Postao/la ingas » 29 svi 2005, 06:49
I ja sam bila uvjerenja da mogu papti sve sto hocu u granicama. Ali onda sam doruckovala krafnu, a kad je teta patronazna dosla i vidjela bebinu stolicu (a cak sam i ja primijetila da je malac kenjkav), rekla je pa-pa krafnama i jos mi je na
ojila svasta. Tako da odsad strogo pazima sta jedem barem ovih prvih dana.<
>Inace teoretski se slazem da papas sta volis ukoliko to ne smeta bebi. Za informaciju, teta patronazna nam je rekla: ne papati nista sto je peceno u dubokom ulju ili masti (tipa krafna, pomfrit, pohano), ne kupus, kelj, karfiol, ne vrhnje (da svjezi sir), ne grozdje, ne cesnjak i luk; s kruske, jabuke i paradajza oguliti koru. Slobodno papati spinat, blitvu, sve na leso i sve vrste kompota. Za limune i narance znam da izazivaju (mogu izazvati) alergiju kod beba, ali neznam da li se to odnosi na dojenje... Eto, inace i ja trazim savjete sta jesti a sta bolje ne, a glupo mi je otvarati novi topic jer se o tome sigurno negdje vec pisao, pa ako neko zna da mi skrati muku...<
>Inace, ja bi ovih dana ubila za dinju, i jedna mi se hladi u frizderu vec danima, ali nikako da smognem hra
osti. Znam da dinja ima intezivan okus i miris pa se bojim da se malcu nece dospasti... <
><
><
><i>Edited by: ingas at: 29/5/05 6:51<
></i>