Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

Hipospadija!

05 svi 2006, 23:10

Moj malisa je rodjen sa problemom hipospadije i za mjesec dana je narucen na operaciju pa ja sad ludim od
ige.<
>Da li se je iko od vas susreo sa problemom hipospadije i da li neko ima ikakvog iskustva s tim da podijeli sa mnom?<
> <i></i>

Re: Hipospadija!

06 svi 2006, 21:46

anemona <
>prvi put cujem za to i ne znam nista o tome<
>nadam se da ce operacija proci u najboljem redu<
>ubaci u pretrazivac <
>evo ti link na ono sto mi je izbacilo<
>search.yahoo.com/search?e...ipospadija<
>mozda ti bar malo olaksa iscekivanje Nikolina 28.02.1999. & Nola 04.09.2003.<i></i>

10 svi 2006, 16:17

- ima moj sin, ali je kirurg u Klaićevoj rekao da je to najblaži oblik, te da bi trebalo operirati jedino kad bih primijetila da si mali piški po nogama, i da to onda rade kad dijete izađe iz pelena (bili na kontroli kad je imao oko 3.god. i sva sreća nije bilo potrebno operirati) <i></i>

11 svi 2006, 08:17

i moje dijete to ima.<
>identično nam je kao kod viki.<
>Najblaži oblik, čak je dijagnoza 'hipospadija bez hipospadije'.<
>I nama je rekao da će operirati kad izađe iz pelena, ako bude potrebno, za sada idemo na redovne godišnje kontrole.<
>Znam da postoje i teži oblici' kada mokraća ne može normalno izlaziti i to je onda razlog za
žu operaciju.<
>Drži se! i držimo fige da sve prođe bezbolno i
zo!<
> <i></i>

11 svi 2006, 23:35

Pa meni doktor nije rekao nista o kojem se obliku radi ali trazeci po internetu i studirajuci to shvatila sam da nije rijec o nekom tezem obliku, jer kod njega je taj procjep samo malo nize nego sto bi trebao biti ali sa donje strane nema nikako kozice. Pa ce ga zbog toga o
ezati i nasiti mu tu kozicu na donju stranu, a sto se tice mokrenja on ima super mlaz ( svaki put kad mu otvorimo pelene on nas obavezno popiski ) ravan nije lepezast ( jer sam negdje i to procitala ako je lepezast da onda nije u redu). <
>Ja sam postala opsjednuta time stalno nesto gledam i analiziram. Sad se bojim da i ako mu budu htjeli uraditi tu operaciju nece moci jer je on mali bucko pa mu je dobar dio utonuo u meso. onk <i></i>

12 svi 2006, 08:59

anemona - moje dijete isto nema kožicu s donje strane, u biti izgleda kao da nije potpuno omotana s oko opiše, ali je ima dovoljno. teško mi je za objasniti ovako... <
>uglavnom.. nama je doktor rekao da je najbolje da ga se o
eže i da se ne šiva nazad kožica. Jer teoretski moglo bi se samo malo (po mojoj procjeni jednim šavom) to zašiti na toj donjoj strani.<
>KOd koga vi idete na pregled? <
>baš razmišljam da možda mi odemo sada negdje drugdje?<
> <i></i>

12 svi 2006, 14:07

...a koliko je tvoj mali star, anemona?<
>... i J je rodjen s hipospadijom, isto kažu da je blagi oblik, ništa za
injavajuce... pa me zanima viki kako izgleda kad se to sredi, odn. kako doktor objašnjava da je sve u redu?<
>...ja znam podatak kao i anemona - ako mlaz nije lepezast i ide u paraboli sve bi trealo biti u redu... ali mene to svejedno kopka...mislim, kako mu izgleda pišo kasnije?<
>...svidjela mi se recenica jednog ludog pedijatra na temu hipospadije... kaže "iskusnoj curi to ce biti zanimljivo kad vidi, neiskusna nece ni znati da je nešto drukcije" <i></i>

