Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
20 srp 2011, 09:52
Drage mame!
Molila bih vas za savjet. Upravo mi je stiglo otpusno pismo od bebe i ono što me uplašilo je da je pri porodu imala blagu porođajnu asfiksiju te da joj je APGAR 7/8. Kasnije joj je rađen uzv glave koji je bio uredan. U inkubatoru je bila tri dana. Kao preporuka stoji da nastavi sa vježbama medicinske gimnastike i da mora piti D3 kapi.
Da li ste se susreli sa ovim i kakva su vaša iskustva?
20 srp 2011, 10:03
ne znam sad točno zbog čega je apgar bio niži kod vas
mi smo imali 9/9, ali i krvarenje u mozgu
vježbači smo bili negdje od 3 mj do 8 mj, ništa strašno a d3 svi piju zar ne?? ja znam djecu s nižim apgarom pa je sve prošlo bez ikakvih problema
20 srp 2011, 10:10
asfiksija nije rijetka pojava. to znaci da beba nije odmah nakon poroda prodisala, vjerojatno je to razlog (ili jedan od razloga) nesto nizeg apgara. ali lijecnici odmah interveniraju i vecina beba uz njihovu pomoc prodise vrlo brzo. opasnost od trajnog ostecenja mozga uslijed nedisanja prisutna je ako beba ne dise nekih pet minuta. ne znam kakav je slucaj bio kod vas i zasto je beba bila u inkubatoru, ali dobro je to sto je nalaz uzv uredan.
20 srp 2011, 10:15
Asfiksija može značiti i da je bebe u maternici tijekom poroda imala slab dotok kisika.
I mislim da se o tome i radi, jer apgar je dosta snižen.
Ružo da bilo što ne valja pisalo bi ti na otpusnom, kao i
preporuke za daljnju obradu. Ne brini previše, vježbaj kako ti piše, mazi bebušku.
I sve će bit OK
20 srp 2011, 12:52
Moja Gabrijela je rođena 23 dana prije termina jer joj je prijetila moguća hipoksija, da ostane bez kiskika, bila je okrenuta i na zadak i ja sam primljena u bolnicu zbog EPH gestoze. Zbog svega toga sam porođena carski, a beba je odmah stavljena u inkubator i bila 7 dana. Uzv mozga je ukazivao na patnju pa su nas slali na još 4 kontrole mozga, sad je sve u redu. Stalno idemo na kontrole u neonatološku ambulantu, išli smo i 2x kod fizioterapeuta zbog slabijeg otvaranja šakica. Ona je 2 mjeseca imala laktacijsku žuticu i morala je u 2 navrata piti pojačanu dozu D3 kapi zbog mekših dijelova na glavi. Uglavnom, ona dobro napreduje i sve je ok.
Moraš li ju voditi kod neonatologa/pedijatra?
20 srp 2011, 13:43
Mrva

tvoja Gabrijela je mala hrabrica iskreno se nadam da će sve dobro završit. Bili smo kod pedijatra i moramo ići sad 4.8. ali zbog kilaže vidjet ćemo šta će reći na otpusno pismo.
kad je doktorica izvadila malenu ona nije plakala što mi je bilo čudo i pitala samje zašto ne plače samo mi je rekla proplakat će. vremenski mislim da nije bilo više od minute.
Više volim dodatno pitat jer pušem i na hladno jer pisali su mi gin. da je sve uredu da bi za tjedan dana bilo svega. Hvala vam na postovima
20 srp 2011, 18:25
Hvala ti, a ti se isto ne brini, već ti je prošla mjesec dana, to će biti sve super
28 lis 2025, 15:54
#ruža ljubavi kako vaše dijete danas ? Isto iskustvo samo 2025 godina.