frrr je napisao/la:ja sam isto bila zbunjena jer sam od dviju pedijatrica dobila odgovor da bebi na adaptiranom dodatne tekućine ne treba osim ako je jako vruće, a stalno sam oko sebe slušala fraze kako se (citiram) 'od adaptiranog jako žeđa', k'o da je od pršuta to mlijeko maltene
čajeve mi nikad nije palo na pamet davati (čemu? još uvijek ne vidim razlog zašto bi beba pila čaj, osim ako nema grčeve..al vidim da čaj piju i bebe od 4,5 mjeseci...), vodu joj isto nisam davala...ponudila bih kad bi ona bila sita, presvučena, naspavana i svih zadovoljenih potreba, ali bi i dalje plakala...povukla bi par cuclaja, ali bi sve ubrzo izbljucala..
ozbiljnije je počela piti tek kad je jako zavrućilo... i to po par guceva, sve skupa jedva 100 ml dnevno
sad smo bile na moru 3 tjedna i sva u strahu da mi beba po vrućini ne žeđa il nedajbože dehidrira sam joj stalno nutkala vode sve dok joj pijenje vode nije postalo k'o tješenje - došlo je do toga da bi svaki put prije uspavljivanja požlempala vode da se smiri, a koji put nisam više znala što bi pa mi njezinu šizu smirila guranjem bočice s vodom u usta...sve dok nisam primijetila da je odjednom počela osjetno manje jesti..i da umjesto da joj povećavam dozu adaptiranog, kako bi s 5 mjeseci trebala, ona počinje sve više ostavljati..
onda sam skužila da sam pretjerala s tješenjem vodom i tome stajem na kraj, nema više svako malo vodice u usta...kako ima 5 mjeseci, kupit ćemo čašu s najmekšim kljunom i počinjem je polako učiti na to
ne znam koliko si dobro tražila po who-u, ali meni su pedijatrice rekle da je preporuka Svjetske zdravstvene organizacije da bebe prvih 6 mjeseci, bez obzira jel cicaju ili su na adaptiranom, ne trebaju nikakve dodatne tekućine
Moja beba ima grceve i strasnu bol od probave koju ne mogu sa nicim srediti.
Pije mlijeka puuuuno, nikada mi bas ne ostavlja mlijeka, i jos i mene u meduvremenu podoji.
I pije vodu i caj. Cak i ako mu je to dodatno tjesenje, zasto ne? Ne ostavlja mlijeko naprotiv. Nikada mu ne dajem tekucine sat i pol prije papice.
Ja ozednim u 4sata, pijem svako toliko, svakih 20-30min. Oduvijek, stalno nesto gutam.(vode, soka, caja...), stalno je bocica tu.
Vodu oijem uz kavu, pivo,posle mlijeka....Jedino mi voda zasiti zed. (ovo pisem o sebi i svojim navikama).

otišli kod pedice i ova se šokirala da kako je mogla ne davati bebi vodu uz AD , bebi je tvrda stolica razderala čmar
nisu sva mlijeka ista