Sada je: 01 svi 2026, 04:47.

dojenje i uspavljivanje (veće dijete)

O dojenju, (na)dohrani i prehrani djece.

Moderatori/ce: Diami, nevenera

dojenje i uspavljivanje (veće dijete)

PostPostao/la SandraSM » 30 sij 2006, 19:30

Stefan ima dve godine, polako prestajemo, ali nista ne forsiram, nadam se da ce do kraja sve biti spontano, uz dogovor i netraumaticno.<
><
>Htela bih nekako da mu olaksam da danju zaspi bez sike.<
><
>Nocu zaspi bez problema, mazimo se, ispricamo pricu, pricamo ko sve spava (koka, pile, zeka...) i on mi zaspi u narucju (nakon par vezbanja i par problematicnih zaspivanja), ali sika u podne mu je specijalni gust i ne pali ona prica "sad je noc SVI SPAVAJU".<
><
>Dakle trebaju mi vasa iskustva, ideje za netraumatican prelaz.<
><
> <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

odgovor

PostPostao/la nataly32 » 02 vel 2006, 21:35

hej, tu sam doma, mogu odmah knjigu napisati <
><
>ali ovaj cas ne mogu, mislim, tehnicki ne mogu nesto me zeza, ali vratim se cim stignem na topic<
><
><
>vrijeme vam je idealno - ja sam nakon druge godine (njene, ne moje ), bila u skoro identicnoj situaciji. <
>uspjeli smo, i dojila sam je jos skoro cijelu godinu dana<
><
>ali nije bilo neko 'cudo preko noci', mislim, ja ni u cemu ne vjerujem u instant rjesenja, samo ti mogu ponuditi nesto duzi proces, ali s vrlo jasnim ciljem - doci do prestanka uspavljivanja na cici bez traume i nasilnog naglog prestanka ili neke drasticne intervencije<
><
>tako mi je zao da je vecina tih topica nestala ne znam ni jesam li ih cuvala, na Dojenju sam uvijek nekako bila ko doma, pa sam vise pazila na topice na podforumima gdje sam rjedje i koje slabije znam. tako da cu morati sve ispocetka pisati - osim ako vrijedne moderatorice ne nadju stare topice s ovom temom <i></i>
nataly32

Re: odgovor

PostPostao/la SandraSM » 02 vel 2006, 23:59

Jako mi je drago da nismo jedini, cekam svaki savet. Polagani proces je i za nas OK, trebaju nam trikovi. <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: odgovor

PostPostao/la Gizmo1976 » 03 vel 2006, 14:20

mi smo jedno jutro bili na bazenu, i namjerno smo ostali duze. Kad smo dosli kuci, jedva se stigao istusirati i presvuci od umora (tj, ja sam mu to radila). Takav umoran je jedva gledao, sjeo mi u krilo, i kad sam mu rekla da se i sika umorila, on bez problema zaspao za 5 sekundi. <
>Sutra je trazio, ali ja mu skrenula paznju, on zaboravio i sve za pet. Trebalo mu je 5-6 dana da je zaboravi i traziti.<
><
>Moras mu skretati paznju i izbjegavaj da sjedis na mjestu gdje obicno sikite! Sretno!<
><
>Btw. puno bolje i duze je spavao kad smo ukinuli dnevnu siku.<
><
> <i></i>
Gizmo1976
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: Kako ste vece bebe odvikli od dnevnog uspavljivanja na s

