Sada je: 01 svi 2026, 08:55.

Ne želi isprazniti cicu

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Ne želi isprazniti cicu

PostPostao/la rusalka » 10 kol 2007, 22:31

Moj bebo star je mejsec i pol i zasad izvrsno napreduje. No, u zadnjih tjedan dana ne želi nijednu dojku isprazniti do kraja, počinje plakati i tražiti drugu.
Bojim se da neće napredovati kao do sad, budući da posiše ono vodenasto mlijeko. I ne znam kako će to utjecati na proizvodnju mlijeka. Ima li netko takva iskustva????
rusalka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la natasha32 » 11 kol 2007, 11:32

draga rusalka, trebala bi napisati jos malo informacija da bi ti se pomoglo ovako 'naslijepo'. svi imamo iskustva s bebom koja odbija cicu ;-), samo treba otkriti koji je kod vas razlog. :mah

kako znas da ne isprazni dojku do kraja? ako si zabrinuta vjerojatno je nesto drugacije, dobro bi bilo da malo opises koja je razlika u sisanju dotad?

je li ga samo dojis? imate li dudicu, bocicu, vodu, ista? tu gdje zivite je li vruce trenutno, kako rjesavate 'zedj'? koliko cesto place, kod svakog podoja, ili samo nekih?

jeste li dosad imali nekih problema u ovih mjesec i pol sto je odlicno napredovao (cestitam :3srca ) ili vam je ovo prva situacija gdje trebas pomoc? ovo ti je prvi post pa ne mogu naci nista drugo o vama osim ovih par dobrih ali nedovoljnih podataka.
natasha32
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la eli » 11 kol 2007, 14:19

kod tako malih beba, ako puste sisu ili vidiš da mu je nelagodno, najbolje je prvo ga podići da podrigne i nastaviti podoj.

jedan od razloga zašto ne nastavi obrok do kraja može biti prejaki ili preslabi LD (otpuštanje mlijeka). kako se tebi čini, ide li mlijeko prejako ili presporo? da li pusti sisu nakon minute ili nakon deset?

kod prejakog LD-a, najbolje je promjeniti položaj kako mlijeko bebi ne bi štrcalo direkt u grlo i tu je najunčikovitiji tzv nogometna lopta položaj. sjedneš, staviš bebu na jastuk, a nogice mu idu ispod tvog pazuha prema leđima.
ako je LD slab, možeš mu malo pomoći laganim pokretima po sisi poput izdajanja.

:juhu
eli
Sveta krava

PostPostao/la rusalka » 16 kol 2007, 15:16

Pozornije sam pratila njegovo sisanje ovih dana, pa mogu reći da sam se vjerojatno prevarila.
Probala sam izdojiti cicu koju nije želio isprazniti i izašlo je smo nekih 10-tak kapi. Vjerojatno me zbunilo to što počne plakati kad završava podoj na prvoj. Ali moj izjelica posiše cijelu prvu i vjerojatno pola druge!
rusalka
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.