Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
13 ožu 2010, 23:45
Moja curica (3 g) je 10 dana bila na Klavocinu. Četvrtog dana piša joj je bila jako crvena (pili smo i probiotik) a 6-i dan je dobila i bijeli smrdljivi iscjedak. Bili smo kod pedijatrice i rekla je da je to od antibiotika i da će proći kad ga prestane piti. E sad, meni je jasno da su antibiotici uzrokovali gljivice, ali nekako nemam osječaj da će to proći samo od sebe. Već 4 dana ne pije antibiotik, a piša je još uvijek crvena, iscjedak obilan i neugodna mirisa. Perem je u mlakoj kamilici, ali poboljšanja nema. Imate li kakav savjet, iskustva?
13 ožu 2010, 23:49
kremu za pelenski osip dok je još na antibiotiku, a dan dva nakon što završite sa njime kupi joj neki probiotik iz apoteke.
nakon pranja jako je važno da je dobro posušiš. i nemoj joj oblačiti ništa sa sintetikom, tipa štramplice.
13 ožu 2010, 23:56
Potpisujem Eli, oblaciti joj samo pamuk, osim toga ne prati ju nikakvim sredstvima za pranje, samo vodom, hrana jako utjece na obnovu crijevne mikroflore, npr. sjecam se da jogurti pogoduju normalnoj mikroflori a slatkiši i jaka, teška hrana je narušavaju.
14 ožu 2010, 00:02
znači samo strpljenje, a ona fora sa jogurtom? Čula sam da žene stavljaju jogurt na uložak u takvim situacijama, ona po noci ima pelene, da joj stavim malo na pelenu, ili su to samo neutemeljene price?
14 ožu 2010, 00:09
nemoj u pelenu jer će ostati na vlažnom pa će biti još gore. presvlači je po noći dok je ovakvo stanje ili još bolje probaj joj maknuti pelenu. koža unutra ne diše kako treba.
ali zato može jesti jogurte, dapače.
14 ožu 2010, 00:13
o.k puno hvala idem maknuti pelenu i tako je uglavnom suha, a piša ne diše
14 ožu 2010, 23:15
a nije ti pedijatrica rekla da mazes canisten masti?
15 ožu 2010, 09:42
moja je od 2 doze Klavocina dobila mnoštvo gljivica i pedijatrica joj je dala plimicol i prošlo nakon 2 dana. pitaj da li to može. još mi je rekla pa mama curke uvijek mogu plimicol na gljivice.
15 ožu 2010, 11:40
nama je guza bila od gljivica pa je ped dao plimicol ili canisten, sta imam doma. Zato sam i pitala. Ne vidim svrhu mucit dijete pokusavajuci sanirat prirodno.
15 ožu 2010, 15:53
pedica je rekla da će proci samo od sebe, plymicol imam doma ali nisam znala da smijem mazati jer izvana je samo crveno i iscjedak. Znači smijem i pišu mazati s tim?
15 ožu 2010, 17:06
ne znam sta bih ti rekla, zato i velim da pitas pedijatra. Premda smo mi imali gljivice i na spolovilu i rekao je da mazemo canistenom.
Zdravom logikom, ne znam zasto ne bi smjela mazati, ali tko zna. Nazovi, pa pitaj.
15 ožu 2010, 17:55
probaj je pravi u hrastovoj kori
imas u apoteci kupiti pa to potopis u vodu i procjedis
ja sam to koristila nakon poroda za epiziotomiju
a ako je jako svrbi stavi joj kanasten da joj olaksas
a bas mi je zao
16 ožu 2010, 10:03
mi smo plimicolom mazali i pisu ali samo izvana, onako u tankom sloju. pitaj pedijatricu svakako.
19 ožu 2010, 20:37
Klavocin-gljivice...i zato molim pedijatricu da mi daje drugi antibiotik....
Ali plynicolom smo također mazali - ne znam zašto ti nije pedica odmah rekla u slučaju da dođe do gljivica da mažeš, moja je bila malena kad je prvi put dobila gljivice i dobila je mast kojom smo mazali...prošlo je...mislim da to za dijete nije lijep osjećaj, sigurno peče i svrbi...ja bi mazala ako imaš doma...
21 ožu 2010, 15:24
secam se kad sam bila jako mala, da je dr uvek davala mojoj mami pored ATBa i b-komplex.
i dan danas kad pijem ATB pijem B komplex i probiotike.
kad preskocim nekad, dobijem gljivice.
znaci, mozete uvek probati tako. sigurno ne moze biti lose.
a nakon sirupa kad se vec pojave, onda mislim da je canesten resenje, samo naravno, za to treba dr da kaze...