Sada je: 06 lip 2026, 00:48.

Dioptrijske naočale

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

Dioptrijske naočale

PostPostao/la mimi321 » 19 svi 2009, 15:09

Moj predškolac morat ce ih nosit pa me zanimaju vasa iskustva, od kojeg materijala je najbolje uzet, gdje gledat u Zg i sl.
I jos me zanima da li Hzzo pokriva barem dio troškova i kako.
Tnx
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Re: Dioptrijske naočale

PostPostao/la TmamaKiN2 » 20 svi 2009, 10:50

moj N ih nosi vec 2 godine stalno, imas dosta dobar izbor u ghetaldusu u klaicevoj (cak sad imaju ja mislim do kraja mjeseca neki popust). i drugi ghetaldusi imaju ok izbor, a i cijene su ok. inace, svaka ozbiljnija priv. optika ima i dj. naocale, ali budu skupe. znam da smo mi prve okvire uzeli u optici u marticevoj, ona INA-ina zgrada na subicevoj i bili su prilicno skupi, ali kako je bio mali i ima malu glavicu i usko lice jedva smo pronasli okvire za njega. sad je vec lakse. :dada
mi imamo normalne okvire, nisam htjela uzimati nista specijalno i pokazalo se dobrim potezom. sad smo bas prije kraceg vremena uzeli nove i evo ti jednog tipa sto ne. naime, slucajno smo naletili na jedne prekrasne okvir je onako sivkasti (skoro pa se i ne vidi), ali nije cijeli okvir vec samo gore, a dolje je flaks (ako sam bila dovoljno jasna). eh, za takve je okvire dr. rekla da mozda nisu za tako malu djecu jer lakse pucaju i lakse se dogodi sr... :dunno ali sad sto je tu je!
HZZO pokriva neki tako smijesni iznos (70tak kn) da ni ne idemo tamo to potvrdjivati jer bih izgubila cijeli dan i nanervirala se. onda radije uzmem okvire i stakla na svoje ime pa si odbijem porez :mrgreen:
eto, ako te sta jos zanima javi......
BUDILICE I MARATONCI
skolarka K 10/2001
skolarac-maratonac N 07/2003
TmamaKiN2
puna razumijevanja

PostPostao/la mimi321 » 20 svi 2009, 11:14

Hvala na odgovoru a nadasve na tip'u za povrat poreza :zivili
Moram ja to prvo sama pogledati taman dok melenom sjedne ideja o naočalama.
C. skorpion 2007.
D. vaga 2002
mimi321
Stalno sam tu
Stalno sam tu

PostPostao/la Stefanova_mama » 20 svi 2009, 14:02

S. je jako aktivan i moj tip su naocare od flex titaniuma, one se saviju i ne nanesu povredu licu ili oku ako ga recimo udari lopta ili padne. Prve su nam bile sa flex titaniumom samo na delu koji ide preko nosa i to je cisto dovoljno (ne moraju cele biti od tog materijala).
S. 17.01.2004.
M. 29.08.2007.

Quae volumus, credimus libenter!
Stefanova_mama
Roza Luksemburg

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.