Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

stolica dojenčeta

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

stolica dojenčeta

PostPostao/la hram » 04 kol 2006, 16:26

Zanima me kakve su stolice vaših beba koje su isključivo na prsima: boja, struktura, učestalost. Zna li vas ponekad nešto u peleni iznenaditi i što? <
><
><
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: stolica dojenčeta

PostPostao/la veselica » 04 kol 2006, 18:07

Iako je Uma sada starija do
o se sjecam tih stolica u prvih par mjeseci, kada je bila iskljucivo na mlijeku. Uglavnom su bile tecnije, zlatnozute boje, ali ponekad i zelenkaste (iako posrijedi nije bila glad, vec ono sto bih ja pojela u toku dana), bile su dosta obimne i cesto su prolazile kroz pelene. Uglavnom je kakila nakon svakog podoja, nekada i u trenutku dojenja. Par puta su u stolici bile i niti sukrvice, ali su nam rekli da je to normalno kod dojenceta koje usljed cestog praznjenja crijeva iziririra stijenke crijeva pa se desavaju ta pojavljivanja krvi. U svakom slucaju cim smo uveli dohranu stolica se prorijedila, uglavnom na 2-3 dnevno, a u zadnje vrijeme cak nije ni svaki dan, vec svaka 3-4 dana. Nadam se da sam pomogla! <
><
><
><i></i>
veselica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: stolica dojen&#232;eta

PostPostao/la eli » 04 kol 2006, 19:06

pastaste, zlatnožute sa sitnim svijetlijim zrcima (poput komadića sira), miris prekipjelog mlijeka (ako se sjećate djetinjstva kad smo prokuhavali svježe mlijeko). kada je počela sve stavljati u usta (3-4mj.) imali smo epizode sluzi u stolici i jednom je ta sluz par dana bila smrdljiva. <
>prva dva mjeseca doslovno nakon svakog podoja, a onda su se počele prorijeđivati tako da smo do dohrane (5,5mj.) bili na dvije do tri dnevno. taj
oj stolica je u biti bio i znak da nam dohrana još nije bila potrebna, ali to je druga priča. <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la LedinaMama » 05 kol 2006, 13:26

Hram, evo sto LLLI pise za popisane/pokakane pelene:<
>"Beba dobi do 6 tjedana trebala bi imati oko 6 mokrih (30-60 ml tekucine) i 3-4 pokakane (stolica velicine 2.5 cm ili veca) pelene dnevno. Nakon 6 tjedana
oj mokrih pelena obicno smanji na 5 do 6, ali se poveca kolicina urina u njima (116 ml ili vise), a
oj pokakanih pelena moze ostati isti ili se smanjiti (sto nije razlog za za
inutost ako beba do
o dobija na tezini). Urin mora biti svijetle boje i srednje jakog mirisa. Stolica je zlatno-zute boje, a ponekad moze biti i zuto-zelena ili zelena. Mekana je, gusta. Miris se mora osjetiti, ali ne smije biti neugodan."<
><
>Eli, kakve veze ima
oj stolica sa dohranom, imas neke informacije, linkove? Leda 24.12.2001. i Lana 16.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 05 kol 2006, 13:41

nemam linkove. sama činjenica da dijete do
o napreduje i uz to ima dosta
ojnih stolica po meni je dokaz da je dijete sito i od samog mlijeka. manje je bitno koliko je dijete staro po kalendaru. nema potrebe držat se kao pijan plota onog "isključivo dojiti do 6 mj, onda uvoditi namirnice svaka po tri do pet dana, dijete je prihvatilo, pa sljedeća". zašto baš 6? djeca ne kuže kalendar i ne razvijaju se točno po kalendaru. nekoj bebi će možda dohrana trebati par tjedana ranije, drugima i po par mjeseci poslije. <
>ovo je sad daleko od postavljene teme jer curica čija mama pita ima samo dva mjeseca.<
>hram, što je u pitanju kod vas? <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la Lucy25 » 08 kol 2006, 12:20

Mi od prvog dana redovito kakimo (2-3 puta, a ponekad cak i 5). Stolice su upravo onakve kakve trebaju biti: zlatno-zute i kasaste, ponekad znaju biti i zelenkaste, ali to je stvarno jako rijetko! Sve u svemu <
><i></i>
Melani 09.09.2004.
Lara 09.01.2006.

slika
Lucy25
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la vragec » 08 kol 2006, 18:45

Nasa Lara od kad je dosla kucici iz rodilista kaka svaku pelenu, kasasto, zlatno zuta boja, ponekad i smedjkasta. Evo zadnjih tjedan dana je pocela kakati svaka dva dana i kad krene onda je to jako vodeno i smedjkasto i ima puno toga u jednoj peleni . Ped. mi je rekla da je to sve normalno! <
><i></i>
vragec
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la hram » 12 kol 2006, 19:05

Moj problem, kad sam postavila pitanje je bila sukrvica. Hvala, veselica, što si to sama spomenula jer sam sad shvatila da nije bilo razloga za za
inutost. Sada me malo mući to što Barbara nema stolicu već dva dana, barem ne onakvu obilnu na kakvu smo navikli (odgovara vragec opis), u dvije pelene smo imale nešto žučkasto, kao da joj je malo pobjeglo dok je prducnula - i to je sve! Vragec, po tvojoj priči i tu nema razloga za
igu. <
><
><
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.