PostPostao/la nata003 » 04 vel 2006, 00:12

hm, citam sad tvoj post na miru (jucer sam samo preletila i uhvatila do
o mi poznate kljucne rijeci 'kako' 'odvikli' 'uspavljivanja' 'na siki' )<
><
>ovako, meni se tvoja situacija cini toliko naprednijom od moje u to doba , da nemam sto pametno reci meni su problem bili noci, a ne dan pa sam specijalizirala nocne trikove <
><
>mislim, uspavljivala se ona na ciki i danju, ali to mi nije tada bio problem <
><
>ovo sto kaze Gizmo je jedna od vrlo do
ih dnevnih taktika, naime, dvogodisnjaku mozes vec dosta odvratiti paznju danju (noc je neusporedivo teza, a to ste rijesili, svaka cast, moja bi i nakon pete slikovnice trazila cicu za kraj ). znaci, promijeniti ritual pred dnevno spavanje, da recimo kako Gizmo kaze, par puta zaspe od iscrpljenosti lunjanja vani ili neke igre van kuce, i tako neko vrijeme svaki dan, pa vidjeti jel upalilo. neka djeca jednostavno zbilja trebaju jos neko vrijeme taj kako kazes 'specijalni gust', ja bih na tvom mjestu odustala ako vidim da bas jako zeli i da ne zaboravlja - a nakon sto pokusas par dana vidjeti koliko je jos zaljubljen u dnevni ritual a koliko je mozda ipak samo navika. tako sam i radila s mojom curicom kad smo krenuli u smanjivanje, prvo sam micala one podoje koji su joj bili 'nebitni' , ko u sahu, probala bi jedan, pa ako je bio pogresan, presla na sljedeci (ali je tad bila vec par mjeseci starija, s dvije godine je jos jako puno cicala pa nisam ni imala iluzije)<
><
>inace, od nasih neiz
ojivih podoja u 24h u doba kad je bila tocno 2-godisnjak (i kad sam vec bila skoro sigurna da nesto krivo radim jer mi dijete s 2 godine sisa jednako kao s 18 mjeseci ), ona je par mjeseci kasnije sama (do
o, uz moju laganu podrsku ) prvo smanjila podoje na 'pre
ojive' (nikad ranije nisam znala reci koliko imamo podoja, tad sam konacno znala), i onda su nam negdje oko 2,5 godine ostala 'zabetonirana' 4 podoja (plus poneki srk nocu), - za dnevno spavanje, nocno spavanje, i oba budjenja. meni je gore bilo ovo kad se probudi nego za spavanje. onda sam jedva nekako izbacila podoj kad se probudi danju, taj me vec stvarno jako smetao - na nacin da cim se probudi, ja sam spremna 'za nesto strasno super i zanimljivo sto cemo raditi' i to po mogucnosti van kuce, da me ne zaskoci na prepad . i uspjeli smo. jeste da moras biti mastovita i inventivna, ali cim posustanes, oni ce traziti cicu, to su tzv. podoji iz navike<
>no, za dnevno spavanje - nije bilo sanse. to je vrlo jasno bilo da NE DA da je preveslam, i da joj treba . pa sam cekala da sazrije. i eto, docekala. prije treceg rodjendana vec smo se odjavili s dojenja, jednostavno je nakon te neke stagnacije oko 2. godine, u sljedecih 6 mjeseci (2,5 do 3 godine) munjevito prosla od 'smanjivanja' preko 'pre
ojavanja podoja' - do potpunog prestanka<
>a meni su ti zadnji mjeseci bili mozda doba kad sam najvise uzivala u dojenju - dojila sam je, a ko da nisam . spavala je bolje, ja sam bila konacno odmorna, i uzivala u svakom podoju. bila sam stvarno spremna dojiti je jos dugo, kako je bilo konacno lako . i onda dosao kraj....<
>naravno, drago mi je da je ovako lijepo prestala, ali sad kad gledam unatrag, jos mi je draze da sam imala strpljenja u onim fazama kad sam mislila 'ne mogu vise, dojit cu je zauvijek ', a vec koji mjesec kasnije, dojenje je bilo samo tako lijepa uspomena <
><
><
><
>H (sept 2001)<
>A (nov 1989)<i></i>
Just close your eyes, and keep your mind wide open....

slika
nata003
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la RitaZG » 04 vel 2006, 09:04

Ah kako ljepa prica, nadam se da c ei nama biti tako <
><
><
><i></i>
RitaZG
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la SandraSM » 04 vel 2006, 11:15

Nato dobila sam novi optimizam, hvala. <
><
> <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la dove » 05 vel 2006, 20:22

Cure, moze pitanje? <
> Kad vam bebe zaspu sisajuci, je li ih onda spustite na krevet ili ostanu na vama? Moja P. ostane meni u krilu po danu i tako ja sjedim ,a ona spava. <
><
> Jos ne pripada velikim bebama ( makar po mom mjerilu) ima 11 mjeseci. Prije par dana se pocela maziti kad joj se spava. Legne na kauc ili dekicu i unina se. <
>Recite mi je li to znak da bi mogla zaspati tako, bez sisanja. Uskoro pocinjem raditi i stvarno se nadam da ce htjeti tako zaspati bez mene.<
> <i></i>
dove
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la blondmamma » 06 vel 2006, 14:38

Tena ima 15 mj i prek dana ak mene nema mojoj mami oće zaspat bez beda ali ja je ne mogu uspavat bez cice. Tak i navečer ali navečer moram bit ja jer neće bez cice i budi se po noći i mora cicat. Isto je želim odviknut bez stresa pa ću vidjet koliko će to još trajat <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Maslacak » 06 vel 2006, 20:37

