Sve o zdravlju, bolestima i preventivi.
20 ožu 2006, 13:44
Cure,pomagajte savjetima ili bar iskustvima!<
>Pretražila sam svih 19 str.bubini sam i nigdje nisam naišla da se piše o glavobolji pa samo još više u strahu.<
>Marko mi noćas cijelu noć nije spavao.Prvo smo mislili da loše sanja,ali kad smo ga pitali što mu je rekao je da ga boli glava.<
>Tako je jako vikao i plakao i držao se za glavu,da mi je slabo došlo.<
>U neka doba dali smo mu panadol,malo mu je pomogao,ali ne dugo,cijelu noć nismo spavali,stalno ga boli glava. <
>Još je sad i umoran i nervozan od nespavanja.Više ga očito ne boli tako jako,jer sinoć je vrištao,ali i dalje ga muči,ne može ni spavati jadničak.<
>Vodili smo ga u doktorice,grlo i pluća su uredni,sve izgleda u redu.Rekla je da sačekamo do sutra pa ako ga ne prestane boliti da ga vodimo u Du
ovnik u bolnicu.<
>Nikad se dosad nisam susrela s glavoboljom u moje djece,preplašena sam,koga sam god pitala kaže mi da mu djeca nisu imala glavobolje.<
>Doktorica kaže da je moguće da je pokupio neku virozu i da ga je zato zabolila glava.<
>Imate li ikakvog iskustva s glavoboljom u manje djece.<
>Marko ima 4 godine.<
>Pišite,utješite me malo,ja sam velika paničarka i svašta mi se mota po glavi L.23.06.2003 M 22.01.2002<i></i>
20 ožu 2006, 14:56
Znaš kaj Esp, ma ja bi otišla s njim u bolnicu da ga pogledaju, bila bi mirnija.<
>Mog starijeg je boljela glava kad je imao jednu jaku upalu uha, pa su mu se uz to zatvorili i sinusi, ali ako tvoj miš nema nikakvih drugih simptoma osim glavobolje ne znam kaj bi ti rekla. <i></i>
20 ožu 2006, 14:58
Meni se par puta desilo da mi se dijete žali na glavobolju. Iskreno, nisam ih vodila doktoru. Obično bi to trajalo oko sat vremena, odn. dok dijete ne bi postiglo ono što je htjelo.<
>Vidi da li će se ponavljati, ako bude, stvarno odi docu. J&A 08-06-2001<i></i>
20 ožu 2006, 15:46
Ne mogu ga voditi bez uputnice,a uputnicu možemo dobiti ujutro jer je rekla doc.da sačekamo još jedan dan budući da je isključila meningitis kao uzrok.<
>Inače,maloprije je zaspao i već nakon 20 minuta se probudio vrišteći da ga boli glava , baš mi ga je bilo žao,plakala sam i ja s njim.<
>Dala sam mu voltaren po preporuci doktorice i evo sad je sve u redu,igra se sa garažom i autićima.<
>Mene ustvari zanima da li i ovako malu djecu može boliti glava,jučer je bio malo na vjetru,možda je i od toga. <
> L.23.06.2003 M 22.01.2002<i></i>
20 ožu 2006, 16:02
Imala sam slicnu situaciju prosle sedmice. Moj H., isto cetiri godine, negdje predvece se pozalio na bol u glavi. Mislim nisam uoce imala dilemu da ga boli, u to sam ubijedjena jer je on dijete koje ne priznaje bol ni kada je to ocigledno iz aviona. Svjestan je da je to uvod za odlazak doktoru, a njih ne voli . Rekla sam da malo prilegne, jer je mozda previse skakao taj dan, sto je on bez pogovora uradio, sto me je dodatno uspanicarilo, jer on lezi samo kad mora.<
>I ja sam se bila uspanicila, jer genaralno ne volim kada djecu imaju neke cudne simptome, karakteristicne za odrasle, iako je njihova bol glavi jako sirok pojam, moze biti uho, zub, sinusi koliko ja znam ne mogu biti, jer se oni kod djece formiraju oko 5. godine.<
>Prvo sto mi je palo na pamet je da je u pitanju neki virus opet, jer sedmicu prije je imao gripu, a bas taj dan prijeteljica mi je rekla da joj malecka ima neku virozu koja je pracena teskom glavoboljom.<
>H. je tu noc relativno fino spavao, ja sam ga cijelu noc nadgledala, ujutro je ustao ne bas raspolozen i rekao mi da ga jos malo boli glava, ali bitno manje nego prethodnu noc. Mislila sam ga poslijepodne odvesti docu da je bol nastavila, medjutim on je do poslije podne bio u punoj formi.<
>Eto vidis, desava se glavobolja kod djece, ne panici, ali ako ga nastavi boliti odvedi ga u bolnicu.<
> <i></i>
20 ožu 2006, 16:03
esp <
><
>Ova viroza koja nas je zahvatila ovih dana ide s jakom glavoboljom. I moja T. je jucer cijelu noc plakala da je boli glava Danas je vec bolje.<
>Ne
ini, sigurna sam da nije nista strasno <i>Edited by: sretna at: 20/3/06 15:03<
