Sada je: 01 svi 2026, 04:47.

Molim savjet

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

Molim savjet

PostPostao/la kairos » 31 sij 2012, 00:58

Ja već 9. mjeseci isključivo dojim svoju bebu uz dva obroka krute hrane. U zadnje vrijeme malo napreduje i prošli mjesec je dobio samo 140 g. Pedijatrica mi savjetuje mliječno-žitni obrok, izdojiti se ne mogu, a nisam sigurna da imam dovoljno mlijeka, dojke mi nisu baš otežale i sve se manje pune tako da nam preostaje taj obrok raditi s AD. E sad, ja sam nekako puna predrasuda, navikla sam na dojenje, a bojim se i da će mi se produkcija mlijeka smanjiti, bojim se i kako će reagirati na AD, ne znam koje da uzmem. Sama baš ne podnosim mlijeko, znam da je ovo adaptirano, ali me svejedno strah. Razmišljala sam o Aptamilu ili Novolacu nakon što sam pročitala neke od topic-a ovdje. I da, pedijatrica mi kaže da uzmem dvojku, a ja bih najradije početno, nekako je „najblaže“za uvođenje. S druge strane, da li će mu početno biti dovoljno hranjivo? Molim vas za savjet ukoliko se odlučim uvesti AD u taj jedan obrok, koju marku i koje- početno, 1-cu ili 2-ku da uzmem? :conf Hvala! :)
kairos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Molim savjet

PostPostao/la IvaV » 31 sij 2012, 01:24

kao prvo, opusti se, uz tako lijep dojenacki staz mozes mu slobodno uvesti jedan mlijecno-zitni obrok na adaptiranom. pohvalno je sto ne posezes za kravljim, a opet, da mozda jos koji put probas sa izdajanjem? nece pa nece ili se bojis i probati u strahu da neces imati za slijedeci obrok dojenja?
uglavnom, ako zelis uvesti obrok na adaptiranom, a da to nije bocica vec je obrok na zlicu u kombinaciji sa vocem/zitaricama, onda bi mogla pocetno mlijeko. iako, znas i sama da se tvoje mlijeko mijenja kako beba stari, pa tako brojevi adaptiranog pokusavaju drzati korak sa time. ja osobno bih djetetu u toj dobi ponudila br 1, jer mislim da je pre oznaka ipak za dojencad i slaba, dvojka je pak jaca (mi smo jako kasno na nju presli), pa bi odluka pala na br 1.
Koju ces marku izabrati, ovisi o tebi. Milumil je zasitan i za male gladjuse, aptamil je ok, novalac isto, hipp iz austrije ili njemacke...
Mlijecno zitna kombinacija je dusu dala za kombiniranje obroka, od zobenih pahuljica, kukuruzne krupice, 3korna, 7korna, prosa, ma svasta mozes kombinirati. sa 10 mj mozete uvesti jogurt i ako mu se svidi, na konju ste :yess onda svjezi sir, mmmmm, kombinacije su zbilja raznolike.
Odi kupi jedno mlijeko, pomjesaj za zitaricama i/ili vocem koje je probao i to ce biti super ;) a mozda ti samo sve ispljune i djaba ti bile tvoje dileme :lol
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la kairos » 31 sij 2012, 15:21

Hvala na brzom odgovoru! Strah me izdojiti se jer je bebač nepredvidljiv po pitanju dohrane, nekad pojede ok, a nekada samo par žličica. Ako se izdojim i u to mlijeko umiješam žitarice, a on odbije žlicu, tek onda imam problem. A i nisam sigurna da imam dovoljno za sljedeći obrok. Inače, dosta teško se izdajam. Vjerovatno ću probati s tom 1-om, ali ne znam da li da to bude popodnevni ili večernji obrok, strah me kako će djelovati na njega, ionako se ponekad noću bori s probavom i prducka, a ni ja baš ne podnosim kravlje mlijeko pa ako je na mene... :/
kairos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la plavooka12 » 03 vel 2012, 17:59

mislim da postoje kašice koje su na bazi adaptiranog i voća, rade se kao čokolino ali s vodom! Ako se ne varam, bilo je od Hippa.

