Switch to full style
Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
Odgovori

prstići

14 tra 2007, 11:01

naime, primjetila sam da mu se jagodice na prstićima ljuskaju, na svim prstićima, od čega bi to bilo, dali je netko imao susret s time i kako ga se riješiti.

14 tra 2007, 22:52

:juhu
Evo mi smo imali do prije neki dan sa tim problema, nama nisu bas svi prstici, al skoro svi. Mislila sam da joj manjka nekog vitamina, al ocito nije do toga.
Uglavnom, frendicu sam neki dan pitala koju kremicu za liceko i rucice da kupim jer se mi do nedavno nismo sa nicime mazali, eventualno sa Bepanten kremicom i ona mi je preporucila "A-Derma Exomega" - sa Omega 6 i vitaminom B3, made in France. Nikad cula, al ima dvoje djecice i ona je sa tom kremicom njih mazala i bila zadovoljna. Inace radi u Oktal pharmi. Ima ih u ljekarnama, kosta negdje oko 120 kn i ima je 200 ml, s time da je dovoljno jako malo kremice i ja joj sa njom mazem cijelo tijelo jedan put tjedno, a liceko i rucice u jutro i navecer. Bas sam iznenadjena kako je fina kremica :up I tek sam nakon tri dana skuzila kako joj se vise ne ljuskaju jagodice :nana .
Da se nisam susrela sa ovom kremom, na prvom pregledu bi pitala pedijatricu.

Eto nadam se da sam malo pomogla ;-)
:mah

15 tra 2007, 10:40

jesi hvala, sutra odma gibam u ljekarnu :juhu

15 tra 2007, 13:14

Ako slucajno nebi nasla, posalji mi pp od kuda si tocnije pa cu ja pitati prijateljicu gdje je tebi najbliza ljekarna u kojoj ima ta kremica ;-)

re:

15 tra 2007, 15:05

Mialim da bi A-Dermu mogla naci u gotovo svakoj ljekarni.
Mi ju koristimo za dermatitis i pokazala se odlicnom.
Ako se radi samo o suhoj kozi na prsticima-trebala bi pomoci (ako nisu kakve gljivice :dunno)

15 tra 2007, 15:39

ja sam isto pomislila na gljivice prvo, ali čudno mi je da je samo na jagodicama, prije bi bilo između prstića, nemam pojma sad se prvi put susrećemo s tim.
vragec ok ako nema javim ti se na pp :mah

20 tra 2007, 12:18

mybaby, si kupila kremicu, kako napreduju prstici :3srca

21 tra 2007, 00:04

Cure .. guljenje kože na jagodicama i dlanovima može biti znak streptokoka. Npr. ide uz šarlah.

21 tra 2007, 08:32

mi smo ipak otišli kod pedijatra pa smo dobili kremicu Elocom i mažemo jedanput dnevno-navečer, i prolazi mu
ovo za streptokok nisam znala :shock:

21 tra 2007, 21:42

Nama se vise nis ne pojavljuje, a i bili smo kod kucne prijateljice doktorice i rekla nam je da je to od stalnog stavljanja prstiju u usta, a i ja nisam mazala sa nicime jer sam mislila da nije potrebno :dunno

21 tra 2007, 21:58

da, to sam i ja vragec pomislila da bi bilo od toga da on još stavlja prste u sta ali prestao je davno, tak da sam ga moralavodit baš me brinulo, sad se mažemo pa valjda će bit ok, već pomalo prolazi.

22 tra 2007, 19:31

mybaby, Elocom je kortikosteroidna krema, budite VRLO pažljivi i koristite čim manje. Mi smo Elocom koristili za dermatitis, mislim da kod vas to nije slučaj. Baš se čudim da vam je dr. to dala.

23 tra 2007, 11:10

hajdi, znam da krema nije za igranje, mazala sam mu dva dana i prestala sad mu mažem običnom niveom.poboljšava se stanje, ma mene više čudi što nam nije rekao od čega je to,nego dao kremu i zdravo, mislim mm je vodio maloga kod doktora pa nije pitao ali trebao mu je i ovaj reći.nego evo vam elocon i bit će ok.

23 tra 2007, 11:18

hajdi kako je to kod tvog malog/male izgledalo gdje je imao dermatitis

23 tra 2007, 11:22

Dermatitis uglavnom na pregibima, u laktu, iza koljena, iza ušiju, na zapešću. Suha crvena ljuskasta ili hrapava izbočena koža, svrbi, ponekad se raskrvari. Potpuno različito od ovog guljenja kože na prstima.

23 tra 2007, 11:46

da je, nama samo na jagodicama , mislim da se iziritiro s nečim, nije ni meni to ličilo na dermatitis kad je samo na prstima i nigdje dalje, ne svrbi ga, ne peće, samo ogulje gornji dio kože koji se sada popravlja, hvala hajdi :mah

23 tra 2007, 16:45

I nama je bilo samo na jagodicama i nije bilo crvenila niti se svrbila.

23 tra 2007, 16:56

jesi ti vragec saznala od čega je to, ja guglam danima, ništa. već sam luda, vidim da ste imali isti slučaj kao i mi sada

24 tra 2007, 21:01

Ma nisam nis saznala, kod Larine pedijatrice nisam ni isla kad je sve proslo i nis se ponovo ne pojavljuje.
Idem na uobicajenu kontrolu sa godinu dana pa bum joj napomenula, ak bu uopce kaj mogla vidjeti.
Javim se!