12 svi 2006, 19:59

I mi smo u klubu!<
>Sad ima 6 i pol. Doc je uvijek odlagao operaciju... rekao je - do skole. Sad nam jhe skola pred vratima i mi smo malo odustali od svega - navikli se. Otvor za piskenje mu je isto kao i kod vasih, a kozica mu je smezurana, sva - onak nekak kao podignuta... kaj ja znam - nije kao kod mladjeg da onako visi okolo. I meni su rekli da bi na operaciji o
ezali svu kozicu.<
>Njegov mlaz je ock, ali je tanji nego kod mladjeg i dulje piski...<
>Ah, ne znam. Meni je grozna bilo kakva operacija.....Da su mu operirali kao bebi jos nekako. Sad mi je gotovo svejedno da li je drugaciji od drugih (a
inem se ugavnom samo da on ne bi imao takvih dvojbi , problema i kompleksa) zbog hipospadije, kad ce ionako, nakon operacije biti o
ezan - i opet drugaciji..... <i></i>

12 svi 2006, 20:55

sve si mislim bi li il ne bi li.. no kako mi je poznat jedan slucaj hipospadije, rad bi vas malko ..jerbo mi se vasi slucajevi cine blagi.. kolko ja znam, hipospadija je defekt mokracne cijevi, daklem dijela koji ide iz mjehura po spolovilu vanka. i ima vise stupnjeva, od blazih, gotovo kozmetickih, di je usce mokracne cijevi nije uobicajeno smjesteno, preko otvora na samom tijelu spolovila, pa i na korijenu istog, i sve do smjestaja izvana, manjka pola lumena cijevi i slicne z
cke. pa se to rjesava plastikom. nekad i visekratnom, kao u slucaju koji mi je poznat. al sa najnormalnijom prognozom. <
><
><
> ema 29.10.1999.<
>dina 29.11.2002.<i></i>

13 svi 2006, 22:36

Uf makar znam da nisam jedina mama ciji sincic ima takav problem i nekako mi je lakse kad to podijelim s vama ovako. <
>Moj bebac ima sada 5 i pol mjeseci i rodjen je sa tom "anomalijom" i jos dok sam bila u bolnici rekli su mi da se javim urologu cim napuni 2 mjeseca jer je navodno bolje ako se ta operacija uradi sto prije. Kada smo otisli kod urologa sa 2 puna mjeseca on je rekao da se javimo kad napuni 6 mjeseci (1.6. mu je punih 6) <
>Nova mama-mislim da otprilike i kod K izgleda tako kao sto si ti opisala, ali meni su rekli da to nije samo estetski problem nego da kasnije moze imati uroloskih problema a negdje sam citala moze dovesti i do steriliteta. I jos kao sto je i An rekla ja se bojim da kasnije on nebude imao nekih kompleksa zbog toga pa sam se zato ja vec iskomplesirala stalno gledam kod druge djece a onda se opet tjesim nek nije nista opasno, a to cemo srediti nekako onk <i></i>

18 svi 2006, 11:55

- podocnjaci - nemam pojma kak to izgleda kad se sredi, jer mi nismo trebali "sređivati", nama doc nije spominjao kožicu, već samo da mokraćna cijev ide mrvicu ukoso -> tak nešto <i></i>

19 svi 2006, 00:13

kad se radi o operaciji uvijek je pametno konzultirati par lijecnika. Kirurzi vole operirati kad treba i ne treba. Cula sam vec nevjerojatne price o nepotrebnim operacijama... <i></i>

21 svi 2006, 23:22

slazem se s tobom za
inuta..............mi idemo sljedeci mjesec na konsultacije pa cemo da vidimo sta ce biti <i></i>

21 lip 2006, 11:10

anemona, jeste li štogod obavili, konzultirali se, odlucili... pricaj... <i></i>

26 kol 2006, 22:19

evo mene tek sad <
>bili smo na kontroli kadaje K napunio sest mjeseci i dr nam je rekao da posto nema nikakvih problema (infekcija, temperature, fino piski, itd) se vratimo kada napuni godinu dana. Tako da taj problem meni i dalje visi nad glavom i stalno mislim na to. Vidjet cemo onda sta ce se desiti u decem
u kada ce K napuniti godinu. <i></i>

