Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

da li se opravdavate radi "produljenog" dojenja?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Re: da li se opravdavate radi "produljenog" dojenj

PostPostao/la Natasa36 » 23 ožu 2004, 17:59

Joj, Vanja, s mamom nisam razgovarala ranije o tome (sad na žalost više niti ne mogu , ali vjerujem dabi me podržala) ali sam u subotu imala susret s rodbinom... žena se zaprepastila kad je čula da ja još uvijek dojim Miriam (14 mj.). Da ona to još nije čula... A žena nije stara i zbilja nisam očekivala... Btw, ona svoje dijete nije dojila UOPĆE... I još se zaprepastila kad sam odbila čokoladu jer ju M. još ne jede... Eto. I nisam se opravdavala. Rekla sam da je to tako do
o i da M. uživa i da je to do daljnjega tako. <
><
>Zapravo smo obje bile iznenađene, svaka na svoj (suprotan) način.<
><
>Ima toga, ima... Miriam 23.1.2003<i></i>
Everything will be fine at the end.
If it is not fine, it is not the end :)
Natasa36
Anka Partizanka

PostPostao/la Barbi » 23 ožu 2004, 18:01

Ni u mojoj obitelji se nije dojilo generacijama .<
>Međutim, ja sam dosta s mamom pričala o do
obitima dojenja još onih prvih dana kad se P tek rodio, uvijek sam dojila pred svima bez ustručavanja (ovo se ne odnosi samo na obitelj ) i svi su se na to navikli kao na nešto što je normalno i što se podrazumijeva.<
>Osim toga, svi su se rastapali kad bi vidjeli kako P uživa u dojenju i shvaćali su i prešutno da bi njemu bilo teško kad bi mu se to uskratilo, čak kad bih ja to i htjela (a nisam).<
>Eventualni komentari okoline odnosili su se na suosjećanje sa mnom jer ovako "nikad neće prestati dojiti" i "što kasnije to teže" i baš mi je drago da je P pobio sve te kvaziznanstvene tvrdnje. <
>Da sam na tvom mjestu, pitala bi mamu zbog čega misli da je kravlje mlijeko toliko do
o da treba žuriti s njegovim uvođenjem. Jer šta ako N bude nedajbože alergična na mlijeko, a sve više djece to zaista i jeste (prvi moj P, što smo ustanovili kad je imao 15 mjeseci - na svu sreću tek tada smo uveli mlijeko i odmah izbacili). <
>Puno se toga promijenilo u zadnjih 30 godina. Alergije su bolest današnjice i nisu za zanemariti... <
> <
><
> <
> <
>P. 10.06.2002., Blizanac<i></i>
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la vanja » 23 ožu 2004, 18:26

I ja sam do sada dojila bez ustručavanja pred svima i svima je to bilo super, ali izgleda da u glavama ljudi postoji nekakva granica od godine dana nakon koje dojenje postaje nakaradno ....e, da, zaboravila sam napomenuti i da je pala i famozna rečenice "PA KAJ JU MISLIŠ DOJITI DO ŠKOLE???" <
>Ovo kaj veliš Barbi ću ju baš pitati, ali nisam stekla dojam da je ona nešto oduševljena prednostima kravljeg mlijeka, nego da jednostavno misli da nije do
o (valjda za psihički razvoj djeteta ) dojiti nakon godine dana... <
>Jan 13.10.1994. & Nina 17.06.2003.<i></i>
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 24 ožu 2004, 00:11

ne, nitko me ni ne napada, samo se čude kako mi mlijeko nije nestalo (jer skoro svima nestane nakon 3 mjeseca ), a k tome sam i mršavica.<
>moja se majka je do prije godinu dana mislila da je idealno dojiti godinu dana, te da je nakon prvog rođendana jako teško i bolno za dijete odviknuti ga od dojenja pa je najbolje takvu situaciju izbjeći. . i kako ariana i ja napredujemo i njene se "granice" pomiču... <i></i>
eli
Sveta krava