a jel jedete jogurt? Žganci i jogurt, banana i jogurt?

ako te strah kako će djelovati, daj mu ujutro. Mislim da je lakše boriti se s bilo kojim problemom preko dana nego noću ;)
nadam se da će sve biti ok, da će prihvatiti mljekeco i dalje fino napredovati!
plavooka12
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la swenova mama » 04 vel 2012, 00:08

mislim da postoje kašice koje su na bazi adaptiranog i voća, rade se kao čokolino ali s vodom! Ako se ne varam, bilo je od Hippa.

bas tako. To ti je najjednostavnije, usput ces vidjeti hoce li jesti na ad mlijeku ili nece.
Kad ustanovis da hoce, ond mozes sto hoces.
A imas i ovih gotovih jela u staklenkama, naime, ako imas tri mlijecna obroka - podoja, onda ti dva mogu biti samo voce ili povrce.
U to doba, mislim da su moji jeli dvije flasice i tri cvrsta obroka- od ta tri jedan mlijecni.
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la mrcinela » 04 vel 2012, 15:16

moj je imao sa 6 mj 8330
a s 9 mj 8900 g
pa nitko nije ništ rekao
a sad je od 13 mj do 20 mj dobio smo kilu
jednostavno je dijete aktivno. izdužio se. ja se ne bi zabrinjavala.
slika
mrcinela
Ovisna sam
Ovisna sam

PostPostao/la kairos » 29 vel 2012, 23:45

Hvala svima na savjetima! Evo da prijavim, usvojili smo taj obrok s AD. Miješam ga za sada s Holle 3 korn ili Milupa grizom i izgleda da mu je ipak nedostajao taj jedan obrok. Osim toga smo otkrili da je malo anemičan pa sam se definitivno odlučila da ću mu uvesti taj obrok s AD. A što se tiče dobivanja na kilaži, on je već utrostručio porođ. težinu, jako je aktivan, malo spava, tako da nije čudno što ne dobiva previše, ali imamo pedijatricu "stare škole" koja me svaki put isfrustrira komentarom da mu je malo tako da sam vječno bila u strahu da ga zakidam. Bilo kako bilo, uveli smo taj obrok i ja sam nekako mirnija. Noću i dalje sisa, iza svakog krutog obroka sisa i zadovoljna sam ja, a i on. Od jednog obroka Ad sa žitaricama na žlicu mu neće biti ništa. Eto :) Pozdrav! :mase
kairos
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvaV » 01 ožu 2012, 10:11

bas mi je drago da ste uspjeli rijesiti nedoumicu i da ste ti i on zadovoljni :)
Ljubica-Zubica '07.
Sinko Janko '09.
IvaV
Sveta krava

PostPostao/la lizalica26 » 19 stu 2012, 11:13

Imam pitanje ;)
beba mi ima 4 mjeseca i 11 dana. prije 3 dana hitno sam morala prestati s dojenjem jer sam dobila herpes zoster.
od tada smo na bočici i adaptiranom mlijeku-novalac it po preporuci pedijatra radi stolice i tako.
e sad, moja beba više ne traži jest ko prije jer je očito sitija i čovječe prespavala je sinoć cijelu noć od 10 i 30 danas do 8 i 30 pojela bočicu i sad sama s dudicom opet zaspala. šok i nevjerica.
jel to ok? mislim super ali prvi put je prespavala noć i sad opet odmah nastavila spavati pa mi to kao previše izgleda,nisam navikla.
vidim da joj malo curi nos,nema fibre ni ništa.
kad ne spavaju onda bi da nam spavaju a kad počmu puno spavati onda se pitamo kako i zašto hhahahaahahahah
:hahaha
lizalica26
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la swenova mama » 20 stu 2012, 19:34

ad mlijeko je zasitnije. I djeca na njemu puno brze svladaju taj ritam spavanje - budnost, u odnosu na to da spavaju dulje, a s 4 mjeseca moja su obojica prespavljivala noc. :dunno
swenova mama
Sveta krava

PostPostao/la TOMISLAVA » 20 stu 2012, 21:58

Moji su vec sa tri mjeseca poceli spavati cijelu noc :dada
slika
TOMISLAVA
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.