30 kol 2006, 21:44

...hm, cini se da dokotri ipak uglavnom žele da to prodje bez ikakvog zahvata ..uvijek spominju ove tri stvari što si i ti rekla, i ako s tim sve štima, najbolje je vjeorjatno ništa ni ne poduzimati... odnosno, na roditeljima je da se odluce na operaciju, ali onda to nazivaju "kozmetickim razlozima"... a ako je samo to, a ostalo funkcionira, ja se necu
inuti...<
>...a nemoj ni ti.. nemoj da ti to baš toliko visi nad glavom, uživaj u drugim stvarima... <i></i>

31 kol 2006, 09:45

vidim da ste ovo opet digle..<
>moje dijete je sad prošlo 4 godine, i i dalje doktori govore da je to kozmetika, ali opet ako i je samo kozmetika da li to sanirati li ne?<
>Naša pedijatrica je rekla da ako mislimo nešto da je sada vrijeme, jer da im poslije ostane u sjećanju da su imali operaciju, pa da ga to u pubertetu može smetati.<
><
>Iskreno.. ja nakon svih tih pregleda po Klaićevoj, uopće nemam dojam da je njega netko detaljno pregledao i da mi netko može objasniti koje su posljedice ako se ne operira, a što bismo dobili operacijom?<
>uglavnom, javim vam što smo odlučili! <
> <i></i>

06 ruj 2006, 23:03

Skoro sam isla kod pedijatra i prilikom redovnog pregleda bebe upitao me je sta planiramo u vezi sa tom hipospadijom. Ja sam mu rekla da je sve OK, pod kontrolom smo i da nam je dj. hirurg rekao da se vratimo kad napunimo godinu. Na to mi je on rekao da ne
inem , da je to vrlo jednostavna operacija ali da se mora obavezno uraditi.<
>Novamama mozda je to kod tvog sina neznatno, navodno kod mog sina je nesto izmedju prvog i drugog stepena <
>Vidjet cemo u Decem
u sta ce mi tada reci.... <i></i>

08 ruj 2006, 16:47

Bok cure, malo kasno se ukljucujem, moji blizanci (sad ce 5 g.) isto imaju hipospadiju, kontroliramo se u Klaicevoj, prvo su nam rekli da treba samo o
ezati kozicu (nekako nismo za to), drugi put rekli da cemo vidjeti na slijedecem pregledu na koji nikako da odemo. Drago mi je vidjeti da nismo sami u ovome, mi smo se vec navikli, to nam je ok.<
>Javim se nakon pregleda u 10. mj. <i></i>

