Sada je: 01 svi 2026, 07:32.

SLUZAVE VODENE STOLICE

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

SLUZAVE VODENE STOLICE

PostPostao/la kimama1 » 26 ruj 2006, 10:02

Cure, sigurno ima o ovome po raznim topicima, sad nemam vremena istraživati, a davno je bilo kad sam sama dojila :mrgreen:
Dakle, treba mi info - beba ima 3 mjeseca, mama ju ne doji nego joj daje vlastito izdojeno mlijeko na flašicu, beba već 2 tjedna ima KONSTANTNE sluzave i vodene stolice. Pedijatrica inzistira na Humani 9, nije zbog toga htjela cijepiti dijete, majka se boji za vlastito mlijeko...nastavak znate
dala je stolicu na analizu, u petak će biti gotovi rezultati
svako iskustvo je dobrodošlo.
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la eli » 26 ruj 2006, 12:03

meni zvuči kao crijevna viroza. tu adaptirano pomoći neće.
neka pazi da beba ne dehidrira i da dobiva na težini. tjedno vaganje, ne vagati češće od svakih par dana.
kako se beba ponaša?
eli
Sveta krava

PostPostao/la ivana7997 » 26 ruj 2006, 13:22

je li beba mozda prehladjena? sluzave stolice mogu biti i od sluzi iz nosica.

za pedijatricu :spota

a to sto nije htjela cijepiti, nije neki bed. bude vec.
ivana7997
Abundija

...

PostPostao/la mamaKristina » 26 ruj 2006, 14:15

i moj mališa je znao imat takve stolice dok je samo dojio,sad je sve ok otkad je i na dohrani.
mamaKristina
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kimama1 » 26 ruj 2006, 14:41

da je crijevna viroza, ne bi trajalo 2 tjedna i bilo bi valjda i drugih simptoma
mali se super ponaša, jede i ništa mu ne fali
prehlađen nije
za cijepljenje nije bitno kad će biti, ali je činjenica da ga dr. i to dr. koja podupire dojenje i dobar je pedijatar ne želi cijepiti jer misli da to nije ok
BAKA - NALIJA
kimama1
obična palunkica

PostPostao/la ivana7997 » 26 ruj 2006, 14:57

nazalost, srela sam i previse 'dobrih' pedijatara koji podupiru dojenje a ne znaju dati pravi savjet kod poteskoca vezanih uz dojenje.

dobar bi pedijatar trebao znati i da kod dojencadi nista nije problematicno ako dijete dobro napreduje i zadovoljno je.

bilo bi zabrinjavajuce da dijete ne dobiva na tezini, ili da gubi, a i tada ne bih hitala s davanjem adaptiranog jer ono moze biti opasno, pogotovo kod djece koja eventualno imaju preosjetljivu probavu.

moji su obojica imali eksplozivne, tekuce stolice. uglavnom zelene, dugo dugo. s drugim sam imala dobre savjetnice za dojenje pa sam saznala da je ta pojava cesta u situacijama kad mama ima jaki let down, i/ili beba dobiva previse onog prvog, vodenog mlijeka.
sa starijim nisam imala tako dobru podrsku, pa sam davala kojekakve preparate, sad mi se place kad se sjetim.

a zapravo nije trebalo zanemariti cinjenicu da je za moje dijete najbolje moje mlijeko, i nista drugo. tako i u ovom slucaju.
ivana7997
Abundija

PostPostao/la eli » 26 ruj 2006, 15:26

moja je od 4 do 7 mjeseci s vremena na vrijeme imala sluzave stolice, ali ne konstantno. svakih par dana. to je krenulo kada je počela sve što bi joj došlo pod ruku trpati u usta i ja nisam uopće brinula baš zato što je to bio jedini simptom.

super je to što odgađa cijepljenje. no ne znam koja pedijatrica u našem gradu podupire dojenje osim deklarativnog bravo ako dijete na prsima dobije 1,5kg. za većinu znam kako su ovoj ili onoj uprskali dojenje.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Barbi » 26 ruj 2006, 15:30