J. u zadnje vrijeme zaspi tati u krilu dok je MM za kompom ili gleda TV. Ponekad ga ja uspavam tako sto skupa sjedimo na lopti i ja mu pjevam i skakucem- on se umiri i uspava. <
><i></i>
19.10.2004. J. umjetnik
23.06.2007. A. matematicar
04.04.2010. M. u sredini
22.04.2014. D.
Maslacak
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la IvanaB » 08 vel 2006, 14:55

JAO gdje me nadje s pitanjem .<
><
>S tim da bi ja to prosirila na nocno uspavljivanje i nocna budjenja koja su mi ovih dana prelila casu . Uzasno i kronicno sam neispavana i nekad mi po noci dodje da skocim kroz prozor jer .<
><
>Njemu se jednostavno ne moze objasnit da tite (tak on zove cicu ) spava, da je umorna. Mora to bit nesto jaaaaaaaaako interesantno i novo ( a to tesko da imamo svaki dan) sta ce njemu skrenut paznju po danu, a po noci kao da je u transu i nekoj ovisnickoj krizi.<
><
><
>Al, eto, da ti ne kvarim topic, razmisljam da otvorim jedan za sebe, jer uvijek kad ti treba, ne mozes nac adekvatan. <
><
>Ivan 04.05.2004.<
><i></i>
Princ šarmer 04.05.2004.
Smjehuljica 16.07.2007.
IvanaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la kruska » 08 vel 2006, 15:59

nosila bih ju/ga <
>Ana - 20.05.2003.<
>Krunoslav - 04.03.2005.<i></i>
BE the change you want to SEE!
Gandhi
kruska
Asimilirana
Asimilirana

mi (jos uvijek)

PostPostao/la potepuhica » 09 vel 2006, 17:37

kad mozemo dnevni spavanac kombiniramo s nekom voznjom autom. to je nesto di se moze opustiti i onda ide. bitno je za nju da se pomiri sa situacijom, da ju ne stavim kad je preumorna ili premalo umorna. onda ide. i jos kad je neki soder-put, i ja ne gledam u retrovizor kak se ona predaje, onda ide.<
><
><
>inace, nato, citam tvoj post, mi se blizimo 3 godine i ja ne vidim kraja. <
><
>ajde, do
o negdje sa 2.5 smo uspjeli izbaciti bez
ojne nocne, ali na ovim tika pred spavanje, tika za budjenje; tu smo se zabetonirali. pogotovo ova za budjenje je dramaticna, jer ako ne dobi onda je totalno par sati van sebe...(muce ju ruzne misli kad se probudi) <
>zaspi bez c. samo u autu, a tatino krilo ili tako nesto, nema sanse. mislim da krivo postupam, a opet, mozda nam se ipak dogodi ovakav neki prijelaz ko kod vas. ili da ju svako vecer i podne vozikam u autu, mislim, izvedivo je, ali ja bih voljela da ju poslije kupanja stavim u krevet, procitamo price i to je to. a ne da se u 23 (nejde prije spavati)ona i ja spustamo u auto. i jos ima jedna caka s autom; u sibeniku mi je od parkiralista do stana u centru nekih stotinjak stepenica, najmanje 8 min. hoda. skrsim se noseci je + opasnost od budjenja (uglavnom na zadnjim stepenicama) <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: mi (jos uvijek)

PostPostao/la lastavica » 09 vel 2006, 18:56

ne mogu vjerovati da sam toliko toga zaboravila u vezi naseg dojenja, ostali su mi samo lijepi trenuci u sjecanju. <
>Znam samo da je iza 2,5 godine pocela bolje spavati po noci, smanjivati nocna dojenja. Dnevna su nam ovisila o tome koliko smo bili doma. Nisam uspjela naci nikakve trikove za njihovo smanjivanje. A znalo ih je biti dosta. I onda u proljece nam je krenulo sa smanjivanjem i 2 mjeseca prije treceg rodendana smo prestali.<
>I kod mene su kao i kod Nate ovi zadnji mjeseci bili uzivancija, to je bilo "rekreativno dojenje" racica 2002.<i></i>
lastavica
Lastatrans

re:

