O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
Odgovori

Re: Dojenje i uspavljivanje

22 svi 2014, 14:33

Off topik Neve tek sad vidim ticker! Bas se radujem zbog Vas :proljece :srca :joy

22 svi 2014, 14:40

dale ste mi mislit ... možda sam malo to preglupo složila u glavi...

ali rekla bi još par stvari
dakle, ja nisam za prekid dojenja, samo za to da zaspe bez sike u ustima, to jedino želim i to zato što uskoro moram ići i radit i nisam htjela da joj bude traumatično istovremeno i to što će bit bez mene, a nismo se doslovno odvojile godinu dana, i to što ne zna zaspat bez sike, zato sam samo taj dio htjela odvojit. da je netko drugi može uspavat, a ne samo ja ...

ako moram birat veći problem mi je baš iz tog razloga to što danju zaspe sisajući, noću sam i tako ja spremna bit s njom koliko god treba. a njoj je danju baš teško zaspat, vjerojatno općenito pa onda još gore kad se navika mijenja.

po noći ona Ok spava, budi se jednom-dva puta, posisa i često sama pusti siku i spava dalje, samo je vratim u krevetić.

ritam imamo već mjesecima jako dobar, čvrst i na granici opsesivnosti :mrgreen ona nikad ne zaspe u kolicima, a u autosjedalici - samo ako je to vrijeme kad i inače spava, u drugim situacijama ne. uvijek idemo u sobu, pozdravimo se, mazimo se, ona doji i najede se, onda se sama pusti (nkad je ja nisam sama skidala s prsa u ovoj fazi) i igra se malo, brblja, mazi i onda se još baci na prsa i tako pomalo vuče dok se ne umiri i zaspe. e to je po meni problem, što ona tako jedino zna zaspat. i tu sam ja napravila rez. mazim je, nosim, pjevam, tješim, ma sve, samo ne dam da se baci na prsa i tako zaspe :/ navečer puno lakše zaspe - igra se i mazi i samo se baci i zaspe, ali danju je baš problem...
drugi problem je što su nam ostala zapravo tri konkretna podoja. ujutro oko recimo 7 i onda još odspava sat i nešto. popodne poslije šetnje i svega, a prije podnevnog spavanja i navečer poslije večere i opet prije spavanja. dakle ostali su nam samo oni podoji koji se i tako povezuju sa spavanjem, zato je to teško odvojit ... ostalo ona i dalje doji na zahtjev, ali ne traži često, jede lijepo i zabavi se i tako...

mislim da nije premala za odvikavanje, jako dobro ona sve kuži, samo joj je ovako lakše. do sada je i meni bilo tako lakše, ali sad me stvarno brine kak ću je nekome ostavit, a da nije ni zaspala bez dojenja :/ to me brine!!! ali eto, vidjet ću, kombiniram i s poslom i drugim obavezama, možda još neko vrijeme probamo se vratit na taj Pantley pristup, radim to već mjesecima, ali nismo se makli s mrtve točke :dunno evo sad sam je tako uspavala, nisam imala živaca za drugo, pa ću probat bit možda malo odlučnija u tome da je što ranije otkačim ...

ja znam sve o instrumentalnom uvjetovanju, vjerujte mi, ali teško je dijete uvjetovat kad ne prihvaća ništa drugo s čim bi spojili uspavljivanje i dojenje, pa samo izbacili dojenje da ostane to nešto i uspavljivaje. neće dudu, neće tješilicu, neće pjesmice, maženje, nosanje, češkanje, ništa. ona samo siku u usta i to je to :ajme :lol

22 svi 2014, 14:45

pa kad je boobie the best :mrgreen

ja te kužim da ti je problem jer je meni tako bilo s tinom. dok npr damjan nije nakon 4 mj nikako zapsao na cici, pa je to bio problem samo druge vrste :ajme npr tina sam mogla bilo gdje uspavati, daš cicu i amen. a damjana :ajme :lebdi

meni je uspavljivanje u kolicima ok funkcioniralo. zapravo, nije bilo problema kad mene nema, većinom. bilo je bitno da je sve kao i inače tj po rutini. tin kad je krenuo u vrtić sam se isto brinula. skužio je nakon 10 dana da svi spavaju pa je i on. mislim da se oni dobro prilagode bez nas.

22 svi 2014, 15:02

Ne brini ona jako dobro zna kod koga sika jeste puna mleka, a ko to ne moze da pruzi. Kad nisi tu ona ce sa osobama koje je cuvaju naci alternativne nacine za uspavljivanje.

M. se ponekad uspavljivao na siki, ponekad ne, ali S. je bio fanatik po tom pitanju, nikada mojoj mami ili MM-u nije pravio drame ili trazio siku koja ionako nije tu, oni su imali svoje rituale za uspavljivanje.

Kad dodjes nazad bacice se na tebe, dok joj to nedostaje i znaci, ali vremenom ce i to oslabiti kao interes. Raste, imacete nove rutine.

