka sve, a do prije misec i po je pila 70 ml, al je onda počela tražiti spizu na manje od 2 sata razmaka pa sam morala povećati) i cica n puta, prije jela, nekad poslin, kad god se uspavljuje, noću iskučljivo (boce nema negdi otprilike od 21 do 6h).
Više ne patim i ne nerviram se radi adaptiranog, šta je tu je, najvažnije mi je da nije odbila cicu u ovoj kombinaciji, već 3 i po miseca, pa mlika koliko ima, da je kap- kap! Ko može platiti ono kad vidiš da se u tvom zagrljaju osjeća sigurno i sretno, kad cica, a diže pogled i gleda te, pa kad vam se oči sretnu, ona se nasmije onako u uglu usana, a cica joj ispadne, al se onda odma uozbilji i traži je nazad! :3srca Kad je cicom možeš umirit, bilo da je gladna, umorna ili samo malo nervozna, uvik pali!

Pokušala sam uvest dudu (znam da je bolje ne, radi dojenja, al imam doma i Zmaja od nepune 2 godine i ponekad je teško, svak traži svoje mjesto pod suncem...), ma neuspješno, katapultirala bi je onda odma, a ako sam joj je vratila još koji put u usta, strašno bi se naljutila i ražestila. Nekidan sam provala opet i uspila, al tek kad je bila baš ono sita za explodirat. Međutim, čemu to, opet sam je morala uzeti na ruke da osjeti moju blizinu. U tom slučaju bolje da drži cicu, nego tu gumu.

Sad ipak manje cica, priznajem, obroci joj nisu tako česti, veća je i zna se zabavit drugim stvarima, npr. svojim prstićima i proučavanjem noktića. :mrgreen:

Eto, ako ste se ikad zapitali šta je s nama- priča je ista, mama gura cicu pošto poto :dunno a Mišica je rado prihvaća! :bye
Odgovori