Gle, bez obzira doji li ili izdaja pa daje na bočicu, to je isključivo dojenje kod kojeg je pravilo da ako beba dobro jede i napreduje i općenito se ponaša i izgleda zdravo i dobro kakica može biti svakakva. :dunno
Dobro sad baš da je crna, bijela ili krvava to je nešto neuobičajeno i za zabrinut se, ali što je tekuća i sluzava pa to nije niš.
Moja F ima konstantno sluzave i tekuće kakice, rasteže se kakica kao bjelanjak nekad, svake prijestupne bude gušća pa se nimalo ne brinem.
Ne kužim zašto je pedijatrica preporučila formulu?
We do not see the things as they are, we see the things as we are. :proljece
Barbi
gospođa pukovnica

PostPostao/la vragec » 26 ruj 2006, 17:28

Potpisujem barbi u cijelosti.
I moja Lara zna imati takve stolice i zareda takve stolice i po par dana ne kaka, a onda i sluzavo i vodeno. Ne brinem se dok je god na mojem mlijeku. A bome i tekako dobro napreduje, sa 4mj. 8400 kg ;-)

Nek provjerava kako napreduje!

Drzim fige da bu sve dobro :mah
vragec
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re:

PostPostao/la Tania » 26 ruj 2006, 17:50

Moja F ima konstantno sluzave i tekuće kakice, rasteže se kakica kao bjelanjak nekad, svake prijestupne bude gušća pa se nimalo ne brinem.

kod nas ista stvar. ne brinemo se i necemo zato krenuti s dohranom. pedijatrica uopce nije komentirala nista na moj spomen sluzavih stolica. A spomenula sam ih bas zato da cujem njeno misljenje, buduci da neki pedijatri iz tog razloga prepisuju nadohranu. samo je odmahnula rukom i rekla da nema potrebe.

s obzirom na to da se toliko mama na ovu temu javilo sa istom stvari i potpuno zdravim i normalnim bebama, to još jednom potvrđuje da stolica dojene bebe može biti bilo kakva i da nema razloga za brigu..
Tania
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la lastavica » 27 ruj 2006, 08:39

nama su sluzave stolice krenule s mjesec dana, nakon uvođenja D3 kapi :dunno i pratile nas cijelo vrijeme
ni mi nismo zbog toga uveli adaptirano, niti krenuli ranije s dohranom
koliko se sjećam pedijatrica je dala na analizu kakicu, ali sve je bilo u redu.
lastavica
Lastatrans

PostPostao/la kruznica » 27 ruj 2006, 23:17

I mi imamo takve stolice preko dva mjeseca. Kad sam to prije dva dana na pregledu spomenula pedijatrici ona je mrtva hladna odgovrila da je svaka stolica normalna kada dijete sisa i da to uvelike ovisi o onom što ja jedem. Daklem, sve ono što sam i mislila, ali opet mi je draže čuti to i iz njenih ustiju!
kruznica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lena » 29 ruj 2006, 18:47

Moja je s 3 mjeseca pocela dobivati sluzave stolice i ustanovljena je alergija na kravlje mlijeko. Prvo je pocelo sa stolicama, a osipala se tek nakon jedno mjesec dana nakon prvog simptoma i to na adaptiranom. Ja sam odmah primjetila da joj se mijenjaju stolice kad se napijem mlijeka, no s pedijatricom je bilo malo teze. :whew pisala sam o tome na bubinima.
U njenom slucaju mi isto to prvo pada na pamet, bas zbog toga jer kazes da je do 3 mjeseca normalno kakala. Naime, treba neko vrijeme da se tijelo "napuni" alergenima pa tek onda pocne reagirati. Ako je beba vadila krv, neka pogleda eozinofile. Ukoliko su poviseni, to bi mogao biti znak alergije.
I da li bebi raste tezina ili stagnira (u najgorem slucaju i pada)?
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.