PostPostao/la lastavica » 24 ožu 2004, 01:10

U većini slučajeva misle da bi trebala prestati s dojenjem. I da sam ja ta koja moram reći Lari ne. Najteže mi pada što me je i MM pitao kad mislim prestati dojiti Laru. Na što sam mu ja rekla neka mi kaže način na koji da prestanem, a da ne bude plača. Tako da se može reći da se ponekad i opravdam razlogom da Lara ne želi prestati, na što mi svi kažu, da ja moram Laru "skinuti ", da se to tako ne radi, da ona sama neće prestati. Možda mi nismo dobar primjer, jer Lara još uvijek jako puno traži cicu. Lara 13.07.2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la mamaiAM » 24 ožu 2004, 02:09

Kod mene u obitelji sve su zene dugo dojile. Npr moja je baka dojila svoje blizance do pete godine. Hodali su za njom sa stolcekima da bi cicali. Ali to su bile ratne i poratne godine (1942-1947), pa su to sve zene radile na selu. Tako su ih cuvale od bolesti. Antibiotici su dosli u Jugoslaviju tek iza 1950, pa je puno djece umiralo od "banalnih" bolesti.<
>Moja teta i mama su dojile po 2 godine. I nikom nije bilo cudno da sam ja dojila 2,5 godine. Niti sam se morala opravdavati. <
><
>A slazem se da je teze odviknuti dijete starije od godinu dana. <i></i>
mamaiAM
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la MamaAna » 24 ožu 2004, 11:17

Ne opravdavam se, ali sam skužila da to više ne spominjem osim ako me netko izričito ne pita.<
>Frendica koja mi je puno pomogla na početku dojenja mi je rekla da je to što još dojim odvratno i to naročito zato što dojim dečka <
>Mojoj mami je to super i žao joj je što je to propustila s nama, dojenje djeteta koje zna reći što hoće, sam se posluži...<
>Ipak ima i onih koje to totalno oduševi, a neki više ni ne postavljaju to pitanje (familija) jer mislim da im nije ni na kraj pameti da dečko koji već igra nogomet papa cicu (32. mjeseca). <i></i>
MamaAna
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la medo14 » 24 ožu 2004, 12:15

S obzirom da nisam dojila u javnosti, uglavnom se nisam morala opravdavati nikome, makar vidim da je još uvijek ljudima u glavi da to produljeno dojenje nije baš najnormalnije. Ali je najnormalnije to zabadanje noseva u stvari koji ih se ne tiču.<
>Meni je najsmješnije da moja mama koja nije mene i
ata ni jedan jedini dan dojila, oduševljena je dojenjem svojih unuka, najjači zagovarač dojenja. Ustvari tek sad uz mene je otkrila sve čari dojenja. <
> <i></i>
medo14
kraljica tablica

PostPostao/la kruska » 24 ožu 2004, 16:00

ni ja nikad nisam dojila u javnosti jer Ana nece papati sjedecki, a lezecki mi je malokajjaznam (nemrem se zamisliti kak lezimo na klupi nasred KC jer bi mi bilo nelagodno) i jer se nikad nismo zatekle vani dok sam ju trebala nahraniti.<
>Ni moja mama nije dojila. Ana ima 10 mjeseci i jos puno doji, mama to ne komentira negativno, ali joj je cudno da jos imam dosta mlijeka. Nije me pitala do kad mislim, ali kada bi, rekla bih joj nek pita Anu <
>Ana - 20.05.2003.<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Mirci » 24 ožu 2004, 16:32

Moja mama se cudi jer ona nas nije dojila, ali prihvaca moju odluku i ne postavlja suvisna pitanja. Mnogo vece iznenadjenje mi je bila sveki koja je svoju djecu dojila i koja mi je u pocetku pruzila nezamjenjivu podrsku. No, sada se i ona cudom cudi... Ali, kaj cu im ja, nek se cude. <
>A ostali komentari blize i daljnje rodbine i prijatelja me uopce ne zanimaju. <i></i>
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la teutonija » 24 ožu 2004, 22:40