PostPostao/la potepuhica » 09 vel 2006, 21:15

lara,<
>nata,<
>ja sve biljezim i srafriram. nadam se da smo i mi tu negdje. mozda sad u proljece kad se maknemo iz kuce (nejde u vrtic, do jeseni smo zajedno, ja si radim nekih 4 sati dnevno nocno kad mm dodje s posla) bude jednostavnije. ponekda ima pomak, ali kad se razboli ili nesto nije do
o, onda krene sve isponova, beskrajno dugo dojenje i cesto.<
>drzte palceve da nam krene i da bude bez nekih grdih razloga ili metoda. <
>prijateljica ane s erteela 12.05.2003.<i></i>
potepuhica
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: re:

PostPostao/la SandraSM » 12 vel 2006, 17:44

Za sada nam pomaze samo voznja autom, a kako smo posli na razne grupe za igranje, tamo se umori i ponekad zaspi u kolima. Izgleda da mu dnevni podoj jako znaci i necu ga micati dok malo ne popusti ta zelja (jer smo spontano ukinuli svaki podoj do sada, kad je tome doslo vreme). <
><
>Druga varijanta je samo kad smo sami kod kuce on i ja ili tata i on (dakle jedan na jedan). Nakon sto se umori, pustimo mu crtic, on legne na veliku fotelju ispred televizora (na 2-3 metra), osoba koja ga cuva (ja ili MM) mora sedeti u vidokrugu i raditi nesto mirno, bez o
acanja paznje na njega i ponekad hoce i tako sam zaspati, ali ako smo oboje kod kuce sa njim to ne pali - iz nekog razloga samo njemu znanog.<
><
>Uvece meni dozvoljava da ga ljuljuskam u sedecem polozaju, ali ne uvek, nekad je sika, sika, sika!<
><
>Jako mi je drago da nisam jedina mama koja doji tako velikog sisavca, nekako se osecam kao da sam izasla iz ilegale , hvala vam drage moje . <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

nema kraja

PostPostao/la blondmamma » 13 vel 2006, 14:02

Tena se budi još dosta noću sad ima novu foru da se samo zaljepi za mene ne traži cicu nego me zagrli ali ne uvijek...to mi više paše jer se onda lakše namjestim. vidim da sve dojite jako dugo pa se neću nadat skorom prestanku-ona ima 15 i pol mjeseci, pretpostavljam još bar godinu dana <i></i>
blondmamma
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: nema kraja

PostPostao/la SandraSM » 13 vel 2006, 14:06

dove Mi dojimo u lezecem polozaju i kad zaspi, prebacim ga u njegov krevetic koji je odmah do naseg (uvek je polusvestan kad ga prebacujem, jer mi pomogne pa se namesti da ga sto lakse spustim), nema prednju ogradu, vec samo malu zastitnu ogradicu, tako da nocu doseta sam.<
><
>blondmamma samo hra
o! <
><
><
><
><
><
><i>Edited by: SandraSM at: 13/2/06 13:07<
></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la SandraSM » 03 ožu 2006, 18:37

Ponekad nam uspe da zaspimo u kolima, nakon vracanja sa sporta za malu decu i igraonica (idemo na tri razlicite, da ga do
o umorimo), ali i dalje jako voli da se uspava na siki (ne toliko uvece, koliko u toku dana). <
><
>Ako mu ne dam ili izbegavam ili prolongiram, bude stvarno tuzan, pa nemam srca da insistiram na izbegavanju. <
><
>Kolica pale retko, uglavnom vikendom i kad smo u gradu, samo kad smo MM i ja zajedno i moramo naci ulicu sa kaldrmom (kockom) .<
><
>Pomalo napredujemo (kombinujemo sve tehnike), ali ne drasticno, njemu to jos puno znaci, ali sad smo na 3 puta bez i 4 puta sa u toku nedelje, dakle pomak postoji.<
><
>Nosanje ne pomaze, to ga nasmejava, hoce se pomaziti, ali ne i zaspati. <i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Lena » 04 ožu 2006, 02:29

Nasa je manja, ali isto nije htjela zaspati bez cice. Kad sam u ponedjeljak krenula raditi, mislila sam da ce MM izludjeti s njom doma jer nece htjeti spavati. Kad ono zaspala bez frke. Ko da je skuzila da mene nema i da joj ne vrijedi cviliti za cicom... Ani 08.08.2005<
>Grgo kolovoz 2004 - studeni 2004<
><i></i>
"The big wheel keeps on turning On a simple line day by day The earth spins on its axis One man struggle while another relaxes"
Lena
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la SandraSM » 04 ožu 2006, 10:58

