joj moram se ubacit na moment, iako nisam dugo tu pisala, evo mi prošli ljetos dvije godine ...
nego, po vezi tih slanaca i peciva u male djece. svatko ima svoj stav, a treba uvijek poštivat i okolnosti. mi sad malom nekad kupimo u gradu pecivo, ako se negdje zadržimo i sl., ali ja nastojim da to bude neko sa sjemenkama i tako, kao zdravije. ali onda obično kod kuće pojede poslije tog peciva jogurt tako da to bude cijeli obrok (obično poslije podne). ali nebrojeno puta smo bili negdje u gradu, s drugom djecom i mamama, dok su drugi jeli pecivo (i često nešto tipa flips) dok se pije kava i tako, on je jeo voće - je da smo mi uvijek nosali posudice, rezuckali jabuke na šnjite prije polaska, čistili jabuke, prali grožđe i sl, ali je on stvarno imao zdrav međuobrok ...
i često sam se pitala i oko tih montea i milchsnita i sl., sto puta su me pitali zašto mu to ne dajem, ali onda sam si ja uvijek mislila: ali šta će mu to? šta on s tim dobije, a da mu treba? i ono isto bitno - ako to pojede, hoće li moći pojest i ono što po meni treba? evo sad on pojede i neki slatkiš i kažem i pecivo, i langošicu sam mu kupila neki dan na sajmu, ali nastojim da to bude iznimka, a ne pravilo ... i zapravo, silno sam ponosna na nas što smo se othrvali reklamama i marketingu koji neprestano govori kako je nutella zdrav i kvalitetan doručak, kako su milchshnite isto tako zdrav međuobrok i kako je monte mliječni obrok. meni su to slatkiši, a ne međuobroci i nemam ništa protiv njih, samo mislim da oni ne trebaju bit dio dnevnog menija kojim ćeš bit siguranija da je dijete dovoljno pojelo ... tako da bi ja uvijek preporučila da ako ti dijete ne traži jesti češće i više, ideš za tim da dobro radite i nastavite dalje tako...
sorry ako sam otišla s teme, htjela sam
zadranki odgovorit