Sada je: 01 svi 2026, 08:55.

JA NE ŽELIM KRAJ!

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

JA NE ŽELIM KRAJ!

PostPostao/la bublić » 21 ruj 2007, 10:24

Ali on hoće, a ima samo 8 i po mjeseci. :nepitaj Otkad je počela dohrana, prvo se smanjilo trajanje podoja, pa onda i broj podoja..i sad smo na večernjem, juarnjem i jedno preko noći.. Šmrc a i to ja isforsiram. On okreće glavu, unervozi se neće pa neće :cry: Kako ga vratit na njegov nedavni predmet obožavanja????
bublić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 21 ruj 2007, 10:26

nema smisla forsirati, no vrlo vjerojatno jede previše na žlicu. koliko i kakvih obroka ima?
eli
Sveta krava

PostPostao/la bublić » 21 ruj 2007, 12:17

ujutro podoj, oko 11 voće, oko 2 juhica (povrće+meso), oko 5 ponekad još malo povrća.. Mislim da sam u startu pogriješila što sam uvela adaptirano kad sam skužila da neće doji ko prije. Uhvatila me panika, pa mi sad dnevno pojede oko 2dcl adaptiranog. Mislim da je to premalo mliječnih obroka, tim više što je sika postala igračka.. Količina mlijeka mi se smanjuje -jasna stvar. Htjela bi ostaviti bar jutarnji i večernji podoj, ali to nekako više ne ide ko prije. Nedavno je iamo temp. 3 dana i non-stop je visio na prsima, niko sretniji od mene.. a sadopet muke po sisama. :roll: Što da radim?? Do 6 mjeseca sam isključio dojila, ni voda, ni čajevi, ma ništa. Čim je počela dohrana, gospodin se osamostalio :dunno
bublić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la folne » 21 ruj 2007, 12:21

A da skroz probaš ukinuti to adaptirano i ponuditi mu podoj u to vrijeme?
folne
Mladenka

PostPostao/la eli » 21 ruj 2007, 12:24

zezla te bočica. rijetke su žene koje mogu uz dojenje dva puta dnevno imati pristojnu količinu mlijeka. a i klinci više vole vuči kad ima puno mlijeka nego kad ga je malo.

probaj se izdajati pa dok opet ne dosegnete višu razinu produkcije to mlijeko dodavati u kašice ili mu davati na žlicu, a izbaciti adaptirano na flašicu. ako uspjete ugurati dojenje za uspavljivanje, buđenje i jedno noćno, na konju ste.

i licni mlijeko. ako je slankasto, nemoj zanemariti izdajanje jer bi to značilo brzi kraj.
eli
Sveta krava

PostPostao/la kriss » 21 ruj 2007, 16:09

Mislim da podoji traju krece jer je sad vec veci i brze izvuce.
Nije neki primer, ali moj Adrian nekada sisa 2 minuta.
ADRIAN 05.03.2006.
kriss
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la paws » 22 ruj 2007, 10:22

Mislim da bi definitivno polako trebala izbacivati adaptirano, svaki dan po malo(npr. svaki dan 10ml manje adaptiranog mu davati) i po malo će on više cicati i valjda će si navući više mljekeca, a bude se i opet naviko na cicu!
paws
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Trini » 22 ruj 2007, 16:01

I moj stariji je imao 8,5 mjeseci kad je odlucio prestati dojiti! Sjecam se da nikad prije i nikad kasnije nisam cula za slican slucaj. S tim da on nije doista nista zivo pio na bocicu u to vrijeme, pio je jako malo tekucine, i ja sam bila sva u komi. Natezanje je trajalo mjesec dana, dojenje bi izgledalo: dva tri puta povuce nakon cijele prospavane noci u 6 h, i onda se silom hoce ustati, smijati, igrati ... to mu je bio uobicajeni obrazac ponasanja (a onda gladan za pola sata, pa opet isto, dva tri puta povuce, napravi neku facu tip makni to od mene i vise nece).

Nakon mjesec dana sam se pomirila da je kraj (bilo mi je stvarno tesko) i dala mu bocicu. Po prvi put. To mu je bilo nesto novo i zanimljivo, osim toga je sjedio u svojem ligerstulu i islo je bez problema.

Zato sam s mladjim cekala do njegovih 14 mjeseci da odluci prestati, a on nista. :mrgreen: Onda sam se razboljela, i to je morao biti kraj.
I try to take one day at a time, but sometimes several days attack me at once!
Trini
sv. Monika

PostPostao/la NatasaM... » 23 ruj 2007, 11:21

1. Prije svakog obroka ponudi mu da doji.
2. Adaptirano mozes smanjivati svakih 3 dana po 50 ml. Znaci, sada ste na 200 ml, toliko mu nastavi davati do srijede, onda u srijedu smanjis na 150 ...
NatasaM...
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la bublić » 23 ruj 2007, 22:26

curke, hvala puno, probat ću točno ovako kako savjetujete. Sve to u teoriji i znam, ali teško je nositi se s mišlju da ti je dijete možda gladno..Sad jedva čekam da se probudi, uvalit ću mu sisu i nema boce, ne ne , neš majci
bublić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la NatasaM... » 24 ruj 2007, 10:21

Ne znam jesi skuzila, ne smijes prestati naglo. A bocu definitivno mozes izbaciti, samo onda dodatno mlijeko moras davati na neki drugi nacin.

Sto se gladi tice, ako beba dobro piski i kaki, a zivahna je dok je budna i ako dobro raste nemas se razloga brinuti.

On ti je sada vec dovoljno veliki da sve sama mozes dobro procijeniti, a sigurno je savladao i zlicu i salicu za davanje mlijeka alternativnom metodom, a ne na bocicu.
NatasaM...
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.