09 ruj 2006, 12:20

...jest da je malo podugacko, a vjerojatno ste si vec i same našle nešto na internetu, al možda koja informacija ipak vrijedi. .. mislimd a sam to skinula negdje na wwwmedicina ili nešto sl.<
>...mene je frapiralo ovo o interseksualnosti... mislim, znam da ne treba
inuti, i nas pedijatrica stalno uvjerava da je to cisto kozmeticki problem,al ovo baš cudno za procitati..<
><
>...i da, ja baš ne volim previjati svog J pred ljudima, ide mi na živce kad zure i komentiraju...jer, ipak se vidi da pišo nije baš kao u vecine <
>        <
>Hipospadija je priro&#273;eni poreme&#263;aj razvoja muškog spolno-mokra&#263;nog sustava kod koje se vanjski otvor mokra&#263;ne cijevi ne nalazi na vrhu penisa. Taj se otvor može nalaziti bilo gdje od baze do površine penisa. &#268;esto je prisutna i zakrivljenost penisa te postoji povezanost s drugim anomalijama mokra&#263;nog sustava i interseksualnoš&#263;u. <
>Mokra&#263;na cijev<
>Mokra&#263;na cijev (urethra) dio je mokra&#263;no-spolnog sustava muškarca koja se normalno otvara na vrhu penisa, a služi za odvo&#273;enje mokra&#263;e i sjemena. <
><
>U&#269;estalost<
>Hipospadija je naj&#269;š&#263;a priro&#273;ena anomalija mokra&#263;ne cijevi i javlja se kod 1 00 - 1: 500 muške novoro&#273;en&#269;adi. <
><
>Uzrok<
>Hipospadija nastaje kad izostane spajanje dvaju mokra&#263;nih nabora u em
ionalnom životu. Bolest se recesivno naslje&#273;uje s preskakanjem nekih generacija. Smatra se kako su važni i vanjski &#269;imbenici koji djeluju u odre&#273;enom trenutku razvoja djeteta, ali oni još nisu identificirani. <
><
>Podjela<
>Na prednjoj strani penisa &#269;esto se nalazi vezivni tra&#269;ak, chorda ili korda. Kod jako razvijene korde otvor mokra&#263;ne cijevi može biti jako blizu glavi&#263;a penisa, ali se nakon operacijskog odstranjenja korde spušta nisko dolje na penis. Stoga se prema položaju otvora nakon odstranjenja korde razlikuju skupine hipospadija. Opisano je 11 vrsta hipospadija (Cembel). Prema mjestu otvora mokra&#263;ne cijevi osnovni oblici su:<
>Anteriorna (prednja) hipospadija<
>Naj&#269;eš&#263;e se nalazi, &#269;ak u 70% slu&#269;ajeva, a dijeli se na ove podskupine:<
>- glanularna - otvor je na donjoj površini glavi&#263;a penisa<
>- koronalna - otvor se nalazi u
azdi izme&#273;u glavi&#263;a i tijela penisa<
>- anteriorna penilna - otvor je u prednjoj donjoj tre&#263;ini penisa<
>Srednja hipospadija <
>Otvor mokra&#263;ne cijevi je u srednjoj tre&#263;ini penisa. Rje&#273;e se nalazi; kod 10% slu&#269;ajeva. <
>Posteriorna (stražnja) hipospadija<
>Nalazi se kod 20% slu&#269;ajeva, a dijeli se na:<
>- posteriorna penilna - otvor na stražnjoj tre&#263;ini penisa<
>- penoskrotalna - otvor pri bazi penisa (10-15%)<
>- skrotalna - otvor mokra&#263;ne cijevi nalazi se u mošnji<
>- perinealna - otvor se nalazi na me&#273;ici, podru&#269;ju izme&#273;u mošnji i &#269;mara (5%)<
><
>Simptomi<
>Otvor mokra&#263;ne cijevi ne nalazi se na vrhu penisa. &#268;esto postoji nepravilan prepucij, kožica koja prekriva glavi&#263; penisa. Frenulum obi&#269;no nedostaje. Glavi&#263; s prednje strane može imati oblik plo&#269;e. Penis može biti savijen prema sprijeda (curvatura penis). Mogu postojati razli&#269;iti stupnjevi poreme&#263;aja gra&#273;e spužvastog tijela, vezivnih plo&#269;a, kože i drugih dijelova penisa. <
><
>Hipospadija i druge malformacije<
>Hipospadiju u 10 - 33% mogu pratiti udružene regionalne (kriptorhizam 15%) ili udaljene anomalije. Uz nju se &#269;esto javljaju bu
