Sada je: 01 svi 2026, 10:16.

Dojenje i ustaljeni raspored

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Dojenje i ustaljeni raspored

PostPostao/la Maya » 29 srp 2008, 15:45

Dragi moji,
u dilemi sam. Do sada sam bebici davala da jede kada godje ona to trazila (plakala, a nije radilo nista drugo), ne gledajuci na raspored. Obzirom da dojim, nnikad nisam bila sigurna koliko je pojela (pa cak ni uzimajuci u obzir vrijeme, jer nekad aktivnije jede, nekad je skroz pasivna),pa se bas nisam pridrzavala onog "svaka 3 sata i sl". U posledje vrijeme, jede na svaka 2.5 - 3 sata (bebac je 2.5 mjeseci stara).
MM mi rece neki dan da bi trebali probati da je navikavamo da spava u komadu od 22h do 5h ( sad se budi oko 2-3 pa nastavi spavati do 5:30, pa onda do 7). No, menni nije jasno kako navikavati bebu na duze spavanje, ako je gladna.
Kako mame koje doje znaju koji raspored ustaliti?
Ista stvar je sa spavanjem. Bebi se nekad jednostavno spava vise, pa u komadu odspava 2.5 sata, plus par puta po pola sata, a nekad samo vise puta po pola sata. Nekad jednostavno vapi da spava, a meni je bez veze da joj uspostavljam red da to radi kad ja mislim da treba.
Shvatam da se bebe drze navika, kao i odrasli, al nisu masine.
Kako se vi borite sa ovim dilemama?
Maya
Naša Farah -14.05.2008.
slikaslika
Maya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Dojenje i ustaljeni raspored

PostPostao/la eli » 29 srp 2008, 15:51

bebica ti je premala za ovaj raspored koji tvoj muž planira.
ako po danu i po noći traži svaka 2,5 do tri sata onda spadaš među sretnice čije bebe imaju ritam koji je mami lak za slijediti. o noćnom snu od 22 do 05 nemoj ni razmišljati prije prvog rođendana. to što neke bebe na adaptiranom tako spavaju od trećeg mjeseca malo je u teškoj hrani, malo u karakteru bebe. mnoge nedojene bebe se također bude po noći.

negdje nakon propuzavanja bebe ulove jednolična razdoblja dnevnog sna.
eli
Sveta krava

PostPostao/la Maya » 29 srp 2008, 15:55

Super, ako je tako!
Bar znam da ne radim nist pogresno. Meni je super da ona sšava i toliko. Ponekad pomislim kako je hraniti sa adaptiranim lakse, znas koliko jede, kad jede, sve..no, osjecaj kad mi guguce i gleda me nakon jela je nezamenjiv, da ne pominjem zdravlje i sl.
Znaci bebac jede kad jede, bar znam da nije prije 2.5 sata, pa je nekad moze i neko drugi pricuvati.
Naša Farah -14.05.2008.
slikaslika
Maya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la eli » 29 srp 2008, 15:58

sve radiš kako treba.
nakon par mjeseci najbolje bi bilo bebu ne vagati i ne razmišljati o tome koliko pojede. na oko vidiš da li piški redovito, kaki barem jednom u desetak dana, po robici vidiš da li raste i najbitnije je da ti je ona na oko vesela i zadovoljna.

da, super joj je raspored. stigneš se zaletiti i do frizera na čemu ti mnoge dojilice malih beba mogu zavidjeti. :)
eli
Sveta krava

PostPostao/la Maya » 29 srp 2008, 16:04

Kaki ona podobro :)
a frizer se i posjecuje, no jos nema vremena za farbanje, pa F ima sarenu mamu.
Naša Farah -14.05.2008.
slikaslika
Maya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Krumpirić » 30 srp 2008, 08:33

i ja sam ti htjela napisat da si sretnica i da se ne brineš. M je cicao 20mj i ni jednu od tih noći nije spavao duže od 2-3 h u komadu, a kad je bio tako malen budio se non-stop....nemoj se brinut, sve je super.Kao što šefica kaže, važno da piški i kaka.
Krumpirić
Cobra 11

PostPostao/la Maya » 30 srp 2008, 11:42

HVALA!!!
Naša Farah -14.05.2008.
slikaslika
Maya
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la MATEJA » 31 srp 2008, 08:12

Maya sve je super,i nema potrebe za neki strogi raspored pri noćnom spavanju kod tako male bebe.S prvom bebom nisam nikada noću spavala u komadu više od 2-3,budili smo se imam osjećaj stalno.Sad s drugom bebom,dojim ga na zahtjev,preko dana češće,a ponoći zaspe oko 22,probudi se oko 3,i onda oko 6 h,znaći ponoći manje traži cicku.Vjerujem da to ovisi o samoj bebi!Naravno da tvoja klinceza dovoljno pojede,kad cicaju,nema te izdajalice koja bi mogla toliko povući kao oni!
Jana,19.04.2006.
Juraj,11.06.2008.
MATEJA
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.