Sada je: 01 svi 2026, 14:39.

Stolica bebe na ad

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Stolica bebe na ad

PostPostao/la kukić-mukić » 09 pro 2009, 14:42

Evo mene s novom dilemom:
koristli smo Aptamil comfort neko vrijeme, a onda se pojavio problem sa stolicom. U početku je bila žuta, svakodnevna, da bi se pomalo rijedila svaki drugi, pa treći dan... Eto nema je već četvrti dan, a ja se pomalo spremam na hitnu. I kad bi došla, bila bi zelena, ne tvrda(valjda od stajanja u crijevima)
Beba je vesela, napreduje, brblja,viče,masiram joj trbuščić, nogice, malo se buni, pušta vjetrove i to poprilično smrdljive.
Danas sam pitala u ljekarni i htjeli su mi dati Novalac IT, ali htjela sam se još malo kod vas raspitati.
Bojim se iskreno mijenjati hranu,opet, dijete 4 mjeseca staro, nedonošče.
I još da napomenem, u zadnje vrijeme i jače bljucka i sat i pol nakon hranjenja.
:cry:
"Mama, volim te ko pet avijona"
"Teta će mi dati slanog šećeraaaa"
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Stolica bebe na ad

PostPostao/la swenova mama » 12 pro 2009, 01:06

a zasto si mijenjala prvu hranu?
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la kukić-mukić » 12 pro 2009, 12:27

Bili smo na PreNanu jer je tako dobivala u JIL,kad se rodila. Isto tako stolica je bila tvrda, zelena i jako se mučila dok bi je izbacila.
U početku je bilo ok,a sada... U međuvremenu od prvog posta je imala stolicu, četvrti dan, bila je obilna, zelena, pastasta(a jesam opisala :D )
Kad jede pazim da podrigne nekoliko puta, da ne guta zrak, i svejedno čujem kako u crijevima joj se kotrljaju "rolling stonesi". Masiram trbuščić, nogice podižem, ali ništa.
Čime bih joj mogla još pomoći?
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Ivi » 17 pro 2009, 15:51

mi smo stari mjesec i pol dana, imali smo na hippu zelenu, tvrdu stolicu i jako česte i jako smrdljive vjetrove, uz toliku bljuckanja da sam imala osjećaj da izbljucka sve što pojede. tada smo prešli na hipp s probiotikom i nakon 2 dana žuta, mekana stolica, bez onakvih vjetrova i uz normalno podrigivanje nakon jela - čak i nije bljuckala nego bi samo podrignula. pedijatrica je rekla da je to sve vjerojatno bilo zato što joj nije odgovarala hrana, što je sada i očito. e da imala je tako tvrdu stolicu da je čak bilo krvi u stolici.
Moje male srećice
Ivi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kiss » 17 pro 2009, 15:56

Nama je na Aptamilu bila stolica razlivena - proljevasta i zelena, vjetrovi su smrdili da Bog sačuva.
Sada na Bebimilu zlatno žuta - normalna.
ADRIJAN - 16.06.2009.
kiss
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la black_lady » 17 pro 2009, 16:04

Kad sam jednom odgovarala iz svog iskustva na slično pitanje, netko me pitao da li sam doktor?
Zato sad opet uz naglasak da je ovo moje osobno iskustvo: mi smo počeli s NAN1, 20 dana nakon poroda. Stalno je imala vjetrove, bljuckala jako, ali pedica mi je rekla da neka ne mijenjam mlijeko jer da bi to bilo još gore, zbog vremena potrebnog da se navikne na novo mlijeko. nismo ga mijenjali, nakon nekog vremena sve se normaliziralo. Stolica je kako kad, ali patronažna mi je rekla bila da je svaka boja stolice ok, osim ako nije crvena (krvava). I, da, kaka u prosjeku svaki dan, nekad svaki drugi, a nekad i dva puta dnevno.
J. 11.06.2009.
M. 13.06.2013.
black_lady
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Ivi » 17 pro 2009, 16:12

