O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.
08 vel 2003, 12:54
zanima me da li ste skroz svoj nacin zivota prilagodile dojenju???<
>mislim na mame malo vecih beba . erik ima uskoro godinu dana, doji samo po noci, i iznimno ponekad trazi i po danu (pljuc pljuc). ja nisam popila ni kap alkohola, izbjegavam zadimljene prostorije, i ne izbivam preko noci, jer on doji. da ne doji, vjerojatno bi bila opustenija sto se takvih stvari tice. <
><
>nemojte me krivo shvatiti, ne bi lutala nocima i opijala se , ali kad bi izasli na pice s drustvom, ili kad bi navece dosli gosti, umjesto soka popila bi jeger .<
><
>nije da mi je tesko, dapace, ali pricala sam s nekim drugim dojecim mamama koje ponekad popiju i casicu alkohola. <i></i>
02 kol 2003, 22:07
Mislim da je nama, friskim mamama, zivot totalno okrenut dojenju (naravno, ako je dojenje iskljucivi nacin hranjenja bebice kao u nasem slucaju). No, nije mi zao. Npr, volim si popit pivo . Zapravo - obozavam pivu . i sad pijem bezalkoholnu i mogu vam reci da mi je bolja od obicne.<
>Ipak, ponekad bih rado otisla nekud na 2-3 sata, ali moram voditi racuna o tome da moje malo zlato treba mene i moje jer ne prizna izdojeno mlijeko ni bocicu. Uglavnom, puno toga sam podredila bebi i dojenju, no nije mi uopce zao. Uostalom, za godinu dana me vise ne bude trebala u tom smislu pa sad zato uzivamo! ANA - 20.05.2003.<i></i>
02 kol 2003, 23:11
Ja moram reci da sam ovu godinu sto se tice takvih stvari potpuno podredila svojoj djeci i moram priznati da mi ne pada tesko. Ma jesam i umorna i nesredena i nemam sta obuci, ali jednostavno sam sve to pomaknula malo na stranu jer znam da ce vrlo
zo proci taj period kad su djeca potpuno ovisna o meni i da ce polako poceti prosirivati krug ... i onda cu opet imati vremena za tako neke druge stvari (tako ja to nekako zamisljam)<
>E sad druga je stvar da sam je vec u godinicama i da zapravo i nisam za neke izlaske nocu i slicno, u zadimljene prostore isto vec dulje vrijeme izbjegavam ici jer smeta meni ...<
>Kad sam bila mlada vise su mi znacila tako neka dogadanja i vjerojatno bi mi bilo teze odreci ih se.<
> Lea i Ivan, 22. 08. 2002.<
><i></i>
03 kol 2003, 00:57
Kris, moram ti napisati da me svaki tvoj post fascinira <
> Zvonimir, 13.06.2001<i></i>
03 kol 2003, 15:57
Kris, potpisujem te u potpunosti. Samo ja ponekad dobijem kritike okoline da sam suvise
izna mama i da treba da imam i svoj zivot. Pa sta je moj zivot ako to nije moj mali Nadja 21.08.2002. <
><
><i></i>
06 kol 2003, 00:44
definitivno (vec 22 mjeseca )<
><
>kris Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
06 kol 2003, 13:02
Ne pušim,<
>ne pijem,<
>ne drogiram se,<
>ne pijem kavu<
>ne pijem kolu... <
><
>Ovi moji s posla vele da sigurno imam neki skriveni grozni porok... <
>ema helena 06/10/2002<i></i>
06 kol 2003, 20:24
fidji, sad si i meni sumnjiva Hanna (18.9.2001.) i Andrej (24.11.1989.)<i></i>
15 kol 2003, 23:46
I mene su već počeli kritizirati da nam je Lara postala centar života. Recimo na moru mi je bilo važnije da se Lara što duže kupa, pa navečer nismo stizali prošetati. Prijateljica bi mi sutradan na kavi stalno pričala kako je grad bio pun djece. A ja sam bila sretna kad bi u 23 h legla u vodoravni polažaj nakon cjelodnevnog trčanja za Larom i pročitala o svim kulturnim događanjima u Glasu Istre. Lara 13.07.2002.<i></i>
16 kol 2003, 12:08
Jelena doji vec 14,5 mjeseci . Doji i po danu i po noci. Po danu ak sam doma trazi vise, ak nisam ne trazi. Namjeravam dojiti bar do 2 g. I inace mi se svidja zdrav zivot, pa mi ne smeta previse odricanje od alkohola i nocnih izlazaka. No ponekad si priustim poslije rucka casu vina ili pive ( cesce pijem bezalkoholno . Colu popijem vikendom jednu casu poslije rucka ( nikad kasnije da nebi bilo problema s uspavljivanjem). Tu i tamo odem van navece s MM, i onda JElena niti ne trazi, moja mama ju umiri ako se probudi i nastavi spavati.<
>Zadimljene prostorije i meni smetaju Jelena, 31.05.2002.<i></i>