Postao/la nata003 » 04 vel 2006, 00:12
hm, citam sad tvoj post na miru (jucer sam samo preletila i uhvatila do
o mi poznate kljucne rijeci 'kako' 'odvikli' 'uspavljivanja' 'na siki' )<
><
>ovako, meni se tvoja situacija cini toliko naprednijom od moje u to doba , da nemam sto pametno reci meni su problem bili noci, a ne dan pa sam specijalizirala nocne trikove <
><
>mislim, uspavljivala se ona na ciki i danju, ali to mi nije tada bio problem <
><
>ovo sto kaze Gizmo je jedna od vrlo do
ih dnevnih taktika, naime, dvogodisnjaku mozes vec dosta odvratiti paznju danju (noc je neusporedivo teza, a to ste rijesili, svaka cast, moja bi i nakon pete slikovnice trazila cicu za kraj ). znaci, promijeniti ritual pred dnevno spavanje, da recimo kako Gizmo kaze, par puta zaspe od iscrpljenosti lunjanja vani ili neke igre van kuce, i tako neko vrijeme svaki dan, pa vidjeti jel upalilo. neka djeca jednostavno zbilja trebaju jos neko vrijeme taj kako kazes 'specijalni gust', ja bih na tvom mjestu odustala ako vidim da bas jako zeli i da ne zaboravlja - a nakon sto pokusas par dana vidjeti koliko je jos zaljubljen u dnevni ritual a koliko je mozda ipak samo navika. tako sam i radila s mojom curicom kad smo krenuli u smanjivanje, prvo sam micala one podoje koji su joj bili 'nebitni' , ko u sahu, probala bi jedan, pa ako je bio pogresan, presla na sljedeci (ali je tad bila vec par mjeseci starija, s dvije godine je jos jako puno cicala pa nisam ni imala iluzije)<
><
>inace, od nasih neiz
ojivih podoja u 24h u doba kad je bila tocno 2-godisnjak (i kad sam vec bila skoro sigurna da nesto krivo radim jer mi dijete s 2 godine sisa jednako kao s 18 mjeseci ), ona je par mjeseci kasnije sama (do
o, uz moju laganu podrsku ) prvo smanjila podoje na 'pre
ojive' (nikad ranije nisam znala reci koliko imamo podoja, tad sam konacno znala), i onda su nam negdje oko 2,5 godine ostala 'zabetonirana' 4 podoja (plus poneki srk nocu), - za dnevno spavanje, nocno spavanje, i oba budjenja. meni je gore bilo ovo kad se probudi nego za spavanje. onda sam jedva nekako izbacila podoj kad se probudi danju, taj me vec stvarno jako smetao - na nacin da cim se probudi, ja sam spremna 'za nesto strasno super i zanimljivo sto cemo raditi' i to po mogucnosti van kuce, da me ne zaskoci na prepad . i uspjeli smo. jeste da moras biti mastovita i inventivna, ali cim posustanes, oni ce traziti cicu, to su tzv. podoji iz navike<
>no, za dnevno spavanje - nije bilo sanse. to je vrlo jasno bilo da NE DA da je preveslam, i da joj treba . pa sam cekala da sazrije. i eto, docekala. prije treceg rodjendana vec smo se odjavili s dojenja, jednostavno je nakon te neke stagnacije oko 2. godine, u sljedecih 6 mjeseci (2,5 do 3 godine) munjevito prosla od 'smanjivanja' preko 'pre
ojavanja podoja' - do potpunog prestanka<
>a meni su ti zadnji mjeseci bili mozda doba kad sam najvise uzivala u dojenju - dojila sam je, a ko da nisam . spavala je bolje, ja sam bila konacno odmorna, i uzivala u svakom podoju. bila sam stvarno spremna dojiti je jos dugo, kako je bilo konacno lako . i onda dosao kraj....<
>naravno, drago mi je da je ovako lijepo prestala, ali sad kad gledam unatrag, jos mi je draze da sam imala strpljenja u onim fazama kad sam mislila 'ne mogu vise, dojit cu je zauvijek ', a vec koji mjesec kasnije, dojenje je bilo samo tako lijepa uspomena <
><
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....