Bravo Ani! Par puta je Stefana uspavao MM i tih noci nije trazio nocni podoj i nije se budio, kao da misli MM nema cice, pa ne vredi ni traziti. Bas su mudri ovi nasi malci. <
><
><
><
><
><
><i></i>
SandraSM
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la IvanaB » 05 ožu 2006, 04:07

Evo, ujutro ce bit tocno tjedan dana kako uopce ne cica. <
>Ali JA jos uvijek nisam nasla nacin kako da ga odviknem od uspavljivanja (ili bar dojenja prije spavanja) na cici. Naime, po danu i navecer to radi mm. Nismo jos u tako stabilnoj fazi sa nedojenjem da bi se ja upustala u tako nesto. Mislim da bi si napravila medjvedju uslugu.<
><
>A kak smo dosli do ovoga? Budem napisala jedan drugi dan, sad mi je to late, ali svodi se na to da smo, em silom prilika (dadilja bila bolesna, pa je bio kod mojih), em svojevoljno (privremeno sam delozirana u dnevni boravak) razdvojeni u kriticno vrijeme za dojenje.<
><
> <
><
>Ivan 04.05.2004.<
><i></i>
Princ šarmer 04.05.2004.
Smjehuljica 16.07.2007.
IvanaB
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la ivana7997 » 05 ožu 2006, 19:24

mi smo uspjeli uspavati jaksa u kolicima ili autu...<
>jest bilo koma po kisi i snijegu ici van samo zato da zaspe, ali njemu je to spavanje jos uvijek jako potrebno a meni je bilo vazno da uspije bez dojenja...<
><
>i on bi odmah kad bih ga stavila u kolica trazio svoj rucnik da se pokrije po glavi i zacas zaspao....<
><
>u vrticu zaspe bez problema. <i></i>
ivana7997
Abundija

Dojenje za uspavljivanje

PostPostao/la Zwerka » 23 lis 2009, 22:25

Mali jede 4 obroka krute hrane, a dojim ga ujutro i cijeeeeeeeeelu noć.
Večera mu bude oko 19.30 i već u 20.00 h zaspi.
Prije nego sam uvela večeru, cicao je, uzeo dudu, krpicu i zaspao bez cice bez problema, ali od kad nema toliko dojenja, nema šanse da zaspi bez cice.. :/
Za večeru pojede dobru količinu žitarica, ali on bi svejedno cicao, a da ne spominjem noć..ne skida se s cice..

Zadnje 2 večeri ga je MM uspavao, jer čim mene vidi, počne plakati ako ne dam cicu..
Moram tako, jer se nadam da ću uskoro dobiti posao.

Sad me muči da li dobiva dovoljno mlijeka.

Znam da treba dojiti na večer i ujutro, ali kako da ga dojim na večer, kad mu to dojenje služi samo da zaspi na cici? :/
I uvjerena sam da se iz tog razloga i budi po 1000 puta svaku noć..samo da bi imao cicu u ustima..
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Re: Dojenje za uspavljivanje

PostPostao/la mamin slatkiš » 23 lis 2009, 23:19

Zwerka je napisao/la:Mali jede 4 obroka krute hrane, a dojim ga ujutro i cijeeeeeeeeelu noć.
Večera mu bude oko 19.30 i već u 20.00 h zaspi.
Prije nego sam uvela večeru, cicao je, uzeo dudu, krpicu i zaspao bez cice bez problema, ali od kad nema toliko dojenja, nema šanse da zaspi bez cice.. :/
Za večeru pojede dobru količinu žitarica, ali on bi svejedno cicao, a da ne spominjem noć..ne skida se s cice..

Zadnje 2 večeri ga je MM uspavao, jer čim mene vidi, počne plakati ako ne dam cicu..
Moram tako, jer se nadam da ću uskoro dobiti posao.

Sad me muči da li dobiva dovoljno mlijeka.

Znam da treba dojiti na večer i ujutro, ali kako da ga dojim na večer, kad mu to dojenje služi samo da zaspi na cici? :/
I uvjerena sam da se iz tog razloga i budi po 1000 puta svaku noć..samo da bi imao cicu u ustima..

pa da naucio je da moze cicati cijelu noc i onda nemoze bez toga,jesi ga probala odviknut dat mu dudicu ili nesto...pozz :p
slika
mamin slatkiš
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la Stefanova_mama » 24 lis 2009, 08:44

Zverka to je faza. Obojica su mi vise spavali kad su bili manji, a oko godine dana se budili neprestano. Kod nas su uzrok mislim bile cetvorke i rast.