ežne abnormalnosti kao što su dvostruki bu
eg na jednoj strani (ren duplex) i smještaj bu
ega izvan normalnog mjesta (bu
ežna ektopija). Ponekad je mošnja nepotpuno oblikovana te se može sastojati od više vre&#263;ica i režnjeva sa strane ili oko penisa. Kriptorhizam (nespušteni testis) &#269;est je osobito kad je spolno-mokra&#263;ni sustav nepotpuno oblikovan. <
><
>Hipospadija i interseksualnost<
>Interseksualni poreme&#263;aj nastaje kad dijete koje je genetski muško ili žensko razvije karakteristike suprotnog spola zbog kromosomskog ili hormonskog poreme&#263;aja. Tada se obi&#269;no razvija dvosmisleno spolovilo. Kod dje&#269;aka koji imaju hipospadiju i nespušten testis ve&#263;a je vjerojatnost postojanja interseksualnosti. Svaka je hipospadija oblik muškog pseudo-hermafroditizma, odnosno pseudo-dvospolnosti. <
><
>Dijagnoza<
>Samim pregledom spolovila može se postaviti dijagnoza hipospadije,ma dodatnim pretragama ispituje se mokra&#263;no-spolni sustav i prisutnost dodatnih poreme&#263;aja gra&#273;e. <
><
>Diferencijalna dijagnoza<
>Slika nalik hipospadiji javlja s ekad postoji:<
>- priro&#273;eno kratka mokra&#263;na cijev<
>- &#733;hipospadija bez hipospadije&#733;, stanje koje se još naziva nepotpuna hipospadija<
><
>Lije&#269;enje<
>Ve&#263;ina slu&#269;ajeva hipospadija nalazi se na glavi&#263;u penisa ili naboru izme&#273;u glavi&#263;a i tijela penisa pa se lije&#269;enje provodi u estetske svrhe, ako se uop&#263;e provodi. Ako je otvor na nekom drugom mjestu lije&#269;enje je nužno kako bi se omogu&#263;ilo mokrenje u stoje&#263;em položaju, normalan oblik penisa te pravilno odlaganje spermija tijekom spolnog odnosa što je nužno za postizanje trudno&#263;e. <
>Lije&#269;enje je potrebno zapo&#269;eti u dobi od 6-18 mjeseci, najviše zbog psiholoških razloga, a ponekad i zbog ošte&#263;ene funkcije ili nemogu&#263;nosti mokrenja stoje&#263;ki. <
>Hipospadija se u ve&#263;ini slu&#269;ajeva može lije&#269;iti rekonstruktivnom kirurgijom. Postoji više kirurških tehnika. <
>Kirurški se zahvat obi&#269;no radi u dobi izme&#273;u 6 mjeseci i 2 godine. Blaži poreme&#263;aji mogu se riješiti odjednom, a teži iz dva dijela:<
>1. odstranjenje vezivne trake (korde) &#269;ime se ispravlja penis te otvaranje ili širenje otvora ako je potrebno<
>2. nakon 3-12 mjeseci od prve operacije provodi se operacijsko oblikovanje mokra&#263;ne cijevi tako da otvor do&#273;e na vrh glavi&#263;a penisa. Mokra&#263;na cijev se oblikuje naj&#269;eš&#263;e od kože prepucija penisa pa stoga nakon ro&#273;enja nije preporu&#269;ljivo raditi o
ezivanje. Tu operaciju treba obaviti poslije tre&#263;e godine, a svakako prije polaska u školu.<
>Tijekom korekcije i rekonstrukcije postavlja se kateter kroz koji izlazi mokra&#263;a. <
>Ponekad, bez obzira na razlog, kirurško lije&#269;enje se ne provede kod djece pa se treba izvesti u odrasloj dobi. Principi su sli&#269;ni, a najve&#263;i problem nakon operacije znaju biti erekcije koje osim što su bolne mogu uzrokovati i pucanje šavova te ugroziti uspjeh operacije. Zbog toga je nakon kirurškog zahvata važno dati sredstva koja &#263;e sprije&#269;iti bol i erekcije. <
><
>Komplikacije<
>Operacijske komplikacije uklju&#269;uju rizik od anestezije, krvarenja, infekcije, ošte&#263;enja spužvastog tijela i opskrbe krvlju što može kasnije utjecati na erekciju. Nakon operacije se znaju razvijaju fistule, patološke komunikacije kroz koje izlazi mokra&#263;a. Naknadno se može javiti suženje mokra&#263;ne cijevi<
>undefined <i></i>

