Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

"priprema" bradavica, da ili ne?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

"priprema" bradavica, da ili ne?

PostPostao/la LiKmama » 22 ruj 2006, 12:02

kao sto neki znaju, dojenje liama je prilicno neslavno proslo (sve skupa 3 mjeseca) i voljela bih da ovaj put bude bolje.
e sad, izmedju ostalog me zanima sto iskusne dojilje misle o masiranju bradavica da ih se pripremi na dojenje (sve nesto nailazim na kontrarne informacije), pomaze li to, ima li smisla?
hvala
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Barbi » 22 ruj 2006, 12:10

Nema smisla, ni potrebe, ni svrhe.
Najbolja priprema za dojenje je da pročitaš sve što možeš o dojenju, mogućim poteškoćama i rješavanjem istih. ;)
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la eli » 22 ruj 2006, 12:18

ne diraj i ne čačakaj. eventualno ako opet ne rodiš do 42.tjedna pa želiš prirodnu indukciju.
najbitnije ti je dobro pručiti položaje jer bradavice štiti pravilan položaj. nije loše da si nabaviš, za svaki slučaj, neku čistu lanolinsku mast, ako se desi koja ragadica.
treći dan dolazi do hiperprodukcije pa se često višak mlijeka nalazi tik pod bradavicom. takvu je bradavicu teško pravilno i duboko ugurati bebi u usta i ona u takvom stanju boli prvih 10tak sekundi dojenja. tada možeš prvo ručno na gazicu izdojiti samo taj višak koji je direkt pod areolom kako bi beba ljepše primila i mamu manje boljelo.

:mah
eli
Sveta krava

PostPostao/la LiKmama » 22 ruj 2006, 22:26

hvala cure. ok, nebum nis dirala :nata
eli, pa ti sve pamtis :5
je, sjecam se toga kad mi je nadoslo mlijeko, cice su mi narasle za jedno tri broja i bile taaako tvrde i napuhnute, strasno nesto. hvala bogu, nije dugo trajalo, ali vraski je bolilo kad smo razbijali kvrge.
imam zg melem, jel to ok?
dh: I hate work. It interferes with life.
Before you decide to criticize someone, try walking a mile in their shoes. That way, if you do decide to criticize them, you'll not only be a mile away but you'll have their shoes as well.
LiKmama
Asimilirana
Asimilirana

Lokacija: u nekoj tamo pokrajini čudnog imena, a možda i u trgovini

PostPostao/la Masha » 23 ruj 2006, 09:50

Liam, ja sam koristila Avent Soothing Nipple Cream, stvarno je odlična.
Sadrži lanolin, aloe veru i ulje kokosa.
Masha
dzkić više tekućine

PostPostao/la eli » 23 ruj 2006, 23:25

nema šanse zaboraviti divotu od koje ti se ježi vlasište, tijelo ukoči i zgrče nožni prsti. (mislim na početak podoja prvih par tjedana)

liam, ovo nema veze sa prvim pitanjem, ali pišem ja. kvrge sam dobila tek nakon povratka na posao jer sam se držala dobrog starog pravila - dojit što češće, tj. nudit i kad ne traži i tuširanje više puta dnevno, vrućim tušem. ne produžuje lohije i ne smeta. topli oblozi meni nisu pomagali. nekako ta toplina nije prodirala dovoljno duboko, ali vrući tuš je sam od sebe razgrađivao kanale i praznio višak. nakon takvog tuširanja odmah prikopčati bebu dok je blagodat vruće vode još na snazi.
eli
Sveta krava

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.