I nadam se da je vama bolje :3srca

07 srp 2007, 09:32

evo nasla se ovdje...joj savki dan zahvalim na forumu...nama su se pocele prvo guliti jagodice, a onda je krenulo i na cijele prstice s unutrasnje strane dlana...pojavi se kao nekakav zulj (plik) samo nema nikakve tekucine unutra, i onda se to potrga i ispod je koza nema rana, ne vidim da ga boli, pece, svrbi.....mislim da cemo otici u ponedjeljak kod doktorice.....

07 srp 2007, 10:35

sam da vam velim da mm ima kontaktni dermatitis koji se manifestira tim guljenjem koze sa unutrasnje strane dlana, skida krpice koze, nekad i do krvi. rijec je o alergiji na latex. ne do bog gumenih rukavica - drugi dan se pocne ljustit. a gornja strana sake, koza pocrveni pa se izdigne, suha je svrbi, otvaraju se rane... to je povremeno imal i u vrticu i skoli, vjerojatno je bio u kontaktu sa nekakvom gumom.. danas mu to dojde od gume i kojekakvih ljepila, otapala, obicnog sapuna...

dok je bio manji imal je gadan neurodermitis, mama mu prica da je to blo povezano sa nekom hranom, cuspajzima, - al ga nije odma vodila doktoru :roll: :roll: blazeno neznanje.. pa su ga nakon jedne od nekoliko urtikarija, bog zna na kaj, isli testirat. doslo do valda haptenske reakcije i ispo je alergican na sto nutritivnih alergena (skoro na sve na kaj su ga testirali) :roll: ..majko mila kak se to nekad nikako nije tretiralo, kako se zanemarivalo, đizs.. a on je jadan malomalo pa odo po svijetu sav krastav, popucane koze... :roll: ja mislim da je na kraju dobro i prosao kako se 'lijecio'. mazala ga je niveom :roll: kupala gotovo nikad i prala rijetko jer bi nakon pranja krenul prvo svrbez, a onda upale, kraste.. uglavnom, uzas. :roll: :roll: :roll:

starija kcer je krenula istim stopama, od rodjenja. al ju ne mazem niveom :lol

kako se cesto alergije izgube do neke dobi u zivotu, jako je bitno bit dobar isljednik i skuzit kaj djetetu smeta ranije, ne bi li ga jednostavno zastitili od dodira sa tvarima iz okoline koje mu smetaju. tesko je empirijski dokazat da je dijete alergicno na, primjerice, taj-i-taj konzervans. zato valda doktori i preporucaju upravo obracanje paznje sto se unosi u organizam i na kozu. ja sam, primjerice, skuzila da joj smetaju određeni konzervansi u sapunima, samponima i kremama. obicni sapun, boze sacuvaj. instant joj isusi kozu i krene lancana reakcija... dok je bila manja, znala bi se osut od hrane u kojoj ima glutaminata (vegeta), kad bi joj baka nes skuhala.. nakon jagogoda bi joj instant pocrvenil podrucje oko usta. kad je probala agrume, dobila bi odma proljev... i tak se lijepo zbroji dva i dva i skuzi sto djetetu zapravo smeta. i to ukine iz okoline odma. :drink

07 srp 2007, 11:42

kokomamac...hvala :klanja ovo mi je dalo natuknice da se sada bacim u izvidjanje.........dakle ponovo pocinejm pisati dnevnik...ali idemo i do doktorice u ponedjeljak, nismo je dugo vidjeli pa cisto da evidentiramo to i kod nje....
inace meni je neki mladez se promjeni pa sam sada u drami i ne mogu docekati ponedjeljak i ja da odem do dermatologa...ne zelim reci ono blazeno neznanje ali sada sam paranoicno iscitala sve o melanomima i malignim melanomima i naravno da sam se u svemu pronasla, poluditi cu...a jos moram danas u neke svatove...ma bas mi se skupilo....a ja bi samo spavala, ali ne ide to tako...u svakom slucaju sad mi je malo lakse kad sam tu sve napisala

09 srp 2007, 08:42

evo mene sa svjezim vjestima...prvo da kazem da sam malo boje....narucila sam se kod dermatologa da mi vidi onaj madez i biti ce sve to dobro, mislim da ni ga je ipak dominik malo iziritirao svojim stipanjem...ali idem vidjeti

bili smo kod doktorice...kaze doc da su gljivice jednostavno od znoja i pipanjem svega......samo da jos jednom opisem ...njemu nastane kao plik bez ikakve tekucine velicine novcica od 1 lp i onda ta kozica pukne i ostane mlada koza, nema nikakvih rana i cak nisam primjetila ni da ga svrbi ili boli...dala da nocu mazemo s kremom mislim da se zove tridesan...da ne kvasimo puno ruke a prko dana da mazemo nekom neutralnom kremom za ruke????? (koja je neutralna krema za ruke????)

09 srp 2007, 10:36

mos mazat belobazom iz apoteke. najjednostavnija krema.

ne znam za tridesan.. da nije triderm? to je kombinacija kortikosteroida, antimikotika i antibiotika..

kaj se tice suhoce koze, ja emu namazem bademovim uljem u koje sam nakapala malo lavande i nerolija. to stoji u bocici sa spricom i namazem ju na mokro, jos u kadi. posusimo rucnikom i koza ostane krasno meka. tu foru imas i na reklami za johnson's ulje, al bolje uzet cisto bademovo, jer ovo ima kemije kojekakve koja nije bas za takvu zeznutu kozu... no fora na mokro nama definitivno pali :dj

09 srp 2007, 11:21

je triderm je....krivo iscitano......

Re: prstići

29 ožu 2010, 15:44

Molim vas djetetu mi se guli kožica,i guli mu se kožica na prstima na ruci,na pokojem prstu se guli na jagodici,al na dlanu i između prstiju mu se jako guli,eto bio bi zahvalan ako neko može pomoć Hvala :dunno
Odgovori