Verovatno mu rastu zubi i sika nocu mu umanjuje bol. Ja ne verujem da bi on sikio samo da bi zezao mamu, dakle to mu treba.

Svaki put kad je bilo ucestalo nocno sikenje imali smo skok u rastu.

Spontano i iz meseca u mesec se smanjuje i proredjuje.

To ne znaci da nisam bila luda dok smo se tako hiljadu puta budili, ali prodje (i to relativno brzo).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Stefanova_mama » 24 lis 2009, 08:45

Proveri da nije zedan, mada moji do godine dana nisu nesto puno pili, sika je bila za utoljavanje zedji.
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

PostPostao/la Diami » 24 lis 2009, 08:58

Mi dojimo po noći svakih sat, dva, rijetko tri - i tako od rođenja. Na početku spavanja češće, onda se malo produži oko ponoći, i onda pred jutro opet češće, nekad i na pola sata... Nije to nešto puno, ali njemu to treba - budi se i tako mi ga je najlakše umiriti i bez puno mrdanja nastaviti spavati.

Jel navika ili potreba, hm - trenutno je svejedno... Nemam snage za sada, niti volje, ići na odvikavanje od noćnog dojenja.

Navečer smo sad već par puta imali scenarij da ja s njim legnem, on se najede pošteno na ciki, i onda počne izvoditi akrobacije po krevetu i po meni, pa se ja lijepo dignem, tata dođe i on ga uspava. Tako se uspava bez cike, al je ipak popio mlijeko pred spavanje. S tatom ne izvodi akrobacije - lijepo mu legne na trbuh, koji put digne glavicu al tata spusti nježno, i brzo zaspe. Najveći problem po tom pitanju je kako ga spustiti s trbuha a da se ne probudi, ali i tu tata napreduje.

A kaj ti tijekom dana ne cica uopće? Meni Karlo hoće, prije dnevnih spavanaca odn. za uspavljivanje, kao i između ponekad pomalo - iako je to samo par gutljaja, al aktivira let-down, tak da ipak popije nešto.

Ja sam se odlučila ne zabrinjavati previše oko povratka na posao, koji slijedi kroz kojih mjesec i pol... On zna zaspati bez cike - npr. kod tate - bez ikakve drame. I Kad je zaposlen i okupiran onda ne traži ciku, tako da vjerujem da će bez problema izgurati bez mene i cike. Al ja se planiram vratiti na pola radnog vremena... Barem za početak.
Diami
ne stignem sanjati

PostPostao/la Anamija » 24 lis 2009, 09:18

Moje obje su tek negdje sa cca godinu i pol prestale cijelu noc dojiti.
Taj period kada sam se vratila na posao i po noci nju dojila je bilo jako naporno a cesto sam od silnog umora znala zaspati i tako otkrivena spavati a ona bi se samo posluzila. Sa godinu i pol (otprilike, mozda koji mjesec duze ili krace) su i starija, a sada i mlada spavale po cijelu noc.
Ako se po noci probudi, sada znam da je to od zedi ili je nesto ruzno sanjala. Imam pored kreveta vodu i dam joj ako trazi. Zaspe uz ciku (u 98 % slucajeva) ali nema onog stalnog nacicavanja.
Tako da - potpisujem Stefanovu - i kod nas se to u tom periodu odnosilo na rast zubica, skok u razvoju i sl.
A kasnije je mozda samo to sto me po cijele dane nisu vidjele pa su nocima nadoknadivale taj nas dnevni rastanak :dunno
Sva sreca da taj naporni period kratko traje pa se brzo i zaboravi :dada
Maratonka 2003
Jesenkica 2007
Anamija
oprezno optimistična

PostPostao/la Zwerka » 24 lis 2009, 16:44

Ma nije meni to što ne spavam noću, već mi je to pod normalno što cica stalno.
Nego me zabrinjava to da ne dobiva dovoljno mlijeka, s obzirom da po danu ne cica, prije spavanaj mu ne dam, i onda cica samo noću i ujutro.

Diami
, po danu on niti ne traži, jer jede svaka 3-4 h krutu hranu..
Stariji brat - 14.12.2008
Mali covjek - 16.03.2013

...nećete znati sinovi moji koliko vas volim
tako dugo dok i sami ne postanete roditelji...
Zwerka
Asimilirana
Asimilirana

Sljedeća

Natrag na Cica, boca, žlica

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.