svako dijete je drugačije, moje prvo dijete nije imalo nikakvih problema,od početka je bio na milumillu i sve je bilo ok.
A s njom nikako nismo mogli na zelenu granu, ja sam se isto bojala mijenjati hranu, al ko će ga znati, možda bi se sve samo od sebe sredilo.
Nego recite mi da li znate kakav "lijek" da se smire grčevi? Ni to nismo imali s malim, tako da o tome zaista nemam pojma.
Moje male srećice
Ivi
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la kukić-mukić » 18 pro 2009, 16:41

evo mene opet, je ne budi lijena, bila kod ped. Obzirom da je dotična i homeopat, dala nam je granulice i dolazi sve na svoje mjesto. Rekla mi je da je to sve normalno, hranu neka ne mijenjam, da bih još gore napravila :dunno. Kako god, zasad ostajemo pri Aptamilu. Pokušaj zagrijati ručnik pa na trbuščić, to je nama ponekad pomagalo kod grčeva.
kukić-mukić
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 18 pro 2009, 17:03

Nama je na Aptamilu bila stolica razlivena - proljevasta i zelena, vjetrovi su smrdili da Bog sačuva.

ovo su nama 2 pedijatrice i 2 tete u ljekarni rekle da je sasvim normalno kod ove hrane.
(eh da - treba razlikovati rijedu stolicu i proljevastu, ova druga nije OK kod nijedne hrane......)
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la Plusic » 18 pro 2009, 17:05

Ivi - nama je kod grceva jako pomogao prelazak sa Humane na Aptamil COmfort. kod kasnijih grceva (imao ih je jos malo i na ACu) su pomogle sabsimplex kapi.....
Ne možeš upoznat ocean ako plivaš dva metra od obale, uostalom, ako zaroniš možda shvatiš da si riba.
Plusic
Sveta krava

Lokacija: Pymystan - mali covjek pri Ministarstvu obitelji za povećanje nataliteta

PostPostao/la coflek » 05 sij 2010, 15:20

Ja sam jedna friška mama. Moj maleni ima niti 3 tjedna. Prvo smo bili na Bebimilu ali od njega je imao dosta tvrdu stolicu pa smo prešli na Aptamil. Od kada njega koristi primjetila sam da su stolice "miješane". Kada mu mijenjam pelenu vidim da ima dio koji se upio u pelenu, vodenast, i onaj normalniji - zrnasti dio boje senfa (ponekad svijetlije ponekad malo tamnije nijasne...). Više nisam pametna od čitanja silnih foruma je li to ok....
Brine me ovaj vodeni dio. Da li je to normalno ili....
Inače zadnjih nekoliko dana obožava kakati taman kada ga presvlačim. Kao da čeka taj trenutak :lol
Danas je katapultirao svoju kakicu skoro po mojoj strani kreveta :/ srećom sve je ipak završilo na podu. Imala sam što za čistiti....
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Plusic » 05 sij 2010, 15:24

ja cu opet samo reci da je meni nekoliko pedijatara reklo da je kod Aptamil Comforta normalno da je stolica nesto rijedja i cudnovate boje.....
jesi se konzultirala sa pedijatrom prije mjenjanja formule? sto pedijatar kaze?
Plusic
Sveta krava

PostPostao/la coflek » 05 sij 2010, 15:30

nisam se još čula sa njom..... idemo za tjedan dana na prvi pregled. nadam se da nisam nešto krivo napravila!
Inače nije u pitanju Aptamil Comfort, već "običan" Aptamil 1. Prešli smo na njega i zato što smo čuli da Bebimil i nije neka kvaliteta (ne znam osobno i ne želim pljuvati po nekoj hrani ali bilo mi je dovoljno da ju prestanemo davati malenom).
Mamino malo zlato 18.12.2009.
coflek
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.