></i>
20 ožu 2006, 16:08
esp moju je K znala bolit glava kad ima temperaturu nisam pametna sta bih ti rekla, samo jedan <i></i>
20 ožu 2006, 16:13
Moj F. je imao ovakvu virozu o kojoj ti pišeš.<
><
>Dva dana se žalio na jaku glavobolju, uz to je dobio i visoku temperaturu. Isto mi je svašta padalo na pamet, i vodila sam ga doktoru. Bilo mi je isto sumnjivo, jer nikakve druge simptome nije imao (nije bio začepljen nos, nije kašljao, ni povraćao, ništa od njegovih uobičajenih simptoma).<
><
>Iz vađenja krvi, doktorica je dijagosticirala virozu, uz prep. Lupocet, ili Voltaren (pola čepića), ili Ibuprofen, protiv bolova i za skidanje temperature.<
><
>Za dva dana je prošlo. Onda sam čula i u vrtiću da je bilo još par djece sa sličnim simptomima.<
><
> <
><
><
> <
><
> <
><
><i></i>
20 ožu 2006, 16:47
Cure,hvala na
zim odgovorima <
>Jassna,sad mi je malo lakše .I ja se nadam da je neka viroza u pitanju,jer mu je i nos začepljen ali nema temperature.<
>Ma uspaničila sam se jer u mom mjestu je u par dana nekoliko djece završilo u bolnici zbog streptokoka koji im se spustio na noge,sličan slučaj kao Sandrinoj Anji,a njih je isto bolila glava,ali doktorica misli da kod njega to nije slučaj.<
>Vidiću kako će mu biti kad prestane djelovati voltaren L.23.06.2003 M 22.01.2002<i></i>
20 ožu 2006, 19:40
i ja mislim da je kakva viroza Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>stara s ogromnom trajnom <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
>i sve je daleko...<i></i>
20 ožu 2006, 20:46
sad mi je lakse kad sam procitala sve odgovore. Vidim da ste napisale da ima vrsta viroze koju prati glavobolja.<
>Onda ovo moje nece biti za plasenje. Ja sam kao klinka, 5. razred, imala virusni meningitis. Jedini simptom mi je bio uzasna glavobolja.<
><
>Edit: sad sam vidjela da je doktorica iskljucila meningitis racica 2002.<i>Edited by: lara33 at: 20/3/06 19:47<
></i>
20 ožu 2006, 20:57
Uh Esp, sada tek vidim Nemam iskustva, ni savjeta i velika pusa Marku <
> 27.07.2003.<i></i>
20 ožu 2006, 23:25
Više se ne žali na glavobolju,ali ima temperaturu i povratio je sve iz sebe.<
>Nadam se da je neka viroza u pitanju,doc.je rekla da sutra ujutro dođemo na kontrolu,ako ga i noćas bude bolila glava šalje nas za Du
ovnik. L.23.06.2003 M 22.01.2002<i></i>
21 ožu 2006, 00:46
S ovim simptomima koji su se razvili naknadno stvarno se cini da se radi o virozi. Zelim vam mirnu noc i sretno sutra na kontroli! <
><i></i>
21 ožu 2006, 10:56
i mi smo u klubu <
>još ćemo danas na kontrolu, ali do sad drugih simptoma nema . Samo glavobolja i visoka temp.<
>6 godina <
><
><
><
><i></i>
21 ožu 2006, 13:20
Vip mama nadam se da će vam
zo proći.<
>Nama je noć prošla mirno,bez glavobolje a temp.je pala sama od sebe,nakon što je sve povratio.Doktorica je rekla da ne trebamo u bolnicu na pretrage ako ovako ostane,ali ako ga opet zaboli glava idemo odmah.<
> L.23.06.2003 M 22.01.2002<i></i>
21 ožu 2006, 16:36
<
><
>VIP vas ide ove godine baš Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
21 ožu 2006, 19:56
izgleda da je ok.<
>bili kod doca.<
>do kraja tjedna odmara. <
><
><
><
><i></i>
22 ožu 2006, 13:13
Esperanza, Vipica, nadam se da su vam djeca bolje. Javite se <i></i>
22 ožu 2006, 22:20
Marko je u bolnici u Dbk <
>I dalje ima glavobolju, boli ga i uho, ima povisen crp, jos nema dijagnoze i ne prima terapiju. Esperanza je ostala s njim. <
><
>Cure, ajmo svi jako, jako vi
at za njega, da cim prije ozdravi i vrati se kuci <
> <
> 27.07.2003.<i></i>
22 ožu 2006, 23:18
Marku i puse ozdravilice... <
>Stvarno se nadam da je samo do uha i da će uskoro proći... Drš se Esperanza... Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
22 ožu 2006, 23:32
meni se isto javila. m. je dobio antibiotik i sutra idu na pregled uha i uzv trbuha. ajd vi
ajte da sve bude ok.... <i></i>
22 ožu 2006, 23:39
trbuha Ro '96. Lu '97. Jo '02. Fr '03. <
>stari s bafima, <
>
at i ja,<
>cili umazani slajom<
23 ožu 2006, 04:00
uh ..aj bar je tam di mogu napravit i sve pretrage..<
><