09 ruj 2006, 12:22

...uf, sad tek vidim da sam z
ljala s ovim kvacicama valjda se ipak da procitati <i></i>

11 ruj 2006, 12:11

nama je dijagnoza ova 'hipospadija bez hipospadije'<
><
>a članak čitam opet.. i ne znam više što bih rekla...<
><
>da li vi cure sve idete u Klaićevu na pregled i kontrole? i kod koga?<
>gdje se još može ići?<
> <i></i>

27 svi 2010, 01:39

I mene brine to spominjanje interseksualnosti. užas!
doktor to nije uopće spominjao.

29 svi 2010, 23:38

drage mame,moj mališa rođen je isto sa problemom hipospadije.stariji sin je isto to imao,operirao sa dvije godine,sad ima osam i hvala Bogu sve je prošlo u redu.sad ponovno nakon toliko godina prolazimo kroz isti problem.1.7.smo naručeni na operaciju i što je to bliže svi smo nekako napeti.on je mala maza i samo se bojimo kako će podnjet boravak u bolnici.

16 kol 2010, 01:03

drage mame!

Evo da i mi sa Vama podjelimo još jedno iskustvo više!
Naš Anđel je isto rođen s hipospadijom :/ užas...šok! Sada ima 4 godine i prvi put je operiran sa 2.Imao je srednju vrstu hipospadije,možda 1 cm niže od normalnog i kožicu kako neke mame već opisuju, 2 god.smo muku mučili dali operirati i gdje :conf .Obišli smo cjelu Hrvatsku ??, Njemačku...upoznali razne ljude,djecu,roditelje ,čuli razna iskustva i na kraju se odlučili za Beograd i prof.Perovića (koji je sada na žalost pokojni, ali je ostavio iza sebe pravi tim stručnjaka ).Sin je operiran i sve je prošlo u najboljem redu....međutim kako je jedna mama već na forumu spomenula kod nekih slučejeve se javi prateći problem :| ,tako da je naš Anđeo morao poć na još jednu operciju jel se kod dječaka u 3 god.razvijaju bitne stvari vezane za bubrege,mjehur....Mokrijo je jako tanko,usko i jako dugo (što nikako nije normalno)tako da smo na kontoli u Bg.ustanovili da ima refluks na bubrezima (mišić koji pušta mkraću u mjehur) i Suženje mokraćnog puta izmedju novog i starog spoja.Evo već 4.mjeseca od druge operacije je prošlo i sve je ok.piški savršeno....BOGU HVALA....
Sretno svima i pusa! :mah

07 lis 2010, 09:37

Pozdrav svima ja sam iz Varaždina i moj mali ima isto hipospadiju i to najteži oblik ima dvije godine i sada je bio na prvoj operaciji u Varaždinu prva operacija je trajala pola sata sve je prošlo ok za 3 dana ide doma ali doktor je rekao dasće slijedeća trajati puno duže te da će ostati najmanje 7 dana u bolnici.

13 lis 2010, 14:09

Evo da i mi iznesemo svoje iskustvo, friško iskustvo. Moj micek je upravo navršio 4godine. Prije mjesec dana bili smo na operaciji hipospadije. Bili smo u Klaićevoj 10 dana i nadamo se da je operacija uspjela te da neće biti potrebna druga. Rekli su nam da se sad sve radi u jednoj operaciji (zato smo tako dugo bili u bolnici) i da će se uspijeh operacije vidjeti tek za godinu dana.
Piša se još 'čisti' od svih tih silnih konaca, još nam je dosta bolno pa prakticiramo sirup protiv bolova i namakanje u kadi. Tako su nam savjetovali u bolnici iako mi se čini da sad to već predugo traje. Mi smo imali hipospadiju koja je kategorizirana između I-II (mislim da je to jedan od blažih oblika, rupica na doljnjem dijelu glavića).
Možda mi netko tko je već prošao operaciju može reći koliko je kod njih taj oporavak trajao i kako se odvijao....znam da je sve to individualno al ipak....
Hvala unaprijed :)

