E a sad da je opet pitam malo
Dakle kako se racunaju razmaci izmedju podoja? Od pocetka jednog do pocetka drugog? Znaci ako pocinjemo podoj recimo u 8 sati, a drugi podoj pocinjemo u 10:30. Onda se to racuna kao razmak 2,5 sata jelda? E super je to meni u teoriji, odnosno da podoj traje kratko, recimo do najvise pol sata, onda to i je neki razmak... ali moj sisavac jede najcesce jaaako dugo, po sat i pol recimo, dakle pauza bude jedva sat vremena da ne jede. Pa kako se to onda moze reci da mi jede na 2,5 sata

kuzite sto hocu reci, zapravo se samo jadam i sanjam kad ce pocet skracivat to trajanje podoja
Inace, zadnje vrijeme sam zadovoljnija, cini mi se nakon tih famoznih 6 tjedana da je napredak s tim podojima. Znamo imati ok razmake, pogotovo ako smo negdje pa ga se nosa, zabavlja, setnja, voznja... kad smo sami doma onda uglavnom bi sisao stalno. Ali evo ima i dana kad je super. Od cijele one filozofile promjene dojki... dakle definitivno vise ne gledam da dajem istu unutar 2-3 sata, nije to za mene jer niti sam ikad imala previse mlijeka, niti jaki let down, imam i male grudi pa se brze prazne, pogotovo lijeva.
Tako da kombiniramo svasta: Danju najcesce dam obje po podoju, nakon sto prvu zavrsi. Jedna mu ne bi bila danju dosta, i da ne dam drugu nego forsiram to bi opet bio block nursing. Mislim da tu nema bojazni da nece dobit masno mlijeko jer ionako cesto jede pa dodje na isto.
Onda drugo, switch nursing, radim kad vidim da mu se bas spava na sisi, a ja ga hocu cim bolje najest jer negdje idemo recimo. Mislim da ni tu nema problema za masno mlijeko, jer ih mijenjam barem 3 puta.
I trece, po noci, e to jedino radim kao otpocetka-dajem jednu. Zgodno mi jer se ne moram premjestavati po krevetu, a vecinom mu bude dosta, ako bas trazi dam i drugu.
Tako da eto svega ima, pokusavam prilagoditi situaciji... Bili smo i kod pedijatra pa se vagao, dobio 600 grama u 3 tjedna, sto mi je isto super (prvi mjesec 750 g od otpusne). Pelene u redu, broj stolica se i nije nesto smanjio nakon 6 tjedana, jos ima oko 3 dnevno. Ali su postale obilnije uzasss
Jedino sto me smeta, on ne spava po danu. A morao bi jelda, koliko puta po koliko dugo? Imat ce brzo 2 mjeseca. Spavao bi on, odnosno drijemao, sa sisom u ustima, ali to ja bas ne bih... voljela bih da mu je sisa primarno za hranu, ajde i za utjehu, i drago mi je sto ga sisa umiri odmah, hvala ti Boze dosad otkad se rodio je tako, i bas je dobra beba. Ali ne bih bas da se uci da mu sisa mora biti stalno u ustima, konkretno me brine uspavljivanje, on se uspavljuje iskljucivo sisom. A to bih jaaako voljela u buducnosti malo modificirati. Je li jos premali za neke pokusaje ucenja da sam zaspi u kreveticu? Je li on opcenito jos premali da pokusam napraviti ikakav red, jer zasad je sve kako on pozeli, znaci nema sanse da je njega danju ''stavim na spavanje'', ako slucajno odrijema za vrijeme podoja, to je to. Kazem, nije mi sad problem, ali me brine za kasnije, ne bih voljela da nema reda nikakvoga. Ako je ovo kriva tema za ovo pitanje, gdje da pitam uputite me?