Sada je: 01 svi 2026, 10:16.

herpes zoster

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

herpes zoster

PostPostao/la jale » 07 vel 2008, 16:30

drage moje, mislim da pojavio mi se herpes zoster. nisam jos isla doktoru ali me intersuje sta se smije koristiti dok dojim da se smiri/nestane isti? i ima li ko od vas iskustva sa tim.
i ima li ikakve opasnosti za bebu?
hvala mnogo

pozdrav dojilicama :3srca
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: herpes zoster

PostPostao/la Ciara » 07 vel 2008, 17:17

hej jale pozdrav,
ja sam to imala kad je ema bila stara 16 dana, obavezno odi kod doktora i reci da imaš bebu.
nisam smjela dojiti jer sam pila antibiotik, a bez njega nemožeš jer bolovi postaju sve gori i gori.
užasno boli. antibiotik je jako skup pa ga nedaju svakome ali kad veliš da imaš bebu dobiš ga.

joj baš mi žao , jer znam koliko to boli! nisam mogla djete primiti tjedan dana.
meni su suze tekle cijeli dan.
gdje imaš? meni su ostali svi ožiljci . imala sam na trbuhu (desna strana i malo na leđa)
bolje je da piješ antibiotik jer će puno brže proći 8 ako se ne varam koštali su oko 200 EUR) ali idu na recept zato ih rijetko ko dobiva.

jale drži se. :(

želim ti da što brže ozdraviš i brzo kod doktora.
sad si prijenosnik vodenih kozica.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la jale » 07 vel 2008, 17:35

ciara hvala za info :3srca
mene ne boli samo ponekad malo zasvrbi. nadam se da nece poceti boljeti. a ici cu dr samo se kod nas ceka po 7 dana da dobijes termin :roll:
Neko to od gore vidi sve...
jale
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la badada » 07 vel 2008, 17:51

pa čuj jale ,po svemu kaj je ciara napisala onda si ti za hitnu,i nebi smjela čekat
ali ja se stvarno ne kužim u to pa ću ti samo poželjeti da brzo ozdraviš :3srca
07.09.2006. veliki zvrk
09.09.2013. mala zvrkica
badada
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ina_sa » 07 vel 2008, 18:05

ne znam šta tu može pomoći antibiotik,jer herpes zoster izaziva virus varicella zoster,tako da antibiotik ne pomaže.

U terapiji se koristi aciclovir,analgetici i vitamin B
Ema 5.7.2004.
Una 3.11.2007.
ina_sa
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Ciara » 07 vel 2008, 20:51

jale nazovi doktoricu jer ja nisam smjela ući u ambulantu i čekati sa drugim pacjentima nego me čak poslala u Fran Mihaljević (Zvijezda) u Zagrebu gdje isto ulaziš kro poseban box.

na vratima piše da je zabranje ulaz ljudima s ospicama , kozicama, herpesom itd.

počne boljeti za par dana , tome služe antibiotici jer je bol nepodnošljiva.

Herpes Zoster
Uzrok bolesti je virus Varicella zoster. Vrlo je vjerojatno da primarna infekcija tim virusom izaziva varičele, što se uglavnom zbiva u djetinjstvu. Zoster nastaje aktivacijom latentnog virusa u osoba koje su preboljele varičele i zato je znatno češći u odraslih. Do tri tjedna prije izbijanja kožnih promjena javljaju se bolovi, pečenje u području kože koji inervira odgovarajući zahvaćeni živac. Na zahvaćenoj koži najprije se javi crvenilo, potom gusto grupirani mjehurići ispunjeni gnojem ili krvlju. Ako Zoster zahvati područje oka, često dođe do slabljenja vida dotičnog, te ako zahvati slušni živac dolazi do oštećenja sluha kao i popratne vrtoglavice. U terapiji najvažnije mjesto zauzimaju analgetici da spriječe jake bolove, vitamin B, aciklovir oralno, po potrebi lokalno antibiotska mast, kao i puder s anestezinom kao magistralni pripravak.

ovo ti je citat iz plive.
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la eli » 07 vel 2008, 21:01

čemu antibiotici kad je uzročnik virus? kad ga je frendica imala samo je mazala ranice nečim što joj je dala doktorica.
ne znam za dojenje, ali ranice koje imaš su zarazne (a možda se prenosi i kapljično kao i obične vodene kozice) i vjerojatno si nešto virusa prenijela na bebu pa se nemoj začuditi ako dobije vodene kozice. utješno je to da što je beba mlađa, bolest je blažeg oblika.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Ciara » 07 vel 2008, 21:05

neće beba dobiti nisam sve shvatila ali neka vrsta imuniteta zbog dojenja, nije dobila ni moja.

najbolje da nazove doktoricu

imate pravo izgleda da nisu antibiotici nego analgetici, ali znam da je jako jer nakon toga spavaš, ali boli i u snu
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la doly » 28 vel 2008, 13:57

07.02.2008. i ja sam dobila herpes zoster. i to na desnoj strani na lopatici, pa malo prema sredini, ispod pazuha, sa strane desne dojke. Trenutno stanje, prolazi sasusilo se, jos je malo crveno i jos me boli(ne mnogo, jako malo) Dr rekla da me moze boljeti mjesecima. Od antibiotika koristila sam samo aciklovir krem. Ona mi je rekla da sam stigla do nje prije izbijanja mjehurica onda bi dobila aciklovir oralno. Ja sam pila B vitamin , ali sma presla na vitamine z a kosu iz Natural Wealth, jer kako mi ona rekla to je mnogo jace od samog B vitamina.
Imam osjecaj da ce mi ostati oziljak od ovoga :(

kcerka nije dobila varicele, iako sma bila sigurna da hoce.
doly
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ciara » 28 vel 2008, 18:50

htjela bi te utješiti ali meni su ožiljci od svakog mjehurića kojeg sam imala i na potpuno istom mjestu ko i tebi :cry:
Ciara
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la ivanaCH » 15 ožu 2008, 05:47

ja sam imala herpes zoster i nije i ostao niti najmanji trag.
Teško je skrenuti desno kad si već skrenuo lijevo.
K. 7g
ivanaCH
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.