Klara je tek 10 mjeseci pa još nema prevelikih komentara okoline.Mama me podržava i super joj je to što tako dugo dojim iako nije dojila niti mene niti sestru(onda je bila preporuka adaptirano ).<
>Bilo je par pitanja sa strane tipa pa zar još uvijek imaš mlijeka i sl no pošto je dolazilo od mama kojima je sa mjesec ili dva iznenadno nestalo mljeko nisam se previše niti upuštala u diskusije.<
>Inače mi dojimo javno ako treba,tako sam ju ljeti znala podojiti u parku,zimi u Kc na klupi i nikada nitko nije komentirao,a što su si mislili baš me
iga.<
>Dojit ćemo dokle Klara bude tražila s tim da je već dosta prorjedila podoje pogotovo danju.(no zato sad nadoknadi noću ).<
>mama i klara <
>KLARA, 01.06.2003.<i></i>
Budilica, 2003.
Mudrica, 2006.
teutonija
sex blau aviona

PostPostao/la prviputmama » 26 ožu 2004, 18:10

osjecam se ko da smo na drugom kraju svijeta, buduci da je svaki kontakt s nasima kratak, ne stignemo i o tome, ali su mi vec u sali i moj tata i svekrva rekli da bu Vito do skole trazil cicu. Vito, 08.01.03<
><
><
><
><i></i>
prviputmama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la An » 27 ožu 2004, 11:59

Ja se uopce ne opravdavam. Mia ima 14 mj. i ne znam do kad cemo (iako bih, sto se mene tice najradije prekinula tu skoro petogodisnju sagu - trudnoca - dojenje.... najstariji ima cetiri i pol). <
>Stovise, iako ne dojimo u javnosti, jer je Mia ko bebica isto papala samo lezecki, a sada ima prelude poze da bi to javnost progutala, ja uvijek nekako u razgovoru s bilo kim kao usput spomenem da malenu jos dojim. Neki se kao zacude, ali ja nekak uspijem se zacuditi jos vise nad tim kak su neprosvijeceni... bla, bla...<
><
>Svasta sam vec dozivjela. Moja mila tajnica iz skole mi je rakla da ju moram "skinuti".. kao, pa i krava je prema svom teleku gruba i sutne ga nogo, jer zna da to za njega vise nije do
o. Stvarno nisam mogla vjerovati da je to rekla! <
>Ja sam, kao ne obaziruci se na njenu "edukativnu" pricu, samo pocela o tome kako su prije zene na selu dojile dugo, a onda su se "pogospodile" i pocele s "gospodskom" hranom iz flasice. <
>No danas 99% intelektualki doji (kaj ja znam koliko) i bla, bla.... a zena se uplasila da je neo
azovana, pa je pocela o blagodatima dojenja....<
><
>Ali, moja mama je posve druga prica. Ona isto misli da "vec jednom moram prestati"... ali to me previse uzruja pa necu o tome.. <i></i>
An
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la vanja » 27 ožu 2004, 14:56

Ma, cure, hvala Bogu na forumu i vama svima jer bi mene u protivnom već odavno okolina "stisnula" i napravila bi neku bezvezariju i zeznula si dojenje (kao što sam sa Janom).<
>Svejedno, ne mogu vjerovati koliko, usprkos svoj kampanji, još uvijek ljudi imaju u glavama barijere...strašno! <
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la patkica » 27 ožu 2004, 16:41

Ja se nisam nikad opravdavala, i nisam presucivala. Znalo je biti iscudjavanja (od jednog dijela sire familije), al sam ja to u korijenu presjekla... <
>mama mi je bila OK (al ona se ionak ne petlja), sveki je pokusavala al se ja nisam obazirala pa je prestala...<
>Dojila sam 26 mjeseci, i prestala kad sam JA shvatila da ne mogu vise. iz vatre i pepela, iz krvi i suza...text <i></i>
patkica
svizac

