Sada je: 06 lip 2026, 00:48.

lomovi ruke

Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.

lomovi ruke

PostPostao/la wendy » 17 svi 2009, 10:06

Unaprijed se ispričavam ako sam upala na pogrešnu stranicu. Nemojte zamjeriti jer sam već luda. :baba
Naime, moja cura (7. god.) u travnju je pala u vrtiću i desna ruka joj je napukla. Prije mjesec dana smo skinuli gips. Sve u redu.
U petak je bila na plesu i tamo se sudarila s nekim drugim klincem i opet pala. Rezultat toga je da joj je napukla opet ruka, ali ovaj puta lijeva. Sad je opet u gipsu tj. longeti. Ima li netko iskustva s napuknućima kostiju tj. lomovima? :conf
Ja više ne znam što da mislim. Jeli to uopće normalno, ili je ona samo toliko smotana, pljentrava?
Ja sam po prirodi paničar pa mi već svašta pada na pamet od poroznih kostiju do ostalih gluposti?
Inače je normalna djevojčica, vesela i razigrana, najesen ide u školu.
wendy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

Re: lomovi ruke

PostPostao/la Mirci » 18 svi 2009, 11:38

selim ti topic na Bubini sam :mah
Kad se male ruke sloze, sve se moze, sve se moze...
Mirci
lovac na trag

PostPostao/la marinovamama » 20 svi 2009, 11:33

Moj mali necak Lovre (4 god) je prvi put slomio obje kosti desne ruke sa godinu dana, taman prohodao i nezgodno pao, u dnevnom boravku, pred svima nama. U lipnju prošle godine je pao u parku, zapeo za zidić i držeći ruku došao do moje seke, svoje mame. Opet lom, opet obje kosti, ovaj put s pomakom, na drugom mjestu. U studenom, na svoj 4. rođendan, slavio s ekipom iz vrtića na livadi, pored njega prohujao jedan djecak, zakacio ga, Lovre se izvrnio i - pogadjas - opet slomio ruku, ovaj put na istom mjestu. Uspavali ga, izravnali mu ruku, stavili gips. Sta da ti kazem! Sestra mi je siznila! Trazila je sve moguce pretrage, dobila ih, nalazi - savrseni! Njegova je pedijatrica to objasnila: Netko u djetinjstvu ima vise srece, netko manje, netko lomi ruke i noge, netko ne! I mi se primirili. Nije smotan, nije pretjerano zivahan, dapace, samo - nezgodno padne.
Redovito je, svako mjesec dana, na kontroli. Kost je lijepo zacijelila, al jos uvijek ne onako, zapravo. Trebaju ga bolje cuvati, ne dozvoljavati mu penjanje na stabla, taman ono sto je najbolje :cool ... Za sada ga cuva baka, ovu skolsku godinu ne ide u vrtic, iskreno, to mu i nije tesko palo :dj
Jel te utjesih? Vidis da ima vise pegula nego mislis!
Bit ce to sve dobro :zivili
marinovamama
Povremeno i pišem
Povremeno i pišem

PostPostao/la wendy » 20 svi 2009, 12:14

Puno hvala na riječima utjehe. Sad mi je stvarno lakše. Kod nje je eto sreća što joj kost "samo" napukne i ne slomi se do kraja. Thanks još jednom. Pozdrav svima sa malim i velikim brigama. :mase
wendy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la fima » 21 svi 2009, 09:32

Fi je slomio obje kosti desne podlaktice (bez pomaka) i nosio longetu dva tjedna. Pao je u parku s tobogana. U usporedbi s ostalom djecom, mislim da nije pretjerano zivahan. Jednostavno se desilo. Tjedan dana je drzao ruku u marami da ga sjeti na ono sto se desilo :roll: da ne divlja.
Cuvamo ga od novih ozljeda, ide u park ali stalno ga upozoravamo i usmjeravamo :roll: nemoj to, nemoj......Mene muci sto je on nosio tu longetu samo dva tjedna. Kad smo isli na prvu kontrolu bila sam uvjerena da ce dobiti gips, međutim kirurg je odlucio produzit sa longetom i uopce ne stavljati gips. Stalno imam osjecaj da to jos nije zaraslo :roll: i muka mi je i kad vidim da jede desnom rukom :bonk
Panicno se bojim novih ozljeda. Rekli su nam da se na trening moze vratiti tri tjedna od skidanja longete, ali cini mi se da ce ipak pricekati do jeseni. Trebali smo kupiti novi bicikl i role, mislim da ce biti ovako :loce kad se konacno na to odlucim
F. 03/2003
fima
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la wendy » 21 svi 2009, 09:41

Kad razmislim unatrag 20 godina, sjetim se da je moja sestra u vrtiću slomila kost u laktu. Ležala je na kirurgiji zbog toga i znam da nije imala gips. Samo je nosila onu omču tj. maramu da joj lakat bude stalno na položaju od 90 stupnja. Isto joj nisu stavljali gips. Samo se ne sjećam koliko je dugo morala nositi tu maramu.
A mi idemo danas na dječju kirurgiju na kontrolu. Vjerojatno će joj staviti gips (već poučena prvim iskustvom!) Držite nam fige.
wendy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Imge » 22 svi 2009, 20:01

razmisliti mozda o banalnom razlogu - mozda je dijete naprosto nespretnije zbog nedavne ozljede, ili mozda nesvjesno cuva ranije ozlijedjenu ruku pa zbog svega toga drugacije, mozda cak i neprirodnije reagira i docekuje na drugu ruku, sto zna na kraju rezultirati - novom ozljedom.
to iz iskustva ... :mah

kako je malena? jel dobila gips?
Kako raditi manje, a zaraditi više? Kako?!
Imge
Asimilirana
Asimilirana

PostPostao/la wendy » 22 svi 2009, 22:25

Da, evo dobila je jučer gips na longetu. 2.6. idemo na kontrolu i onda će joj vjerojatno skinuti. Ovako je sve u redu, ona je raspoložena i sve je normalno. Samo eto, malo smo trampljavi. Nadam se da je samo to. Neki dan mi je predloženo da ju odvedem na neku pretragu gustoće kostiju. Jel to nije malo r a n o? :conf Pa moja baka je na to išla nedavno zbog osteoporoze. Zar to nisu gluposti, pa ona je dijete od 7 god.? :dunno
wendy
Samo sam naišla
Samo sam naišla

PostPostao/la Mak » 23 svi 2009, 11:41

Ideja: dajte ju trenirati kakvu borilacku vjestinu, nauce se sve moguce tehnike padanja!
Stvarno se ne salim kako god blesavo zvucalo!
Mak
Stalno sam tu
Stalno sam tu

Natrag na Bubini sam!

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.