Sada je: 01 svi 2026, 08:54.

Dojenje na zahtjev

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje na zahtjev

PostPostao/la NINANJA » 27 tra 2007, 11:41

Nina :luv ima 6 mjeseci.
I, obožava cicu. (naročito lijevu ;) )
I, meni je prekrasno nju dojiti :3srca .
No, zanima me do kad prakticiram dojenje na zahtjevslika.
Pitam zato kaj ona se sjeti svakih pol sata, nekad nakon dva sata da nije imala cicu u ustima. Kad se nekam vozimo, ak slučajno sjednem s njom odostraga (jer nekog imamo naprijed), čim me vidi ima ideju za cicom. A jela je recimo, prije pol sata.
Naravno, da joj dam svaki put kad se 'zagnjuri' u majicu i traži ono kaj treba.
Počela sam joj prije 6 dana davat voće. I, fino joj je :papica , al' ipak je cica zakon.
Iskreno, nekad mi bradavice zna totalno 'ižvakati' koliko navlači cicu, a kad zaspi, jedva nekak izvučem joj iz usta kolko jako drži. Poslije me bradavice grozno bole :strah , no trpim.... :dunno
I, naravno da je slatka i debela. Kak nebi bila od tolkog nacicavanja....
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la eli » 27 tra 2007, 11:59

dok god ti ne prestavlja problem. ja sam svoju sa par tjedana naučila da sisu može držati u ustima samo dok aktivno vuče. :mrgreen:
to što te bole bradavice nije od dugotrajnog sisanja, već zbog promjenjene, tj. nepravilne tehnike. mnoge bebe kako rastu, sve pliče drže bradavicu u ustima i usput masiraju desni koje svrbe kod izlaska zubića. za njih to nije problem, već su dovoljno jaki da se fino napapaju i uz nepravilni položaj, ali bradavice stradavaju.

na tvom mjestu, svaki put kad krene igra, ja bi prekinula podoj i ponudila par sekundi poslije, trudeći se da bar gurnem bradavicu dublje.

i nikako nemoj dojiti u vožnji. kod naglog kočenja možeš preklopiti dijete i još se ona može zagrcnuti.
eli
Sveta krava

PostPostao/la NINANJA » 27 tra 2007, 12:17

Eli :klanja - fala Ti na brzom odgovoru.
.....i mislila sam da žvače, al' nisam napisala :dunno
fantazija je divna baš zato što bi se možda mogla ostvariti
NINANJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Kornjača » 28 tra 2007, 13:06

Po meni bi isto trebala prestat kad vidiš da više ne vuče.
Ako traži ciku i nakon pola sata ponudi joj, ali ne da se igra i razvlači. Ako ne jede, van s njom. :mrgreen:
Kornjača
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Stefanova_mama » 28 tra 2007, 13:34

Mi smo dojili na zahtev do kraja (dve godine i 4 meseca), sve podoje je izbacio sam onda kad je njemu bilo zgodno i prestali spontano (iako sam ja na samom kraju zaglavila u bolnicu na 4 dana, ali stvarno smo bili na jednom ili nijednom podoju, tako da kraj nije bio traumatican).

Kada izvlacis bradavicu, ako npr. spava i cvrsto je drzi, stavi svoj mali prst u ugao njenih usana da razbijes vakum (naravno nezno) i onda bradavice vise ne bole od izvlacenja.

Kao sto Eli kaze, pokusaj joj bradavicu dati dublje u usta, tako da vise zvace krug okolo (kad smo to otkrili sa oko 40 dana starosti, moje bradavice su se preporodile), ali istina je sto su stariji to se vise izmotavaju dok sisaju jer su jaci i najedu se u bilo kom polozaju.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.