PostPostao/la kruska » 27 ožu 2004, 17:52

An - tajnica ti je strasna <
>super post si napisala <
>Ana - 20.05.2003.<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la jami » 28 ožu 2004, 00:22

ja jos nisam s nikim o tome razgovarala, jos ni sama ne znam koliko dugo namjeravam dojiti, luni je jos malo 8 mjeseci, a jos uvijek trazi cicu jako cesto i po danu i po noci, za sad mi to ne predstavlja ni najmanji problem, a kad pocnem raditi ne znam, bojim se da ce me nocni podoji uzasno iscrpljivati, a zbog mog posla to si necu moci dozvoliti<
><
>moj tata je dojio do 5. godine , pa se moji ne bi nimalo cudili ak bi nastavila s dojenjem i nakon godine dana <
><
><i></i>
jami
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la suncana » 28 ožu 2004, 00:56

najvise cudjenja " pa ti jos dojis" pokazale su moje kolegice kada sam se vratila na radno mjesto. Jedna je cak izjavila "do sest mjeseci i dosta." <
>Ja sam uzvratila lijepim clankom o produzenom dojenju za dvogodisnjake na oglasnoj ploci naseg djecjeg vrtica. Nitko vise nije ni rijeci rekao.<
>A mama se isto cudila pa kako imas jos mlijeka (ona je prestala mene sa sest mj. jer je pocela raditi u selu bez struje i vode i bila je mrtva umorna-danas kaze kako joj je beskrajno zao), a ja lijepo objasnih i zena prestal pitati.<
> <i></i>
suncana
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Dzelilina mama » 28 ožu 2004, 01:55

Moram priznati da sam uhvatila sebe par puta kako se nekim beznačajnim osobama pravdam kako to da ja još uvijek dojim djete koje ima više od godinu dana <
>To je uglavnom bilo iz pristojnosti jer se radilo o starijim osobama,sa mamom nema problema ni sa sveki zasad.<
>Uglavnom više se nepravdam nikom nego im onako usput pojasnim kako Dz.zna dojiti i po 10-tak puta dnevno kad joj naumpadne,pa nek si oni misle Dzelila,29.11.2002.<i></i>
Dzelila,29.11.2002.
Lamija,02.12.2004.
Ajsa,29.12.2006.
Dzelilina mama
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la natasha32 » 28 ožu 2004, 04:54

da, mene i sestru je mama dojila, jednu tri, drugu nekih sest mjeseci, i nije uopce negativna prema mom dojenju , ali me izmedju Hannine prve i druge godine cesto na telefon pitala izmedju ostalog da li Hanna jos sisa, i kako to da jos imam mlijeka . nakon ovog ljeta je zakljucila da sam premrsava jer jos dojim, a ja imam iste kile zadnjih 20 godina (udebljam se samo u trudnocama), tako da mislim da je njen limit probijen kad sam nastavila tj. Hanna je nastavila i nakon 2. godine. ali meni je i normalno da je njoj to malo cudno (mislim, ni ja nisam planirala ovoliko dojiti, i tek sam s vremenom procitala toliko toga i upoznala slicne "sudbine" , kad sam rodila Hannu cilj mi je prvo bio - uopce dojiti, nakon sto smo "uspjele" nadala sam se da ce sve biti ok i da cemo dojiti 6 mjeseci bez dohrane, nakon toga sam planirala dohranu uz dojenje do godinu dana bar, nakon godinu dana vise nista nisam planirala , ali kad je Hanna imala 2-3 mjeseca na forumu je bio topic o dojenju sa 16 mjeseci (drage "stare" clanice Karmen ) i meni to jeste bilo ok, ali sam dijete od 16 mjeseci dozivljavala puno starijim nego kad je Hanna dojila tog uzrasta , zato mislim da je tesko razumjeti onome tko uopce ne zna nista ili vrlo malo o dojenju (cak i onom do 6 mjeseci, recimo) da je normalno dojiti i nakon godine, i nakon druge... <i></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Re:da li se opravdavate radi "produljenog" doj

