Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

odjednom nece cicu, al hoce izdojeno mlijeko!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

PostPostao/la hram » 10 ruj 2006, 18:00

Ne zelim se prepustiti panici, ali moja Barbara vec nekoliko dana "protestira" na cici. Danas je kod prvog podoja bila jako nemirna, gotovo da nije uopće cicala, povukla sveka nekoliko puta i udri u grčevit plač! Poslije vise nije htjela cicu niti blizu usta, naprotiv, nije se smirila sve dok ju nisam maknula iz naručja - pomislih, dijete jednostavno nije gladno! Ali kad je od zadnjeg jela (ako se to tako može nazvati) prošlo 5 sati, a ona i dalje ništa ne traži - počela sam
inuti. Je li problem u cici ili mlijeku? Jesam li možda pojela nešto što joj je odbojno? Kako dokučiti? Cicu koja je bila na redu jednostavno izdojim u izdajalicu - dam joj da to popije, a ona presretna - kad je nestalo čak mi se čini da je tražila još, ali nije bilo - jedva sam ju smirila. Sad spava. Baš me zanima hoće li htjeti cicu kad se probudi?<
>Zbunjena sam i pomalo uznemirena... što mogu očekivati? Trebam vaša iskustva.<
> <
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: odjednom nece cicu, al hoce izdojeno mlijeko!

PostPostao/la Buba » 10 ruj 2006, 21:43

Da joj nije prejaki LD? Probaj izdajalicom "povuci" prvi mlaz, pa kad se smanji LD ponudi joj. MOj B. je par puta prestao dojiti uz veliko protestiranje bas u takvim situacijama.<
> <i></i>
Value has a value only if its value is valued.
Buba
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la hram » 12 ruj 2006, 09:02

Naš problem dobiva novu dimenziju.<
>Onoga dana (prekjučer) kad se problem pojavio, jedini pravi o
ok kojeg je pojela bio je zadnji večernji poslije kupanja, a prije spavanja. Odahnula sam misleći kako je to bila neka faza koju nitko ne može objasniti. Međutim, sutradan (jučer) sve opet isto: povuče iz dojke nekoliko puta (čak sam gledala na sat, ne traje niti punu minutu) i onda počne tako grčevito plakati kao da ju zlostavljam, a ne hranim. Pokušavala sam promijeniti položaj, pa promijeniti dojku, maknem ju s prsiju i probam za pola sata ponovno - sve isto! Tako se ja, kad sam shvatila da mi dijete skoro čitavo prijepodne nije jelo, nevoljko, krenem izdajati kao i prethodnog dana, uvjerena kako će izdojeno mlijeko popiti "bez greške", baš kao i jučer. E tek tu me primila panika: iz obje dojke zajedno nisam izdojila niti 30 ml! Shvatim tada da ja možda uopće nemam dovoljno mlijeka za svoju djevojčicu!!! Zbunjuje me, međutim, njezino ponašanje - ona uopće ne traži jesti! Je li moguće da je u tih desetak mojih pokušaja da ju nahranim ipak uspjela dobiti onoliko koliko joj je trebalo da bude sita? <
>Inače, curica se sasvim normalno ponaša. Nešto mi je malo prehlađena (stalno nešto ispumpavamo iz nosića i malo joj više suzi desno oko), ali nema temperaturu i vrlo je živahna, čak štoviše i nasmijana. Zadnjih par dana plače samo dok ju pokušavam hraniti. Znam da bih sve ovo trebala pitati pedijatricu, a ne vas, ali mi sutra idemo na redovitu kontrolu pa ćemo se strpiti do tada. Išla bih ja već s njom doktoru da Barbara pokazuje ikakve znakove bolesti, ali, vjerujte mi - s njom je sve super - redovito mokri i ima stolicu, do
o spava, vesela je dok je u svom "vrtiću", smije se i guguće.<
>Tako smo jučer, na
zinu, nabavili flašice i Bebimil, za svaki slučaj i "opušteni" krenuli u večernji ritual. Zamislite sad ovo: opet je poslije kupanja i prije spavanja jela najnormalnije (valjda je imala što). I po noći mi se probudila gladna i opet normalno cicala (čak je i višak bljucnula). Sada, ujutro, (prvi o
ok obično imamo oko opet ništa - neće pa neće: hoću li ju preko dana morati dohranjivati adaptiranim, a cicu čuvati za večer i noć? <
><
><
><i></i>
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la LedinaMama » 12 ruj 2006, 21:37

