Sada je: 01 svi 2026, 14:39.

Sluzbeni put - kako pauzirati dojenje?

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Sluzbeni put - kako pauzirati dojenje?

PostPostao/la aina » 22 lis 2009, 17:07

Molim iskustva mame koje su ovo vec prosle - bebac ima 7 mjeseci, dojim ga 4-5 puta na dan, pije malo vodice i 2-3 puta na dan pojede kasicu. Fino je bucmast. Moram otici na sluzbeni put na 3 dana; moje pitanje je sto ce biti s mojim mlijekom!? Planirala sam prije puta (imam jos 2 tjedna) dojenje smanjiti na 3 puta na dan plus jednu bocicu (bocicu prihvaca, nije problem), pa kada odem, pokusat 3x na dan se izdajati a on ce ta 3 dana dobiti bocice. Nece mu biti sok, dobro prihvaca supruga i svekrvu i bocicu to vec isprobali, no problem.

Kakvu izdajalicu da kupim?

Da li je neka mama s slicnim iskustvom izgubila mlijeko skroz u3 dana? To me najvise strah.

Hvala!
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Re: Sluzbeni put - kako pauzirati dojenje?

PostPostao/la leonardaj » 22 lis 2009, 17:15

Nećeš izgubiti mlijeko, bez brige.
Samo nemoj dozvoliti da ti se grudi prepune. ;)
slika
leonardaj
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 27 lis 2009, 14:01

Ok, hvala!

Dobila sam i jedan savjet od doktorice; dok sam na putu da svaki dan popijem jedan neofen/ibuprofenum - on je anti-upalni lijek i sprijecavati ce suzavanje mlijecne kanale pa tako preventivno djeluje na upalu dojke.
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kerry » 27 lis 2009, 22:18

Samo da te utješim da nećeš za 3 dana izgubiti mlijeko...mi smo ( namjerno ) prestali dojiti i trebalo je nekih 10-ak dana nedojenja i minimalnog izdajanja da bi se mlijeko prestalo stvarati...zapravo još se stvara, ali u mikroskopskim mjerilima, a prošlo je nekoliko tjedana...
Samo dobro pazi da se ne upali, ali ak misliš izdajati svaki put kad je njemu vrijeme za cicanje nebi smjelo biti problema...a kad se vratiš sa puta, ak misliš da se radi manje mlijeka malo češće ga stavljaj na ciku i trebalo bi se za par dana unormaliti ;)

Sretno i da čim lakše izdržite odvojenost!
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kerry » 27 lis 2009, 22:20

I kaj se tiče izdajalice, probaj dal ti ide ručno, da bezveze ne kupuješ izdajalicu za ta 3 dana...imaš na netu raznih tehnika izdajanja, pa guglaj malo-nije teško kad skužiš kak ;)
kerry
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la aina » 15 stu 2009, 18:01

Moram prijaviti da mali nije uopce se bunio na nedostatak sise 4 dana, i ja sam se izdajala 4x dnevno dok sam bila na putu ALI bezbozira na to, proizvodnja mi je DRASTICNO pala, i sada ga stavljam non stop na sisi u nadi da se vrati na staro. Ah, ali barem je put bio krasan :bonk
aina
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.