PostPostao/la mamazmaj » 28 ožu 2004, 14:54

Moram priznati da nisam u trudnoci naisla na ovaj forum, ne znam kako bi gledala na produzeno dojenje. Uopce to ne mogu zamisliti jer prije nego sto sam zatrudnila nisam nikad razmisljala o dojenju. <
><
><
>Da, opravdavam se zbog produljenog dojenja, izjavljujem rečenice tipa: "ma jos samo po noci", "to je sad pri kraju" i to zbog toga jer je SVIMA osim vama s foruma to JAKO ČUDNO, a meni stvarno neda ljudima pricati o blagodatima produljenog dojenja jer su to sve ljudi (zene) starije od mene sa djecom koju one nisu tako dugo ili uopce dojile, pa bih tada indirektno apelirala na to da su one radile nesto krivo ili tiga zakidale svoju djecu if you know what I mean.<
><
>Divim se svima vama, koji propagirate dojenje okolo ne samo primjerom nego i riječima i širitie informacije do kojih se ne moze tako lako doci. Mozda jednom dojiti dvogodišnjaka postane najnormalnija stvar na svijetu kao što je bilo nekoc davno na selu kad su nasi roditelji dojili do 5. godine.<
><
>Mi "majke od produljenog dojenja" imamo zadatak srusiti godinama građene predrasude o dobi do koje bi "trebalo" dojiti djete. Klara 09.10.2002.<i></i>
zmajevo gnijezdo: 10/02 i 01/06
mamazmaj
Samo sam naišla
Samo sam naišla

da li se opravdavate radi "produljenog" dojenja

PostPostao/la piko » 30 ožu 2004, 10:34

Meni se sad svi vec odreda cude, kako jos dojim: Prvo Petra ce skoro 17 mjeseci, a drugo ja uopce nemam grudi, pa gdje je to mlijeko? Pedijatrica je takodjer savjetovala da dojenje iza godine nema smisla, a ja sam joj samo kimnula. Meni je dojenje super, prije nego sto cu roditi uopce nisam razmisljala o tome i islo je savrseno do
o, tako da sam je iskljucivo dojila do 8 mjeseca. Sad joj dam cicu kad god trazi, jer prosli tjedan je bila bolesna i nista nece jesti i sta bi je trebala pustiti da gladuje. A na pitanje "pa ti nju mislis dojiti do skole"? kazem da cu ici na veliki odmor dat joj cice umjesto sendvica, pa vecina okrece ocima. Nemamo se sta kome opravdavati, to su nasa djeca <i></i>
P, studeni 2002
F, studeni 2004
piko
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la † Sanika » 30 ožu 2004, 23:31

Moji roditelji se sad rastapaju na to kak je Paula slatka dok doji (iako su prije stalno stalno stalno fantazirali o slabom mlijeku, nestajanju mlijeka ... ), ali okolina na poslu od kad sam krenula raditi ...samo predavanja slusam, pa kak jos...pa trebala si to ranije srediti (citaj: prestati )...bla bla...<
>Samo me jedna zena podrzava a ostale se cudom cude...<
>Vise nikome ni ne spominjem...<
><
>Mojim frendicama je to super, i same su vise manje dojile za nase uvjete dugo (14-15 mjeseci).<
><
>Eto...<
> <
>Paula, 6.2.2003.<i></i>
Pauleta, 6.2.2003
Maksimović, 4.2.2009.
† Sanika
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la Septembar75 » 02 tra 2004, 09:33

Lejla ima 15 mjeseci dojimo i ovako i onako hocu reci i u javnosti i kuci ali sam naisla stvarno do sada samo na pozitivne komentare. Sto se mamae tice ona bi najradije da dojim dok god to malena zeli. Uglavnom niko se jos nije zgrozio i rekao jao ti jos dojis ili slicno. Mislim nisu rekli e sad sta su mislili boli me lakat <i></i>
slikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslikaslika
Septembar75
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la LedinaMama » 02 tra 2004, 14:35