3 mjeseca je obicno dob kad bebe postaju znatizeljne i sve im je zanimljivije od sise, tako da najbolje doje u polusnu. U budnom stanju im treba mirna atmosfera i zamracena soba.<
><
>Takodjer, moguce je i da je veca, pa
ze posise koliko joj treba. Kazes da je s njom sve u redu? Moguce je da je ovo. Promatraj je i dalje, pogotovo pazi na znakove dehidracije.<
><
>Za kolicinu izdojenog se ne sekiraj. Moguce je da je ona vec prije dosta posisala, a moguce je i da si bila pod stresom i nisi se mogla opustiti za izdajanje. Leda 24.12.2001. i Lana 16.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli73 » 12 ruj 2006, 21:58

i još nešto, cica se ne čuva i ne čeka se da se napuni prije podoja/izdajanja jer se time smanjuje količina mlijeka. puna sisa je znak tijelu da bebi ne treba toliko mlijeka.<
><
>ponekad je bebama kad su prehlađene teško istovremeno sisati i disati, a iz boce curi skoro samo pa lakše jedu i dišu. ako ima pun nosić, probaj ga isprazniti sa pumpicom. <i></i>
eli73
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mrđi » 12 ruj 2006, 22:07

ja sam imala slican problem - kod mene je Katarina odbijala cicu 2-3 dana za redom i to samo poslijepodne. Pazila sam sto jedem no ona nije nikako htjela. Onda sam se izdajala i bocicu je pila s takvim gustom. Znala sam se prije podoja malo izdojit u bocicu pa joj dat cicu, pa ako nece bocicu ali ne da pojede sve nego malo, pa je opet vratit na cicu.<
>Ponekad bi uspjelo. Mozda je neka faza o kojoj pricas, a ti samo budi strpljiva i sve ce bit I btw. Sto vise vuces iz dojki to dolazi vise mlijeka. <
>Katarina 16.01.2005.<
><i></i>
Samo se srcem dobro vidi, bitno je očima nevidljivo. (Mali Princ)
Mrđi
mami me el Camino

PostPostao/la LedinaMama » 14 ruj 2006, 10:02

Kakva je situacija danas? Leda 24.12.2001. i Lana 16.03.2006.<i></i>
LedinaMama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la hram » 24 ruj 2006, 20:25

Oprostite što vas nisam odmah obavijestila o daljnim zbivanjima, ali imala sam hrpu problema s računalom (čak je moralo na servis).
Evo me ponovno, sretnija i zadovoljnija. Pedijatrica mi je rekla sve isto što i vi, divne ste.
Uistinu je bila u pitanju neka faza. Barbara sada cica i "prekovremeno". Svakih 3-4 sata, ali je na cici po pola sata, i više!
Drago mi je što smo prebrodili ovu "krizu". Iskreno, ne znam kako bih bez vaših savjeta!
Pusa!
hram
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Webmama » 24 ruj 2006, 20:28

ajde bas mi je drago, vec sam se spremala napisati hrpu savjeta citajuci sa zakasnjenjem tvoj prvi post :juhu
* Snježana Mehun: "Zamijenila Hummera za Twinga, ipak manje troši..." *
* Sve što je dobro, nije nužno zdravo - kaže ona... *

TKO ŽELI POPUT MJESECA BITI IZVOR SVJETLOSTI, MORA POPUT MJESECA I DOPUSTITI DA PSI NA NJ LAJU.
Ako ne znaš kamo želiš stići, gdje god dođeš doći ćeš pogrešno.
Webmama
Ovisna sam
Ovisna sam

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.