13 stu 2010, 22:27

bok cure ,
vidim da nas ima dosta s tim problemom .
moj mali ima četri godine i jučer smo se vratili iz bolnice .
bili smo 15 dana , operirao je pišu po treći puta u vinogratskoj bolnici .
operacija i ovaj puta nije uspjela , a kaj da vam velim , puno patnje , muke i isčekivanja .
čekaš , čekaš i onda kad propiški najradije bi poludi od muke .
rupica mu je bila negdje na pola piše , s time da sada nakon operacije piški na tri mjesta
i na pravi rupicu na piši ( pršti na sve strane ).
nešto prestrašno .
sada već sama sebe krivim , kaj sam ga opče vodila , toliko patnje a uzalud .
da li ima netko ovdje čije se dijete izliječilo u potpunosti od toga , i nakon koje operacije .

02 pro 2010, 19:12

Ja sam rodjen sa hypospadijom,rupica mi nije na glavicu,vec je na sredini organa,kao dete imao sam nekoliko operacija,ali nisu uspele,rupica se uvek otvarala.sa takvim penisom sam ziveo do 22.godine i onda sam imao jos nekoliko neuspesnih operacija,sa tim sto je hirurg pokusavao da zatvori rupicu na sredini a otvor da bude ispod glavica,da bih mogao da mokrim stojeci i da bi sperma izlazila napred.imao sam ukupno pet operacija kod tog loseg hirurga u privatnoj klinici i nijedna nije uspela.posle toga sam 2002 god otisao kod pokojnog profesore save perovica i covek je to uradio fenomenalno,radio je iz dva zahvata.u prvom zahvatu penis je rasekao na pola po duzini i tu je presadio sluzokozu iz usta,zatim je tako stojao mesec dana dok se to primilo(inace perovic je poznat po tom zahvatu presadjivanja)a zatim je sve to sklopio,tako da mi je sada otvor na vrhu glavica kao i kod drugih muskaraca i jos mi je prilikom te operacije malo i povecao penis,posle toga imao sam sexsualne odnose sa vise devojaka,ali nijedna nije primetila da je na mom penisu nesto cudno ili drugacije nego kod drugih muskaraca.posto je profesor nazalost nedavno preminuo,moj savet svim ljudima sa ovim problemom je da se obrate njegovim ucenicima.inace ja sam se operisao u nisu na privatnoj klinici,i medicinska ekipa koja je radila sa perovicem i ucila od njega nastavila je da radi na toj klinici...

28 tra 2011, 14:16

evo da vam se javim sa novostima! kao što sam već pisala mi smo bili prvo operirani u Klaićevoj u ZG al nam operacija ipak nije uspjela kao ni druga koja je bila ne dugo za prvom.
U međuvremenu smo na drugom forumu (RODA - odite tamo i informirajte se iz prve ruke) saznali za BG i doktora Radoša Đinovića. Prošli tjedan smo operirani i sve je super prošlo! Čeka nas još jedna - estetska operacija i tada će problem hipospadije zauvijek biti iza nas! Dijete se super osjeća nakon zadnje operacije, nema trauma koje je doživio u ZG 2 puta. Njihov pristup cijelom problemu je totalno drugačiji i podređen je zaista djetetu. Svima mogu i želim preporučiti Beograd i BelMedic kliniku za rješavanje problema hipospadije. Tamo su svi bili preljubazni prema nama i o doktoru i cijeloj ekipi možemo izreći samo velike pohvale!
Moje dijete kao da nije bilo na operaciji, i sad sa kateterom (sutra idemo u BG skinuti kateter) normalno funkcionira i igra se, al najbitnije je u cijeloj priči da ga nakon operacije ništa nije boljelo! A u ZG je prošao takve muke da je mjesec i pol bio na sirupu protiv bolova.
Odgovori