Do Ledine 2 godine se nisam opravdavala. Onda sam pocela, i to mami i svekrvi, a drugima sam prestala govoriti da dojim, jer i tako svi podrazumijevaju da ne dojim pa nitko nista i ne pita.<
><
>Vrlo
zo mi je postalo glupo opravdavati se, ispadalo je kao da cinim nesto lose. Sada se vise nikome ne opravdavam, samo odgovorim na postavljeno pitanje sa DA i probam izbjeci raspravu, to je ipak stvar mene i mog djeteta, a ne nekoga sa strane, koliko god ta osoba bila bliska. Leda 24.12.2001.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la antonia » 04 tra 2004, 19:29

"produljeno dojenje" .... jel to dojenje nakon 6 mj. ili godine dana .... <
><
>mi smo jos mali (7 mj) pa nismo u velikim kolicinama nailazili na komentare okoline.... uglavnom cude se, pitaju jel jos doji i kad ja kazem da doji onda dok je mia bila par mjeseci onda su svi pokazivali odusevljenje sto doji, a sad mi se cini da se vise cude... vjerovatno zbog mene, ne izgledam im kao prototip "dojece matere" (ovo sam procitala na slovenskim stranicama i bas mi je super izraz), ukratko: radim previse poslova odjednom, obvezama sam zatrpana od glave do pete pa se valjda cude sto uz sve to imam vremena za tako jedan zahtjevan posao kao sto je dojenje....<
>da li se opravdam: pa zapravo NE... uostalom komu bih se ja to trebala opravdavati, valjda je najvaznije da me moji najblizi podrzavaju u tome, a ostali nemaju pravo trazenja od mene objasnjenja zasto to radim.... jel tako? <
><
>ali iskreno.... pomalo me dojenje pocinje umarati, nadam se da je to samo jedan kratak period koji je sigurno psihicke naravi ... nisam posustala ni kad sam imala problema sa nadolazenjem mlijeka, odrzavanjem potrebne kolicine pa se nadam da ce me i ovo proci ..... <
> <
>Dino 12.05.97.Mia 01.09.03.<i></i>
antonia
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la Tinica » 09 tra 2004, 08:23

Cijela moja okolina zna da sam "opasna" na jeziku ako me netko nešto pita šta ga ne bi trebalo zanimati. Ali ja imam drugu taktiku, ja nikad ne čekam da me netko pita "jel još uvijek na cici" nego ja kad netko kaže "kako ti je lijep Fran" ja kažem "pa da teta to ti je zato kaj sam još uvijek na cici i to mi je tak fino". Onda svi potvrde kako je to savršena stvar ali se ipak pitaju " Pa Tina pa kaj ti još uvijek imaš miljeka. Pa od kud ti mlijeko. Pogle kak zgledaš. Nikad ne bi rekli. Mojoj mami su susjedi rekli da si nisu mogli zamisliti da bi ja tak dugo dojila jer sam inače jako komotna i volim si ugoditi..." <
>Fran ima 8,5 mjeseci i
oj podoja sam morala smanjiti pošto sam počela raditi sa 6 mjeseci ali zato dobi cicu ujutro 5,30 prije nego što idem na posao i navečer prije spavanja. Bilo je i učestalih podoja po noći koji su me jakoooo iscrpljivali ali sam zahvaljujući knjizi "svako djete može naučiti spavati" i to prekinula i sad mi spava cijelu noć! <
>Ja se samo zezam kak ću ja to izvesti na plaži. Onda će Fran već imati godinu dana i bit će "opasan" kad vidi cicu a ne dobije je. MM je rekao da nema problema za to jer da ćemo ići na nudističku! Inače MM mi je velika podrška ali kad ga ostavim samog sa Franom za 10 minuta dođe k meni i viče "Mama milka ja bi papao" <
><
><
> <
>Fran 24.07.2003.<
> <
><i></i>
slika
slika
Tinica
Sveta krava

da li se opravdavate radi "produljenog" dojenja?

