Nisam sigurna spada li ovo na ovaj pdf s obzirom na relanu činjenicu da ja ne dojim. Situacija: Nakon poroda napunilo se mlijeko, nije izlazilo ni masažom, ni izdajanjem, ni s šeširićima, ni bez, ni sa sintocinonom... Sve se stvrdnulo i zgrudalo. Da ne ponovim situaciju koja mi se desila s Kleom, tražila sam ablaktaciju. Nakon 3 dana uzimanja Bromergona, mlijeko je krenulo samo od sebe curiti. Tada sam još malca uspijevala nagovoriti uz tešku muku da malo posiše s time da sam ga prije morala zavaravati bočicom. Na kraju je ispadalo tako da zapravo ništa pametno ne bi pojeo, niti iz dojke, niti iz bočice. Onda mi je Rodina savjetnica rekla da 4 dana nakon uzimanja Bromergona ne smijem dojiti. Pa sam poslušala i nisam. Mlijeko je prestalo curiti da bi jučer opet krenulo i to još jače bez ikakvog izdajanja ili bilo čega.
Sad mlijeko curi, mališan ne želi niti blizu cice, urla, gura me od sebe, postane sav nervozan. Jasno mi je da se već navukao na flašicu pa sad pitam, ima li nekog načina da ga vratim na prsa? Usput, curi mi samo s desne strane, s lijeve se apsolutno ništa ne događa čak i ako masiram i pritisnem. Čula sam za slučaj gdje je žena samo s jednom dojkom dojila pa mislim možda bi nešto malo išlo. Žao mi je kad vidim da mlijeko propada, a on siše iz bočice. No dobro, u svakom slučaju situacija je ipak bolja nego s Kleom jer je nešto malo ipak uspio pojesti.
Hvala.