Kako opisujes ona je vec pocela da nalazi nacine za uspavljivanje koji nisu sika sama od sebe.

22 svi 2014, 15:18

slazem se sa SM.
svatko ce ju na svoj nacin uspavati. ne brini oko toga. ti ces prvo doba kad se vratis raditi biti prilicno umorna, tako da ni ta nocna budjenja ti nece bas lako pasti.

a ona ce se naviknuti, zato se zove prilagodba. bilo s bakom ili u vrticu - dala si joj sve u ovom dobu sto si joj mogla dati. to ce te nagraditi - budi sigurna!

22 svi 2014, 15:54

latica je napisao/la:dale ste mi mislit ... možda sam malo to preglupo složila u glavi...

ali rekla bi još par stvari
dakle, ja nisam za prekid dojenja, samo za to da zaspe bez sike u ustima, to jedino želim i to zato što uskoro moram ići i radit i nisam htjela da joj bude traumatično istovremeno i to što će bit bez mene, a nismo se doslovno odvojile godinu dana, i to što ne zna zaspat bez sike, zato sam samo taj dio htjela odvojit. da je netko drugi može uspavat, a ne samo ja ...

Moja je krenula u jaslice s godinu dana, a da prije toga nije bilo odvajanja, dojila je non stop, za uspavljivanje, za utjehu, za hranu jer nije jela od dohrane gotovo ništa.
Najbolje mi je bilo kad su mi tete rekle da donesem neki njen dragi predmet, mogla sam samo donijet cicu :mrgreen
Uglavnom to što nije bilo dojenja u jaslicama nije bilo nimalo dramatično za razliku od odvajanja.

22 svi 2014, 16:14

joj lastavice,jesi me nasmijala s ovim za jaslice, tako bi bome i ja mogla :lol ništa njoj ne znači u životu, osim cice, i meni je drago da je tako. to je bilo i najprirodnije i najjednostavnije i njaintimnije i sve naj naj bolje. što kaže neve, nikakvih problema s uspavljivanjem. ali eto, ja sam nekako mislila da je ja trebam naučit drugačije :ajme

joj hvala cure na komentarima, nadam se da će bit kako kažete -da će je drugi uspjet uspavat kad bude trebalo.

veliki recimo nije dojio i od godine dana nije spavao popodne, izluđivao nas je s tim, ali je od prvog do zadnjeg dana popodne spavao s tetom čuvalicom :dada valjda će tako i s ovom malom bit s dojenjem ...

a do tad draga boobie na raspolaganje i polako odvajanje po Pantley principu pa šta bude :lol ali da vidite s kojom ona dragošću i slasti se prišteka kad je tak umorna. i onda drži ustima siku, a mene gore gleda i samo malo trepne, pa dulji treptaj, pa malo povuće, pa još dulji treptaj i spava. jednom je tako sikila i pustila siku pogledala me, poslala mi pusu ustima i bacila se natrag :srca joj sad ću se još rasplakat :ajme

22 svi 2014, 20:37

Ma samo vi uzivajte, bice to sve kako treba. :dada

22 svi 2014, 20:57

Uzivaj dok traje... Meni je dosta tesko palo kad je najmladji samoinicijativno prestao dojiti za uspavljivanje. Srecom da jos danju (i po noci) dojio jos par mjeseci pa sam nekako pomiril s time... Ali ja sam krenula raditi kad je on ohoho bio bez dojenja (trece dijete, dulji porodiljni).

25 svi 2014, 10:19

I ja ti mogu potvrditi da oni za svaku priliku nađu načina kako zaspati kad su umorni. Moji dvoje starijih su bili cicoljupci, ali uspavljivanje kod čuvalice ili u jaslicama nije bio nikakav problem (za razliku od odvajanja).

Ja sam inače prvo ukinula noćne podoje, noću cc spava i mir, to sam počela sa godinu i par mjeseci kad su sami počeli produljivati spavanje među podojima noću. Karlu sam morala s 3g "nasilno" prekinuti dojenje, postalo mi je neugodno i bolno. Maja je prestala sama jedno mjesec nakon Eminog rođenja, zaboravila je tehniku, nije uspijevala više izvuć mlijeko.

27 svi 2014, 01:14

Ja bi rekla da curica jos nije spremna pustiti siku za uspavljivanje. Ja sam svog tako uspavljivala do 28 mj. i onda mu objasnila da vise nema sike za spavanje. Par dana je malo plakao i to je to. Ja to dozivljavam kao da je bio spreman pa je sve islo glatko. Zato bi ti ja oreporucila da pricekas jos malo.

Samo sto je kod nas ti dojenje bilo povezano sa stalnim budenjem i poceo je spavati u komadu tek kad smo skroz prestali dojiti ( 2,7 god. ). Tako da ako se tvoja cura ne budi po noci nego se samo uspavljuje na sisi, to mi se cini ok, jer moj iako ne doji treba mene kraj sebe dok ne zaspe. Tako da sam opet vezana.
Odgovori