PostPostao/la vanja » 03 stu 2005, 16:45

Baš se blesavo osjećam....Sad sam razgovarala sa mamom na telefon i pita ona mene (onak ozbiljno, skužim da se pripremala za taj razgovor) da kad ja mislim Nini početi davati mlijeko... Ja velim, pa kak to misliš, pa ona doji, a ona da Nina već ima devet mjeseci , ja velim pa kaj, pa dojit ću ju i dalje...blabla da ne duljim, postavilo se eto i to pitanje KAJ JA MISLIM NJU DOJITI NAKON GODINE DANA????<
>Zgrozila se žena kad sam rekla da naravno da mislim, ona misli da PRETJERUJEM (fakat se iznenadila, a iznenadila je i mene jer uopće nisam oko toga do sada razgovarala s njom, mislila sam da kuži da namjeravam...). <
>Znam da je to tak jer u mojoj obitelji skoro pa nitko nije nešto ozbiljnije dojio već generacijama, ali me svejedno smeta jer već vidim da će me uskoro počet gledati ko da sam freak, a osim toga mi je zbilja glupo kaj se sad nakon svog mog truda da cijelo ovo vrijeme održim dojenje što češće i više moram opravdavati ......s mamom sam inače super i jako cijenim njeno mišljenje, nikako mi nije drago da smo se sad zakačile oko ovog, razgovor je završio mojim odriješitim da ću dojiti koliko Nina bude htjela jer je to do
o za nju i jer sam ja tako odlučila, na što je mama odšutila. <
>Kako je to išlo sa vama i vašom okolinom nakon godine dana, <
>kak ste se postavile u ovakvim situacijama (ako ih je bilo), jel se pravdate ili velite to je tak i točka?<
><
> <
vanja
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la natasha32 » 03 tra 2006, 03:45

An - gdje si nestala s Ljeta2001 <
><
><
>Hannu sam donedavno dojila gdje god bismo se zatekli (sad doji samo pred i nakon spavanja, dnevnog i nocnog, plus nesto sitno nocu, pa smo zapravo uvijek doma). ne opravdavam se, uglavnom jer nemam kome . proslo ljeto kad smo bili u Hrv. a Hanna je imala skoro 2 godine, nisam bas lose prosla ako bi netko slucajno me gnjavio pitanjima (ja bas nisam tip od ubjedjivanja ljudi koji me se iskreno ne ticu , tj. pitaju samo konverzacije radi ili da ispadnu pametni ), e takvima bih rekla da je to u Irskoj normalno (a nije ), isto kako je meni smijesno kad ovdje netko misli da dugo dojim jer sam iz zemlje gdje je to prirodno (mislim, steta sto nisam , ali ljudi to fakat tako nekako vide)<
><
><
>mislim da se nema potrebe 'pravdati" jer tko ne razumije, ni nece. ali ja ni ne skrivam, jer mislim (znam) da radim do
o, i sto vise ljudi vidi i zna da netko drugi doji (dugo, kratko, svejedno), da je to sve "normalnije" <
><
> <i>Edited by: natasha32  at: 3/28/04 3:47<
></i>
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

re

PostPostao/la beogradjanka » 11 svi 2006, 14:28

Ne trebas se opravdavati, budi ponosna!!! Aleksa ima 8 meseci i mi vise ne dojimo, od pre neki dan. Zelela sam ga dojiti sve dok bude hteo, ali mi je nestalo mleko kad smo uveli cvrstu hranu, ima ga minimalno, a on toliko voli klopati da posle nije ni hteo da sisa. Mene kad pitaju da li ga jos dojim, ne mogu prevaliti preko usta NE, vec kazem - Malo, samo da se uspava. A zapravo to da se uspava izgleda tako sto mu ja dam sisu, on cmokne ili me ugrize i okrene se da spava. Steta, zao mi je ali je tako. Zato, doji koliko god mozes i boli te uvo sta ti ko kaze. Veliki pozdrav. A i zapravo me jako nerviraju svi ti saveti i pitanja. Moja svekrva je htela nedavno umociti prst u rakiju i dati mu da lizne, na sta sam ja pitala -DA li ste vi normalni?<
>Ne slusaj druge, ti najbolje znas sta je do
o za tvoje dete. Pusa! <i></i>
beogradjanka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.